Benim reflüm coştuğu vakitlerde çikolata deli gibi midemi yakıyor, midem yanınca her ne kadar çift yastikla da yatsam sabah boğazım tahriş oluyor sesim bozuluyor anne sütünden Defne'ye de geçiyor olabilir birkaç yerde emziriyorsanız çikolata ve kafeinden uzak durun denmiş çikolata hariç zaten kafein seven bir insan değilim onu da azaltirim.
Ben de çünkü emerken kolay yapıyor yoksa debelenip duruyor bir de kaşları kırmızı dudak çevresi kara oluyor kızın ıkınırken çok gülüyorum o haline. Yakmaz mı ya, hadi sütü kustuğunda neyse de o pütürlü pütürlü kusması yok mu sonrasında hep ağlıyor bebeğim. Benim kuzenimde de vardı reflü, çocuğun sesi konuşmaya başladığında ergenliğe girmiş gibi çıkıyordu erken ergen diyorduk, çocuk 12 yaşında gerçekten ergenliğe girdi ses hala aynı, o yüzden inşallah kızımda olmaz öyle şeyler önlem almak lazım. Ben yıllarca sabah kalktığımda bet bir sesle uyanıyordum sonradan öğrendim ki reflüdenmiş. Hastalığı öğrenince hayat kalıtem arttı resmen, ne yapıp yapmamam gerektiğini bilince is kolay oluyor ama bebekte bilinmiyor ki laf da dinlemiyor doğal olarak.