duru kuzusu nasil oldu canim,keyfi nasil?
21 ağustostu canım. Ayy ne güzel yazmışsın BİTECEK diye:) ara sıra çok huysuz olmasının dışında gündüz fena değil iyi bile diyebilirim zaten beni en çok yoran geceBitecek, bitiyor. Bizim de 1 ayı geçti, erken girdi bizim kız atağa ama tünelin ucundan ışık görünüyor, bazı günler yeniden eski Defne oluyor bir mutlu oluyorum. Sonra yeniden sapıtıyor ama o normal halini görmek okadar enerji veriyor ki. Aralarında 4 gün var bizimkilerin, seninki de gösterir güzel hallerini yine. Uykusu düzelmeyebilirmiş çünkü artık yetişkin gibi uyumaya başlamışlar o yüzden kendi kendine dalmayi öğrenmezse gece yine sık uyanmaya devam edebilirlermiş. Şu ataktan çık sonra uyku eğitimi göz kirpacak sana zaten
Beklenen doğum tarihi ne zamandı Deniz'in?
sen biberonu denememiştin değil mi canım?Kaçıncı hafta atağıydı 1 ay mi 1 yil mi sürdü bilmiyorum ama atak süresince huysuz bir veletle uğraştım. Emmesi olay, emmemesi olay, uyuması olay. Birakip 2 dakika odadan çıkmak çılgın kıyamet... Bitince azalıyor birçoğu. Ne yedin hu alerji diyetinde? Ben de başladım da kahvaltı yapasım gelmiyor
Ben de aldım kitabı ama başlayamadim daha. Kapağını bile açmaya fırsatım olmadı. Başlamam lazım emzirip gezdirerek uyutmak ve gece her uyandığında emzirmek ikimiz için de çok zor. Benim vücudumun onun midesinin dinlenebilmesi için şart bu eğitim. Çok sevindim size de inşallah başarıya ulaşırsiniz. Hiç mi ağlamıyor?
çok iyiymiş.. yani benim bakış açıma göre.. uygulanabilirliğini de denemeye başlamışsın zaten, devamını da yazarsan sevinirim.. benim kuzu şu an hasta, eğitim meğitim umrumda değil tabi ama ilerleyen zamanlarda faydalanmayı düşünüyorum ben de böyle pozitif tecrübelerden..Kitaptaki gibi aktaramasam da şöyle: Diger yöntemler gibi bebeği kontrollü ağlatma, odadan çıkma şeklinde değil, ten temasını baz alıyor. Bebeği yatağına yatırdıktan sonra onun göreceği sekilde yanında duruyoruz, elimizle ona telkinler yapıyoruz varlığımızı hissettiriyoruz, gerekirse ninni söyleyip onu rahatlatiyoruz, emzik ve uyku arkadaşı edindiyse (genelde 6 ay civarı olurmus bu olay) yardım alabiliyoruz, baktık gördük daha da huzurlandi kucağa alıp 1-2 sn sonra tekrar yatağına yatırıyoruz. Ama kucakta sallamak, pispislamak yok yoksa destekli uyutmaya giriyor amaç bebegi kendi yatağında uyumayı öğretmek kısaca bu sekilde diyebilirim :)
Öyleymiş en başından beri gündüzleri kuş uykusu diyoruz ya aslında bizim bebisler sadece rem uykusunu uyuyup derin uykuya gecemiyorlar, 1.5-2 saat sürmesi lazım normal bir gündüz uykusunun..
İnşallah canım, siz de duzene girersiniz ins. fırsat bulursan bir günde bile bitecek bir kitap dili akışkan, aglamasina firsat vermeden anne devreye giriyor bu yöntemde o yüzden uygulamaya karar verdim yoksa tracyler kim westler filan hep biraz da olsa ağlatıyor bebisleri..
Çok geçmiş olsun. Hemen toparlar inşallah.Başladık cnm. Eski reçeteye antiviral eklendi. Bir nebze daha iyi çok şükür :)
Başından beri uyguladığım yöntem benim ama ben bilmeden uyguladım tamamen içgüdüsel :)) her ne kadar bu aralar fayda etmeyip ağlama krizlerine girsede bence en uygulanır yöntem bu kitabın adı neydi canımKitaptaki gibi aktaramasam da şöyle: Diger yöntemler gibi bebeği kontrollü ağlatma, odadan çıkma şeklinde değil, ten temasını baz alıyor. Bebeği yatağına yatırdıktan sonra onun göreceği sekilde yanında duruyoruz, elimizle ona telkinler yapıyoruz varlığımızı hissettiriyoruz, gerekirse ninni söyleyip onu rahatlatiyoruz, emzik ve uyku arkadaşı edindiyse (genelde 6 ay civarı olurmus bu olay) yardım alabiliyoruz, baktık gördük daha da huzurlandi kucağa alıp 1-2 sn sonra tekrar yatağına yatırıyoruz. Ama kucakta sallamak, pispislamak yok yoksa destekli uyutmaya giriyor amaç bebegi kendi yatağında uyumayı öğretmek kısaca bu sekilde diyebilirim :)
Öyleymiş en başından beri gündüzleri kuş uykusu diyoruz ya aslında bizim bebisler sadece rem uykusunu uyuyup derin uykuya gecemiyorlar, 1.5-2 saat sürmesi lazım normal bir gündüz uykusunun..
İnşallah canım, siz de duzene girersiniz ins. fırsat bulursan bir günde bile bitecek bir kitap dili akışkan, aglamasina firsat vermeden anne devreye giriyor bu yöntemde o yüzden uygulamaya karar verdim yoksa tracyler kim westler filan hep biraz da olsa ağlatıyor bebisleri..
Yok susamı kesmedim ama zaten Susamlı bir şey de yemiyorum pek. Ben tahin alerjik mi diye arayinca gördüm bu olayı. Tahin de yiyeceğim ya, faydalı enerji verecek bir şey girsin boğazımdanGretchen Grundler @garipkedi Seron44 Kızlar etiketleyemediklerim varsa kusura bakmayın. Memede mızmızlanmak, memeyi reddetmekten bahsedilmiş. Ben 4 haftadır diyetteyim, oğlum gerçekten de alerjik çıktı, diyetten sonra iyileşme olduğu için emin olduk.
Evet, alerji varsa meme reddi yaşanıyor. Geçen gün alerjik bi şey yedim yanlışlıkla hemen başladı memede ağlamalar. 4.ay reddi sanıyordum ama düzeldikçe ağlamaları da azalmaya başladı. Sizinki kesin öyledir demiyorum atak da olabilir ama alerji durumunda meme reddi ya da memede ağlamalar oluyor maalesef
Gretchen Grundler susamı kestiysen tahini de kes canım, tahin susamdan yapılıyor ya.
Biberonla daha önce vermiştim ama ret söz konusu olduğundan beri vermiyorum bir alternatifi olmasın ve emmek zorunda kalsın diye.sen biberonu denememiştin değil mi canım?
Oglum 2 aydir meme reddi yapiyor. Dolayisiyla memede uyumuyor. Sallanmayi da hic sevmiyor o yuzden oyle de uyumuyor. Ozellikle son iki haftadir yaklasik bir duzen kurmustuk biz de senin okudugun ve uyguladigin yontem gibi. Aglatmadan. Tabii o yontemi uygulayanlara da saygim sonsuz da demistim ya onceden; buyuk oglum aglarken bayiliyordu diye. Korkuyorum ben o yuzden. Belki kucukte de oyle bi sorunla karsilasirsak diye. O yuzden bu yontemi tercih ettim.Kitaptaki gibi aktaramasam da şöyle: Diger yöntemler gibi bebeği kontrollü ağlatma, odadan çıkma şeklinde değil, ten temasını baz alıyor. Bebeği yatağına yatırdıktan sonra onun göreceği sekilde yanında duruyoruz, elimizle ona telkinler yapıyoruz varlığımızı hissettiriyoruz, gerekirse ninni söyleyip onu rahatlatiyoruz, emzik ve uyku arkadaşı edindiyse (genelde 6 ay civarı olurmus bu olay) yardım alabiliyoruz, baktık gördük daha da huzurlandi kucağa alıp 1-2 sn sonra tekrar yatağına yatırıyoruz. Ama kucakta sallamak, pispislamak yok yoksa destekli uyutmaya giriyor amaç bebegi kendi yatağında uyumayı öğretmek kısaca bu sekilde diyebilirim :)
Hangi belirtilerden dolayı alerji olduğunu düşündün?Yok susamı kesmedim ama zaten Susamlı bir şey de yemiyorum pek. Ben tahin alerjik mi diye arayinca gördüm bu olayı. Tahin de yiyeceğim ya, faydalı enerji verecek bir şey girsin boğazımdan
Bakacağım eğer gastroenterolojide bir şey çıkmazsa bir sonraki durak alerji uzmani olacak.
Biberonla daha önce vermiştim ama ret söz konusu olduğundan beri vermiyorum bir alternatifi olmasın ve emmek zorunda kalsın diye.
Canım süt tazyikli geldiği zaman gelen ses ayrı. O zaman havayla birlikte yuttuğu için gurul gurul gibi bi ses. Ama bizde gazla birleşince sanki tabiri caizse borudan su akıyor gibi lıkır lıkır geliyor. Hatta o zaman durup kendiside dinliyor, nerden geliyor bu ses yaaa der gibiSüt ve yoğun alerji yapan şeyler için diyet. Ama her şeyi kesmeyeceğim fıstık ezmesi ve domates ekledim listeye. Susamin da alerjik olduğunu okumuştum ama tahini çıkartmadım listemden yine de.
Süt tazyikli olduğu için çok hızlı olarak yutuyor ve hava yapıyor. Ben o yüzden olduğunu düşünüyorum en azından, bizde de oluyor zaman zaman.
Tazyik var mı sütünde?
Al dudaklarını kıstır kapıya yani, olacak iş mi!
Randevu alabildin mi gastroenteroloji bolumunden? Kakada kan gordun mu bir daha?Yok susamı kesmedim ama zaten Susamlı bir şey de yemiyorum pek. Ben tahin alerjik mi diye arayinca gördüm bu olayı. Tahin de yiyeceğim ya, faydalı enerji verecek bir şey girsin boğazımdan
Bakacağım eğer gastroenterolojide bir şey çıkmazsa bir sonraki durak alerji uzmani olacak.
Biberonla daha önce vermiştim ama ret söz konusu olduğundan beri vermiyorum bir alternatifi olmasın ve emmek zorunda kalsın diye.
Ben de sürekli öyle dua ediyorum gerçekten... ama lütfen çok dikkat edin; bir anda şiddetlenip bronşite çevirebiliyor. Çok geçmiş olsun(
Acaba bir kez daha denesen.. çok fayda ediyor kolay ve daha uzun süre uyumasına.. memeye tepki gösterirse tekrar bırakırsın belki..Yok susamı kesmedim ama zaten Susamlı bir şey de yemiyorum pek. Ben tahin alerjik mi diye arayinca gördüm bu olayı. Tahin de yiyeceğim ya, faydalı enerji verecek bir şey girsin boğazımdan
Aminn,, bizimki de akşamdan beri daha iyi.. ama hala hırıltı var tabi.. çok üzülüyorumÇok sagol canım,sık sık burnunu açıyorum.evi hep havalandırıyorum,bu ara gezmelerimizi iptal ettim.baska da ne yapabilirim bilmiyorum geceleri de yatarken cold mix sıkıyorum o da iyi geliyor burnunu açıyor.kimsenin bebegi hasta olmasın ,saglıkla büyüsünler.
Gretchen Grundler @garipkedi Seron44 Kızlar etiketleyemediklerim varsa kusura bakmayın. Memede mızmızlanmak, memeyi reddetmekten bahsedilmiş. Ben 4 haftadır diyetteyim, oğlum gerçekten de alerjik çıktı, diyetten sonra iyileşme olduğu için emin olduk.
Evet, alerji varsa meme reddi yaşanıyor. Geçen gün alerjik bi şey yedim yanlışlıkla hemen başladı memede ağlamalar. 4.ay reddi sanıyordum ama düzeldikçe ağlamaları da azalmaya başladı. Sizinki kesin öyledir demiyorum atak da olabilir ama alerji durumunda meme reddi ya da memede ağlamalar oluyor maalesef
Gretchen Grundler susamı kestiysen tahini de kes canım, tahin susamdan yapılıyor ya.
Yok susamı kesmedim ama zaten Susamlı bir şey de yemiyorum pek. Ben tahin alerjik mi diye arayinca gördüm bu olayı. Tahin de yiyeceğim ya, faydalı enerji verecek bir şey girsin boğazımdan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?