ahaha o oyle olmuyor ya bazen hedefi tutturamiyorYok görünmüyor çocuk :)
O zaten memenin yerini biliyor, bırak içeride takılsın. Karanlık olur uyur hem :)0
valla eger uzunca bi sure gecmezse onu da deneyecegim.Sen relactaz dene mutlaka. Biz ona başlamadan önce dr muayene de uçan balon diyordu denize:) bizim iki aylık dönemde relactazdan önce ve relactazdan sonra diye iki dönem var. Israrla tavsiye ediyorum
benimki de ayni aslinda mycey. ama niyeyse durmuyor ortu kendiliginden kendim tutmak zorunda kaliyorumBiz düşünüyorduk ama bakteri havada asılı kalıyor, hijyenik değil diye vazgeçtim. Odaya bir kase su koyuyorum yine tıkanıyor ama aşırı tıkanma olmuyor.
Maşallah annesi tombik yapacaksın Ipek'i bu gidişle :)
Parmağı da çabucak geçecek inşallah, ohh
Unibaby kullanıyorum.
drucilla benim emzirme örtümde yukarıdan görebiliyorum çocuğu, sert ve bukulebilen bir cubuk var. Sanırım mycey'di markası bakabilirsiniz nasıl olduğuna. Benim velet durmazdı üstü örtülü sıkıntıya pek gelemiyor.
Nerdesiniz siz, Akdeniz mi? Ben de cevap vereyim bu soruya, hava soğuk bile olsa montunu giydiriyorum çıkartıyorum. Haftada 3-4 gün çıkıyor. Dışarı olmasa 15 dk balkona çıkıyoruz. Bir de rüzgardan sakınıyorum ben, sıcakta da rüzgar varsa şapka takıyorum daha doğrusu kapüşonlu yelek giydiriyorum. Arabasındaysa üzerine battaniye örtüyorum arabanın.
Sen Deniz'in fotoğrafını paylaştığından beri ben 2 bez değiştirmede bir ayaklarını kontrol eder oldum çocuğun. Paranoyak ettin beni
Çok teşekkürler inşallah döner.Çok gecmis olsun cnm,kıyamam yaa
Bildigim bi yöntem yok bnm maalesef.insallah bir an önce normale döner,iyi olur.
Yok zaten 1 aylıktan beri hatta daha öncesinde de belirtisi vardı ama bu hafta çok arttı. Köpüklü kaka, kusma, hatta kusmasa bile ağzına gelen sütten dolayi çok sık hıçkırık... Bir de babada ve annede reflü var. Ben uzun zamandır bez değiştirirken bile başının altına battaniyesini katlayıp koyuyorum yoksa yemeğin üzerinden ne kadar geçmiş olursa olsun kusuyor. Ağzından gaz çıkardığında yanma yüzünden öksürük de cabası.Allah allah ne oldu ki ya? Reflü mü kesin emin misin? Üşütmüş ya da çok emmiş olmasın? Reflü için klasik yöntemler dışında bilgim yok ama reflü tanısında eğer hafif yüksek yatakta düz yataktan daha iyi uyuyorsa reflü düşünülebilirmiş diğer belirtiler direk reflü olmayabilirmiş
Pfff. Üzülüyorum. Hayır bi de illa ilaçlı hastalık bulup geliyor bişey de diyemiyorum.Çok teşekkürler inşallah döner.
Yok zaten 1 aylıktan beri hatta daha öncesinde de belirtisi vardı ama bu hafta çok arttı. Köpüklü kaka, kusma, hatta kusmasa bile ağzına gelen sütten dolayi çok sık hıçkırık... Bir de babada ve annede reflü var. Ben uzun zamandır bez değiştirirken bile başının altına battaniyesini katlayıp koyuyorum yoksa yemeğin üzerinden ne kadar geçmiş olursa olsun kusuyor. Ağzından gaz çıkardığında yanma yüzünden öksürük de cabası.
Motilium vermişti doktor kullanmaya başladım, bakalım geçer inşallah. Çocuk nefret ediyor ilaç içmekten direndikçe direniyor bugün 10 dakika içsin diye bekledim biberonun ucu ağzında bir sağa atıyor bir sola, velet ya
baris kustugu zaman aynen dedigin gibi emdikten hemen sonra degil 1.5 saat sonra da kusuyor. daha bugun oldu hatta. ne emdiyse cikardi cocuk. ama inanilmaz gazi vardi. kaka yapmak icin ugrasti durdu. sizin de oyle bi durum mu acaba? sabah ve oglen kaka yaptigi halde hep bi ikinma halindeydi bugun. ya da usutmus olabilir mi diyecegim ama guzel giydiriyorsun pek usumesine ihtimal yok gibiDefne bugün 3 kez büyük ve birkaç kez de küçük küçük kustu. Hem süt kustu hem de kesik süt gibi. Birkaç gündür artmıştı zaten ama bugun zirveye vurdu. Reflü için ilaçsız tedavi bilen var mı aranızda? Doktor ilaç verdi geçen hafta ama ben hem ilaç kullanmak istemediğim için hem de antibiyotikle başka bir şey vermemek için vermemiştim ama böyle her yediğini kusarsa bu ay 650 gr bile hayal olacak. Yedikten sonra hemen yatirmiyorum, reflü yatağında yatırıyorum, dik tutuyorum, gaz tutmuyorum çıkartıyorum mutlaka ama sadece yemekten hemen sonra değil uyandıktan hemen sonra da kustu. Hatta sanki kusmak için uyandı çocuk yatağından aldım ve ne emdiyse çıkarttı. Bugün 5 kez kıyafet değiştirdik, daha da gün bitmedi. Ay yavrumun sıkıntısı bitmedi ya
Hiç deme ya, iyi ki ilaç vermek istemiyorum diyorum buldukça buluyor. Biraz araştırdım tekrar ve başka belirtiler de buldum, ilaç şart gibi bir de birkaç gündür çok çikolata yedim canım aşırı tatlı çekiyor diye, o da etkilemiş olabilir onu da azaltacağım. Bir de sık sık ama az beslemek gerekiyormuş, nasıl alacağım Defne'nin sütünü ağzından onu yazmamislar ama deliriyor çocuk memeyi çekince, gaz çıkartmama bile izin vermiyor.Pfff. Üzülüyorum. Hayır bi de illa ilaçlı hastalık bulup geliyor bişey de diyemiyorum.
Bence kullanma yumuşatıcı ütüleyince yumuşuyor nasılsa.
aşıya karşı olmakla alakalı mantıklı tek bir açıklama bulamıyorum ben ama... madem öyle hastalığı kaptığında da tedavi olma,, doğamız bu de mutlu mutlu öl... anlamıyorum şu ikilemi :)Aşı karsitlari yüzunden pek cok hastalik tekrar hortladi cunku toplumsal bagisikligin olusabilmesi icin yuzde 85 lik dilimin aşı olmasi sart... yuzde 15 lik kisim ise aşılara alerjisi olan kisiler ama insanlar bilip bilmeden aşı yaptirmiyorlar sonuc olarak toplumsal bagisiklik bozuluyor hem alerjik insanlar risk altina giriyor hem de virus mutasyon gecirerek aşilandigimiz mikroptan farkli bir mikroba evrildiginden aşının koruyuculugu ortadan kalkiyor.
Üşüttüğü zaman kakası kötü kokuyor ama bu ara kötü kokmuyor. Defne uykudan hep ıkınmayla kalkıyor sabah akşam fark etmiyor bütün uykuların sonu ıkınma bizim kızda :)baris kustugu zaman aynen dedigin gibi emdikten hemen sonra degil 1.5 saat sonra da kusuyor. daha bugun oldu hatta. ne emdiyse cikardi cocuk. ama inanilmaz gazi vardi. kaka yapmak icin ugrasti durdu. sizin de oyle bi durum mu acaba? sabah ve oglen kaka yaptigi halde hep bi ikinma halindeydi bugun. ya da usutmus olabilir mi diyecegim ama guzel giydiriyorsun pek usumesine ihtimal yok gibi
Bende hiç koku kalmıyor canım ne iyi ne kotuBende onu kullanıyorum da son yıkama da garip bir koku bıraktı çamaşırlar da
Çikolata napıyo ki?Hiç deme ya, iyi ki ilaç vermek istemiyorum diyorum buldukça buluyor. Biraz araştırdım tekrar ve başka belirtiler de buldum, ilaç şart gibi bir de birkaç gündür çok çikolata yedim canım aşırı tatlı çekiyor diye, o da etkilemiş olabilir onu da azaltacağım. Bir de sık sık ama az beslemek gerekiyormuş, nasıl alacağım Defne'nin sütünü ağzından onu yazmamislar ama deliriyor çocuk memeyi çekince, gaz çıkartmama bile izin vermiyor.
Frosch :)Kızla belki yazmıssınız ama ben kacırdım sanırım biberonları yıkamak icin hangi bulasık det kullanıyorsunz frosh u oneren cok var ama? Size de sorayım dedim
Sagolasın cnmFrosch :)
Aynen cnm tuhaf gercekten...Ya bi de aşı yaptırmama trend haline geldi niye diye sorduğunda cevap veremeyen bir güruh var karşında. Tehlikenin farkında mısınız diyorum ama aşı otizmi tetikliyor diyor. Kaynak göster diyorum mal gibi kalıyor sonra. Otizmi tetiklediğini kanıtlayan bi tane çalışma yok dünyada. Anca sağda solda gazete yazısı forum yazısı.
Aynı kişiler cayır cayır televizyon izletirken o otizm tetikleniyor mu düşünmüyor bi de. İnsan gerçekten hayret ediyor.Aynen cnm tuhaf gercekten...
evet ben bazen tok oldugunu bildigim halde kaka yapsin da rahatlasin diye meme veriyorum.Süt sürekli üretiliyor canım. 2 saatlik üretip sonra boşalana kadar üretim durmuyor yani. Senn çevir çevir emzir, birini emerken diğerinde birikir. Sırf aç olduğu için emmiyor bana kalırsa o yüzden sürekli memede. Atak haftalarında daha çok emmek isterler bi de. Gerçekten aç olsa gelene kadar uğraşır. Sık bak sütün var mı öyle yaptığı zamanlar. İpek de yapıyor bi kaç gündür. Sıktım baktım dün akşam her yerimiz yüzü gözü süt oldudemek başka bi sebepten emmek istemiyor aç değil demek ki sırf kaka yapmak için bile meme istiyor ipek yutkunmadan sadece çekiştirip duruyor. Bağırsakları çalışıyor emerken çünkü.
aynen kusunca ben de cok uzuluyorum. yakiyordur da o geri cikarken kiyamam ya. insallah bi an once duzelir.Üşüttüğü zaman kakası kötü kokuyor ama bu ara kötü kokmuyor. Defne uykudan hep ıkınmayla kalkıyor sabah akşam fark etmiyor bütün uykuların sonu ıkınma bizim kızda :)
Bakalim 1 hafta düzenli kullanacağım, köpüklü kaka ve kusma azalırsa reflüden diyeceğim azalmazsa doktora gider bir konuşuruz yine. Ama daha fazla her yediğini kusmasını izleyemeyeceğim çok huzursuzdu bugün çocuğum, bir de çok kustuğu için memede daha az tuttum ona da sinirlendi "e kızım kusuyorsun diye veremiyorum sana süt" diye açıklama yapıyorum ama dinleyen kim, kendini kaydıra kaydıra memeye inip tişörtün üzerinden emmeye çalışıyor yamyam
Barış da ısırıyor mu memeyi? Bazen ağzında meme ıkınırken öyle bi ısırıyor ki çığlık atmamak için zor tutuyorum kendimievet ben bazen tok oldugunu bildigim halde kaka yapsin da rahatlasin diye meme veriyorum.
aynen kusunca ben de cok uzuluyorum. yakiyordur da o geri cikarken kiyamam ya. insallah bi an once duzelir.
ahaha bazen isiriyor evet. bide garip bi sekilde bazen emdigi meme igne batar gibi oluyor ayni anda diger memeye de oluyor ayni sey. size boyle bisey oluyor mu?Barış da ısırıyor mu memeyi? Bazen ağzında meme ıkınırken öyle bi ısırıyor ki çığlık atmamak için zor tutuyorum kendimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?