Ben sözde mekik çekmeye başladım ama kaç kere çektim acabamekik çekebilirsin hemen fark ediyor ama bırakınca tekrar çıkıyor
Süt sürekli üretiliyor canım. 2 saatlik üretip sonra boşalana kadar üretim durmuyor yani. Senn çevir çevir emzir, birini emerken diğerinde birikir. Sırf aç olduğu için emmiyor bana kalırsa o yüzden sürekli memede. Atak haftalarında daha çok emmek isterler bi de. Gerçekten aç olsa gelene kadar uğraşır. Sık bak sütün var mı öyle yaptığı zamanlar. İpek de yapıyor bi kaç gündür. Sıktım baktım dün akşam her yerimiz yüzü gözü süt olduMutella bisey sorucam canim ?
Ben bu sutum yetmiyo vs olayini kafada bitirdim oyle bisey dusunmuyorum herzaman olumluya odaklaniyorum bol bol emziriyorum.Kafama takilan bisey var simdi benim kiz nerdeyse qunduzleri hic uyumuyo surekli memede durmak istiyo ben 2 saat oyalayip oyle emziriyim diyorum ama durmuyo ne kucakta ne yerde mecburen emziriyorum surekli memede kalinca her cekisinde nerdeyse 7 kere faaln cekiyo yutkunuyo sonra tekrar 7 kere falan basa donuyoruz...bole oluncada sinirleniyo birakiyo memeyi acaba sut qitmiyomuda okadar cekiyoki yoksa sut hic qitmese birakir tutmazmi ? Ay ne uzun oldu
Ben aldım canım daha yeni weewell whc752. Şimdilik iyi gibi. kumandalı. Soğuk sıcak buhar falan var. İyonizerli. Memnunum ben. Faranjitim var benim de kalorifer açılınca duramıyorum. Kaç gündür De grip olduk asrının burnu tıkanıyor. Ona iyi gelir diye aldım zaten. KıŞ geliyor almakta fayda var.kizlar buhar makinesi alan veya alacak olan var mi? varsa marka?
kaloriferler baya kurutuyor havayi.
peteklerin ustune su koymak yeter mi ki?
İlk kez senden duydum canım valla. Benim doktorum günlük 20 dklık hafif egzersizler yapabilirsin demişti mekik çekebilirsin demişti öyle bişey olsa söylerdi bencesüt azalmasina yol acmaz mi?
Ben de bütün gece ayaktaydım. Resmen 15-30dk lık periyotlarla uyandı. Grip ve nefes alamamak yüzündenGünaydınn bütün gece gazdan kivrandigimiz için bana pek gün aymadine güzel azalmıştı gazimiz ya niye böyle oldu anlayamadim iki seçenek var ya dün dışarı çıkmıştık hafif rüzgar yedi ondan ya da dün farklı olarak patates püresi yedim o yaptı sizce hangisi kizlar??
8 günde 250 gr alan bir bebeğin annesine sütün yetmiyor demeye ben utanirdim, doktor nasıl utanmamis hayret! Sen dinleme o doktoru, belli ki mama meraklısı biri her fırsatta sütün yetmiyor dediğine göre. Benim aklıma ilk olarak atak haftası gelirdi, atak zamanı zamkla yapıştırıyorum çocuğu memeye kollarım taşımaktan agridigi için. Senin de öyle bir zaman olabilir, çocuğunun bir sıkıntısı vardır annesine ve memeye yakın olmak istiyordur, karni daha fazla acıkıyordur. Nasıl ki bizim başımıza geliyor bazı günler doymak bilmiyoruz, senin beben de öyle bir zamandadır. İmkan varsa doktor değiştir imkan yoksa ne dese 2 kez düşün, araştır. Bana hiç güven vermedi.Kızlar geçenlerde yazmıştım oğlum kilo alamamıştı, idrar yolu enfeksiyonu çıkmıştı sonradan sebebi. Neyse sonradan kilo almaya başladı da bugün sarılığı için doktor kontrolüne gittik. Vücudunda epey azalmış ama yüzünde var hala. İki gündür de sürekli memede kalmak istiyor, zaten ben de sütümün azaldığını düşünüp emzirme kampı gibi bi şey yapıyordum. Arttı gibi geliyor şimdi.
Asıl yazma sebebim şu, doktor bugün moralimi çok bozdu. Önce kilosunu ölçtü 8 günde 250 gram almış, çok iyi falan dedi. Ben de iki gündür huzursuz biraz, sürekli memede kalmak istiyor deyince tutturdu sütün yetmiyor diye. ‘Bu işler kısmet işi, herkesin sütü olmayabilir, belli ki iştahı artınca sütün yetmiyor’ falan dedi. Aşırı moralim bozuldu. İdrar enfeksiyonunu tedaviye başladığımızdan bu yana 21 günde 1 kilo aldı, son hafta da 250 gram almış işte. Aç olsa kilo almaz diyorum ama son birkaç gündür ben de sütüm yetmiyor mu acaba düşüncesinde olduğum için kendime güvenemiyorum. Gece uykuları düzenli devam ediyor, Kaka çiş sayısı da bayağı iyi, gündüzleri memede kalmak istiyor sadece ve pek uyumuyor. Sizce ne yapmalıyım? Bu arada sarılığının geçmemesini de buna bağladı
Yok hiç emzirmedim ama örtüsüz mümkün değil emzirmem örtülü olarak zamanla değerlendirebilirim.Kızlar babalarınızın yanında Bebek emziritpr musunuz ? Örtüyle veya örtüsüz? Ben utanıyorum çocupu alıp başka odaya geçiyorum hep de normal mi sizce
Doktorum bana 6 ay karın kaslarını yorma, 6 aydan sonra hafif bir sporla başla pilatesi de biraz daha ertele dedi. Mekik için bence çok erken. Yürüyüş ve yüzme önerdi doktor bana.Sezaryenle doğum yaptım iki ay oldu mekiğin zararı olır mı sence
Bana 6 ay yapma dedi, her doktor başka şey mi söylüyor ya.Benim 40 çıkınca dr gittim mekiğe başla demişti başlamadım ama başlanırmış yani :)
Karıştırmış olabilir miyim acaba sanki sendin gibi hatırlıyorum, peki parmağına saç dolandığı için şişen bebek kimindi? Belki de onu hatırlıyorum, ay kafalar hala lohusaCanım ben foto paylaşmadım karıştırdın galiba:) ama bak tabii kontrol et
Ya memede uyuyan gül gibi çocuğu uyandırdım gülmekten, alacakları olsunhttps://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1891910101126482&id=1640273999623428
Birisi bana bunu açıklasın. Bu nedir ama ya.
Hadi bakalım şimdiden geçmiş olsunGünaydııın teyzeler, biz çıktık hastaneden
Bi tane krem verdi bu geçirecek annesi hiç merak etme dedi, boyuna kilosuna baktı gayet iyi almış dedi. Sağlık ocağındaki ebe az dedi dedim yok dedi üst sınıra yakın almış.
Nasıl hırs yaptıysam 9 günde 300 gram almış çocuk
Evet canım ben de biliyorum onu. Abimin çocuğu Amerika'da sezeryan ile doğdu. Bağırsaklar probiyotik üretemiyorum aezeryanda. Vermek lazım dışarıdan.Ay biogaia dedin de aklıma geldi. Sezaryan ile doğum yapan annelere yurtdışında bu damla öneriliiyormuş. Çünkü bebek normal dogumda annesinden alacağı bakterileri alamıyormuş. Bu damla ile prebiyotik takviyesi yapılıyormuş bağırsaklara. Hatta sezaryen doğumda bu bakterilerin olduğu bi havlu hazırlanıyormuş ve bebek doğar doğmaz onla kurulaniyormus.
Ben ilaç kullanımına ayak diretiyordum ne gerek var filan diye ama doktorumuz ve eşim böyle söyleyince e hadi kullanalım dedim ve bir şişe kullandik. Sezaryen olan analara duyurulur.
Hacı Şakir granülBebekler için hangi deterjanı kullanıyorsunuz
Kesinlikle önemli 2.800 bebe doğurdum dikişler 20 günde anca geçti üstüne hemoroid oldum üstüne çocuk alerjik çıktı ne anladım bu işten ben
Ben dışarı Çıkmasam da balkona çıkartıyorum hergün mutlaka.Hava çok güzel güneş terletiyor burda ama rüzgar dokunuyor demek kisiz dışarı çıkarıyor musunuz bebişi ? (Küçük olanı :) )
Evet evet benim örtü dr senin bahsettiğin şekilde oradan bakışıyoruz Arada :)Biz düşünüyorduk ama bakteri havada asılı kalıyor, hijyenik değil diye vazgeçtim. Odaya bir kase su koyuyorum yine tıkanıyor ama aşırı tıkanma olmuyor.
Maşallah annesi tombik yapacaksın Ipek'i bu gidişle :)
Parmağı da çabucak geçecek inşallah, ohh
Unibaby kullanıyorum.
@drucilla benim emzirme örtümde yukarıdan görebiliyorum çocuğu, sert ve bukulebilen bir cubuk var. Sanırım mycey'di markası bakabilirsiniz nasıl olduğuna. Benim velet durmazdı üstü örtülü sıkıntıya pek gelemiyor.
Nerdesiniz siz, Akdeniz mi? Ben de cevap vereyim bu soruya, hava soğuk bile olsa montunu giydiriyorum çıkartıyorum. Haftada 3-4 gün çıkıyor. Dışarı olmasa 15 dk balkona çıkıyoruz. Bir de rüzgardan sakınıyorum ben, sıcakta da rüzgar varsa şapka takıyorum daha doğrusu kapüşonlu yelek giydiriyorum. Arabasındaysa üzerine battaniye örtüyorum arabanın.
Sen Deniz'in fotoğrafını paylaştığından beri ben 2 bez değiştirmede bir ayaklarını kontrol eder oldum çocuğun. Paranoyak ettin beni
Umarım yoktur öyle birşey canım yaİkinci defa kaka tahlili verdik onun sonucunu bekliyoruz . Belirtiler o yönde ben de dua ediyorum hala bu defa kan çıkmasın diye
Yok canım her sabah 5 damla veriyorsun. Dediğim gibi gaz için etkili bir takviye değil. Gaz için relaktaz öneren arkadaşlar var ben denemedim ama belki o iyi gelir size deBende zinco kullanıyordum ama sizden ve çevremden duyup denemek için biogaia aldım bugün 3. Günüm sabahları 5 damla damlatıyorum ama pekte faydasını görmedim sanki.. Mucize olacak sanmıştım hemen yüzünde gülücükler açıp gaz çıkaracağını hayal etmiştim :)) galiba bir damlaya fazlaca anlam yüklemişim :) sezeryanla doğanlara iyi geliyormuş diye yazmıştı @garipkedi benimki normal doğum acaba zincoya geri mi dönsem bizde işe yaramadı gibi.. Birde her ıkınmada mı damlatmak lazım veya püf noktası varmıdır
Sadece şu resimi paylaşmak istiyorumkahvaltisini hazirlayan ve yemek icin tepsiyle odaya gelen bir ana
bunu hissedip cigligi basan bebe
once evlat deyip yavrusunu besleyen ana
Valla işte 2 saatte bir emzirdim kesin, çok su içtim ama 2 saatte bir ciddi emzirdim kusana kadar emzirdim. Sonra her istediğinde bi de, 2 saat aralığında istedi mi dayadım memeyi ama o 2 saatin sonu öğün gibi yine verdim. Karnı tok olunca gece de uzun uyudu. Bu arada çok su içtim, yemek yedim kendime de iyi baktım. Bir hırs nelere kadirHadi bakalım şimdiden geçmiş olsun
Da
O hırsı nasıl yaptın? Sürekli meme mi verdin?
Benimki de bu ay muhtemelen daha az aldı. Malum grip ve ishalden
Ya ben gerçekten hamile olduğumu öğrendiğim an normal doğurmayı kafama koymuştum ama şuan o kadar da önemli olmadığını düşünmeye başldım linç etmeyin nolur
Güzel özetlemişsin
Benimki Ters olduğu için zorunlu sezeryan oldu ama 2740gr doğunca ben de normal olsaydı keşke ufak da hem doğururdum diyordum.
Demek işin iç yüzü beni yakar diyorsun :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?