- 8 Mayıs 2013
- 11.896
- 25.514
- 798
Maşallah kızına inşallah yine toparlar. Evet dediğin gibi çevreyi çok dinlenemem lazım ama doktor da müdahale edebilir duruma göre. Bakalım zaman ne gösterecek.Kimin ne dedigine lutfen bakma canim hiç bir seyden anladiklari yok. Saglıkli ve mutlu bir bebekse icin rahat olsun. Kilo alır obez derler zayiflar doymuyo derler onlar hep elestirecek diyecek bir sey buluyorlar. Zümra 2945g 48cm dogdu zayıf ufacik falan dediler. Cabuk toparladı 2 ayda hemen hemen iki katı oldu cok şisko her istediginde meme verme dediler. Şimdi kızimın 10 gundur balgami var ve biraz da meme reddi bu niye yemiyo diye taktilar süzulmuş yanaklari bosalmıs falan halbuki son kontrolde 6küsürdü. Bebek bu yani senin benim gibi hep aynı olamaz. Bence sen istedigin sagliklı ve icine sinen yontemi uygula.
Bu arada ben blw yi cok araştırmamakla beraber nedense biraz önyargılıyım. Seni ne cezbetti acaba?
Blw olayını hamileligimin başından beri takip ediyorum. Uzun zaman oldu yani. Gözlemlerim ve okuduklarimdan beni cezbedenleri şöyle yazayım belki size de fikir olur.
Öncelikle bebeğin doğasına uygun bir yöntem olması beni en çok cezbeden şey. Bebek zaten doğası gereği bir şeyleri ağzına götürüp keşfetme eğiliminde. Mesela kitapta diyor ki eskiden püre mi vardı? Ilk insanların bebekleri doğada ne buluyorlarsa ağrılarına götürüp tadarak ek gıdaya başladılar. Şimdi biz bunu bebekler için modernize edip güvenli hale getiriyoruz bu blw yöntemi ile.
Nasıl güvenli hale getiriyoruz;
*besinleri parmak şeklinde kesiyoruz.
*buharda yumusatiyoruz(ne çok dağılacak ne de sert olacak. Iki parmağımızın arasında ezilecek kadar yumuşak olmalı. Yanı bebek damağı ile ezebilmeli ama eline aldığında dağılmamalı.)
*bebek destekli ya da desteksiz dik oturabilmeli
*yöntemi uygularken gözlerimizi üzerinden ayırmiyoruz.
*allerji riskine karşı 3 gün kuralı ile besinleri sunuyoruz
*bağırsak gelişimi için 180 günü doldurmasını bekliyoruz
Doğal gelişimini desteklemesi çok önemli benim için.
Bebek önce elleri ile besinleri kavramayı öğreniyor. Motor becerileri bu sayede gelişiyor.
Yiyecekleri bütün halde tanıyor. Rengini, kokusunu, şeklini muhafaza ediyoruz. Bu da yine zeka gelişimine olumlu etkide bulunuyor.
Bir yaşından sonra kendi kendine çatal kaşık kullanarak yemeyi ogreniyorlar. Yemek saatinde aile ile birlikte oturup kimsenin ona yemek yedirmesine gerek duymadan yiyorlar.
Sofra olayını yani daha bebeklikten öğreniyorlar. Peşinden kaşıkla dolaşmaya gerek kalmıyor.
Yiyorsa yiyor önündeki, yemiyorsa da alternatif bir şey sunulmuyor. Acıkınca yer mantığı hakim yani.
Yemeği kendinin keşfetmesine olanak sunuyor bu yöntem yani. O yüzden ben olumlu bakıyorum.
Geçmiş olsun sen de listedesin o zaman :)Bende blw yapcam sanirim. kapsamli bi sekilde arastirmadim daha. Sunnet gecti cok sukur. Iyilessin haftaya asilari var. Sonra uyku egitimi sonra ek gida derken ortada kitaplara gomulmus ve cildirmis bir sultan kaliyor. Oleeeeyyyy
bende istiyorum oneri. Kamera wifiyle baglanmasin. Yada baglansin ama net kesilip geri geldiginde kamera baglantisini kendi kursun
ben bugun cok fazla maydanoz ,dereotu ve marul yedim. Aksaminda aynen yesildi.
Evet canım 6. ayda başlanıyor. Ve püre verilmiyor hiç bir şekilde. Yukarıda yazdım zaten. Bilişsel gelişimi için yiyeceği bütün olarak her şeyiyle algılaması önemli blwde. Yiyeceği şeyleri buharda haslayip ya da firinda yumusatip veriyoruz. Elinde tutup ağzına götürmesi damakları ile ezmesi asıl amaç.Muhallebi yedirmişblw istememe nedeni ne annenin onun üstünden gidebiiirsin ikna çalışmalarına, bir de ben tam araştırmadım da ek gıdaya geçişte direk hemen blw yapılabiliyor mu ilk zamanlar yine püremsi mi yemesi doğru olan, 6-7aylıkken yutabilir mi Bebişler acaba
Doktora goturursem annemi o zaman daha sıkıntılı çünkü doktor zaten persentilin altında olduğunu, yarim kilo düşük olduğunu söylüyor kilosunun. Altıncı ayda tekrar degerlendirecekmis kilosunu. Çevreyi dinlememe konusunda haklısın ama işte insan sürekli cevap vermekten yoruluyor.Demesene öyle, nasıl imrendiriyorsun insanları, nazar değer sonra. Ben hep sırnaşıp oturayim istiyorum kızımla ama huysuz kızla mümkün değil. Bazen uykudan kalktığında öyle sırnaşıyor babası da ben de mest oluyoruz. Sen de deme öyle, defalarca denendi bozuluyor anında.
Damla zaten persentile göre gitmesin, nasıl dayanır kolların. Senin kızın tombik doğdu normale evriliyor hiç üzme kendini. Doktor kilo alımı normal diyorsa kapat kulaklarını herkese.
Bol bol egzersizle yardımcı olabilirsin. Benim kız da dönme emaresi hiç yoktu nasıl donulecegini gösteren egzersizlerle cabalamaya başladı. Yattığı yerde sol bacağını kivirip iki bacağını da tutup sağa yuvarla. Sağı kivirip sola yuvarla. Yüzüstü biraz kolunu kurtarmasına fırsat ver kurtaramazsa tekrar çevir. Günde 20 kez falan yapıyorum ve hareketlenmeye başladı artık.
Mama ver diye baskı yaşamayan yok ki. Sen kapat kulaklarını bu kız kilo almaya devam ettiği sürece hiç gerek kalmayacak mamaya üzme kendini. Anneni de ikna et gerekirse sağlık ocağına birlikte gidin doktor söylesin kilo alımı iyi diye, içi rahatlasın.
Aslında biraz sabretmek gerekiyor doğru ama bir o kadar da zevkli.@BeyazBulut hakli. Bu is sabir isi. Sanirim ben dayanamadim da ilkinde hic girismedim bu ise. Bakalim ne kadar uygulayabilecegim..