Dogru cnmBuarada yanlışım varsa düzeltsin arkadaşlar ilk aylarda zaten ana besin anne sütü ve bebeği masaya oturturken karnının tok olması gerekiyor bildiğim kadarıyla çünkü orda yaptığı şey onun için henüz oyun ve yediği şeyle doymayacak.
İlk başlarda ana öğün anne sütü elbette. Ama benim tecrübem şu oldu. Ek gıdaya başlayınca ister istemez eskisi kadar anne sütü almıyorlar. Aldığı gıda daha çok tok tutuyor ve doyuruyor. Bizde öyle olmuştu yani. Doruk yiyordu ne verirsem üstünede her öğünde anne sütü yine alıyordu. Bizde 8. Ay civarıydı sanırım artık ek gıda ana öğün olmuştu. Öyle göreceli bir durumki aslında çocuk yetiştirmek. Hem anne bilgisi hem annenin kendi yetiştirilme tarzı hem de bence en önemlisi çocuğun karekteriyle karma bir durum oluyor.Buarada yanlışım varsa düzeltsin arkadaşlar ilk aylarda zaten ana besin anne sütü ve bebeği masaya oturturken karnının tok olması gerekiyor bildiğim kadarıyla çünkü orda yaptığı şey onun için henüz oyun ve yediği şeyle doymayacak.
Ne ise yario bu buyuyen bebek?Daha görmeden taktik ceyregimizi. Çok huysuzluk etti mi peki annesi? Maşallah baya erken çıkarıyor.
Ben biraz vakıfım olayan merak ettiğin bir yer olursa yardımcı olamaya çalışırım.
Inşallah dediğin gibi olur. Aynen ben de sırf bu yüzden ücretsiz izin aldım denebilir. Nasıl başlarsa öyle gider çünkü ek gıda olayı.
Aslında o şekilde ikili yapıp çocuğun kafasını karıştırmayın tutarlı olun diyorlar ama tabi elbet bu çocuk eline bir şeyler alıp ağzına götürecek bir şekild e.
liste çoğalıyor
Benimde böyleydi malesef bir çözüm bulamadım. Kendiliğinden düzeldi.
İnşallah.. şu an influenza virüsleri için enfluvir şurup,, tekrar döngü oluşmasın diye Ayşe’ye de aynı şurup.. ayrıca eve girip çıkan bütün yetişkinlere 5 gün boyunca aynı ilacın tableti.. vücutta süper enfeksiyon oluştuğu için iltihaplanmayı tedavi etme amaçlı antibiyotik, ve tabi anladığım kadarıyla bronşları açmak balgam sökmek için bricanyl + sekrol,, ciğer koruyucu olarak da zespira.. ayrıca oksijen tüpüyle ventolin, atrovent ve floxitide buharı.. beş güne tamamlayıp kontrole gidicez.. başka çaresi yokmuş malesef,, tedavi edilmediği zaman ciddi hayati tehlikeleri var... şu an genel olarak keyfi fena değil.. ama vücudu yorgun, hissediyorum.. oturmayı çok sevmişti, şimdi geriye atıyor kendini, yatmak istiyor.. kahkahalar atıyordu, günlerce gülmedi bile.. tokat yemiş gibidir, yazık nasıl dayandı dedi doktor bile.. elimizden gelen sözde en iyi hastanelerden birine götürdük acile biliyosunuz.. alerjik dedi gönderdi adam.. Allah hep işinin ehliyle karşılaşmak nasip etsin.. şu testi yaptırmasak kaç gün daha perişanlık çekecektik kimbilir... bu halimize de şükürler olsun..
Dün bahsetmiştim büyük oğlumda yaptığım hataları bunda yapmak istemiyorum. Kendim yediririm derken bu tabii ki belli bir süreç olacak. Büyük oğlumdada kendim yediriyordum bir buçuk yaşındayken kendisi yemeye başlamıştı çünkü herzaman izin verdim denemesine. Çocuk yetiştirirken her konuda kontrollü gitmek gerekiyor. Doğru zamanda doğru müdahale ile sorun yaşayacağımı düşünmüyorumIkisi bir arada giden cok kisi var denenebilir. ama yemegi direk agza vermek aslinda dogru bir yaklasim degil ben 8 10 yasina gelen ve hala onundeki tabaktan yemeyip birilerinin agzina kasikla vermesini bekleyen cok cocuk gordum cnm. Cok dikkat etmek gerekiyor
Teşekkürler :)Ben cvp vereyimher ikisi icin de 40. Haftayi doldurdugu zamani baz alarak hesaplayacaksin
Ben hatirliyorum burda ailesinin yanina gidip orda dogum yapan biri vardi diye. Eskisehirli misiniz demek.. Seviyorum ben orayi ya. Cok ozluyorum. Biz orali degiliz aslinda. 7 sene once buyuk ablam Osmangazi unv’de ogrt. Gorevlisi oldu, bir kucuk ablam sinif ogretmeni olarak Oraya atandi ve babamin tayini Agri’dan Eskisehir’e cikti. Tum aile birlesti orda birden, ben haric. Ablamlar evlendi, kardesim orda lisede okuyor simdi. Hepsi de oraya yerlesip kaldilar. Ben de surekli gidiyorum. Hang hastanede dogum yaptin, gidiyor musun ara sira?Amiiiiin canım gerçekten öyle, çok üzdü beni tabi bu da Efe'ye yansıdıBu arada oğlumla hemşehri sayılırsınız tatildeyken Eskişehir' de erken doğum yaptım
Cok sukur.. Allah hayirli etsin. Biz de sabah ettirmistik sunneti. Geceye kadar gecmisti huzursuzlugu. Geceyi cok rahat gecirmistik. Allah acisini hafifletsin, cabucak iyilessin insaallah.sagolun hanimlar. sunneti kolay atlattik insallah bu geceyi de atlattik mi gerisi sorunsuz gelir insallah
Biraz da sanırım gidişata ayak uydurmak zorunda kalacağız. Sonuçta ek gıdaya başlayınca tercih durumu da ortaya çıkabilir. Çocuk süt yerine ek gıdayı daha çok almak isterse yapabileceğimiz pek bişey olmazİlk başlarda ana öğün anne sütü elbette. Ama benim tecrübem şu oldu. Ek gıdaya başlayınca ister istemez eskisi kadar anne sütü almıyorlar. Aldığı gıda daha çok tok tutuyor ve doyuruyor. Bizde öyle olmuştu yani. Doruk yiyordu ne verirsem üstünede her öğünde anne sütü yine alıyordu. Bizde 8. Ay civarıydı sanırım artık ek gıda ana öğün olmuştu. Öyle göreceli bir durumki aslında çocuk yetiştirmek. Hem anne bilgisi hem annenin kendi yetiştirilme tarzı hem de bence en önemlisi çocuğun karekteriyle karma bir durum oluyor.
Hayirli olsun tum guzel gunlerini gostersin Allah.bu gece de rahat gececek ins.sagolun hanimlar. sunneti kolay atlattik insallah bu geceyi de atlattik mi gerisi sorunsuz gelir insallah
Aynen öyle. Bazen istediğimiz gibi olmuyor maalesef. Bebek diyoruz ama o da seçici oluyor her konuda ve biz ıstarcı oldukça daha çok huysuzlanıp red ediyor. Çocukla ortak noktada buluşmak en önemlisi. Yaşayalım ve görelim:)Biraz da sanırım gidişata ayak uydurmak zorunda kalacağız. Sonuçta ek gıdaya başlayınca tercih durumu da ortaya çıkabilir. Çocuk süt yerine ek gıdayı daha çok almak isterse yapabileceğimiz pek bişey olmaz
Super cnm :) zaten 2. Cocugu buyutenler bizden 1 adim onde oluyorDün bahsetmiştim büyük oğlumda yaptığım hataları bunda yapmak istemiyorum. Kendim yediririm derken bu tabii ki belli bir süreç olacak. Büyük oğlumdada kendim yediriyordum bir buçuk yaşındayken kendisi yemeye başlamıştı çünkü herzaman izin verdim denemesine. Çocuk yetiştirirken her konuda kontrollü gitmek gerekiyor. Doğru zamanda doğru müdahale ile sorun yaşayacağımı düşünmüyorum
Rica ederim okuduğum kitabı da paylaşacağım ama fırsat bulamadım atak haftası yavaştan hissedilmeye başladı sanırım:)Hih tamam. Benim de yapacagim sey bu iste.burda sizlerden de baka ogrene bir yol izleyecegim. G gunesli gunler az onceki paylasimin cok iyiydi. Cok guzel ozetlemissin. Han’in hic bir kere bile pesinden kosmadim sunu ye falan diye ama hep kendim yedirdim masada. Noldu da ipler koptu valla dusunuyorum bulamiyorum. @sakyuz masaallah ogluna. 1 yasindayken yemek yemesi harika. Benim annem ben ve diger 2 ablama 1 yasindayken tuvalet egitimi vermis ve basarmisiz. Demek ki 1 yas bu tur beceriler acisindan coook erken degil. Insallah kucukte uygulayacagim..
Yanı bunlar diğer yöntemlerde de uygulanabilir şeyler aslında ama BLWninçok yardımı olacaktır.pesinden kosmama sofraya oturtma ve alternatif yiyecek vermemeye ben de cok onem veriyorum.
Evet canım aslında meme emdikten sonra 1 saat içinde yemeğini sunun diyor. Alttaki resimde ekledim. :)Buarada yanlışım varsa düzeltsin arkadaşlar ilk aylarda zaten ana besin anne sütü ve bebeği masaya oturturken karnının tok olması gerekiyor bildiğim kadarıyla çünkü orda yaptığı şey onun için henüz oyun ve yediği şeyle doymayacak.
Merhaba :)G gunesli gunler nasılsın canım? Paylastiklarin için teşekkürler bir şey soracağım.Şimdi atak zamanlarını hesaplarken doğması gereken zamanı baz alıyoruz ya ek gıdaya geçerken de öyle mi dusunecegiz yoksa dışarıda 180 gün olmasi yeterli mi ?
Geçmiş olsun inşallah kolayca atlatır jönümüz .sagolun hanimlar. sunneti kolay atlattik insallah bu geceyi de atlattik mi gerisi sorunsuz gelir insallah
Maşallah inşallah bu oğlunda da öyle olur. Ilk disimiz sizden.Öyle oldu erkenci benim çocuklar. Yani atak döneminin tavan yaptığı döneme denk geldiği için anlayamadım pek. Sadece çok fazla salyası akıyor defalarca önlük değiştiriyorum ve eline ne geçerse ağzında hiç bişey yoksa elleri ağzında:)) ama büyük oğlum dorukta hiç anlamazdık. Bir bakardık dişi çıkmış:)
Bebegin fiziksel zihinsel gelişimin e göre aktiviteler oyunlar egzersizler öneriyor. Çok güzel bir uygulama. Tavsiye ederim.Ne ise yario bu buyuyen bebek?
Saol cnm,, inşallahAllah acil şifalar versin çabucak geçsin inşaallah.
Doktorunda iyisine denk gelmek çok zor.
Çok geçmiş olsun..
Uygulama bazen takılıyormuş geçen ay da garipkedi'nin uygulaması açılmıyordu. Doğum tarihini söyle ben fırsat bulunca screenshot atarım.G gunesli gunler
sanirimGretchen Grundler
ve buyuyen bebek kullanan analar
telefona indirdim programi. aciliyordu ama simdi tikladigim icin kullanici adi sifre yaziyor ama 1 sn de geciyor ve ekrana asagidaki goruntu geliyor. giremiyorum. nedendir acep
Eki Görüntüle 2078708
Pilav yaparken dizi izlemek. En azından 2 şık bir arada gider. Ben dizilerimi hep yemek yaparken izliyorum. Bir tek o zaman vakit bulabiliyorum.a- fi nin finalini ARTIK izleyip yeni sezona baslamak
b- pilav yapmak
c- kitap okumak (uykusuz anne kalmasin)
d- uyumak
?????
Benim de capon arkadaşımolsaydı keşke çok eğlenceli olabilirdiEvet evet.. kayinvalidem secmece :))
Bazi seyler var, cocuklarin onlari yapabilmesi onem tasir. Mesela tukurmek oyle. Han’a tukurmeyi ogretiyordum disini fircalarken. “Tukur simdi, tuuu yap diyordum” “dööö” diyordu :) sumkurmek de mi oyle acaba, bilmiyorum. Ama tukurmenin gelisimde onemli bir yeri oldugunu okumustum.
Han 29.04.2014 dogumlu. 3,5 yasini biraz gecti :)
Benim en yakin arkadasim bir Japon. 2,5 yasinda kizi var, cok severim. Sen cekik gozlu deyince burdan kanim kaynadi. Sever teyzesi Defne’nin gozlerini :)
Eskiden hazır bez olmadığı için anneler bu benden kesme işlemini çok erken yaparmış hatta muhtemelen çocuk daha hazır olmadan. O yüzden büyük insanların çoğunda tuvalet hep bir sorun. Başka yerde yapma-yapamama-çekinme-fazla serbest bırakma vs. O yüzden beceriyi edinebilir ama zorla olursa ileride iz kalabilir. Bunu da neden yazdım bilmiyorum. Sanırım çocuk işaret vermeden ve onu hazirlamadan tuvalet eğitimi vermeyin demek için.Hih tamam. Benim de yapacagim sey bu iste.burda sizlerden de baka ogrene bir yol izleyecegim. G gunesli gunler az onceki paylasimin cok iyiydi. Cok guzel ozetlemissin. Han’in hic bir kere bile pesinden kosmadim sunu ye falan diye ama hep kendim yedirdim masada. Noldu da ipler koptu valla dusunuyorum bulamiyorum. @sakyuz masaallah ogluna. 1 yasindayken yemek yemesi harika. Benim annem ben ve diger 2 ablama 1 yasindayken tuvalet egitimi vermis ve basarmisiz. Demek ki 1 yas bu tur beceriler acisindan coook erken degil. Insallah kucukte uygulayacagim..
Rica ederim okuduğum kitabı da paylaşacağım ama fırsat bulamadım atak haftası yavaştan hissedilmeye başladı sanırım:)
Yanı bunlar diğer yöntemlerde de uygulanabilir şeyler aslında ama BLWninçok yardımı olacaktır.
Evet canım aslında meme emdikten sonra 1 saat içinde yemeğini sunun diyor. Alttaki resimde ekledim. :)
Merhaba :)arch2401 cevap vermiş ama ben şöyle de bir şey okudum ve farklı yorumladım. Yani düzeltilmişi beklemek gerekir ama beklenirse de geç kalınmış olabilir. Biraz işaretler okunarak (dik oturabiliyor mu, elini yiyeceğe uzatabiliyor mu?) belki de düzeltilmişi beklemeden de başlanabilir. Aşağıya ekliyorum fotoğrafını.
Geçmiş olsun inşallah kolayca atlatır jönümüz .
Maşallah inşallah bu oğlunda da öyle olur. Ilk disimiz sizden.
Bebegin fiziksel zihinsel gelişimin e göre aktiviteler oyunlar egzersizler öneriyor. Çok güzel bir uygulama. Tavsiye ederim.
Ay evet çıkmamış bi daha atayım canım birazdan.canim orta sayfanin en basinda erken doganlar mi yaziyor. cikmamis fotoda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?