2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Maşallah kızına inşallah yine toparlar. Evet dediğin gibi çevreyi çok dinlenemem lazım ama doktor da müdahale edebilir duruma göre. Bakalım zaman ne gösterecek.
Blw olayını hamileligimin başından beri takip ediyorum. Uzun zaman oldu yani. Gözlemlerim ve okuduklarimdan beni cezbedenleri şöyle yazayım belki size de fikir olur.

Öncelikle bebeğin doğasına uygun bir yöntem olması beni en çok cezbeden şey. Bebek zaten doğası gereği bir şeyleri ağzına götürüp keşfetme eğiliminde. Mesela kitapta diyor ki eskiden püre mi vardı? Ilk insanların bebekleri doğada ne buluyorlarsa ağrılarına götürüp tadarak ek gıdaya başladılar. Şimdi biz bunu bebekler için modernize edip güvenli hale getiriyoruz bu blw yöntemi ile.

Nasıl güvenli hale getiriyoruz;
*besinleri parmak şeklinde kesiyoruz.
*buharda yumusatiyoruz(ne çok dağılacak ne de sert olacak. Iki parmağımızın arasında ezilecek kadar yumuşak olmalı. Yanı bebek damağı ile ezebilmeli ama eline aldığında dağılmamalı.)
*bebek destekli ya da desteksiz dik oturabilmeli
*yöntemi uygularken gözlerimizi üzerinden ayırmiyoruz.
*allerji riskine karşı 3 gün kuralı ile besinleri sunuyoruz
*bağırsak gelişimi için 180 günü doldurmasını bekliyoruz

Doğal gelişimini desteklemesi çok önemli benim için.

Bebek önce elleri ile besinleri kavramayı öğreniyor. Motor becerileri bu sayede gelişiyor.

Yiyecekleri bütün halde tanıyor. Rengini, kokusunu, şeklini muhafaza ediyoruz. Bu da yine zeka gelişimine olumlu etkide bulunuyor.

Bir yaşından sonra kendi kendine çatal kaşık kullanarak yemeyi ogreniyorlar. Yemek saatinde aile ile birlikte oturup kimsenin ona yemek yedirmesine gerek duymadan yiyorlar.

Sofra olayını yani daha bebeklikten öğreniyorlar. Peşinden kaşıkla dolaşmaya gerek kalmıyor.

Yiyorsa yiyor önündeki, yemiyorsa da alternatif bir şey sunulmuyor. Acıkınca yer mantığı hakim yani.

Yemeği kendinin keşfetmesine olanak sunuyor bu yöntem yani. O yüzden ben olumlu bakıyorum.

Geçmiş olsun sen de listedesin o zaman :)
Evet canım 6. ayda başlanıyor. Ve püre verilmiyor hiç bir şekilde. Yukarıda yazdım zaten. Bilişsel gelişimi için yiyeceği bütün olarak her şeyiyle algılaması önemli blwde. Yiyeceği şeyleri buharda haslayip ya da firinda yumusatip veriyoruz. Elinde tutup ağzına götürmesi damakları ile ezmesi asıl amaç.

Doktora goturursem annemi o zaman daha sıkıntılı çünkü doktor zaten persentilin altında olduğunu, yarim kilo düşük olduğunu söylüyor kilosunun. Altıncı ayda tekrar degerlendirecekmis kilosunu. Çevreyi dinlememe konusunda haklısın ama işte insan sürekli cevap vermekten yoruluyor.
@BeyazBulut hakli. Bu is sabir isi. Sanirim ben dayanamadim da ilkinde hic girismedim bu ise. Bakalim ne kadar uygulayabilecegim..
Aslında biraz sabretmek gerekiyor doğru ama bir o kadar da zevkli.

a- fi nin finalini ARTIK izleyip yeni sezona baslamak
b- pilav yapmak
c- kitap okumak (uykusuz anne kalmasin)
d- uyumak

?????
Pilavi cocuk kucagindayken bile yapabilirsin.
Hic dizi seyretmedigim icin, uykusuzluga degecegini dusunmuyorum..
Kitap ile uyku arasinda kalabilirim bak ama suan uykuyu secerdim.. ve seciyorum. 2 yavru da uyudu. Sira bende :)

Hih tamam. Benim de yapacagim sey bu iste.burda sizlerden de baka ogrene bir yol izleyecegim. G gunesli gunler az onceki paylasimin cok iyiydi. Cok guzel ozetlemissin. Han’in hic bir kere bile pesinden kosmadim sunu ye falan diye ama hep kendim yedirdim masada. Noldu da ipler koptu valla dusunuyorum bulamiyorum. S sakyuz masaallah ogluna. 1 yasindayken yemek yemesi harika. Benim annem ben ve diger 2 ablama 1 yasindayken tuvalet egitimi vermis ve basarmisiz. Demek ki 1 yas bu tur beceriler acisindan coook erken degil. Insallah kucukte uygulayacagim..

Son düzenleme:

Bu çok iyiydi dostum teşekkür ederiz teyzeleeer ama henüz ucu göründü biraz çıksın bi foto atıcam
Daha görmeden taktik ceyregimizi. Çok huysuzluk etti mi peki annesi? Maşallah baya erken çıkarıyor.
Tabiki paylaşırız şuanda genel hatlarıyla hakimim olaya zamanı gelene kadar detaylıca araştırcam :)
Ben biraz vakıfım olayan merak ettiğin bir yer olursa yardımcı olamaya çalışırım.

Inşallah dediğin gibi olur. Aynen ben de sırf bu yüzden ücretsiz izin aldım denebilir. Nasıl başlarsa öyle gider çünkü ek gıda olayı.
Ben istiyorum canim blw ama annem bakicak korkar o , o korktugu icin benim de gozum arkada kalir.Olmazsa aksam yemeklerinde oyalansin diye eline verip oglen eski usul verilir mi diye dr uma danisicam
Aslında o şekilde ikili yapıp çocuğun kafasını karıştırmayın tutarlı olun diyorlar ama tabi elbet bu çocuk eline bir şeyler alıp ağzına götürecek bir şekild e.
Ben de blw yapıcam bu arada.
liste çoğalıyor
Benimde böyleydi malesef bir çözüm bulamadım. Kendiliğinden düzeldi.

Bende şuan benzer bişeyler düşünüyorum. Tamam bende okudum dinledim heryerde çocuk açlıktan ölmez açsa yer zaten vs... ama kendimi biliyorum onun yiyeceği iki lokmayla doymayacağından emin olacağım için bende kendi kendimi yer bitiririm aç kaldı diye. Herkesin kendi doğrusu kendisine tabii ki ama ben karnı açken blw de ki gibi kendisinin tatmasına yemeyi denemesine izin verip sonrada yemesi gereken çorba yoğurt meyve her neyse onu ben yediricem diye düşünüyorum şimdilik. İkisi bir arada kombo yapıcam gibi. Sonra ki süreçte deneme yanılma yoluyla hem benim hem denizin orta yolu bulacağımız bir yöntemle devam edecektir.

pesinden kosmama sofraya oturtma ve alternatif yiyecek vermemeye ben de cok onem veriyorum.

tmm canim sagol.

Buarada yanlışım varsa düzeltsin arkadaşlar ilk aylarda zaten ana besin anne sütü ve bebeği masaya oturturken karnının tok olması gerekiyor bildiğim kadarıyla çünkü orda yaptığı şey onun için henüz oyun ve yediği şeyle doymayacak.

Ikisi bir arada giden cok kisi var denenebilir. ama yemegi direk agza vermek aslinda dogru bir yaklasim degil ben 8 10 yasina gelen ve hala onundeki tabaktan yemeyip birilerinin agzina kasikla vermesini bekleyen cok cocuk gordum cnm. Cok dikkat etmek gerekiyor

Zaten otribebe de kullandırtmıyorlar sonradan. Emin değilim ama galiba daha yaşına girmeden kullanmayın artık demişti bize doktor. Zaten kullanamıyorduk artık da gerçi :)) Duru da damlaya dahi tepki veriyor artık..

G gunesli gunler nasılsın canım? Paylastiklarin için teşekkürler bir şey soracağım.Şimdi atak zamanlarını hesaplarken doğması gereken zamanı baz alıyoruz ya ek gıdaya geçerken de öyle mi dusunecegiz yoksa dışarıda 180 gün olmasi yeterli mi ?

Öyle oldu erkenci benim çocuklar. Yani atak döneminin tavan yaptığı döneme denk geldiği için anlayamadım pek. Sadece çok fazla salyası akıyor defalarca önlük değiştiriyorum ve eline ne geçerse ağzında hiç bişey yoksa elleri ağzında:)) ama büyük oğlum dorukta hiç anlamazdık. Bir bakardık dişi çıkmış:)

Ben cvp vereyim her ikisi icin de 40. Haftayi doldurdugu zamani baz alarak hesaplayacaksin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…