- 3 Mart 2017
- 2.781
- 6.184
- 158
Yok niye yanlış olsun, en güzeli avm gibi kapalı yerler değilse sağlıklı bir şey ama kalabalık konusunda tedirgin olmakta haklısın ben de korkuyorum kalabalıktan.Biz sürekli dışardayız yanlışmı yapıyorum hava durumuna göre giydiriyorum sıcaksa kapşonlu yelek hafif serinse kapşonlu swet soğuksa astronot peluş mont rüzgar dan koruyorum elimden geldiğince hasta olur korkusu hiç olmadı dışarı çıktığı için ama kalabalık ortama girince tedirgin oluyorum
Bende de birkaç kez oldu sonradan kv ile konuştum aynı ilçede oturuyoruz onda da aynı sorun olmuş, tam İstanbul'u sel götürdükten sonraydi sulardandir dedi. Koku sanki islak kalmış gibi bir kokuydu. Sonradan geçti. Belki sizde de benzer bir şey olmuştur.Bende onu kullanıyorum da son yıkama da garip bir koku bıraktı çamaşırlar da
Oy ben ona kıyamam benimde küçükken aynı böyle olurmuş hala da arada batıyor. Doktor tırnağı sökmekten bahsetmiş ama annem yaptırmamış tabiki. Tırnağı biraz uzasın etini geçsin o zamana kadar kremlerle altına pamuk koyarak, etini aşağı çeke çeke masaj yaparak idare edersen rahatlar inşallah kuzucuk.İpeğimin tırnağı battı yaa
Yarın doktora götürcem ama çok üzülüyorum sanki benim kalbime kalbime batıyorvardı burda bi arkadaş kimdi o?
Antibiyotikli krem vermişlerdi sanırım.
Kesmemek gerekiyormuş, yürümeye başlamayan çocuklarda çok gereksizmiş
Yiğitte tam dediğin gibi ağlamaktan meme almıyor kucağa alınca hiçbir şey olmamış gibi susuyordu. Sustu deyip yine emzirmeye çalışıyordum ama tekrar ağlıyordu bende bel falan kalmadı ağrıdan diye yatırdım beşiğine. Gözler devrildi meğer uykusu varmış :)) kendimi boşuna hırpalamışım. Bir güzel uyudu sonra rahat rahat emdi. Belki senin bebişte uyumak istemiştir annesi.kizmak degil de uzuluyorum ya. zaten bi duzen otursun diye gak meme guk meme yapmiyorum artik. 2 saatte emdiginde de aglayinca benim de sinirlerim bozuluyor. ac kalacak diye korkuyorum. bi yandan diyorum ac olsa sakin durmaz ama emmek istiyor aglamaktan ememiyor cocuk. cozemedim neden agladigini. bide yani cani yaniyo gibi agliyor. gaz heralde diyorum kaldiriyorum sakinliyor 5 sn sonra. gazini cikariyorum. gegiriyor hah diyorum cikti rahatladi emer simdi. yok yatirdigim an basiyor feryadi. sut mu gelmiyor acaba diyorum o da degil geliyor. 2-3 kez daha deniyorum hala agliyorsa kaldiriyorum artik. gaz olsa o zaman da durmazmis gibi geliyor ama. midesi mi rahatsiz oluyor acaba diyorum sonra. cozemedim yani kafamda deli sorular :)
bunun disinda mukuslu kaka problemimiz var 20 gundur. bakalim onu nasil geciricez. gazimiz cok ucacaz yakinda. bide gunduz dogru duzgun uyumuyor gozler kipkirmizi dolasiyoruz.
bunlar disinda iyiyiz
Bizimde aynen mukuslu ve cıvıktı. Ama kakada kan olduğu için doktor gaviscon yazmıştı onu kullanalı kanda kalmadı cıvık mukusta kalmadı düzene bindi çok şükür.Mukuslu kaka sorunu olan arkadaşlar doktor sebep olarak ne söyledi? Birde bizim hem mukuslu hemde cıvık ishal gibi sizinkide öylemiydi? Sizinki lafıda biraz garip oldu ama idare edin artık:)))
Emzirme önlüğünü ben yapmıştım internette gördüğüm kadarıyla boyundan asılan yere kubbeli aparat takmışlar bende taç aldım ön kısmına diktim şimdi bakışarak emziriyorum hem hava da alıyor. Melül melül emerken bakışmak sütümü artırıyor gibi bi his var içimde :)ahaha sen yukleyeceksin artik
ay beni de cok yerde kurtariyor o ortu ama cocugun yuzunu goremiyorum ben ustune iniyor. ben mi kullanmayi beceremiyorum acaba
Benim göbeğimde hala 2 aylık hamile gibi.. Ne zaman gidecek bu göbüş birde hiç sert deği. Kendimi pufidik babanneler gibi hissettim 60 kiloyla :) eski kotlarımda olmuyor basen büyümüş.. Egzersiz yapanınız varmııı? Yorgunluk asidi (laktik asit) sütten bebeğe geçiyormuş çok yorulmayın egzersizle diye yazı okumuştumda gidişat iyi değil mecbur başlamak lazım bir yerden.Ben de tatlıcı olmadım hiç bir zaman. Hatta hamileliğimde de öyle aman aman yemedim tatlı. Sma Doğumdan sonra çok fena tatlıya düşer oldum. Bu durum beni de zorluyor. Tam 3 kg kalmıştı Doğum öncesi kilona ama tekrar almay başladım.
Noluyo bu bebelere anlamiyorum...dun bende cildirdim en son artik aqladiqinda esime ben kalkamicam qercekten hic iyi deilim demisim hatirlamiyorum o derece yoruluyorum artik uyumamasi icin hicbir sebep yokken uyumamasi aqlamasi sinirlerim bosaldi ya anneme qece msj attim bakamicam ben qaliba diye yarin oraya qidecem dinlenmem sart yoksa elim ayaqim titriyo artik uyksuzluktanGündüz uyumayan Bebe akşam misafir de gelince iyice coştu en son hüngür hüngür ağladım sonra rahatladım gece banyo yaptırdım ona rağmen bile gece ağladı ama allaha çok şükür bugün daha iyi allahım hepimize sabır versin
Ya ben hala alerjiden şüpheleniyorum yiğit oğlan için. Burdaki tüm bebeleri kendi bebeğimden ayıramıyorum inan ki. Yeşil köpüklü kaka laktoz intoleransı belirtisi olabilir. Kilo alımınına da dikkat et. Ya burnumu sokup duruyorum kusura bakma ama çocuk gastroenterolojisine götür bence. Bi de kakada kan eşlik etti buna. Ben olsam götürürdüm yani, kızmayın bana :)Oy ben ona kıyamam benimde küçükken aynı böyle olurmuş hala da arada batıyor. Doktor tırnağı sökmekten bahsetmiş ama annem yaptırmamış tabiki. Tırnağı biraz uzasın etini geçsin o zamana kadar kremlerle altına pamuk koyarak, etini aşağı çeke çeke masaj yaparak idare edersen rahatlar inşallah kuzucuk.
Yiğitte tam dediğin gibi ağlamaktan meme almıyor kucağa alınca hiçbir şey olmamış gibi susuyordu. Sustu deyip yine emzirmeye çalışıyordum ama tekrar ağlıyordu bende bel falan kalmadı ağrıdan diye yatırdım beşiğine. Gözler devrildi meğer uykusu varmış :)) kendimi boşuna hırpalamışım. Bir güzel uyudu sonra rahat rahat emdi. Belki senin bebişte uyumak istemiştir annesi.
Bizimde aynen mukuslu ve cıvıktı. Ama kakada kan olduğu için doktor gaviscon yazmıştı onu kullanalı kanda kalmadı cıvık mukusta kalmadı düzene bindi çok şükür.
Birde köpüklü kaka yapıyordu oda ön sütü çok fazla içip gaz biriktirdiği için oluyormuş yeşil ve köpüklü
İnşallah ya kesmicem artık işte uzasın. NapayımOy ben ona kıyamam benimde küçükken aynı böyle olurmuş hala da arada batıyor. Doktor tırnağı sökmekten bahsetmiş ama annem yaptırmamış tabiki. Tırnağı biraz uzasın etini geçsin o zamana kadar kremlerle altına pamuk koyarak, etini aşağı çeke çeke masaj yaparak idare edersen rahatlar inşallah kuzucuk.
Yiğitte tam dediğin gibi ağlamaktan meme almıyor kucağa alınca hiçbir şey olmamış gibi susuyordu. Sustu deyip yine emzirmeye çalışıyordum ama tekrar ağlıyordu bende bel falan kalmadı ağrıdan diye yatırdım beşiğine. Gözler devrildi meğer uykusu varmış :)) kendimi boşuna hırpalamışım. Bir güzel uyudu sonra rahat rahat emdi. Belki senin bebişte uyumak istemiştir annesi.
Bizimde aynen mukuslu ve cıvıktı. Ama kakada kan olduğu için doktor gaviscon yazmıştı onu kullanalı kanda kalmadı cıvık mukusta kalmadı düzene bindi çok şükür.
Birde köpüklü kaka yapıyordu oda ön sütü çok fazla içip gaz biriktirdiği için oluyormuş yeşil ve köpüklü
Emzirme önlüğünü ben yapmıştım internette gördüğüm kadarıyla boyundan asılan yere kubbeli aparat takmışlar bende taç aldım ön kısmına diktim şimdi bakışarak emziriyorum hem hava da alıyor. Melül melül emerken bakışmak sütümü artırıyor gibi bi his var içimde :)
Ben sözde mekik çekmeye başladım ama kaç kere çektim acabaBenim göbeğimde hala 2 aylık hamile gibi.. Ne zaman gidecek bu göbüş birde hiç sert deği. Kendimi pufidik babanneler gibi hissettim 60 kiloyla :) eski kotlarımda olmuyor basen büyümüş.. Egzersiz yapanınız varmııı? Yorgunluk asidi (laktik asit) sütten bebeğe geçiyormuş çok yorulmayın egzersizle diye yazı okumuştumda gidişat iyi değil mecbur başlamak lazım bir yerden.
Ana yuregikahvaltisini hazirlayan ve yemek icin tepsiyle odaya gelen bir ana
bunu hissedip cigligi basan bebe
once evlat deyip yavrusunu besleyen ana
Emzirme kampı yap. Kendine güven. Sütün yeter. Ben inanmıyorum ama süt artırıcı çaylar filan var.bana kalırsa 'he bunu içiyorum sütüm artacak' diye rahatlattığı için sütünüz artıyor ama olsun rahatlayacaksan iç. Her annenin sütü bebeğine yeter. O emdikçe memeler daha çok süt üretiyor. Ben de kendimce emzirme kampı yaptım, 9 günde 300 gram aldı ipek. Bir de son olarak bana doğum tarihini boyunu kilosunu söyler misin?Kızlar geçenlerde yazmıştım oğlum kilo alamamıştı, idrar yolu enfeksiyonu çıkmıştı sonradan sebebi. Neyse sonradan kilo almaya başladı da bugün sarılığı için doktor kontrolüne gittik. Vücudunda epey azalmış ama yüzünde var hala. İki gündür de sürekli memede kalmak istiyor, zaten ben de sütümün azaldığını düşünüp emzirme kampı gibi bi şey yapıyordum. Arttı gibi geliyor şimdi.
Asıl yazma sebebim şu, doktor bugün moralimi çok bozdu. Önce kilosunu ölçtü 8 günde 250 gram almış, çok iyi falan dedi. Ben de iki gündür huzursuz biraz, sürekli memede kalmak istiyor deyince tutturdu sütün yetmiyor diye. ‘Bu işler kısmet işi, herkesin sütü olmayabilir, belli ki iştahı artınca sütün yetmiyor’ falan dedi. Aşırı moralim bozuldu. İdrar enfeksiyonunu tedaviye başladığımızdan bu yana 21 günde 1 kilo aldı, son hafta da 250 gram almış işte. Aç olsa kilo almaz diyorum ama son birkaç gündür ben de sütüm yetmiyor mu acaba düşüncesinde olduğum için kendime güvenemiyorum. Gece uykuları düzenli devam ediyor, Kaka çiş sayısı da bayağı iyi, gündüzleri memede kalmak istiyor sadece ve pek uyumuyor. Sizce ne yapmalıyım? Bu arada sarılığının geçmemesini de buna bağladı
Valla ben misafirlere hazır kuru pasta aldım kuruyemişle ikram ettim yoruluyorum zaten anlayışlı olsun gelenlerde canım.Yarın gelicek misafire ikramlıklar hazır ama ben iptal bebem bu kadar yormuyor beni yahu
Bana ablam verdi canım oda geçen sene doğum yaptı almış kendine. Memnunum markası chicco. İçine acı elma yağı damlatınca baya açıyor burnu. Sıcak buhar makinası zarar veriyormuş bu arada ılık olanı tercih et bencekizlar buhar makinesi alan veya alacak olan var mi? varsa marka?
kaloriferler baya kurutuyor havayi.
peteklerin ustune su koymak yeter mi ki?
Ben rüzgardan olabilir diye düşünüyorum geçen bende rüzgarlı havada çıkarmıştım aynen seninki gibi olmuştu.. Ne kadar sarsakta alıyor bi şekilde.Günaydınn bütün gece gazdan kivrandigimiz için bana pek gün aymadine güzel azalmıştı gazimiz ya niye böyle oldu anlayamadim iki seçenek var ya dün dışarı çıkmıştık hafif rüzgar yedi ondan ya da dün farklı olarak patates püresi yedim o yaptı sizce hangisi kizlar??
Çok sevindim canım aferin ona :) geçmiş olsunGünaydııın teyzeler, biz çıktık hastaneden
Bi tane krem verdi bu geçirecek annesi hiç merak etme dedi, boyuna kilosuna baktı gayet iyi almış dedi. Sağlık ocağındaki ebe az dedi dedim yok dedi üst sınıra yakın almış.
Nasıl hırs yaptıysam 9 günde 300 gram almış çocuk
Maşallah maşallah, ateşi de çıkmaz inşallah.Merhaba arkadaşlar bugün 2 ay kontrolümüz vardı. Aşılarımızı olduk. Aşı vurulurken çığlığı bastı ben üstünü giydirene kadar sustu gülmeye başladı.:))
Kuzucuğumun acı eşiği yüksek galiba.Şimdi başında ateş ölçerle Florence Nightingale gibi bekliyorum:))
Genel gelişimimiz gayet güzel. Mukuslu kakayı sordum. Kakanın içinde kan yoksa, çok huysuz değilse,vücudu egzama kaplamadıysa tahlile gerek yok,anne sütü alan bebeklerde normal dedi.Ama kan görürsen gel tahlil yapalım dedi. Önlem amaçlı süt ürünleri diyeti yap dedi. Birde saçımızda konak olmuş önce zeytinyağı sürüp geçirmeye çalış geçmezse biodermanın bir ürününü önerdi onu kullan dedi.
Hava nemlendiricisi bizdede var ama akşamları kaloriferi yakınca nem ölçerle nem oranına bakıyorum %50 'nin altına düşmüyor.%40 'ın altına düşünce kullanmayı öneriyorlar. İstersen sende nem ölçerle ölç eğer çok düşük değilse almana hiç gerek yok. Hava nemi yeterliydi çok da sağlıklı bişey değil.biz de dusunuyoruz da marka arastirmasi yapiyorum. sagol canim.
Bence kullanma yumuşatıcı ütüleyince yumuşuyor nasılsa.Yumuşatıcı kullanıyo musun?? Ben kıyafetlerine sevmiyorum da havlu ve battaniyeler çok sertleşiyo koymayınca
Karanlıkta ben ağzına memeyi veremiyorum bile:)) çocuk kafayı sağa sola sallıyo garibim memeyi tutmaya çalışıyo en son gidip gece lambasını açıyorum :)) maşallah sen altını bile değiştiriyosun@sakyuz
Canım emzirdim emzirdikten sonra emzirme yastığına yatırıyorum biberonla anne sütü veriyorum iyice doyduğuna emin oluyorum ve gazını çıkarıyorum altını temizliyorum tabi bunların hepsini zifiri karanlık odaa yapıyorum sonra kundak yapıp emzirme yastığının ğzerine yatırıyorum ağzına emziği veriyorum beyaz gürültü okyanus sesi açıyorum uyyana kadar bekliyorum genelde en geç 15 dk uyumuş oluyor yanında uyuduğunda bir 10 dk bekleyip yatağına alıyorum beyaz gürültü sesini kapatıyorum ve en az 4-6 saat uyku garanti sonraso 3-4 saat aralıklarla bir bizim bebe akşam 7 oldumu yırtıyor kendini uyut diye bende uyku zamanı oğlum diyorum götürüyorum odaya
Bugün bende sordum biogaiayı keselim mi diye. Kakada mukus olduğu için ilk 3 ay kullanalım dedi.Gaza etki etmesi için çok düzenli kullanmak gerekiyormus. O yüzden düzeni bozmayın bence. Hatta saatli verirseniz daha iyi olur. Ben dikakt ermedim sırf prebiyotik takviyesi olarak kullandigim için ama dikkat edilmesi gerekiyormus.
Her gün aynı saatte vermekve en az bir hafta kullanmak lazimmis etkisini göstermesi icinBende zinco kullanıyordum ama sizden ve çevremden duyup denemek için biogaia aldım bugün 3. Günüm sabahları 5 damla damlatıyorum ama pekte faydasını görmedim sanki.. Mucize olacak sanmıştım hemen yüzünde gülücükler açıp gaz çıkaracağını hayal etmiştim :)) galiba bir damlaya fazlaca anlam yüklemişim :) sezeryanla doğanlara iyi geliyormuş diye yazmıştı G gunesli gunler benimki normal doğum acaba zincoya geri mi dönsem bizde işe yaramadı gibi.. Birde her ıkınmada mı damlatmak lazım veya püf noktası varmıdır
Geçmiş olsun canım bol bol kayısı hoşafı iç, meme varsa tuvaletten sonra zeytinyağlı pamukla veya elinle içeri it. Zeytinyağı sür. Zamanla geçiyor ilerlememişse. Ilerlerse ameliyat ediliyormuş. Çok dikkat etmek laızm.Benim de dogumdan sonra hemoroid oldum sanirim. Acı cekiyorum.ve kan görüyorum bazen. Bunun için doktorunuz birşey önerdi mi. Sizde de bu belirtiler mi vardi.
Bu arada yok normal doğum yaparsan hemen toplarsın sezeryan bir türlü iyilesemiyorsun dikişlerim sürekli ağrıyor yalanlarına inanmayın arkadaşlar . Ha benim gibi yapmak istiyorsanız yine normal doğum ama öyle hemen ayağa kalkilmiyor. Benim dikişlerim çok sıkıntı oldu. Kaç gün acıdan duramadim. Kendimi hep hemen ayaklanacam çok iyi olacam bolumune odakladigim icin yasadiklarimdan psikolojim de bozuldu. Bilsen kendimi buna gore ayarlarsin zor gelmez.
Inşallah çıkmaz ya minnosumuzun allerjisi. Geçmiş olsun tekrardan.İkinci defa kaka tahlili verdik onun sonucunu bekliyoruz . Belirtiler o yönde ben de dua ediyorum hala bu defa kan çıkmasın diye
Dr un ayni zamanda bir emzirme uzmani degilse asla ve asla ona guvenme who ya normal kilo alimi 500-1200 bizim saglik bakanligina gore 600-1000 gr.bunlari sagliosa zaten cocuk douyo demektir.oglum ilk ay 540 gr aldi.Hatta 18 gunlukken dogum kilosunu bile yakalayamisti.Ama drum ayni zamanda emzirme uzmani. Bana oyle guzel moral verdi ki .Yapsbilirsin sadece kendine guven moralini yuksek tut disari cik yuruyus yap dedi.18 gunlukken gittigimde mama ver deseydi benim icin bitmisti hersey.Ama hala emziriyorum ve 2.ay kontrolunde 850 gr aldi.Hic bi zaman 1.5 2 kilo alsin gibi bi hedefim olmadi.Dr umun da yok.500 gr aliosa o cocuk ac diil .3 saat memede kalir 5 saat kalir ama doyar demek.Daha cok kucukler sadece senin kokunla huzur duydugu icin bile memede kalmak istio olabilir .Magaradaki kadinlar afrikadakiler napio?Emzirmekten baska careleri mi var?bi sekilde o cocuk doyuyo iste.Asla takilma ve baska bi dr bulma imkanin yoksa emzirme konusunda onu dinleme bence.Kızlar geçenlerde yazmıştım oğlum kilo alamamıştı, idrar yolu enfeksiyonu çıkmıştı sonradan sebebi. Neyse sonradan kilo almaya başladı da bugün sarılığı için doktor kontrolüne gittik. Vücudunda epey azalmış ama yüzünde var hala. İki gündür de sürekli memede kalmak istiyor, zaten ben de sütümün azaldığını düşünüp emzirme kampı gibi bi şey yapıyordum. Arttı gibi geliyor şimdi.
Asıl yazma sebebim şu, doktor bugün moralimi çok bozdu. Önce kilosunu ölçtü 8 günde 250 gram almış, çok iyi falan dedi. Ben de iki gündür huzursuz biraz, sürekli memede kalmak istiyor deyince tutturdu sütün yetmiyor diye. ‘Bu işler kısmet işi, herkesin sütü olmayabilir, belli ki iştahı artınca sütün yetmiyor’ falan dedi. Aşırı moralim bozuldu. İdrar enfeksiyonunu tedaviye başladığımızdan bu yana 21 günde 1 kilo aldı, son hafta da 250 gram almış işte. Aç olsa kilo almaz diyorum ama son birkaç gündür ben de sütüm yetmiyor mu acaba düşüncesinde olduğum için kendime güvenemiyorum. Gece uykuları düzenli devam ediyor, Kaka çiş sayısı da bayağı iyi, gündüzleri memede kalmak istiyor sadece ve pek uyumuyor. Sizce ne yapmalıyım? Bu arada sarılığının geçmemesini de buna bağladı
Benim eşimin annesi kulaklarını bantlamış:))Ay bu arada benim yiğidimin kulakları biraz kepçe gibi:)) yerim çok şapşik görünüyor ama ilerde dalga geçerler mi bebeğimle diye endişelendim. Bende veya baba tarafında hiç kepçe kulak yoktur nerden oldu bebeğim anlamadım. Büyüdükçe düzelir mi acaba..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?