- 24 Şubat 2016
- 1.131
- 2.103
- 133
- 37
Canım acısa durmazdı zaten. Ben sabah faketmiştim. Ve o gece hiç uyumamıştı. Belli ki canı yanıyordu kuzucuğumun. İpek rahatsa korkma sen erken farketmişsin daha çabuk geçecektir merak etmeSağolun kızlar
Ay inşallah ipeğin de geçer kendimi kötü hissediyorum kıpkırmızı görünce
Ateşini kontrol ediyorum yükselmedi hala acımıyor da bi sabah olsa da gitsek. Aynı durumu yaşayan birileri olması insanı rahatlatıyor çok teşekkürler
Çok sağolun teyzeler
Ben ilk bir ay yapabildim sadece. Kollarini cikarmaya baslayinca biraktim. Ben ince battaniyeyle yapiyodum. Tracy hoggdu sanirim kitabinda kundak yapmayi cok guzel anlatmis. Once battaniyenin bi kosesini ice katliyosun. Katlanmis kisim bebisin boynuna gelecek sekilde bebisi koyuyosun. Ardindan sol kolu 45 derecelik aciyla gogsunun ustune koyuyosun ve ortunun sol kismini kolun uzerinden kapatiyosun. Ardindan sag kolu da ayni sekilde kapatiyosun. Bacaklari sıkmıyoruz tabi. Yarim kundak yani. Boylece yan yatirinca kollar govdenin altinda kalmiyo.
bizde olmafi cok sukur ates falan. oyle cok huzursuzlugu da olmadi
ne yan ne sirt ustu yatiriyorum. tam yan yatirinca devrilebiliyor one dogru solunum yolu tikanabilir tehlikeli. sirt ustu de kafayi duz tutup kusarsa diye ben yatirmiyorum
Sağolun kızlar tekrar denerim bugün. Gece güzel uyuyor fena değilde gündüz uykuları kısa. Gündüz denerim bugün bakalım becerebilecekmiyim:)Canım ben kundağı müslin battaniye ile yapıyorum. Düz yatırıyorum.
Bana arkadaşım vermişti kullanıyorum çok memnunum şimdiden etkiliyor kaloriferler yanınca şart bence çünkü benim bebisimin burnu çok kuruyor buhar makinesiyle hafifliyor.. weewell markası bendekinin
20 gün muKesinlikle önemli 2.800 bebe doğurdum dikişler 20 günde anca geçti üstüne hemoroid oldum üstüne çocuk alerjik çıktı ne anladım bu işten ben
Sagol cnm,bakim bendeKitapyurdundan aldim canim. 'Ilk kartlarm yazarsan cikiyor. Her gun bir kartin bir yuzunu Gun icinde 5-10 dk izliyor o kadar.
Cook gecmis olsun,gececek gececek en hızlı sekilde insallah...Günaydııın teyzeler, biz çıktık hastaneden
Bi tane krem verdi bu geçirecek annesi hiç merak etme dedi, boyuna kilosuna baktı gayet iyi almış dedi. Sağlık ocağındaki ebe az dedi dedim yok dedi üst sınıra yakın almış.
Nasıl hırs yaptıysam 9 günde 300 gram almış çocuk
Biz düşünüyorduk ama bakteri havada asılı kalıyor, hijyenik değil diye vazgeçtim. Odaya bir kase su koyuyorum yine tıkanıyor ama aşırı tıkanma olmuyor.kizlar buhar makinesi alan veya alacak olan var mi? varsa marka?
kaloriferler baya kurutuyor havayi.
peteklerin ustune su koymak yeter mi ki?
Maşallah annesi tombik yapacaksın Ipek'i bu gidişle :)Günaydııın teyzeler, biz çıktık hastaneden
Bi tane krem verdi bu geçirecek annesi hiç merak etme dedi, boyuna kilosuna baktı gayet iyi almış dedi. Sağlık ocağındaki ebe az dedi dedim yok dedi üst sınıra yakın almış.
Nasıl hırs yaptıysam 9 günde 300 gram almış çocuk
Unibaby kullanıyorum.Bebekler için hangi deterjanı kullanıyorsunuz
Yok görünmüyor çocuk :)
O zaten memenin yerini biliyor, bırak içeride takılsın. Karanlık olur uyur hem :)0
Nerdesiniz siz, Akdeniz mi? Ben de cevap vereyim bu soruya, hava soğuk bile olsa montunu giydiriyorum çıkartıyorum. Haftada 3-4 gün çıkıyor. Dışarı olmasa 15 dk balkona çıkıyoruz. Bir de rüzgardan sakınıyorum ben, sıcakta da rüzgar varsa şapka takıyorum daha doğrusu kapüşonlu yelek giydiriyorum. Arabasındaysa üzerine battaniye örtüyorum arabanın.Hava çok güzel güneş terletiyor burda ama rüzgar dokunuyor demek kisiz dışarı çıkarıyor musunuz bebişi ? (Küçük olanı :) )
Sen Deniz'in fotoğrafını paylaştığından beri ben 2 bez değiştirmede bir ayaklarını kontrol eder oldum çocuğun. Paranoyak ettin beniCanım acısa durmazdı zaten. Ben sabah faketmiştim. Ve o gece hiç uyumamıştı. Belli ki canı yanıyordu kuzucuğumun. İpek rahatsa korkma sen erken farketmişsin daha çabuk geçecektir merak etme
Bizim kız da kilo konusunda çok bi atilim göstermedi ya ben de merak ediyorum ebe ne diyecek acaba :))Cook gecmis olsun,gececek gececek en hızlı sekilde insallah...
Bana da saglık ocagındaki ebe az kg almıs biberonla ver demisti! Bnm doktorun gerek yok gayet normal dedi,bu saglık ocağındakilere uyuz oluyorummmm
Biz iki gün kestik yine ama hemen etkiledi,, tekrar başladık. Coliaxı tamamen kestim ama biogaiayı vermeyince çocuğun bütün düzen kayıyor. 3 ay bitene kadar tekrar denemicem kesmeyi. Yazdıklarını ben de okumuştum,, faydalı bakteri takviyesi bir çeşit,, ayrıca normal doğumda dahi olabiliyormuş ki sezeryanda olması çok daha tabi bu durumdaAy biogaia dedin de aklıma geldi. Sezaryan ile doğum yapan annelere yurtdışında bu damla öneriliiyormuş. Çünkü bebek normal dogumda annesinden alacağı bakterileri alamıyormuş. Bu damla ile prebiyotik takviyesi yapılıyormuş bağırsaklara. Hatta sezaryen doğumda bu bakterilerin olduğu bi havlu hazırlanıyormuş ve bebek doğar doğmaz onla kurulaniyormus.
Ben ilaç kullanımına ayak diretiyordum ne gerek var filan diye ama doktorumuz ve eşim böyle söyleyince e hadi kullanalım dedim ve bir şişe kullandik. Sezaryen olan analara duyurulur.
Yumuşatıcı kullanıyo musun?? Ben kıyafetlerine sevmiyorum da havlu ve battaniyeler çok sertleşiyo koymayıncaMom's green organik kokusuz kullanıyorum canım
Bende 2. Dönem başlamayı düşünüyorum ama 6 aylık bebeğe bakıcı bulması da zor olacak.. sen nasıl halletmeyi dülünüyorsun 1 yıl ücretsiz izin mi alacaksın?Yok ben değilimdir, seneye belki. Şimdi Dönem ortası zaten olmaz, öğrencilerin öğretmenleri bellidir. Niyetim yok hiç ya
Geçmiş yazılarında demiştin erkeklerin testisleri siyah olursa korkun anneler diye de bizimkide siyah gibi gibii.. Yani babannesi bile senin o kara ...larını yerim diye seviyo. Acaba endişelenmeli miyim??Evet gerçekten iki ay oldu ama bir yandan iki yıl gibi bir yandan da iki gün gibi geçti bu nasıl bir tezatsa yada ne demekse işte tamda böyle amatek kaldigim zaman hakkaten çok zor oluyor panik de yapıyorum ufaktan, ikisi aynı anda agliyorlar ve susturamayacakmışım gibi geliyor ki bazen de hakkaten öyle oluyor panik de bundan o oluyor işte. ellerine bisi verip biraz oyalanacak zamana gelseler belki daha rahat olur ama şu an çok zor. Gerçi ben böyle diyince çevremdeki tecrübeli anneler o zamanlar daha da zorlanacağımi söyleyerek çok güzel moral veriyorlar sagolsunlar oğlanın bu sorunları yüzünden bazen onu tek başına doktora götürdük kız evde annemle kaldı. Allahım tek çocukla kendimi nasıl tuhaf hissettim anlatamam o zamanlarda ikisinin ne kadar zor olduğunu daha iyi görebildim. Ben kendimi zor olacağına hazırlamıştım ama bu kadarını da beklemiyordum doğrusu ikinci ay aşısını erkek bugün oldu kızım ise haftaya olacak. Bugün iki ay dört günlüğuz oğlum 3.850 gr kızımda 3.400 gr olmuş. Normal bebelerin doğum kilosuna anca geldik böyle olunca ilk gün fotolarına bakıyorum allahım özellikle Kız ne kadar küçükmüş nasıl tutmuşum ben onu kucağımda da bi yerine bisi olmamış. Bacakları yaşlılar gibi kırışık kırışık yüzü yavru maymun kadar onları görünce bin şükür diyorum. Sizde durumlar iyidir umarım defne kızımız nasıl, düzen oturmaya başladı mı ?
Bize de her üşüttü diye aradığımda gittiğimde vs doktor "çocuk soğuktan hasta olmaz, rüzgardan cereyandan olur" diyor. İyi yapıyosun valla,, ben de başlıcam ufaktan çıkarmaya..Biz düşünüyorduk ama bakteri havada asılı kalıyor, hijyenik değil diye vazgeçtim. Odaya bir kase su koyuyorum yine tıkanıyor ama aşırı tıkanma olmuyor.
Maşallah annesi tombik yapacaksın Ipek'i bu gidişle :)
Parmağı da çabucak geçecek inşallah, ohh
Unibaby kullanıyorum.
drucilla benim emzirme örtümde yukarıdan görebiliyorum çocuğu, sert ve bukulebilen bir cubuk var. Sanırım mycey'di markası bakabilirsiniz nasıl olduğuna. Benim velet durmazdı üstü örtülü sıkıntıya pek gelemiyor.
Nerdesiniz siz, Akdeniz mi? Ben de cevap vereyim bu soruya, hava soğuk bile olsa montunu giydiriyorum çıkartıyorum. Haftada 3-4 gün çıkıyor. Dışarı olmasa 15 dk balkona çıkıyoruz. Bir de rüzgardan sakınıyorum ben, sıcakta da rüzgar varsa şapka takıyorum daha doğrusu kapüşonlu yelek giydiriyorum. Arabasındaysa üzerine battaniye örtüyorum arabanın.
Sen Deniz'in fotoğrafını paylaştığından beri ben 2 bez değiştirmede bir ayaklarını kontrol eder oldum çocuğun. Paranoyak ettin beni
Ben roxy kullanıyorumBebekler için hangi deterjanı kullanıyorsunuz
Gaza etki etmesi için çok düzenli kullanmak gerekiyormus. O yüzden düzeni bozmayın bence. Hatta saatli verirseniz daha iyi olur. Ben dikakt ermedim sırf prebiyotik takviyesi olarak kullandigim için ama dikkat edilmesi gerekiyormus.Biz iki gün kestik yine ama hemen etkiledi,, tekrar başladık. Coliaxı tamamen kestim ama biogaiayı vermeyince çocuğun bütün düzen kayıyor. 3 ay bitene kadar tekrar denemicem kesmeyi. Yazdıklarını ben de okumuştum,, faydalı bakteri takviyesi bir çeşit,, ayrıca normal doğumda dahi olabiliyormuş ki sezeryanda olması çok daha tabi bu durumda
Izmirdeyiz biz :) ben de yelek giydirdim sapka da taktım ama bebek arabasının üstünü ortmedim ne bileyim kiyamadim cok tatli bakiniyordu etrafaBiz düşünüyorduk ama bakteri havada asılı kalıyor, hijyenik değil diye vazgeçtim. Odaya bir kase su koyuyorum yine tıkanıyor ama aşırı tıkanma olmuyor.
Maşallah annesi tombik yapacaksın Ipek'i bu gidişle :)
Parmağı da çabucak geçecek inşallah, ohh
Unibaby kullanıyorum.
drucilla benim emzirme örtümde yukarıdan görebiliyorum çocuğu, sert ve bukulebilen bir cubuk var. Sanırım mycey'di markası bakabilirsiniz nasıl olduğuna. Benim velet durmazdı üstü örtülü sıkıntıya pek gelemiyor.
Nerdesiniz siz, Akdeniz mi? Ben de cevap vereyim bu soruya, hava soğuk bile olsa montunu giydiriyorum çıkartıyorum. Haftada 3-4 gün çıkıyor. Dışarı olmasa 15 dk balkona çıkıyoruz. Bir de rüzgardan sakınıyorum ben, sıcakta da rüzgar varsa şapka takıyorum daha doğrusu kapüşonlu yelek giydiriyorum. Arabasındaysa üzerine battaniye örtüyorum arabanın.
Sen Deniz'in fotoğrafını paylaştığından beri ben 2 bez değiştirmede bir ayaklarını kontrol eder oldum çocuğun. Paranoyak ettin beni
Aynen bize de doktor bol bol çıkarın dedi ama yüzüne hava vurmamasina dikkat edjn demisti.Bize de her üşüttü diye aradığımda gittiğimde vs doktor "çocuk soğuktan hasta olmaz, rüzgardan cereyandan olur" diyor. İyi yapıyosun valla,, ben de başlıcam ufaktan çıkarmaya..
Bizim suyumuz arıtılmış olduğundan sertleşmiyor ama yine de kullanıyorum. Bazen makine almıyor ama neden bilmiyorum ona rağmen sertleşimiyorYumuşatıcı kullanıyo musun?? Ben kıyafetlerine sevmiyorum da havlu ve battaniyeler çok sertleşiyo koymayınca
İkinci defa kaka tahlili verdik onun sonucunu bekliyoruz . Belirtiler o yönde ben de dua ediyorum hala bu defa kan çıkmasın diye20 gün muhemoroidi ben de oldum gerçi bebek aşırı kilolu olduğundan bagirsaklarim dışarı çıkmış
Alerjik teşhisi kesin koyuldu mu ya? Geçmiş olsun.
Bizimki 3. Ayda olcak dedi,sonra bi daha olck mı onu bilmiyorumRota virüs ne zamn yapılacak
Benim de dogumdan sonra hemoroid oldum sanirim. Acı cekiyorum.ve kan görüyorum bazen. Bunun için doktorunuz birşey önerdi mi. Sizde de bu belirtiler mi vardi.20 gün muhemoroidi ben de oldum gerçi bebek aşırı kilolu olduğundan bagirsaklarim dışarı çıkmış
Alerjik teşhisi kesin koyuldu mu ya? Geçmiş olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?