Nette ayrintili videolar var ama biliyorsun biz 1 hafta kadar hastanede kaldik antibiyotik tedavimiz devam ettigi için iste o zaman bebek hemsirelerinden ögrendim pek cok sey :) şimdi diyelim sütü sagdin eger oda sicakligindaysa günesten uzak 24 derecede 6 saat kadar disarda tutabiliyorsun ( saglik bakanligi 3 saat diyor ) sagdigin sütü dolaba atarsan -4° de 3 gun yani 72 saat boyunca dolapta durabiliyor ama sutu disari cikartip benmari usulu ılıtınca 1 saat icinde tükettirmen lazım... iki kapili buzdolabinin - 18° buzlugunda sut posetinde ise 3 ay kadar duruyor derin dondurucuda ise 6 ay kadar tutabiliyorsun. Buzlu sütü kullanacaksan önce ya buzdolabima indirip sogutacaksin (24 saat icinde tuketmen lazim ) ya da soguk su icinde 5 dk da cozdurup biberona koyup gene benmari usulu ılıtman lazim. Asla tezgah ustunde eritmeye birakmayacaksin ya da kaynar suda çoźdürmeyeceksin insallah duzgun anlatabilmisimdirSütü nasıl muhafaza ediyorsun canım?
Mesela gece bir kez biberon veriyorum diyorsun, buzdolabından sütü çıkartıp ısınmasını mı bekliyorsun
Nasıl oluyor o işler?
Tarifi isteriiimmm :) bayılırım ayrıcaKurabiye konusu acilmisken bu starbucks'in meshur kurabiyesi varya findikli cikolatali onun tarifini buldum harika oluyo qercekten
Yok cnm ya ben dezaten bebeqin sarilik olmamasini saqlayan anne sutu eqer olmazsa veya yetmezse mama takviyesi demi ben mi yanlis biliyorum canim doqrusu bu olmasi.lazim :):) ama iste eskiden qelen bi qelenek.buda heralde qonlu olsun diye aldim attim cantamaarkadasim doqum yapmisti bebek qormeye qittim o sari yemeniyi avizeye dolamis isik yandikca sari olsun oda diye dusun yani ben ŞOKKKK
Bildigin gibi degil doguma giderken sayikliyormusum hemsire öyle dedi... buz gibi bira icecem 15 gun sonra yaninda da bir sigara yakacam diye :) hemsire de kadinin ne çok cani cekmis demiş acımiş bana hic hatirlamiyorum halbukiValla bazılarına olur bazılarına olmaz dediydi bizim çocuk doktoru :)) ama günlük hayatta kesinlikle ayran tabi :))))) nanelilere vuruldum ben bu ara
Ekran görüntüsü aldım bile :) çok faydalı oldu bu bilgiler. Sağol canım.Nette ayrintili videolar var ama biliyorsun biz 1 hafta kadar hastanede kaldik antibiyotik tedavimiz devam ettigi için iste o zaman bebek hemsirelerinden ögrendim pek cok sey :) şimdi diyelim sütü sagdin eger oda sicakligindaysa günesten uzak 24 derecede 6 saat kadar disarda tutabiliyorsun ( saglik bakanligi 3 saat diyor ) sagdigin sütü dolaba atarsan -4° de 3 gun yani 72 saat boyunca dolapta durabiliyor ama sutu disari cikartip benmari usulu ılıtınca 1 saat icinde tükettirmen lazım... iki kapili buzdolabinin - 18° buzlugunda sut posetinde ise 3 ay kadar duruyor derin dondurucuda ise 6 ay kadar tutabiliyorsun. Buzlu sütü kullanacaksan önce ya buzdolabima indirip sogutacaksin (24 saat icinde tuketmen lazim ) ya da soguk su icinde 5 dk da cozdurup biberona koyup gene benmari usulu ılıtman lazim. Asla tezgah ustunde eritmeye birakmayacaksin ya da kaynar suda çoźdürmeyeceksin insallah duzgun anlatabilmisimdir
Ellerine sağlık annenin. Yazık aklı sendedir şimdi hep.. ne zaman dönücek?Koydum koydum qideceqi qece onu alel acele yapti bitirdi cok uqrasti tatli bisey olduben onu kendime fular olarakta kullanirim
Sağlıkla büyüsün kuzucuk gözünüz aydınKızlar ıyi akşamlar herkese kizim ayse defne dunyaya geldi.1ay erken geldi. Ama çok şükür sağlıklı dogdu
8 eylulde donecekler canimEllerine sağlık annenin. Yazık aklı sendedir şimdi hep.. ne zaman dönücek?
ah o kadar yol gitmek biraz tehlikeli olmaz kı canım.Kızlar ya moralim çok bozul doktora gittim ilaç yazdırmaya geçen Ağustos ayında ayrılacak diye duymuştum sordum gidecek misiniz diye temmuz sonu gidecem diğer dr izne çıkarsa p dönene kadar kalırım biraz daha dedi ama gidici yani çok kötü oldum son hafta dr bulacam diğer doktoru sevmiyorum yerine gelecek iyi ama o da hemen gelir mi hiç bilmiyorum Temmuz'da doğurmazsam Sivas'a mı gitsem anneme ne dersiniz
Bildigin gibi degil doguma giderken sayikliyormusum hemsire öyle dedi... buz gibi bira icecem 15 gun sonra yaninda da bir sigara yakacam diye :) hemsire de kadinin ne çok cani cekmis demiş acımiş bana hic hatirlamiyorum halbukiemin misiniz diye 3 kere sordum
Abartıyorlar birazcıkSeninkilerde benimkilerden kotuymus valla cok vahim durumdayizneden bu cocuklari bizden cok sahipleniyolar anlamiyorummm
8 eylulde donecekler canimsıkılsalarda erken qelseler bari qerci ben 41 haftayi qorursem qelmis oluyo bana diyoki sakin doguma falan gittigini bana soleme strese qirerim bebek doqunca pat diye foto qelsin telefonuma diyo
Anasının kuzusu benim kocam :)Söyleme gideceğin zaman. Doktor saat 3 dediyse 12'de git randevuya arayip musaitse. İki kez yaparsan anlarlar artık istemediğini :)
Ya da eşine söyle, zaten stresliyim iyice geriliyorum, yalnız olalım de.
O an kendin epey bi cevval olursun bence zaten cnm :))) yoksa dediğin gibi gayet güzel bekliyolar. En kötü ihtimal hemşireye söylicen,, onlar bi bahane bulup herkesi çıkartır :)))Abartıyorlar birazcık
Neyse artık lohusa lohusa krize sokmasınlar da beni.
Cevval birinin odayı boşaltması ve benim yalnız kalmak istediğimde herkesi çıkartması şart. Yoksa oturup gaz çıkartabildimmi diye beklerler
Bu sene bebekler aceleci canim 41i qoreceqimi sanmiyorumda erken olursada foto yollariz hayirlisi olsun nasip boyleymis :) gelince 1 hafta kalacak yanimda onun sozunu aldim icim rahatYazııık :)) haklı kadın,, uzakta olunca daha çok stres yapar. Gerçi fotoyu görünce zaten dayanamaz gelir bence o :))
Ben sana ilk hamileliğimde ilk aşerdiğim şey desem? Canım buz gibi bira ve patates kızartması istiyo dedim,,, aldık yaptık vs... normalde de başka türevlerini severim halbuki :)))) bilmiyodum hamile olduğumu tabi,, haziran başı ama ter döküyorum,, kafama dikip dikip içtim... o gün içime şüphe düşmüştü ama bi tuhaflık var bu işte diye :)) Allahtan da düşmüş,, şaka bi yana karaciğerlerimizi Ayşe'ye borçluyuz eşimle... nasıl bi hayattan nasıl bir hayata geçiş yaptık diye düşünüp duruyoruz hala :)) Allah korudu valla kızımı da ( bknz : foto,,, yıl 2013, aylardan haziran
Ay had inşallah dursun beklesin zamanını :)24 üne sezeryan için gün verdi, çok heyecanlı.
Bugün nst de sancılar cıktı yine. 60 larda falandı ama. Inşallah 10 gün daha durur içerde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?