2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Yok niye yanlış olsun, en güzeli avm gibi kapalı yerler değilse sağlıklı bir şey ama kalabalık konusunda tedirgin olmakta haklısın ben de korkuyorum kalabalıktan.

Bende onu kullanıyorum da son yıkama da garip bir koku bıraktı çamaşırlar da
Bende de birkaç kez oldu sonradan kv ile konuştum aynı ilçede oturuyoruz onda da aynı sorun olmuş, tam İstanbul'u sel götürdükten sonraydi sulardandir dedi. Koku sanki islak kalmış gibi bir kokuydu. Sonradan geçti. Belki sizde de benzer bir şey olmuştur.

Oy ben ona kıyamam benimde küçükken aynı böyle olurmuş hala da arada batıyor. Doktor tırnağı sökmekten bahsetmiş ama annem yaptırmamış tabiki. Tırnağı biraz uzasın etini geçsin o zamana kadar kremlerle altına pamuk koyarak, etini aşağı çeke çeke masaj yaparak idare edersen rahatlar inşallah kuzucuk.
Yiğitte tam dediğin gibi ağlamaktan meme almıyor kucağa alınca hiçbir şey olmamış gibi susuyordu. Sustu deyip yine emzirmeye çalışıyordum ama tekrar ağlıyordu bende bel falan kalmadı ağrıdan diye yatırdım beşiğine. Gözler devrildi meğer uykusu varmış :)) kendimi boşuna hırpalamışım. Bir güzel uyudu sonra rahat rahat emdi. Belki senin bebişte uyumak istemiştir annesi.
Mukuslu kaka sorunu olan arkadaşlar doktor sebep olarak ne söyledi? Birde bizim hem mukuslu hemde cıvık ishal gibi sizinkide öylemiydi? Sizinki lafıda biraz garip oldu ama idare edin artık:)))
Bizimde aynen mukuslu ve cıvıktı. Ama kakada kan olduğu için doktor gaviscon yazmıştı onu kullanalı kanda kalmadı cıvık mukusta kalmadı düzene bindi çok şükür.
Birde köpüklü kaka yapıyordu oda ön sütü çok fazla içip gaz biriktirdiği için oluyormuş yeşil ve köpüklü
ahaha sen yukleyeceksin artik

ay beni de cok yerde kurtariyor o ortu ama cocugun yuzunu goremiyorum ben ustune iniyor. ben mi kullanmayi beceremiyorum acaba
Emzirme önlüğünü ben yapmıştım internette gördüğüm kadarıyla boyundan asılan yere kubbeli aparat takmışlar bende taç aldım ön kısmına diktim şimdi bakışarak emziriyorum hem hava da alıyor. Melül melül emerken bakışmak sütümü artırıyor gibi bi his var içimde :)

Benim göbeğimde hala 2 aylık hamile gibi.. Ne zaman gidecek bu göbüş birde hiç sert deği. Kendimi pufidik babanneler gibi hissettim 60 kiloyla :) eski kotlarımda olmuyor basen büyümüş.. Egzersiz yapanınız varmııı? Yorgunluk asidi (laktik asit) sütten bebeğe geçiyormuş çok yorulmayın egzersizle diye yazı okumuştumda gidişat iyi değil mecbur başlamak lazım bir yerden.

Noluyo bu bebelere anlamiyorum...dun bende cildirdim en son artik aqladiqinda esime ben kalkamicam qercekten hic iyi deilim demisim hatirlamiyorum o derece yoruluyorum artik uyumamasi icin hicbir sebep yokken uyumamasi aqlamasi sinirlerim bosaldi ya anneme qece msj attim bakamicam ben qaliba diye yarin oraya qidecem dinlenmem sart yoksa elim ayaqim titriyo artik uyksuzluktan

Ya ben hala alerjiden şüpheleniyorum yiğit oğlan için. Burdaki tüm bebeleri kendi bebeğimden ayıramıyorum inan ki. Yeşil köpüklü kaka laktoz intoleransı belirtisi olabilir. Kilo alımınına da dikkat et. Ya burnumu sokup duruyorum kusura bakma ama çocuk gastroenterolojisine götür bence. Bi de kakada kan eşlik etti buna. Ben olsam götürürdüm yani, kızmayın bana :)

İnşallah ya kesmicem artık işte uzasın. Napayım

Ben sözde mekik çekmeye başladım ama kaç kere çektim acaba mekik çekebilirsin hemen fark ediyor ama bırakınca tekrar çıkıyor

Merhaba arkadaşlar bugün 2 ay kontrolümüz vardı. Aşılarımızı olduk. Aşı vurulurken çığlığı bastı ben üstünü giydirene kadar sustu gülmeye başladı.:))
Kuzucuğumun acı eşiği yüksek galiba.Şimdi başında ateş ölçerle Florence Nightingale gibi bekliyorum:))
Genel gelişimimiz gayet güzel. Mukuslu kakayı sordum. Kakanın içinde kan yoksa, çok huysuz değilse,vücudu egzama kaplamadıysa tahlile gerek yok,anne sütü alan bebeklerde normal dedi.Ama kan görürsen gel tahlil yapalım dedi. Önlem amaçlı süt ürünleri diyeti yap dedi. Birde saçımızda konak olmuş önce zeytinyağı sürüp geçirmeye çalış geçmezse biodermanın bir ürününü önerdi onu kullan dedi.

Kızlar geçenlerde yazmıştım oğlum kilo alamamıştı, idrar yolu enfeksiyonu çıkmıştı sonradan sebebi. Neyse sonradan kilo almaya başladı da bugün sarılığı için doktor kontrolüne gittik. Vücudunda epey azalmış ama yüzünde var hala. İki gündür de sürekli memede kalmak istiyor, zaten ben de sütümün azaldığını düşünüp emzirme kampı gibi bi şey yapıyordum. Arttı gibi geliyor şimdi.

Asıl yazma sebebim şu, doktor bugün moralimi çok bozdu. Önce kilosunu ölçtü 8 günde 250 gram almış, çok iyi falan dedi. Ben de iki gündür huzursuz biraz, sürekli memede kalmak istiyor deyince tutturdu sütün yetmiyor diye. ‘Bu işler kısmet işi, herkesin sütü olmayabilir, belli ki iştahı artınca sütün yetmiyor’ falan dedi. Aşırı moralim bozuldu. İdrar enfeksiyonunu tedaviye başladığımızdan bu yana 21 günde 1 kilo aldı, son hafta da 250 gram almış işte. Aç olsa kilo almaz diyorum ama son birkaç gündür ben de sütüm yetmiyor mu acaba düşüncesinde olduğum için kendime güvenemiyorum. Gece uykuları düzenli devam ediyor, Kaka çiş sayısı da bayağı iyi, gündüzleri memede kalmak istiyor sadece ve pek uyumuyor. Sizce ne yapmalıyım? Bu arada sarılığının geçmemesini de buna bağladı

Emzirme kampı yap. Kendine güven. Sütün yeter. Ben inanmıyorum ama süt artırıcı çaylar filan var.bana kalırsa 'he bunu içiyorum sütüm artacak' diye rahatlattığı için sütünüz artıyor ama olsun rahatlayacaksan iç. Her annenin sütü bebeğine yeter. O emdikçe memeler daha çok süt üretiyor. Ben de kendimce emzirme kampı yaptım, 9 günde 300 gram aldı ipek. Bir de son olarak bana doğum tarihini boyunu kilosunu söyler misin?

Yarın gelicek misafire ikramlıklar hazır ama ben iptal bebem bu kadar yormuyor beni yahu
Valla ben misafirlere hazır kuru pasta aldım kuruyemişle ikram ettim yoruluyorum zaten anlayışlı olsun gelenlerde canım.
kizlar buhar makinesi alan veya alacak olan var mi? varsa marka?
kaloriferler baya kurutuyor havayi.
peteklerin ustune su koymak yeter mi ki?
Bana ablam verdi canım oda geçen sene doğum yaptı almış kendine. Memnunum markası chicco. İçine acı elma yağı damlatınca baya açıyor burnu. Sıcak buhar makinası zarar veriyormuş bu arada ılık olanı tercih et bence
Ben rüzgardan olabilir diye düşünüyorum geçen bende rüzgarlı havada çıkarmıştım aynen seninki gibi olmuştu.. Ne kadar sarsakta alıyor bi şekilde.
Çok sevindim canım aferin ona :) geçmiş olsun

Maşallah maşallah, ateşi de çıkmaz inşallah.

biz de dusunuyoruz da marka arastirmasi yapiyorum. sagol canim.
Hava nemlendiricisi bizdede var ama akşamları kaloriferi yakınca nem ölçerle nem oranına bakıyorum %50 'nin altına düşmüyor.%40 'ın altına düşünce kullanmayı öneriyorlar. İstersen sende nem ölçerle ölç eğer çok düşük değilse almana hiç gerek yok. Hava nemi yeterliydi çok da sağlıklı bişey değil.

Karanlıkta ben ağzına memeyi veremiyorum bile:)) çocuk kafayı sağa sola sallıyo garibim memeyi tutmaya çalışıyo en son gidip gece lambasını açıyorum :)) maşallah sen altını bile değiştiriyosun

Bende 2. Dönem başlamayı düşünüyorum ama 6 aylık bebeğe bakıcı bulması da zor olacak.. sen nasıl halletmeyi dülünüyorsun 1 yıl ücretsiz izin mi alacaksın?

Geçmiş yazılarında demiştin erkeklerin testisleri siyah olursa korkun anneler diye de bizimkide siyah gibi gibii.. Yani babannesi bile senin o kara ...larını yerim diye seviyo. Acaba endişelenmeli miyim??[/QUOTE]
Bende ikinci dönem başlamayı düşünmüştüm ama başlayamıycam galiba hem bakıcı sorunu var hemde fazla uyusa bile özlüyorum.Bu sene evdeyim kendim bakıp keyfini çıkarıcam. Babamız çalışsın:))
Kuzumunda testisleri kara ama doktor tek tek heryerini inceledi bugün bi sorun olsa atlamazdı herhalde.Sende takma kafana

Bugün bende sordum biogaiayı keselim mi diye. Kakada mukus olduğu için ilk 3 ay kullanalım dedi.

Her gün aynı saatte vermekve en az bir hafta kullanmak lazimmis etkisini göstermesi icin
Geçmiş olsun canım bol bol kayısı hoşafı iç, meme varsa tuvaletten sonra zeytinyağlı pamukla veya elinle içeri it. Zeytinyağı sür. Zamanla geçiyor ilerlememişse. Ilerlerse ameliyat ediliyormuş. Çok dikkat etmek laızm.
Valla ben de kendimi normal doğum diye şartlamıştım aynı psikolojik yıkımı ben de bu yüzden yaşadım. Insan kendini bir şeye çok şartlamayacak bunu anladım. Hala daha ameliyatı ve sonrasını düşündükçe fena oluyorum. Doğum kader o ya da bu sekikde olacak diye bir sart yokmuş. Önemli olan bebeğin sağlığı annenin sağlığı.

Benden bir kac hafta sknra doğum yapacak essimin kuzeninin başına gelenler tum ailemizi çok üzdü. O da benim gibi normal doğum diye şartlamıştı kendini. Kirk birinci haftada sabah gittiği doktor zamanin gectigini soyluyor sezaryan yapalım artık diyor ve kabul etmiyor bizim kız. Ertesi gün başka bir hastaneye başka bir doktora gidiyor ve doktor bebeğin anne karnında bir önceki gün akşam gibi öldüğünü söylüyor. Tabi brbek ölü olduğu için de sezaryene almıyorlar. Tüm o süreci yaşıyor ve malesef kollarımız boş kalıyoruz. Bu olaydan sonra her şeyin hayırlısı olsun diyorum.
İkinci defa kaka tahlili verdik onun sonucunu bekliyoruz . Belirtiler o yönde ben de dua ediyorum hala bu defa kan çıkmasın diye
Inşallah çıkmaz ya minnosumuzun allerjisi. Geçmiş olsun tekrardan.

Dr un ayni zamanda bir emzirme uzmani degilse asla ve asla ona guvenme who ya normal kilo alimi 500-1200 bizim saglik bakanligina gore 600-1000 gr.bunlari sagliosa zaten cocuk douyo demektir.oglum ilk ay 540 gr aldi.Hatta 18 gunlukken dogum kilosunu bile yakalayamisti.Ama drum ayni zamanda emzirme uzmani. Bana oyle guzel moral verdi ki .Yapsbilirsin sadece kendine guven moralini yuksek tut disari cik yuruyus yap dedi.18 gunlukken gittigimde mama ver deseydi benim icin bitmisti hersey.Ama hala emziriyorum ve 2.ay kontrolunde 850 gr aldi.Hic bi zaman 1.5 2 kilo alsin gibi bi hedefim olmadi.Dr umun da yok.500 gr aliosa o cocuk ac diil .3 saat memede kalir 5 saat kalir ama doyar demek.Daha cok kucukler sadece senin kokunla huzur duydugu icin bile memede kalmak istio olabilir .Magaradaki kadinlar afrikadakiler napio?Emzirmekten baska careleri mi var?bi sekilde o cocuk doyuyo iste.Asla takilma ve baska bi dr bulma imkanin yoksa emzirme konusunda onu dinleme bence.

Benim eşimin annesi kulaklarını bantlamış:))
Kulakları gayet küçük ve düzgün ama banttanmıdır bilmem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…