- 10 Aralık 2017
- 2.316
- 5.352
- 108
kizlar az once teyzem gelmisti. giderken emir kucagimdaydi. besliyordum. geldi,ben dur diyene kadar emiri sigara ictigi nikotinli agziyla şap diye optü
hemen temiz suyla sildim. opmeye zaten izin vermiyorum,bi de sigarali agizla. ay cok sinir oldum ya.
Sinir oluyorum bunları duydukça ya niye azıcık da olsa hassasiyet göstermezler ki
Of anlayışsız insanlar ömrünü insanın. Hayır öpünce ne geçiyor eline.
Süt ve yoğun alerji yapan şeyler için diyet. Ama her şeyi kesmeyeceğim fıstık ezmesi ve domates ekledim listeye. Susamin da alerjik olduğunu okumuştum ama tahini çıkartmadım listemden yine de.Geçmiş olsun, ne diyeti yapıyorsun? Sadece süt diyeti mi
Süt tazyikli olduğu için çok hızlı olarak yutuyor ve hava yapıyor. Ben o yüzden olduğunu düşünüyorum en azından, bizde de oluyor zaman zaman.Bizim de oyle. Bu gece 10’u gecmistir uyanmasi.
Oyle mi :) baban tanir belki babami gecen yil tayin oldu babam Ayvalik’a. Cok tesekkur ederim. Eskisehir’e gidiyorum ama Ayvalik’a gitmem zor iki veletle. Baharda insaallah.. gelirsem tanismak, gorusmek isterim.
Ya ben 2 aydir bu meme reddi zikkimini cekiyorum zAten. Bir de seviniyordum ben 17 haftalik olduk atagin ortalarindayiz diye. Dun bir arkadas yazdi ki meger 40. haftaya gore hesaplaniyormus. Yani biz 16 haftalikmisiz ona gore atakta.
Meme reddi disinda soyle bir sey var. yasayan ve nedenini bilen varsa soyleyebilir mi; emiyor, yaklasik 1 dk sonra bagirsaklarindan sanirim bir ses geliyor boyle guruldama gibi degil de sanki sandalyeyi cekersin bir surtunme sesi gelir ya, oyle. O ses ve bebegin cani aciyormuscasina aglamasi bir oluyor. Kendini geri cekip birakiyor yine memeyi. Ne acaba o ses? Meme reddi o yuzden mi ki?
Bu aralar cok oluyor agzina goturme, oral donem. 1 yasina kadar azalarak devam ediyor. Sonra buyuk oranda bitiyor. Dis cikarirken de cogu cocuk cok tukuruklu oluyor. Tukuruk degen yerler isilik gibi kizarip, sivilce gibi nokta nokta olabiliyor, kabarabiliyor bu arada. Arkadasimin kizi 2,5 yasinda. Azi dislerini cikaramadi ama zaman zaman baski yapiyor disler. Disler zorlayinca hemen tukurukleniyor.
Tazyik var mı sütünde?O ses Mert'ten de geliyor. Ara ara ama gaz çıkarınca geçiyor , ben bizde üşütmeye bağlıyorum bu durumu .
Al dudaklarını kıstır kapıya yani, olacak iş mi!kizlar az once teyzem gelmisti. giderken emir kucagimdaydi. besliyordum. geldi,ben dur diyene kadar emiri sigara ictigi nikotinli agziyla şap diye optü
hemen temiz suyla sildim. opmeye zaten izin vermiyorum,bi de sigarali agizla. ay cok sinir oldum ya.
Kesinlikle atak bitmeden başlama derim ben. Çünkü aynı atak içinde bile huyu çok değişiyor haftadan haftaya. Bir de zaten huzursuz daha fazla huzursuz etme şimdilik. Ama ışık var bence oğlunda o yüzden gece uykusu da kolay olur diye düşünüyorum. Bu arada şuraya bir maşallah ileteyim de nazarim değmesinKafamda deli sorular var:) uyku eğitimine başlamak için çocuğu takip edip bir eğimi varsa başlamak doğru diye düşünüyorum. Sonuçta her bebeğin farklı huyları farklı biyolojik bir yapısı var. Şimdi özetle deniz bi kaç gündür gündüz uykularına yatağında emziğiyle eğer zorlanıyorsa uyumakta yapmur sesi eşliğinde geçebiliyor. Ama henüz gece için denemedim. Melek oğlum yaklaşık bir aydır huysuz huzursuz gece uykuları çok bölünen bir bebek oldu. Geçecek mi düzelecek mi bilmiyorum. Sorum şu. Gündüz kendi kendine uyuyabiliyorsa demekki bir ışık var uyku eğitimine başlayabilirim diyorum ama bu atak döneminin geçmesini bekleyip mi başlasam daha verimli olur yoksa zaten şuan çok uyanıyor düzeni bozulmuş durumda diyip şimdi mi başlasam daha verimli olur. Bilemedim
Süt ve yoğun alerji yapan şeyler için diyet. Ama her şeyi kesmeyeceğim fıstık ezmesi ve domates ekledim listeye. Susamin da alerjik olduğunu okumuştum ama tahini çıkartmadım listemden yine de.
Süt tazyikli olduğu için çok hızlı olarak yutuyor ve hava yapıyor. Ben o yüzden olduğunu düşünüyorum en azından, bizde de oluyor zaman zaman.
Tazyik var mı sütünde?
Al dudaklarını kıstır kapıya yani, olacak iş mi!
Bitecek mi dersin atak. Çok uzun sürdü biz bir ayı geçti aynı durumdayız. Hiç bitmeyecekmiş gibi geliyor bana. Sanki bu düzeninin bozulması iyice yer etti de bu düzensizliği alışkanlık haline getirdi gibi hissediyorum. Biraz daha bekleyelim bakalım geçecek mi.Kesinlikle atak bitmeden başlama derim ben. Çünkü aynı atak içinde bile huyu çok değişiyor haftadan haftaya. Bir de zaten huzursuz daha fazla huzursuz etme şimdilik. Ama ışık var bence oğlunda o yüzden gece uykusu da kolay olur diye düşünüyorum. Bu arada şuraya bir maşallah ileteyim de nazarim değmesin
Benimkini de öpüyorlar ya yoruldum artık öpme demekten mesela bu aksam kv ler geliyor başlıcak yine onların öpme çabaları benim öpmeyin demelerim. Bi de ellerinden öpüyorlar çıldırıyorum sonuçta hep elleri ağızlarındabilsem.
ilk kez biri optu hem de nikotinli.
sinirden gerildim.
Bu Keremler bize çektiriyor valla cnm :) benimki de normalde az az emiyor ama gece uykusuna geçerken eğer çok aşırı yorgun değilse 1 saat kadar memede kalmak istiyor çoğunlukla. Ben özlem gideriyor diye yorumluyorum sadece karın doyurmak için emmiyorlar sonuçta:) itiraf edeyim bazen eğer çok yorgunsam o uzun emmesinde doymustur diye kendim biraktiriyorum, emzigi tikiyorum ağzına, uyutuyorum. Bizde genelde işe yarıyorNe meme reddiymissin arkadaş sen.2 ay olacak.Gündüz uykudan hemen uyandığında alırsa alıyor bazen onu bile almıyor. Kaç gündür geceleri saatte bir yarım saatte bir kalkıyor emmek için bazen o zaman bile emmiyor.Bir sorum olacak Kerem gece uykusuna geçerken en az 1 saat duruyor memeyi bırakmıyor.Bazen 2 saat oluyor.Bu ay için çok uzun değil mi? Gündüzün mu acısını çıkarıyor bilmiyorum ama zaten bütün gün emsin diye cabaladiktan sonra akşam vakitleri ekstra yorucu oluyorGecen bir arkadaşıma dedim emerse yatarak emiyor diye.Aaaa benim eltiming oğlu da öyle yapıyor hala dedi büyük bir umutla kaç aylık dedim 1 yaşında dedi hala annesi yatsın öyle emeyim istiyormuş Allahım sen yardım et de bir an önce kurtulalim
Benimkini de öpüyorlar ya yoruldum artık öpme demekten mesela bu aksam kv ler geliyor başlıcak yine onların öpme çabaları benim öpmeyin demelerim. Bi de ellerinden öpüyorlar çıldırıyorum sonuçta hep elleri ağızlarında
Başladık cnm. Eski reçeteye antiviral eklendi. Bir nebze daha iyi çok şükür :)sagol canim sabaha karsi atesi düstü uyuyabildi kuzucum. Senin bebegin nasil oldu tedaviye baslandi mi? E
Ben de sürekli öyle dua ediyorum gerçekten... ama lütfen çok dikkat edin; bir anda şiddetlenip bronşite çevirebiliyor. Çok geçmiş olsunOfff kıyamam yaaabizimki de dün öksürüge basladı ama birdeb oldu,burnu tıkandı fln.acile gittik buhar verdiler bol bol da serum fizyolojik uyguluyoruz. Burnunu devamlı acık tutun dedi ,Allahtan hırıltı cok yoktu ilac vermedi bir kac gün takip edicez ,sonra kontrole gidecegiz insallah gecer.
Seni cok iyi anlıyorum,o öksürükten uyuyamama halleri yok muu.arabeske baglayıp sana gelen bana gelsiinn yavrum diyorum valla
Geçmiş olsunsagolun hanimlar. sunneti kolay atlattik insallah bu geceyi de atlattik mi gerisi sorunsuz gelir insallah
Bitecek, bitiyor. Bizim de 1 ayı geçti, erken girdi bizim kız atağa ama tünelin ucundan ışık görünüyor, bazı günler yeniden eski Defne oluyor bir mutlu oluyorum. Sonra yeniden sapıtıyor ama o normal halini görmek okadar enerji veriyor ki. Aralarında 4 gün var bizimkilerin, seninki de gösterir güzel hallerini yine. Uykusu düzelmeyebilirmiş çünkü artık yetişkin gibi uyumaya başlamışlar o yüzden kendi kendine dalmayi öğrenmezse gece yine sık uyanmaya devam edebilirlermiş. Şu ataktan çık sonra uyku eğitimi göz kirpacak sana zatenBitecek mi dersin atak. Çok uzun sürdü biz bir ayı geçti aynı durumdayız. Hiç bitmeyecekmiş gibi geliyor bana. Sanki bu düzeninin bozulması iyice yer etti de bu düzensizliği alışkanlık haline getirdi gibi hissediyorum. Biraz daha bekleyelim bakalım geçecek mi.
Bende öyle yapıyorum iyice canıma tak ederse sonra da diyorum böyle böyle geçiyor günler ya inşallah iyiye gider tersini düşünmek istemiyorum bu kadar uğraşıyorum emsin diye yalnız şimdi bazılarına göre tesadüf olabilir ama bizim rota aşısının ertesi günü başladı hala devam ediyor ben bagdastirdim biraz aşı dan değil ama ondan sonra bi atar sinir geldi Kerem e ondan böyle oldu önümüzde var yine inşallah bu sefer öyle bir şey olmazBu Keremler bize çektiriyor valla cnm :) benimki de normalde az az emiyor ama gece uykusuna geçerken eğer çok aşırı yorgun değilse 1 saat kadar memede kalmak istiyor çoğunlukla. Ben özlem gideriyor diye yorumluyorum sadece karın doyurmak için emmiyorlar sonuçta:) itiraf edeyim bazen eğer çok yorgunsam o uzun emmesinde doymustur diye kendim biraktiriyorum, emzigi tikiyorum ağzına, uyutuyorum. Bizde genelde işe yarıyor
Bilemeden onu canım. Biz bardakla normal bezini kullandık.Saol canim. Cok tesekkur ederim. Bugun daha iyiyiz cok sukur. Aynen baya yuksek kesiyoruz. Bide sunnet bezi diye bisey varmis. O ne ki ola?
Bizde oyle kullaniyoruz. Saol canimBilemeden onu canım. Biz bardakla normal bezini kullandık.
Değildir bence cnm. Ya instagramda muhteşem bir iki sayfa var,, vejateryan beslenmeyle alakalı, oralarda bulabilir misin bişeyler acaba? Göndereyim istersen?Tahin veya pekmez alerji diyetinde yasak mıdır? Kendime kahvaltılık bulmaya çalışıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?