- 8 Nisan 2015
- 1.235
- 1.874
- 133
Öncelikle bebeğin kaç aylıkken başlayacaksın işe . Benim ücretsiz izin almamdaki en büyük sebeplerden biridir ek gıda . Eskiler bunu asla yapmaz çünkü. Kilo meselesi ise ilk aylarda zaten amaç alışmak kiloyu anne sütüyle alcak bi kaç ay gözlemleyip duruma göre devam edebilirsin. Kişisel tavsiyem bebeğin sağlık açısından sorun olacak şekilde zayıf olmazsa etrafın gürbüz çocuk görme hevesini yoksaymalısın :)Annem bakacağı için çocuk iki farklı şekild e kafası karışarak beslensin istemiyorum. Öncelikle annemi ikna etmem gerekecek. En önemli kaygım bu aslında.
Diğer bir kaygım da Damla persentilde aşağı düştü ve olması gereken kilodan 500 gr aşağıda. Bu da ciddi bir çevre baskısı oluşturacak. Zayıf bu çocuk yedirelimmmmmmm!! Çorba verelim. Bulamaç yapalım vs vs.
Babası destek olacak mi bilmiyorum. Çünkü çocuk ikimizin.
Yani sizlerden biraz cesaret almam gerekiyor sanırım. O yüzden yandaş arıyorum.
Yazmışsın yeni gördüm 8 ayda çoğu şeyini oturtmuş olursub aslında 8 ay boyunca kendi kendine yiyen çocuk bence sonra kabul etmeyecektir başkasının yedirmesini ve annen de alışacaktır bu süreçte sıkıntı yapma benceBir yasini doldurduktan iki ay sonra bitiyor iznim ama öncesinde bi kursa da katılmam lazım altı ay civarında.
Cok gecmis olsunİnşallah.. şu an influenza virüsleri için enfluvir şurup,, tekrar döngü oluşmasın diye Ayşe’ye de aynı şurup.. ayrıca eve girip çıkan bütün yetişkinlere 5 gün boyunca aynı ilacın tableti.. vücutta süper enfeksiyon oluştuğu için iltihaplanmayı tedavi etme amaçlı antibiyotik, ve tabi anladığım kadarıyla bronşları açmak balgam sökmek için bricanyl + sekrol,, ciğer koruyucu olarak da zespira.. ayrıca oksijen tüpüyle ventolin, atrovent ve floxitide buharı.. beş güne tamamlayıp kontrole gidicez.. başka çaresi yokmuş malesef,, tedavi edilmediği zaman ciddi hayati tehlikeleri var... şu an genel olarak keyfi fena değil.. ama vücudu yorgun, hissediyorum.. oturmayı çok sevmişti, şimdi geriye atıyor kendini, yatmak istiyor.. kahkahalar atıyordu, günlerce gülmedi bile.. tokat yemiş gibidir, yazık nasıl dayandı dedi doktor bile.. elimizden gelen sözde en iyi hastanelerden birine götürdük acile biliyosunuz.. alerjik dedi gönderdi adam.. Allah hep işinin ehliyle karşılaşmak nasip etsin.. şu testi yaptırmasak kaç gün daha perişanlık çekecektik kimbilir... bu halimize de şükürler olsun..
MasallahYa cok sukur simdiye kadar ilk oglumdan itibaren bana hic ne bu cocuk ac diyen oldu ne sutun var mi diyen oldu ne bi karisan oldu. Kayinvalidem mesela; oglum bir sey isteyince once bana sorar”izin var mi kizim, yiyebilir mi” diye. Bebek hasta olur “ne guzel bakiyorsun ama olur boyle, kendini suclama hastalandigi icin” der. Kilo alor bebek; sutun yariyor masallah der.. Annem hep destek zaten. Etrafimda da oyle karisabilecek oek kimse yok veya karismalarini gerektirecek bir durum yok. Okuyorum boyle sizin yazdiklarinizi; sinir oluyorum. Ne cok konusuyorlar. Allah yardimciniz olsun. Yetiskinle ugrasmak cok zor.
Çok teşekkür ederim,, Allah razı olsun.. inşallah hasarsız atlatırız. Kilolu olması avantaj oldu anladığım kadarıyla.. tabi anne sütü de öyledir muhtemelen. Büyüğümü memeden kestikten sonra bulaşmıştı da inanılmaz ağır atlatmıştık sadece A tipi olduğu halde.. bu el kadar bebek.. Allah yardım ediyor tabi en başta.. çok ilaç alıyor ama telafi edicez inşallah.. çok iyi bakıcam ona :)Tedavi yontemi belli, imkanlar mevcut, bebegimiz guclu.. Allah’in izniyle gececek hepsi, gulecek yeniden.. Her hastalikta ben de derdim “gulecek mi bir daha” diye. Allah yardim etsin Duru’ya ve size, guc versin. Dualarim Duru ile..
Geçmiş olsun inşallah bu son olur yavrun için ne kadar çok hasta olduAmin,, teşekkür ederim.. en son dün PCR denen çok kapsamlı bir test yapıldı özel bir labaratuarda.. malesef influenza A ve İnfluenza B H1N1 de pozitif çıktı bu testin sonucunda... domuz gribi ve bir de benzeri iki virüs özetle.. antiviral de eklendi tedavisine.. artık daha hızlı iyileşmesini bekliyoruz teşhis nihayet konulduğu için.. Allah yardım etsin, güç versin kuzuma inşallah..
Çok saol cnmCok gecmis olsun
Masallah
Teşekkür ederim cnmGeçmiş olsun inşallah bu son olur yavrun için ne kadar çok hasta oldu
Aminnn.. gerçekten ya,, biz olsak onların yerine, burunları bile akmasa onların.. Allah çaresiz dertleri olanlara yardım etsin.. klinikteki doktorlardan biri üzülmeyin, daha geçen hafta bir hastamı lösemi teşhisiyle hastaneye yatırdık dedi.. onları düşününce bizimki devede kulak..Ay olacak şey mi ya, çokgeçmiş olsun. Kombo yapmış resmen hastalıklar çocukta. Neyse teşhis kondu ya bu da önemli. Tez zamanda gülsün neşelensin yeniden. Bebekler hasta olmasın hic
Nasıl oldu düştü mü ateşi? İnşallah geçmiştir ama geçmediyse bir oneri var.
Denemedim ama buralarda önerildi.
*Baldırları limon suyuna batırılmış kumaş ile sarmak ateşi düşürür. Bir bardak kaynama noktasında suya bir limon suyu eklenir. Kumaş veya çorap bu suya batırılır. Ilık dereceye inince baldırlara sarılır, üzerine kuru bir çorap giydirilir ve battaniye örtülür. 20 dakika bırakılır.Kaynak şu linkte.
Geçmiş olsun cnm.. nasıl geçti geceniz??Son değeri 38.5
Hiç tüketmedim gün boyu halbuki, görünce şaşırıdm baya.Bende blw yapcam sanirim. kapsamli bi sekilde arastirmadim daha. Sunnet gecti cok sukur. Iyilessin haftaya asilari var. Sonra uyku egitimi sonra ek gida derken ortada kitaplara gomulmus ve cildirmis bir sultan kaliyor. Oleeeeyyyy
bende istiyorum oneri. Kamera wifiyle baglanmasin. Yada baglansin ama net kesilip geri geldiginde kamera baglantisini kendi kursun
ben bugun cok fazla maydanoz ,dereotu ve marul yedim. Aksaminda aynen yesildi.
Ben istiyorum canim blw ama annem bakicak korkar o , o korktugu icin benim de gozum arkada kalir.Olmazsa aksam yemeklerinde oyalansin diye eline verip oglen eski usul verilir mi diye dr uma danisicamTüm analara saygılar. Iyi ki varlar :)
Işte tecrübesizlik olduğu için her ihtimali okuyup öğrenmeye çalışıyorum:) Elbette su akar yolunu bulur. Bir şekild e yemek yiyecek bu çocuk ama işte insan stres oluyor. Sanırım grupta da BLW yapacak başka kimse yok. Kendimi yalnız hissettim bu konuda :)
Çok geçmiş olsun şimdi nasılsın peki
Benim bildiğim anne sütü ile olmuyormuş
Aaa super gozunuz aydinU
bu son bir kaç gündür yaptığı herşeyde adeta gülücükle zaferini kutlar gibi bir havası var. Özellikle yüz üstü dönünce başardım dercesine mutlu oluyor. Zaten ne bulsa ağzına götürüyor. Eli oyuncağı önlüğü omuzum battAniyesi... şimdi baktım dişleri çıktı haberini ilk biz verebiliriz. Tırtıklı tırtıklı hissediyorum elime geliyor.
Zor bir hafta geçirdik biraz canım. Eşim ve ailesiyle sıkıntılar oldu, ondan etkilendi diye düşünüyorumçok saol cnm.. geçicek inşallah, az kaldı :) seninki neden huysuz acaba? aşı falan var mıydı son günlerde?
Canim bence blwyle ilgisi yok cok fazla Bade blwyle buyumedi ama cok serbest birakip kendi yesin olayi yaptim.14 15 aylikken kendisi yiyodu.Yani blw yapmasan da o ust bas yerler bi kirlenicek:)Sen neden emin degilsin uygulama konusunda? Konustun da kacirdim mi acaba?
Ben ilk oglumda yapmadim, hep esimle ben yedirdik. Biz yedirince doydugundan emin oluyorduk belki ondan belki tecrubesizlik... bilmiyorum neden yaptik oyle.. suan 3,5 yasinda. Her seyi yiyor ama biz yediriyoruz.. Kendisi yesin diye ugrasiyoruz ama cok titiz bir yandan da: ellerim kirlenir, ustume dokulur falan diyor. Onun yiyebilecegi sekilde sunumlar yapiyorum falan yesin de hosuna gitsin kendi kendine yemek diye.
Simdi Agâhla birlikte Han’a da Blw yaptirmayi dusunuyorum ciddi ciddi kendi kendine yemesi acisindan.
Bugün daha iyi hissediyorum kendimi teşekkür ederimTüm analara saygılar. Iyi ki varlar :)
Işte tecrübesizlik olduğu için her ihtimali okuyup öğrenmeye çalışıyorum:) Elbette su akar yolunu bulur. Bir şekild e yemek yiyecek bu çocuk ama işte insan stres oluyor. Sanırım grupta da BLW yapacak başka kimse yok. Kendimi yalnız hissettim bu konuda :)
Çok geçmiş olsun şimdi nasılsın peki
Benim bildiğim anne sütü ile olmuyormuş
Daha var ona yaKızım burnunu ilk sümkürdüğünde oyuncak almak niyetindeyim. Ne zamana kadar biz açacağız bu çocukların burunlarini ya?
Ya bu blw temel prensip olarak kendisi yesin degil mi? Agâh’in onune koyacagim, kendi yemesinu saglayacagim. Yani senin o yaptigin da blw olmuyor mu? Ben bu konuda henuz bir arastirma yapmadim. Ama temel olarak aklimda “birak, kendisi yesin” var. Pek yuregim dayanmaz o kadar ust bas kirlenmesine ama katlanacagim, mecburum :)Canim bence blwyle ilgisi yok cok fazla Bade blwyle buyumedi ama cok serbest birakip kendi yesin olayi yaptim.14 15 aylikken kendisi yiyodu.Yani blw yapmasan da o ust bas yerler bi kirlenicek:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?