2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Bende 2. Dönem başlamayı düşünüyorum ama 6 aylık bebeğe bakıcı bulması da zor olacak.. sen nasıl halletmeyi dülünüyorsun 1 yıl ücretsiz izin mi alacaksın???
Ben kiralığım zaten atamadım ücretli öğretmenlik yapıyorum evde eğitim veriyorum. Hasta ya da engelli okula gidemeyen çocukların evlerine gidiyorum. Milli Eğitim gönderiyor. Önceki yıl da özel eğitim okulundaydım. Şimdi hem o okul hem de evde eğitim koordinatörlüğü istiyor beni. Bu yıl çalışamam dedim ama seneye hangisini tercih ederim bilemiyorum

Son düzenleme:
Biz sürekli dışardayız yanlışmı yapıyorum  hava durumuna göre giydiriyorum sıcaksa kapşonlu yelek hafif serinse kapşonlu swet soğuksa astronot peluş mont rüzgar dan koruyorum elimden geldiğince hasta olur korkusu hiç olmadı dışarı çıktığı için ama kalabalık ortama girince tedirgin oluyorum

Bende zinco kullanıyordum ama sizden ve çevremden duyup denemek için biogaia aldım bugün 3. Günüm sabahları 5 damla damlatıyorum ama pekte faydasını görmedim sanki.. Mucize olacak sanmıştım hemen yüzünde gülücükler açıp gaz çıkaracağını hayal etmiştim :)) galiba bir damlaya fazlaca anlam yüklemişim :) sezeryanla doğanlara iyi geliyormuş diye yazmıştı @garipkedi benimki normal doğum acaba zincoya geri mi dönsem bizde işe yaramadı gibi.. Birde her ıkınmada mı damlatmak lazım veya püf noktası varmıdır

Ben de çok istiyorum çıkarmak dışarda çok mutlu çok güzel bakiniyor o yüzden sordum

Maşallah valla ben evde kp yanında bile çekiyorum örtü olmasına rağmen :)

Normal doğum yaptım ben bizde çok işe yaradı ama düzenli hergün aynı saatte verdim

Ben kiralığım zaten atamadım ücretli öğretmenlik yapıyorum evde eğitim veriyorum. Hasta ya da engelli okula gidemeyen çocukların evlerine gidiyorum. Milli Eğitim gönderiyor. Önceki yıl da özel eğitim okulundaydım. Şimdi hem o okul hem de evde eğitim koordinatörlüğü istiyor beni. Bu yıl çalışamam dedim ama seneye hangisini tercih ederim bilemiyorum[/QUOTE]

Hm anladım canım ben bakıcı konusunda sıkıntı çekeceğimi düşünüyorumda sende aynı durumdaysan fikrini alıyım demiştim. Her sorduğumuz çok ufak 6 aylık bebek diye vazgeçiyor bakmaktan.

Normal doğum yaptım ben bizde çok işe yaradı ama düzenli hergün aynı saatte verdim
Hmm belkide işin sırrı hergün aynı saatte vermektedir. Bende birgün 7 diğer gün 8 veya 6 da veriyorum o civarlarda.. Biraz daha kullanmaya devam ediyim bakalım. Çok ıkınıyor kıpkırmızı oluyor suratı ardından bi ağlama geliyor üzülüyorum yazık bebeğime. Masajlar egzersizler yapıp biraz olsun rahatlatıyorum. Damlayı verince de bu ıkınmalar kızarmalar geçer sanıyordum ama olmadı.

Ay bu arada benim yiğidimin kulakları biraz kepçe gibi:)) yerim çok şapşik görünüyor ama ilerde dalga geçerler mi bebeğimle diye endişelendim. Bende veya baba tarafında hiç kepçe kulak yoktur nerden oldu bebeğim anlamadım. Büyüdükçe düzelir mi acaba..

Ikınma kızarmalar bitmiyor canım damladan önce ıkınmak ve ciyak ciyak bağırmak vardı benim bebede simdi ıkınmanın sonucu osuruk ve kaka :)))

Evde saç bandı tak düzelebilir belki

cigdemselvi
Çalışma durumumda annemler bakacak benim de canım ama yerinde olsam uzatabildiğim kadar uzatırdım izni. Gerçekten çok küçük 6 ay.

Canim nasıl bilmiyorum ama birkaç arkadaşımın bebeği ve benim erkek kardesim de öyleydi geçmedi şimdi küçük oldugu icin yatış pozisyonuna dikkat et genelde kulaklar dışarıda yattiklari içinde öyle oluyor

Ben de çok istiyorum çıkarmak dışarda çok mutlu çok güzel bakiniyor o yüzden sordum
Evet hem de çıktığı günler daha güzel uyuyor bizimki cnm... valla hava nasıl olursa olsun 20 dk çıkarın diyolar,, Ayşe kışın doğdu, önü yaz olduğu için sürekli bahçedeydik bu aylarda... konu komşu çardakta oturuyoduk gece yarılarına kadar, hiç uyumayan çocuk orada arabasında mışıl mışıl uyuyodu :) bunda mevsim biraz ters ama yine de hava almaları şart.. ne giydirmek gerektiğini de bir iki kez çıkınca çocuğun ısısından çözüyor insan artık :)

Kan arada bende de oluyor acı da var. Ama bu belirtiler çatlakta da oluyor eline meme geliyorsa yüksek ihtimal hemoroid . Ben henüz doktora gitmedim ama en önemli yapman gereken şey kabız olmamak. Sabah iki akşam iki kuru kayısı yiyorum ve günde 3 litre su içiyorum salata yapamazsam zeytinyağına ekmek batırıp yiyorum bolca . Bir de tuvalet saatini kesinlikle kaçırma. Acıyor diye gitmeyi ertelersen daha beter bir hal alıyor. Tuvalette ıkınma zaten ne olduysa ıkınmaktan oldu :) bir de ben pamukla zeytinyağı sürüyorum o bölgeye .

Oy ben ona kıyamam benimde küçükken aynı böyle olurmuş hala da arada batıyor. Doktor tırnağı sökmekten bahsetmiş ama annem yaptırmamış tabiki. Tırnağı biraz uzasın etini geçsin o zamana kadar kremlerle altına pamuk koyarak, etini aşağı çeke çeke masaj yaparak idare edersen rahatlar inşallah kuzucuk.
Yiğitte tam dediğin gibi ağlamaktan meme almıyor kucağa alınca hiçbir şey olmamış gibi susuyordu. Sustu deyip yine emzirmeye çalışıyordum ama tekrar ağlıyordu bende bel falan kalmadı ağrıdan diye yatırdım beşiğine. Gözler devrildi meğer uykusu varmış :)) kendimi boşuna hırpalamışım. Bir güzel uyudu sonra rahat rahat emdi. Belki senin bebişte uyumak istemiştir annesi.
Mukuslu kaka sorunu olan arkadaşlar doktor sebep olarak ne söyledi? Birde bizim hem mukuslu hemde cıvık ishal gibi sizinkide öylemiydi? Sizinki lafıda biraz garip oldu ama idare edin artık:)))
Bizimde aynen mukuslu ve cıvıktı. Ama kakada kan olduğu için doktor gaviscon yazmıştı onu kullanalı kanda kalmadı cıvık mukusta kalmadı düzene bindi çok şükür.
Birde köpüklü kaka yapıyordu oda ön sütü çok fazla içip gaz biriktirdiği için oluyormuş yeşil ve köpüklü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…