Ben de böyle düşünüyorum, tomrisin notlarını okuyup ona göre hareket etmeye çalışıyorum kendimce ama böyle şeyler duyunca güvenim azalıyor direkt, eşim falan da etkisinde kalıyor doktorun. Bira mayası, çaylar falan içiyorum ama müthiş etkileri yok sanki.Emzirme kampı yap. Kendine güven. Sütün yeter. Ben inanmıyorum ama süt artırıcı çaylar filan var.bana kalırsa 'he bunu içiyorum sütüm artacak' diye rahatlattığı için sütünüz artıyor ama olsun rahatlayacaksan iç. Her annenin sütü bebeğine yeter. O emdikçe memeler daha çok süt üretiyor. Ben de kendimce emzirme kampı yaptım, 9 günde 300 gram aldı ipek. Bir de son olarak bana doğum tarihini boyunu kilosunu söyler misin?
Imkankn varsa git bence:)Ooon gun muuu
En iyisi anneme gideyim o zaman ben:)))
Ay evet ya gözlerini açamıyorlar filan :))Tente epey koruyor arabadayken. Bi de bunlar yüzüne güneş gelince de rahatsız oluyolar zaten :)
Ne zaman doğdu canım?Ben de böyle düşünüyorum, tomrisin notlarını okuyup ona göre hareket etmeye çalışıyorum kendimce ama böyle şeyler duyunca güvenim azalıyor direkt, eşim falan da etkisinde kalıyor doktorun. Bira mayası, çaylar falan içiyorum ama müthiş etkileri yok sanki.
3500 gr doğum kilosu, şimdi 4520 gr. Boyu 54 cm.
Ne güzel yazmışsın canım, moral oluyor gerçekten. Ben de bunları düşünüyorum ama başkasından duymak çok iyi geliyor. Emzirme uzmanı falan değil tabi ki kendisi. Oğluma enfeksiyon teşhisini koymadan önce de kilo almamasının sebebini doymamasına bağlamıştı. Her fırsatta mama diyor. Bulunduğum şehir de çok fazla doktor seçeneğim yok maalesef. Dediğin gibi bu konuda dinlemeyim. Sağol canım tekrar.Dr un ayni zamanda bir emzirme uzmani degilse asla ve asla ona guvenme who ya normal kilo alimi 500-1200 bizim saglik bakanligina gore 600-1000 gr.bunlari sagliosa zaten cocuk douyo demektir.oglum ilk ay 540 gr aldi.Hatta 18 gunlukken dogum kilosunu bile yakalayamisti.Ama drum ayni zamanda emzirme uzmani. Bana oyle guzel moral verdi ki .Yapsbilirsin sadece kendine guven moralini yuksek tut disari cik yuruyus yap dedi.18 gunlukken gittigimde mama ver deseydi benim icin bitmisti hersey.Ama hala emziriyorum ve 2.ay kontrolunde 850 gr aldi.Hic bi zaman 1.5 2 kilo alsin gibi bi hedefim olmadi.Dr umun da yok.500 gr aliosa o cocuk ac diil .3 saat memede kalir 5 saat kalir ama doyar demek.Daha cok kucukler sadece senin kokunla huzur duydugu icin bile memede kalmak istio olabilir .Magaradaki kadinlar afrikadakiler napio?Emzirmekten baska careleri mi var?bi sekilde o cocuk doyuyo iste.Asla takilma ve baska bi dr bulma imkanin yoksa emzirme konusunda onu dinleme bence.
Emzir cnm gercekten ise yariyormus...Valla cıplak emzircem artık heee:)
Evet sanırım ondan yağmur yağmıştı fazlaca sularda çok kreçli burdaYok niye yanlış olsun, en güzeli avm gibi kapalı yerler değilse sağlıklı bir şey ama kalabalık konusunda tedirgin olmakta haklısın ben de korkuyorum kalabalıktan.
Bende de birkaç kez oldu sonradan kv ile konuştum aynı ilçede oturuyoruz onda da aynı sorun olmuş, tam İstanbul'u sel götürdükten sonraydi sulardandir dedi. Koku sanki islak kalmış gibi bir kokuydu. Sonradan geçti. Belki sizde de benzer bir şey olmuştur.
eskiler yorgun sütü verilmez bebeğe derler demekki bildikleri bişey varmış ben ne zaman çok yorulsam annem dinlenmeden emzirme derBenim göbeğimde hala 2 aylık hamile gibi.. Ne zaman gidecek bu göbüş birde hiç sert deği. Kendimi pufidik babanneler gibi hissettim 60 kiloyla :) eski kotlarımda olmuyor basen büyümüş.. Egzersiz yapanınız varmııı? Yorgunluk asidi (laktik asit) sütten bebeğe geçiyormuş çok yorulmayın egzersizle diye yazı okumuştumda gidişat iyi değil mecbur başlamak lazım bir yerden.
Dolu dolu çişli bez sayısı epey oluyor canım, tam saymadım ama ‘ne kadar çok yapmış’ diye düşünüyorum genelde. Su içiyorum bol bol ama yeter ki süt artsın, daha da içerimHadi geçmiş olsun. Inşallah ateşsiz, ağrısız, aglamazsiz atlatin:)
Bol bol su iç. Bebeğin gün sonundaki cisli bez ağırlığı bir margarin agirligindaysa doyuyordur ki bence senin bebek doyuyor ki kilo almış. Sürekli memede olması çok normal ilk üç ay. Her annenin sütü bebeğine yeter. Doktor halt etmiş.
1 eylülde doğdu canım. Aynen kullanmaya başladığımda artmış gibiydi ama sonra çok da varmış gibi hissetmiyorum. Olumlu düşünmeye çalışıyorum ama karakterimden de kaynaklanıyor sanırım, her şeyde gereksiz bi gerçekçilik falan arıyorum, ondan herhalde tam kaptırmıyorum kendimiNe zaman doğdu canım?
Dediğim gibi onların etkisi olacağına inanıp pozitif olunca etki ediyor olabilir. Sen inanmıyorsun tedirginlik var anladığım kadarıyla sana etki etmemiş bak. Mutlu huzurlu sakin olunca bu Oksitosin artıyor.
Maşallah demek ki doyuyor kuzu. Sen dert etme kendine inanDolu dolu çişli bez sayısı epey oluyor canım, tam saymadım ama ‘ne kadar çok yapmış’ diye düşünüyorum genelde. Su içiyorum bol bol ama yeter ki süt artsın, daha da içerim
Canım oğlunun boyu da kilosu normal persentil değerlerinde. Kimsenin ne dediğine bakma, onun senin sütüne ihtiyacı var sadece. Emzirdikçe de kilo alacak. Ben nasıl yapıyorum bilmiyorum ama hiç karamsarlığa düşmüyorum. Geçen ay 2. Ay kontrolünde sadece 500 gram almıştı kızım, sağlık ocağındaki ebe az dedi eğer böyle giderse mama başlarız dedi. Asla vermem dedim. 15 gün sonra tarttırmaya getir dedi. Gitmeyeceğim. Hırs yaptım, mama asla bi tercih olmadı benim için. Her zaman sütüm yetmeyecekse bu memeler neden yaratıldı düsturuyla yaklaştım. Allah neden yavruyu verirken sütünü de gönderiyor? diye düşündüm. Bu kadar romantik olmayalım hadi, vücut o emdikçe emmd miktarına göre süt üretiyor, 2 saat arayla emzirdim diye arttı, bugün kendi doktoruna gittik, 9 günde 300 gram almış. Doktoru güldü bana, gayet normal kilosu, 36 günde 850 gram almış neyin hırsını yaptın boyu da uzamış dedi.1 eylülde doğdu canım. Aynen kullanmaya başladığımda artmış gibiydi ama sonra çok da varmış gibi hissetmiyorum. Olumlu düşünmeye çalışıyorum ama karakterimden de kaynaklanıyor sanırım, her şeyde gereksiz bi gerçekçilik falan arıyorum, ondan herhalde tam kaptırmıyorum kendimi
Tamam canım benim, çok teşekkür ederim:)Maşallah demek ki doyuyor kuzu. Sen dert etme kendine inan
Benim 40 çıkınca dr gittim mekiğe başla demişti başlamadım ama başlanırmış yani :)Sezaryenle doğum yaptım iki ay oldu mekiğin zararı olır mı sence
Ben dışarı vs çıkınca içirmiştim yada bi sefer eşim veriyordu ben uyurkenGüzel anneler merhaba. Artık göğüs ucu çatlaklarıma dayanamadığım için göğüs kalkanı aldım. Benim size sorum bu kalkanda biriken sütleri napıyosunuz. Kızım uyanınca imkanı yok saniye durmuyo hemen emmek istiyo, emip karnını doyuruncada ağzını kilitliyo, yarıda kesip verincede uykusu şaşıyo huzursuz oluyo. Acaba biriktirip verilebilir mi
Çok haklısın canım, biri sütüm yetmiyor dese ben de aynı şeyleri söylerdim ama üstümdeki baskı artınca mantıklı düşünememeye başladım biraz. Sen de çok iyi yapmışsın, maşallah bebeğine. Stres olmamak için elimden geleni yapacağım. Çok teşekkür ederim, rahatladım sizlerle konuşuncaCanım oğlunun boyu da kilosu normal persentil değerlerinde. Kimsenin ne dediğine bakma, onun senin sütüne ihtiyacı var sadece. Emzirdikçe de kilo alacak. Ben nasıl yapıyorum bilmiyorum ama hiç karamsarlığa düşmüyorum. Geçen ay 2. Ay kontrolünde sadece 500 gram almıştı kızım, sağlık ocağındaki ebe az dedi eğer böyle giderse mama başlarız dedi. Asla vermem dedim. 15 gün sonra tarttırmaya getir dedi. Gitmeyeceğim. Hırs yaptım, mama asla bi tercih olmadı benim için. Her zaman sütüm yetmeyecekse bu memeler neden yaratıldı düsturuyla yaklaştım. Allah neden yavruyu verirken sütünü de gönderiyor? diye düşündüm. Bu kadar romantik olmayalım hadi, vücut o emdikçe emmd miktarına göre süt üretiyor, 2 saat arayla emzirdim diye arttı, bugün kendi doktoruna gittik, 9 günde 300 gram almış. Doktoru güldü bana, gayet normal kilosu, 36 günde 850 gram almış neyin hırsını yaptın boyu da uzamış dedi.
Diyeceğim o ki iş kafada bitiyor, benim hassas noktam bebeğimi sadece anne sütüyle beslemek, ilaç takviye vs bile vermeyerek sağlıklıca büyütmek. Bana inanmayan etrafımda kim varsa herkese ispat edebilmek. Benim bebeğime sütüm yeter.
Senin de
Direk kalkanda ki sütü mü yoksa biriktirdiğini mi verdinBen dışarı vs çıkınca içirmiştim yada bi sefer eşim veriyordu ben uyurken
Biberona biriktiriyordum iki günde bayağı doluyordu onu içiriyorduk Kalkan’dan zor olur sanki içirmekDirek kalkanda ki sütü mü yoksa biriktirdiğini mi verdin
Aynen öyle biriktirilebilir mi diye sormuştum zaten teşekkür ederimBiberona biriktiriyordum iki günde bayağı doluyordu onu içiriyorduk Kalkan’dan zor olur sanki içirmek
Ben emzirmiyorum canim ayip benceKızlar babalarınızın yanında Bebek emziritpr musunuz ? Örtüyle veya örtüsüz? Ben utanıyorum çocupu alıp başka odaya geçiyorum hep de normal mi sizce
Anladim canim ne demek burdaki amacimiz zaten tokezledigimiz yerde birbirimizin elini tutmak hic takma kafana ne buyuk nimet ki evlatlarimiz saglikliNe güzel yazmışsın canım, moral oluyor gerçekten. Ben de bunları düşünüyorum ama başkasından duymak çok iyi geliyor. Emzirme uzmanı falan değil tabi ki kendisi. Oğluma enfeksiyon teşhisini koymadan önce de kilo almamasının sebebini doymamasına bağlamıştı. Her fırsatta mama diyor. Bulunduğum şehir de çok fazla doktor seçeneğim yok maalesef. Dediğin gibi bu konuda dinlemeyim. Sağol canım tekrar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?