B bursa_83 @yakamozeinstein prematüre bebekler için yazmış.
Bebeği 37 haftalık doğmuş ama acele etmiş ek gıdaya başlamak için. Bağırsakları hazır olmadığım için büyük bir kabızlık problemi yaşamış. O yüzden 180 günü düzeltilmiş olarak tamamlamayı öneriyor.
Yok sen öyle söyledin diye demedim yeri gelmişken yazayım da bir bilgi olarak kalsın diye dedim
Kakasında yine kan çıktı. Bugün doktoruna götürdüm o önerdi, bizim hastanede de yokmuş.
Medipol'de çocuk gastroenterolojisti varmış oradan aldık.
Bak burada hazır hali varmış, aynıları. 16 eylül olarak girdim doğum tarihini. 3 gün sonra uygulama düzelmemiş olursa yeni aya göre de paylaşırım
Anne dinlenmedi tabi ki hem yemek yaptı hem Defne uyuttu
Link
İnşallah uzun sürmez ama dedim ben sana. Forumun laneti.
Teşekkürler. Bariz kırmızı kan, bir iki küçük damla şeklinde.
drucilla A AysheDuru Gretchen Grundler geçmiş olsun, sağlıklarına kavuşur bebekler bir an önce,
Paylaşmak istediğim bir konu var malum hepimizin bebekleri neredeyse 4 aylarını doldurdular ve uyku eğitimi vakti geliyor. İlk başlarda karşıydım bu eğitime çünkü zaten sorunsuz bir gece uykusuna sahip bir oğlum vardı. Ancak son zamanlarda bizde gece sık uyanma rem uykusundan sonra derin uykuya dalamama kısa gündüz uykuları vs. sorunlar başladı. Ayrıca oncelerde yerinde emzikle uyuyan bebeğin yerine kucakta veya ayakta sallanarak uyuyan bir bebek geldi ve ertesi gün yorgun bir halde işlerimi halletmek durumunda kalıyordum. Burda bir arkadaş paylaşmıştı adını hatırlamıyorum sağolsun "uykusuz anne kalmasın, ağlatmadan uyku eğitimi" diye kısa bir kitap oradaki yöntemi uygulamaya başladık bebeği aglatmadan kendi yatağında uyutmaya çalışıyorum şimdi. Gercekten farketti yeni doğandan farksızken dün gece ilk defa uykumuzda duzelmeler yaşadık. Hala eskisi gibi degiliz ama zamanla daha iyi olacağımıza gönülden inaniyorum. Metehan'ı gece 2 saat yatağında uyutmaya çalıştık aglatmadan. Tabi ben yorgunluktan bittim ama ödülü gece uykumuz oldu. Zamanla bu süre daha da kısalacaktır. Uyku eğitimine geçecek olanlar icin bir nacizane tavsiye vereyim istedim.
Allerjik bebekler huzursuz olurlarmış sürekli ve meme emerken mızmızlanırlarmış. O yüzden şüphelendim ama bilmiyorum ki ya... Inşallah ataktır ve geçer gider.Bana da doktorum süt ürünlerini kes süt diyeti yap dedi yaptım bi süre baktım yine aynı artık tüketiyorum napim yani sütün girmediği bişeyde yokama süt diyetiyle bebeğin huzursuzluğunun bi ilgisi olduğunu düşünmüyorum. En azından bizde yoktu
Evet canım buna göre öyle ama sen yine de doktoruna bi danışırsın.o zaman bizim 60 degil 100 gunumuz var:)
Rica ederim. Rem uykusu derin uykuya dalmadan önce rüyaların yoğun görüldüğü, gün içinde yaşanan olayları beynin yorumlayıp kaydettiği daha kısa ve derin olmayan uyku evresi, bebegin gözleri kapalı ama göz kapakları kımıldar, en ufak sese bile tepki verir uyandı uyanacak dediğimiz uyku evresi..sagol canim. ben de aldim kitabi ama baslayamadim daha.
bu arada rem uykusu nedir?
Maşallah ya inşallah devami gelir. Nasıl bir yöntem bu peki biraz açar mısın merak ettim.drucilla A AysheDuru Gretchen Grundler geçmiş olsun, sağlıklarına kavuşur bebekler bir an önce,
Paylaşmak istediğim bir konu var malum hepimizin bebekleri neredeyse 4 aylarını doldurdular ve uyku eğitimi vakti geliyor. İlk başlarda karşıydım bu eğitime çünkü zaten sorunsuz bir gece uykusuna sahip bir oğlum vardı. Ancak son zamanlarda bizde gece sık uyanma rem uykusundan sonra derin uykuya dalamama kısa gündüz uykuları vs. sorunlar başladı. Ayrıca oncelerde yerinde emzikle uyuyan bebeğin yerine kucakta veya ayakta sallanarak uyuyan bir bebek geldi ve ertesi gün yorgun bir halde işlerimi halletmek durumunda kalıyordum. Burda bir arkadaş paylaşmıştı adını hatırlamıyorum sağolsun "uykusuz anne kalmasın, ağlatmadan uyku eğitimi" diye kısa bir kitap oradaki yöntemi uygulamaya başladık bebeği aglatmadan kendi yatağında uyutmaya çalışıyorum şimdi. Gercekten farketti yeni doğandan farksızken dün gece ilk defa uykumuzda duzelmeler yaşadık. Hala eskisi gibi degiliz ama zamanla daha iyi olacağımıza gönülden inaniyorum. Metehan'ı gece 2 saat yatağında uyutmaya çalıştık aglatmadan. Tabi ben yorgunluktan bittim ama ödülü gece uykumuz oldu. Zamanla bu süre daha da kısalacaktır. Uyku eğitimine geçecek olanlar icin bir nacizane tavsiye vereyim istedim.
Evet canım buna göre öyle ama sen yine de doktoruna bi danışırsın.
Rica ederim. Rem uykusu derin uykuya dalmadan önce rüyaların yoğun görüldüğü, gün içinde yaşanan olayları beynin yorumlayıp kaydettiği daha kısa ve derin olmayan uyku evresi, bebegin gözleri kapalı ama göz kapakları kımıldar, en ufak sese bile tepki verir uyandı uyanacak dediğimiz uyku evresi..
Kaçıncı hafta atağıydı 1 ay mi 1 yil mi sürdü bilmiyorum ama atak süresince huysuz bir veletle uğraştım. Emmesi olay, emmemesi olay, uyuması olay. Birakip 2 dakika odadan çıkmak çılgın kıyamet... Bitince azalıyor birçoğu. Ne yedin hu alerji diyetinde? Ben de başladım da kahvaltı yapasım gelmiyorGünaydın:)
15. hafta atağında sürekli mızmız bir bebeyle mi uğraştınız siz deMeme emerken bile ağlıyor yahu.
Yoksa ben alerji diyetini bıraktım diye mi böyle oldu bu uşak
Ben de aldım kitabı ama başlayamadim daha. Kapağını bile açmaya fırsatım olmadı. Başlamam lazım emzirip gezdirerek uyutmak ve gece her uyandığında emzirmek ikimiz için de çok zor. Benim vücudumun onun midesinin dinlenebilmesi için şart bu eğitim. Çok sevindim size de inşallah başarıya ulaşırsiniz. Hiç mi ağlamıyor?drucilla A AysheDuru Gretchen Grundler geçmiş olsun, sağlıklarına kavuşur bebekler bir an önce,
Sevindim canım, çünkü ben biraz zor hemşeri buluyorum da:) Hemşerimin ellerinden öperim,selamlarannemin hemserisi:)
annem de emirdag li. ama yillar once bandirmaya yerlesmis dedem.
Geçmiş olsun, ne diyeti yapıyorsun? Sadece süt diyeti miTahin veya pekmez alerji diyetinde yasak mıdır? Kendime kahvaltılık bulmaya çalışıyorum
Kitaptaki gibi aktaramasam da şöyle: Diger yöntemler gibi bebeği kontrollü ağlatma, odadan çıkma şeklinde değil, ten temasını baz alıyor. Bebeği yatağına yatırdıktan sonra onun göreceği sekilde yanında duruyoruz, elimizle ona telkinler yapıyoruz varlığımızı hissettiriyoruz, gerekirse ninni söyleyip onu rahatlatiyoruz, emzik ve uyku arkadaşı edindiyse (genelde 6 ay civarı olurmus bu olay) yardım alabiliyoruz, baktık gördük daha da huzurlandi kucağa alıp 1-2 sn sonra tekrar yatağına yatırıyoruz. Ama kucakta sallamak, pispislamak yok yoksa destekli uyutmaya giriyor amaç bebegi kendi yatağında uyumayı öğretmek kısaca bu sekilde diyebilirim :)Maşallah ya inşallah devami gelir. Nasıl bir yöntem bu peki biraz açar mısın merak ettim.
Öyleymiş en başından beri gündüzleri kuş uykusu diyoruz ya aslında bizim bebisler sadece rem uykusunu uyuyup derin uykuya gecemiyorlar, 1.5-2 saat sürmesi lazım normal bir gündüz uykusunun..ayyy emiri anlattin
meger benim oglan rem uykusundaymis. kucagimdayken ayni boyle iste
eskilerin tilki uykusunda dedikleri.
hatta kendi kendine guluyor ve ben de herhalde ruya goruyor ya da melekleri goruyor dedim.
İnşallah canım, siz de duzene girersiniz ins. fırsat bulursan bir günde bile bitecek bir kitap dili akışkan, aglamasina firsat vermeden anne devreye giriyor bu yöntemde o yüzden uygulamaya karar verdim yoksa tracyler kim westler filan hep biraz da olsa ağlatıyor bebisleri..Kaçıncı hafta atağıydı 1 ay mi 1 yil mi sürdü bilmiyorum ama atak süresince huysuz bir veletle uğraştım. Emmesi olay, emmemesi olay, uyuması olay. Birakip 2 dakika odadan çıkmak çılgın kıyamet... Bitince azalıyor birçoğu. Ne yedin hu alerji diyetinde? Ben de başladım da kahvaltı yapasım gelmiyor
Ben de aldım kitabı ama başlayamadim daha. Kapağını bile açmaya fırsatım olmadı. Başlamam lazım emzirip gezdirerek uyutmak ve gece her uyandığında emzirmek ikimiz için de çok zor. Benim vücudumun onun midesinin dinlenebilmesi için şart bu eğitim. Çok sevindim size de inşallah başarıya ulaşırsiniz. Hiç mi ağlamıyor?
Maşallah. Geçmiş olsunyapti yapti. eve geldigimizde cok agladi muhtemelen o zaman yapti. simdi altini degistirdik gayet nesesi yerinde. fitil vermedik yine agri kesici krem surduk sadece. bundan sonrasi artik sorunsuz gecer insallah. sagol canim.
Çok teşekkür ederim sanırım atlattım. Hafif sertlik var hala ama çok azaldı çok şükürMutella nasilsin?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?