- 8 Nisan 2015
- 1.235
- 1.874
- 133
Bu yazını okuduğuma çok sevindim ben de aynı yöntemi kullanmayı düşünüyorum diğer yöntemler için kendime güvenmiyorum sonunu getirebileceğime o yüzden çocuğun ayarlarıyla hiç oynamayıp daha yorucu ve uzun olsa da bu yöntemi uygulayacağım. Gelişmeleri yazarsan sevinirim@drucilla A AysheDuru @Gretchen Grundler geçmiş olsun, sağlıklarına kavuşur bebekler bir an önce,
Paylaşmak istediğim bir konu var malum hepimizin bebekleri neredeyse 4 aylarını doldurdular ve uyku eğitimi vakti geliyor. İlk başlarda karşıydım bu eğitime çünkü zaten sorunsuz bir gece uykusuna sahip bir oğlum vardı. Ancak son zamanlarda bizde gece sık uyanma rem uykusundan sonra derin uykuya dalamama kısa gündüz uykuları vs. sorunlar başladı. Ayrıca oncelerde yerinde emzikle uyuyan bebeğin yerine kucakta veya ayakta sallanarak uyuyan bir bebek geldi ve ertesi gün yorgun bir halde işlerimi halletmek durumunda kalıyordum. Burda bir arkadaş paylaşmıştı adını hatırlamıyorum sağolsun "uykusuz anne kalmasın, ağlatmadan uyku eğitimi" diye kısa bir kitap oradaki yöntemi uygulamaya başladık bebeği aglatmadan kendi yatağında uyutmaya çalışıyorum şimdi. Gercekten farketti yeni doğandan farksızken dün gece ilk defa uykumuzda duzelmeler yaşadık. Hala eskisi gibi degiliz ama zamanla daha iyi olacağımıza gönülden inaniyorum. Metehan'ı gece 2 saat yatağında uyutmaya çalıştık aglatmadan. Tabi ben yorgunluktan bittim ama ödülü gece uykumuz oldu. Zamanla bu süre daha da kısalacaktır. Uyku eğitimine geçecek olanlar icin bir nacizane tavsiye vereyim istedim.
Sevindim canım, çünkü ben biraz zor hemşeri buluyorum da:) Hemşerimin ellerinden öperim,selamlar
Yazarım tabi :)Bu yazını okuduğuma çok sevindim ben de aynı yöntemi kullanmayı düşünüyorum diğer yöntemler için kendime güvenmiyorum sonunu getirebileceğime o yüzden çocuğun ayarlarıyla hiç oynamayıp daha yorucu ve uzun olsa da bu yöntemi uygulayacağım. Gelişmeleri yazarsan sevinirim
Canım bende süt diyeti yaptım kakasinsa değişen bir şey olmadı doktorda artık yapma dedi.Ben diyeti bozduktan sonra iyice huysuzlandigini hissediyorum.Sanırım alerjisi varAllerjik bebekler huzursuz olurlarmış sürekli ve meme emerken mızmızlanırlarmış. O yüzden şüphelendim ama bilmiyorum ki ya... Inşallah ataktır ve geçer gider.
Canım biz de oyleyiz.sürekli kucakta uyutmaya çalışıyorum.Ama müzik biz de çok ise yarıyor açıyorum tv de bir müzik kanalı uykusu varsa hemen uyuyor yoksa da biraz dans ediyoruz o şekilde uykusu geliyor.Ama tabiki yinede çok zorHerkese merhaba bende Ağustos annesiyim ilk bebeğim ve bazı zorluklar yaşıyorum çok bunalıyorum bazen. Uyumuyor sürekli kucağımda gezerek uyutuyorum beşiğe koyunca uyanıyor. Uykusuzluktan migrenim nerdeyse iki günde bir tekrarlıyor. Tecrübelerinizle bana yardımcı olur musunuz lütfen
Ben bu Kitabi okumadim canm. Hatta su an siparis verdim. Tracynin metoduna cok benzettim. Ama daha uygulamaya baslamadim. Asilarimizdan sonra insallah bende egitime baslayacagim. Benim aklimda da hep boyle bi yontem vardi. Ama tabi ayrintilari cok onemli. O yuzden sana cok tesekkur ederim. Hemen okuyup tracyle birlestiricem. Umarim basarili olurum. Size de koskocaman bi masallah.Kitaptaki gibi aktaramasam da şöyle: Diger yöntemler gibi bebeği kontrollü ağlatma, odadan çıkma şeklinde değil, ten temasını baz alıyor. Bebeği yatağına yatırdıktan sonra onun göreceği sekilde yanında duruyoruz, elimizle ona telkinler yapıyoruz varlığımızı hissettiriyoruz, gerekirse ninni söyleyip onu rahatlatiyoruz, emzik ve uyku arkadaşı edindiyse (genelde 6 ay civarı olurmus bu olay) yardım alabiliyoruz, baktık gördük daha da huzurlandi kucağa alıp 1-2 sn sonra tekrar yatağına yatırıyoruz. Ama kucakta sallamak, pispislamak yok yoksa destekli uyutmaya giriyor amaç bebegi kendi yatağında uyumayı öğretmek kısaca bu sekilde diyebilirim :)
Öyleymiş en başından beri gündüzleri kuş uykusu diyoruz ya aslında bizim bebisler sadece rem uykusunu uyuyup derin uykuya gecemiyorlar, 1.5-2 saat sürmesi lazım normal bir gündüz uykusunun..
İnşallah canım, siz de duzene girersiniz ins. fırsat bulursan bir günde bile bitecek bir kitap dili akışkan, aglamasina firsat vermeden anne devreye giriyor bu yöntemde o yüzden uygulamaya karar verdim yoksa tracyler kim westler filan hep biraz da olsa ağlatıyor bebisleri..
Bizim de oyle. Bu gece 10’u gecmistir uyanmasi.Günaydın eyy analar. Yine dört beş defa uyandı gece boyunca. Biraz dalar gibi oldu bu seferde benim alarm çaldı dorukcuğumu okula hazırladım tam öptüm kapıdayken biraz uzansam bile yeter diyordum ki içeriden bir ses geldi aguuuuu:) bu bebekler büyüdükçe daha düzenli olmaları gerekirken hepten şaşırdılar. Benim bir ay önceki melek oğlum nerede. Bilen gören varsa bi haber edin:)
Oyle mi :) baban tanir belki babami gecen yil tayin oldu babam Ayvalik’a. Cok tesekkur ederim. Eskisehir’e gidiyorum ama Ayvalik’a gitmem zor iki veletle. Baharda insaallah.. gelirsem tanismak, gorusmek isterim.Ben de sahil kenari ilcedeyim evet gerçekten çok güzel yerler buralar. Beklerim gezmeye arkadaşım. Ayrıca benim babam da imam
Ya ben 2 aydir bu meme reddi zikkimini cekiyorum zAten. Bir de seviniyordum ben 17 haftalik olduk atagin ortalarindayiz diye. Dun bir arkadas yazdi ki meger 40. haftaya gore hesaplaniyormus. Yani biz 16 haftalikmisiz ona gore atakta.Günaydın:)
15. hafta atağında sürekli mızmız bir bebeyle mi uğraştınız siz deMeme emerken bile ağlıyor yahu.
Yoksa ben alerji diyetini bıraktım diye mi böyle oldu bu uşak
Bu aralar cok oluyor agzina goturme, oral donem. 1 yasina kadar azalarak devam ediyor. Sonra buyuk oranda bitiyor. Dis cikarirken de cogu cocuk cok tukuruklu oluyor. Tukuruk degen yerler isilik gibi kizarip, sivilce gibi nokta nokta olabiliyor, kabarabiliyor bu arada. Arkadasimin kizi 2,5 yasinda. Azi dislerini cikaramadi ama zaman zaman baski yapiyor disler. Disler zorlayinca hemen tukurukleniyor.Bu her şeyi ağzına götürme sürekli diş kaşıma ve bol tükürük olayı ne zaman sona erecek tecrübeli arkadaşlarim??
İnşallah cnm, teşekkürler@drucilla A AysheDuru @Gretchen Grundler geçmiş olsun, sağlıklarına kavuşur bebekler bir an önce,
Paylaşmak istediğim bir konu var malum hepimizin bebekleri neredeyse 4 aylarını doldurdular ve uyku eğitimi vakti geliyor. İlk başlarda karşıydım bu eğitime çünkü zaten sorunsuz bir gece uykusuna sahip bir oğlum vardı. Ancak son zamanlarda bizde gece sık uyanma rem uykusundan sonra derin uykuya dalamama kısa gündüz uykuları vs. sorunlar başladı. Ayrıca oncelerde yerinde emzikle uyuyan bebeğin yerine kucakta veya ayakta sallanarak uyuyan bir bebek geldi ve ertesi gün yorgun bir halde işlerimi halletmek durumunda kalıyordum. Burda bir arkadaş paylaşmıştı adını hatırlamıyorum sağolsun "uykusuz anne kalmasın, ağlatmadan uyku eğitimi" diye kısa bir kitap oradaki yöntemi uygulamaya başladık bebeği aglatmadan kendi yatağında uyutmaya çalışıyorum şimdi. Gercekten farketti yeni doğandan farksızken dün gece ilk defa uykumuzda duzelmeler yaşadık. Hala eskisi gibi degiliz ama zamanla daha iyi olacağımıza gönülden inaniyorum. Metehan'ı gece 2 saat yatağında uyutmaya çalıştık aglatmadan. Tabi ben yorgunluktan bittim ama ödülü gece uykumuz oldu. Zamanla bu süre daha da kısalacaktır. Uyku eğitimine geçecek olanlar icin bir nacizane tavsiye vereyim istedim.
Aa evet bizim de oldu o isilik gibi, sivilce gıbı şeylerBizim de oyle. Bu gece 10’u gecmistir uyanmasi.
Oyle mi :) baban tanir belki babami gecen yil tayin oldu babam Ayvalik’a. Cok tesekkur ederim. Eskisehir’e gidiyorum ama Ayvalik’a gitmem zor iki veletle. Baharda insaallah.. gelirsem tanismak, gorusmek isterim.
Ya ben 2 aydir bu meme reddi zikkimini cekiyorum zAten. Bir de seviniyordum ben 17 haftalik olduk atagin ortalarindayiz diye. Dun bir arkadas yazdi ki meger 40. haftaya gore hesaplaniyormus. Yani biz 16 haftalikmisiz ona gore atakta.
Meme reddi disinda soyle bir sey var. yasayan ve nedenini bilen varsa soyleyebilir mi; emiyor, yaklasik 1 dk sonra bagirsaklarindan sanirim bir ses geliyor boyle guruldama gibi degil de sanki sandalyeyi cekersin bir surtunme sesi gelir ya, oyle. O ses ve bebegin cani aciyormuscasina aglamasi bir oluyor. Kendini geri cekip birakiyor yine memeyi. Ne acaba o ses? Meme reddi o yuzden mi ki?
Bu aralar cok oluyor agzina goturme, oral donem. 1 yasina kadar azalarak devam ediyor. Sonra buyuk oranda bitiyor. Dis cikarirken de cogu cocuk cok tukuruklu oluyor. Tukuruk degen yerler isilik gibi kizarip, sivilce gibi nokta nokta olabiliyor, kabarabiliyor bu arada. Arkadasimin kizi 2,5 yasinda. Azi dislerini cikaramadi ama zaman zaman baski yapiyor disler. Disler zorlayinca hemen tukurukleniyor.
Teşekkür ederim ne demek burda hepimiz bilgilerimizi tecrübelerimizi paylaşıyoruz ben de çoğu şeyi sizlerden öğrendim birine faydam olursa ne mutlu bana, kararlı olduktan sonra herkes başarabilir ben eminim :)Ben bu Kitabi okumadim canm. Hatta su an siparis verdim. Tracynin metoduna cok benzettim. Ama daha uygulamaya baslamadim. Asilarimizdan sonra insallah bende egitime baslayacagim. Benim aklimda da hep boyle bi yontem vardi. Ama tabi ayrintilari cok onemli. O yuzden sana cok tesekkur ederim. Hemen okuyup tracyle birlestiricem. Umarim basarili olurum. Size de koskocaman bi masallah.
Belki de geldiğin zaman ben de görüşmek isterim.belli mi olur Allah'ın işi belki tanışırız. Ne demişler dağ dağa kavusmaz insan insana kavuşurBizim de oyle. Bu gece 10’u gecmistir uyanmasi.
Oyle mi :) baban tanir belki babami gecen yil tayin oldu babam Ayvalik’a. Cok tesekkur ederim. Eskisehir’e gidiyorum ama Ayvalik’a gitmem zor iki veletle. Baharda insaallah.. gelirsem tanismak, gorusmek isterim.
Ya ben 2 aydir bu meme reddi zikkimini cekiyorum zAten. Bir de seviniyordum ben 17 haftalik olduk atagin ortalarindayiz diye. Dun bir arkadas yazdi ki meger 40. haftaya gore hesaplaniyormus. Yani biz 16 haftalikmisiz ona gore atakta.
Meme reddi disinda soyle bir sey var. yasayan ve nedenini bilen varsa soyleyebilir mi; emiyor, yaklasik 1 dk sonra bagirsaklarindan sanirim bir ses geliyor boyle guruldama gibi degil de sanki sandalyeyi cekersin bir surtunme sesi gelir ya, oyle. O ses ve bebegin cani aciyormuscasina aglamasi bir oluyor. Kendini geri cekip birakiyor yine memeyi. Ne acaba o ses? Meme reddi o yuzden mi ki?
Bu aralar cok oluyor agzina goturme, oral donem. 1 yasina kadar azalarak devam ediyor. Sonra buyuk oranda bitiyor. Dis cikarirken de cogu cocuk cok tukuruklu oluyor. Tukuruk degen yerler isilik gibi kizarip, sivilce gibi nokta nokta olabiliyor, kabarabiliyor bu arada. Arkadasimin kizi 2,5 yasinda. Azi dislerini cikaramadi ama zaman zaman baski yapiyor disler. Disler zorlayinca hemen tukurukleniyor.
Bizim de oyle. Bu gece 10’u gecmistir uyanmasi.
Bebeklerde 0-18 ay oral dönem olduğu için ne bılsa ağzına götürmeye devamedecek. Özellikle bu dönemlerde tek bildiği şey emmek olduğu için elindeki nesneyi tanımak için bile ağzına götürme refleksini daha aktif kullanacaktır. O dişler çıkana kadarda tükürük devam ediyor maalesef. Ben şuanda günde kaç kez önlük değiştiğimi hatırlayamoyorum inanBu her şeyi ağzına götürme sürekli diş kaşıma ve bol tükürük olayı ne zaman sona erecek tecrübeli arkadaşlarim??
@drucilla A AysheDuru @Gretchen Grundler geçmiş olsun, sağlıklarına kavuşur bebekler bir an önce,
Cok motive oldum valla. Yapilabiliyomus dedim kendi kensime. Tesekkur ederim. Artik uyutmak gitgide zorlasiyor cunku. Zaten belimde fitik, dizimde meniskus. Allahim yardim etsin hepimize insTeşekkür ederim ne demek burda hepimiz bilgilerimizi tecrübelerimizi paylaşıyoruz ben de çoğu şeyi sizlerden öğrendim birine faydam olursa ne mutlu bana, kararlı olduktan sonra herkes başarabilir ben eminim :)
Sinir oluyorum bunları duydukça ya niye azıcık da olsa hassasiyet göstermezler kikizlar az once teyzem gelmisti. giderken emir kucagimdaydi. besliyordum. geldi,ben dur diyene kadar emiri sigara ictigi nikotinli agziyla şap diye optü
hemen temiz suyla sildim. opmeye zaten izin vermiyorum,bi de sigarali agizla. ay cok sinir oldum ya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?