- 3 Mart 2017
- 2.781
- 6.184
- 158
İlaçsız geçmesini beklemeyeceğim ilaca başladım dün akşam ama haber veririm merak etme.Bende senin gibi ilaç vermeyim diye düşündükçe ilaçsız geçmeyen şeyler geldi başıma. Baya çok kusmuş inşallah hemencecik düzelir kuzucuk. Uykuya iyice dalana kadar kucağında uyusa dik şekilde faydası olur mu acaba.. Benim bildiğim kadarıyla bu reflü olayı bebeklerin çoğunda görülen bir durum. Bizimki de fışkırarak kustu bugün ama gerisi gelmedi. Gidişattan haberdar et merak ederim ilaçsız geçsin inşallah diye dua edelim
Ayyy canim cok qecmis olsunKızlar mastit olmuşum.Evininhatunu nasıl geçirmiştin sen, antibiyotik verdiler bana. Yarın hastane tipi pompa kiralıycam. Umarım geçer, doktor çok korkuttu gözümü eğer çok tıkanırsa ameliyata kadar gider dedi.
Israrci ol diyosun yaniCanım benim poyraz da aynı annem verince alıyordu hemen annem gidince daha tövbe almıyodu ağzına..avent aldım ilk başta kabul etmedi sonra wee aldım onunla alistirdim o attı ben geri tıktım ağzına inat ettim yani şimdi alıyo avent e alistirdim..sabret ve devamlı ver
A olur mu ver cocugun eline i pad veyahut akilli telefon kafan rahat etsin ya da tv karsisina bagla... ama aşi yaptirmaAynı kişiler cayır cayır televizyon izletirken o otizm tetikleniyor mu düşünmüyor bi de. İnsan gerçekten hayret ediyor.
Bende 2. Dönemi düşünüyorum süt izni olacak branş öğretmeni olunca idare programı güzel ayarlıyor bende sabah 3-4 saat gitsem öğlene kadar diye düşünüyorum hem bana da değişiklik olur o zamana bayağı bunalmış olurum evde dedim ama bebek sıkıntı işte bakıcı sıkıntım kalmadı gibi bi tanıdık buraya taşındı ama hala acaba diyorum maddi olarakta düşünmek lazım kredi ödüyoruz bayağı zorlayacak bizi bakalım o zaman ne düşünğrüz çok zor karar vermesi yaYaa ne güzel bende 1 sene hiç gitmeyi istememiştim ama eşim alttan girip üstten çıkarak beni ikna etti. 3 gün çalışacaksın öğlene kadar diye maaşı alsan yeter ek ders alma falan dedi aklıma yattı ama daha çok ufak 6 aylık olacak birde annem falan olsa daha içim rahat eder şimdi hiç tanımadan ufacık bebeği emanet etmesi de sıkıntı. Eve kamera taktırmak geçiyo aklımdan :)
Annen dese batmaz tecrübeyle sabit en azından cevap verirsin annene dese bile :)Biz okuyalım diye annem mutfağa sokmadı ablamı da beni de o yüzden pek ilgim yok mutfağa. Meyve tabağımı çayımı hep ders çalışma masama getirdi annem. O yüzden dolabı açıyım da meyve yeyim düşüncem de olmadı. Aklıma gelmiyor göz görürse yiyorım yoksa olsa da yesem demiyorum. Bunu eşim çok iyi biliyor şimdi kv yanımda kalıyor eşimin yanında 'yandın sen oğlum bu çiğdem sana meyve falan çıkartmaz dolapta ne olduğunu unutup gidiyo ' diyor bende 'o zaten biliyor beni' dedim sustum. Devam etti biraz daha ve cevap vermedim asabım bozuldu. Ne yani eşime beni mi şikayet ediyor?.. Meyve varsa getirir misin dediği an gidip ne var ne yok yıkayıp getiriyorum zaten. Dünyanın en iyi kv de olsa sonuçta kv demişlerya aynen öyle düşündüm şuan. Belki annem dese zoruma gitmez miydi bilemiyorum. Çok desteğini görüyorum ama lafları can sıkıyor.
Bende de oluyor o sonra süt akıyor zaten sağarken de aynısı oluyor kapalı tutuyorum ucunu pedleahaha bazen isiriyor evet. bide garip bi sekilde bazen emdigi meme igne batar gibi oluyor ayni anda diger memeye de oluyor ayni sey. size boyle bisey oluyor mu?
Atak diye kandırıyoruz sanki bazen kendimizi belki derdi var çocuğun huyu değişince hemen atak iyi alıştık :)Biz atak haftasında mıyız ya çocuğun huyu suyu değişti uyumuyor sinirli ve mızmiz.. gerçekten atakta miyiz ki??
benden sut akmiyor artik ya ancak uzerine bastirirsam falanBende 2. Dönemi düşünüyorum süt izni olacak branş öğretmeni olunca idare programı güzel ayarlıyor bende sabah 3-4 saat gitsem öğlene kadar diye düşünüyorum hem bana da değişiklik olur o zamana bayağı bunalmış olurum evde dedim ama bebek sıkıntı işte bakıcı sıkıntım kalmadı gibi bi tanıdık buraya taşındı ama hala acaba diyorum maddi olarakta düşünmek lazım kredi ödüyoruz bayağı zorlayacak bizi bakalım o zaman ne düşünğrüz çok zor karar vermesi ya
Annen dese batmaz tecrübeyle sabit en azından cevap verirsin annene dese bile :)
Bende de oluyor o sonra süt akıyor zaten sağarken de aynısı oluyor kapalı tutuyorum ucunu pedle
Benim de eskisi gibi değil damlıyor biraz akmadığı daha iyi her emzirme sonrası üst baş değiş bunaldım valla :)benden sut akmiyor artik ya ancak uzerine bastirirsam falan
ay cok zor gercekten ya. bebekte daha da zor dedigin gibi. insallah her bebekte olan sorunlardir reflusu falan olmaz.
digeri hani bana diyor
ben bi bebe magazasindan aldim hic usumuyor cok memnun kaldim ama giydirmesi biraz zor oluyor tam bedenine gore aldiginda. 1 beden buyuk alinabilir. mothercare var bi tane daha onu henuz denemedim. hatta dun gordum epey indirimde suan
https://www.mothercare.com.tr/mothe...9FUJqv4B-faU-_1s2INdhJIFaYL8eX7hoCckAQAvD_BwE
Hımmm zorla da emmiyor ki bu bebeler.Aynı durum bizde de var 10 dk anca emiyor kakası da zaten yeşil bu yüzden. Son sütü almadığı içinde kilo artışı istediğimiz gibi olmuyor malesef.. Birde tam doymadığından tez uyanıyor. Hep bu az emmeden kaynaklı birsürü sorun peşinden geliyor.
Ben burda bi bebek mağazasından aldım peluş mont gibi değilde daha çok kalın tulum gibi ama vakikiye gelmiş oraya bakabilirsin
Sağ olun kızlar dediklerinize bi bakayım.Ben artık Dakka tutmuyorum doğrumu yapıyorum bilmiyorum ama doğaçlama takılıyoruz bu ara
Bana memede kısa kalma demeeeeBir de emme süresi kısaldı sanki ya sizin kaç dakika oluyor? Doymadan bırakıyor gibi geliyor sanki bebe
Canım reflü olduğuna emin misin? Birşey alerji yapmış ya da gribal bir durum söz konusu olabilir mi?reflü için senin bildikletini biliyorum ben de. Emzirdikten sonra 20dk dik konumda tutmak lazım. Reflü yatağının baş kısmının altına bir havluyu dörde katlayıp koy biraz daha dil olsun. Ve sol yanına yatırman Laz'ım çocuğu.Defne bugün 3 kez büyük ve birkaç kez de küçük küçük kustu. Hem süt kustu hem de kesik süt gibi. Birkaç gündür artmıştı zaten ama bugun zirveye vurdu. Reflü için ilaçsız tedavi bilen var mı aranızda? Doktor ilaç verdi geçen hafta ama ben hem ilaç kullanmak istemediğim için hem de antibiyotikle başka bir şey vermemek için vermemiştim ama böyle her yediğini kusarsa bu ay 650 gr bile hayal olacak. Yedikten sonra hemen yatirmiyorum, reflü yatağında yatırıyorum, dik tutuyorum, gaz tutmuyorum çıkartıyorum mutlaka ama sadece yemekten hemen sonra değil uyandıktan hemen sonra da kustu. Hatta sanki kusmak için uyandı çocuk yatağından aldım ve ne emdiyse çıkarttı. Bugün 5 kez kıyafet değiştirdik, daha da gün bitmedi. Ay yavrumun sıkıntısı bitmedi ya
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1891910101126482&id=1640273999623428
Birisi bana bunu açıklasın. Bu nedir ama ya.
Açıkçası yatmadan evvel odayı 60derece neme gelene kadar açıyorum. Zaten 10dk da o dereceye geliyor. Sonra kapatıyorum. Nem çok hızlı değişmiyor sabaha kadar en fazla 57 dereceye düşüyor.evde ne kadar süre açık bırakıyorsun Can'ım buhar makınafını
İlk kez senden duydum canım valla. Benim doktorum günlük 20 dklık hafif egzersizler yapabilirsin demişti mekik çekebilirsin demişti öyle bişey olsa söylerdi bence
Birlikte duş filan mı alsanız ten tene temas filan yapın olmadi. Ya da emzirirken sakin karanlık bi yere geçin gündüz de. Yüzünü emzirme örtüsü ile ortsen fayda eder mi acabaBana memede kısa kalma demeeee
Uykuluyken fln uzunda ,yoksa 5-6 dk bazen 3-4 dk bile olabiliyor.
Sinirlerimi bozuyor artık bu durumüzülüyorum cok
Benim değişiyor bazen sag,bazen sol bazen dik.
Onceleri cok dikkat ediyordum ama simdi cok dikkat edemiyorum uyusunda nasıl uyusun modundayım valla:)
Büyüklerimiz dikkat et diyo bana hep,gecer mi bilmiyorum ama benm bi sorunum da kulaklar:) ben düzeltip yatıyorum bakıyorum dönmüş kıvrılmıs kulak bisey deil kepçe olacak bizim kız.
Buna bir cözüm bulan var mı acep?
Geçmiş olsun canım bol bol kayısı hoşafı iç, meme varsa tuvaletten sonra zeytinyağlı pamukla veya elinle içeri it. Zeytinyağı sür. Zamanla geçiyor ilerlememişse. Ilerlerse ameliyat ediliyormuş. Çok dikkat etmek laızm.
Valla ben de kendimi normal doğum diye şartlamıştım aynı psikolojik yıkımı ben de bu yüzden yaşadım. Insan kendini bir şeye çok şartlamayacak bunu anladım. Hala daha ameliyatı ve sonrasını düşündükçe fena oluyorum. Doğum kader o ya da bu sekikde olacak diye bir sart yokmuş. Önemli olan bebeğin sağlığı annenin sağlığı.
Benden bir kac hafta sknra doğum yapacak essimin kuzeninin başına gelenler tum ailemizi çok üzdü. O da benim gibi normal doğum diye şartlamıştı kendini. Kirk birinci haftada sabah gittiği doktor zamanin gectigini soyluyor sezaryan yapalım artık diyor ve kabul etmiyor bizim kız. Ertesi gün başka bir hastaneye başka bir doktora gidiyor ve doktor bebeğin anne karnında bir önceki gün akşam gibi öldüğünü söylüyor. Tabi brbek ölü olduğu için de sezaryene almıyorlar. Tüm o süreci yaşıyor ve malesef kollarımız boş kalıyoruz. Bu olaydan sonra her şeyin hayırlısı olsun diyorum.
O oluşan duzlesmeler belirli bir aydan sonra normale dönüyormuş diye biliyorum ama yanlış da biliyor olabilirimben de sag sol degistiriyorum ama duzlesti malesef.
evet benim etrafimdaki buyukler de hep uyariyor kafasini dik yatir diye:)
valla kulaklari ben de bilemiyorum canim.
Off yaa, nerden çıktı şimdi bu.Ayyy canim cok qecmis olsunbenim resmen ucu sismisti aqridan duramiodum sol tarafim komple yaniyodu atesim cikti falan evde elektrikli pompayla sagdim damla sut gelmedi aglaya aglaya acile gittik ama antibiyotik vermedi hastanelerdeki pompa farkli okadar guclu cektiki aqrim gecto ucundaki sertlik sislikte biraz emzirme biraz ewde sagmayla duzeldi cok sukur hemen caresine bak bizim kuzen iki kez ameliyat oldu tikaanikliktan dolayi insaAllah bian once atlatirsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?