2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Tesekkur ederim bende baya egzersiz yaptiriyorum bu dedigini de yapicam.
Bizimkilere şükrediyorum bazen cok fena insanlar da var ama keske sadece oneride bulunsalar tecrübe paylassalar. Biri takmış ayaģinda sallamaya alıstirsaydın diyor her seferinde kucagında da sallıyorsun aynı sey. Digeri takmış günduz bi bucuk iki saat uyumalıymış 40 dakika azmıs yetmiyormuş dogru yetmiyor haklısında uyumuyor ne yapabilirim. Niye yegenlerin yanında emzirmiyormusum. 5 dakika emiyormus doymuyormuş o yuzden sık sık yemek istiyormuş. Bu ve bunun gibi muhabbetler donup duruyor duya duya alıştım artık nenem gibi tekrar edip duruyorlar. Keşke senin ailen gibi hosgörülü ve haddini bilen insanlar olsalar ama malesef eşi secerken ailesini de secemiyorsun.
Masallah Deniz oglana sizi takipteyiz insallah 10 gün sonra da döndu yazarım.
Çok guzel anlatmışsın tesekkür ederim. Zaten genelde tum paylaşımlarını beğeniyorum bize katkın cok. Ben suan uykuya odaklandım yeme aralıklarımız biraz uzasa da uyku egitimine başlasam. Ama bu atak fenaymış ya da benim bıdık fena bilemiyorum.
Blw hakkında ise ana fikir cok güzel, yakınimda eşimin iki yegeni var biri 4 bucuk biri 3 yaşında ve hala abur cubur dışında tum yemeklerini anneleri yediriyor. Kesinlikle bende o kervana katılmak istemiyorum. Biraz uyusam kızim uslu dursa kucakta gezerek uyumasa dinlensem kafami toplasam bende daha derin araştırıp net bir karar versem iyi olacak galiba.
Ben iki anadilden korkuyorken iki anadile sonradan bir tane daha katmaya calısılacak bence cok zor yaa Allah yardim etsin. Keşke edinilecek dili ingilizce yapsaymışlar türkce icin okul cağını beklemek cok zor olacak diye düsündüm. Tabi bu konuda pek bilgim yok gözlemlerimden yola cıkarak diyorum sadece.
Hosgeldin. Aaa bizden bahsediyorsun kucakta gezerek uyuma ve beşige koyunca goz acma. Hatta bu ara o göz acma goz acmadan aglamaya dönüştü gerçekten her gecen gun level atlıyoruz. Ama malesef ben yardım edemiyorum çünku kendime faydam yok.

Senin ailen Fransadaydi degil mi? Etrafinda esinin cok mu akrabasi var da o kadar karisanin var? Ailelerimiz zaten anlayislidie sagolsunlar da diger akrabalar esimden dolayi karismaz bize oyle, esim sert ve mesafeli tavirlidir belki de ondan.

Hatirliyorum. Sen sormustun bir defa 2 dil meselesini. Benim arastirdigim ve iki egitimciye sordugum kadariyla mesela sen kizinla sadece Fransizca konusacaksin, esin Turkce konusacak. Bizim de o konuda uygulamamiz oldu da. Ozellikle 3 yasina kadar. Bence de cocuk yasadigi ulkenin dilini ogrenmeli mutlaka. Dusunuyor musun sen peki Fransizca konusmayi?

Kizinla oglum arasinda 1 gun var.. uyumuyor mu, cok mu huzursuz?

@deeploneliness sen yazmadan ben de icgudusel olarak birkac gundur bu tarz girişimlerde bulunuyorum. Umarım basarıli olursun. Bu yontem anlattıgın kadariyla benim kriterlerime uyuyor tabi detaylarıni ögrenmem lazım. Kitabin yazari kimdi acaba? Tesekkurler.

Birkac uyku zamanında denedim hem uyku arkadaşına alıstırmak icin hem de beşiğine. Ne kadar dogru bilmiyorum ben yazayım siz bana yorum yapın.
(Keyfi yerindeyse cünku degilse kucaktan inmiyor) Uyku emareleri gozlemledigim zaman odaya geciyorum ninni eşliginde alt değistirme ve emzirme o an ki ihtiyaca gore. Eline uyku arkadaşını veriyorum ki ona bayılıyor , inceliyor, yüzune suruyor, emiyor ve bir sure sonra soylenmeye basliyor ee ee diye. Uzun sürüyor boyle sonra gözlerini kisiyor tekrar aćıyor kısıyor acıyor. Iste bu noktada tıkanıyoruz.
Ya şiddetle emmeye calısıyor mecbur gögsume aliyorum orda uyuyor ki bazen istiyor ama reddediyor.
Ya çıldırmıscasına aglıyor alıyorum pıspışla uyutuyorum.
Gözlemledigim kadariyla cok az kaliyor ama uykuya geçisi basaramiyoruz. Boyle yaparak yanlış mi yapıyorum acaba? Sonrası icin daha da zorlaşır mı? Ters teper mi? Acaba bu sadece rutine ekleme mi oluyor da birseyler mi eksik?

Ekleme: aralarda öpucük bas oksama el tutma falan da yapiyorum yazmayı unutmusum.

Marti yayinlarinin “kimim ben? Dokun-hisset-tahmin et” serisi cok guzel. Tavsiye ederim. Simdi de ilgisini cekiyor bu fotograflar. Abimiz cok severdi bu kitaplari.

Eklentiler

• 6A7A9003-EBF8-43A4-BA3F-68F2E0CBC658.webp
    28,1 KB · Görüntüleme: 53
  • 8FD46B73-6E92-4B99-A172-F6D41B245A52.webp
    17,4 KB · Görüntüleme: 53
Son düzenleme:

Evet ailem Fransada. Esimin ailesinin apartmaninda oturuyoruz annesi babasi abisi babannesi var digerleri Rizede. Ben kalp kırmak istemedigim icin hep kibarca cevap veriyorum izah ediyorum. Cünkü tersim fena malesef ve yüzyüze bakiyoruz sonucta. Ben kimseye karışmam biz oyle yetistirilmedik ve kimseninde bize mudahalesi olmadı annem dısında. Ki evlendikten sonra annemde ellerini cekti üstümden saygıyla karsılıyor herseyi ki gurbetinde katkısı olmustur illaki götürüsu kadar. Ben esime kıziyorum açıkcası cünkü cok politik herkesi idare ediyor kendi başıni yakmamak adına. Ben dersem kötü olur sonucta el kızıyım sen de diyorum sen evlatlarısın dinlerler ama o da oyle yetistirilmemis kendi ezilir beni ezdirir ama buyüğune saygısızlık anlamına gelebilecek birsey demez yapmaz. Arti evin kücük oglu. Maddi manevi hep boyle oldu bizde. Dedigim gibi Allahtan baska fenaliklari yok da katlanabiliyorum. Sonucta kötulukten demiyorlar cahilliklerine vermeye calışıyorum onlar da oyle görmüşler.

Fransizca konusuyorum kızımla ama türkçe ağırlıklı tek dille nasil giderim bilmiyorum çünkü türkiyedeyuz ve tum muhataplarım türkce biliyor sadece. Insallah iyi idare edebilirimde bir cıkmaza cıkmayız. Peki siz hangi dilleri konustunuz ve ikiniz ayri dil mi konustunuz? konu hakkında detaylı bilgi almam lazım ama kime soracagımı bilemedim sen hangi dalda egitimcilere sordun?

Hümeyra nin uykulari cok kısa ve uykuya gecisimiz cok zor aralarında bir gün var ama Agâh ın daha iyi galiba maşallah.

Hangi belirtilerden dolayı alerji olduğunu düşündün?
Kakada kan çıktı üç kez. Amip diyorduk hep ama eğer geçmiyorsa başka bir sorun olmasından korkuyorum.

Dün 3. Kez çıktı. Bugün gideceğiz. Çocuk gastroenterolojisi buldum yakınlarda bir hastanede ona gideceğiz. Eğer aklında soru işareti varsa git, için rahat etsin. Annelik içgüdüsü ihmal edilmemeli.

Acaba bir kez daha denesen.. çok fayda ediyor kolay ve daha uzun süre uyumasına.. memeye tepki gösterirse tekrar bırakırsın belki..
Yok ben kızımı biliyorum kolay bir yolu varsa onu seçer ve inat eder. Ben bir süre daha sık kalkmaya razıyım, biteceğine inanıyorum atak bitince. Teşekkürler ama önerin için
Her çocuk bir değil bana da inatçısı düştü
meme reddi icin mi gideceksin canim bu 2 doktora?
Yok hayır meme reddi dönemsel bence, ben kakada kan için gideceğim.
Uyku rutini kurdunuz mu? Belki bir süre sonra rutine alışır ve uyumaya başlar. Bir de arkada bir müzik olabilir uyumasına yardımcı olabilecek. Çok yaklaşmışsınız inşallah sonuca erdirirsiniz

Geçmiş olsun, niye ağrıyor ki acaba? Daha iyi misin şimdi?

Süt ürünleri, Kırmızı et, Yumurta, Kuruyemiş, Susam, Domates, Kırmızı meyveler, Mısır, Tropik meyveler,Tavuk eti.
Liste böyle.
Çok çeşitliymiş ya. Ne yedin peki?

Evet bizim senaryo da öyleydi, ilaç tedavisi işe yaramayınca alerji ihtimali düşünüldü.
Sebzeler, meyveler ve baklagilleri yiyebiliyorum. Sabahları genellikle patates ya da patatesle ilgili şeyler ve zeytin yiyorum. Başta yiyebileceğim çok az şey varmış gibi geliyor ama alıştım artık sanırım, diğer yiyecekler hiç olmamış gibi hissetmeye başladım:)

bizde aynıyız bu ara tek fark ben 9 gibi odaya geçiyorum başından beri öyle yaptım karanlık loş odada emziriyorum önce sonra gazını çıkarıp yatırıyorum ve odada beni görebileceği konumda bekliyorum önceden destek olmadan bütün bunları yapınca uyuyordu yanında olmam yeterliydi ama odadan çıkınca mızırdanmaya başlıyor du bende uyuyana kadaf bekliyordum ama artık ağlıyor yatınca kucağımda pışpış la uyuttum bi gece ama buna alışmasını istemiyorum büyük kızım öyle uyurdu ve çok zor temas ediyorum başını okşuyorum ama ciyak ciyak bagırınca alıyorum mecburen bir de saçma sapan bir durum oluyor gündüz emen çocuk gece meme reddi yapıyor buda engel bence uyumamasına

Günaydın hayırli cumalar herkese . Ya ali çınarın 4. Ayı pazartesi dolacak evde tarttim. 6.5 kilo az degilmi birde bu ay sadece 400 gr almış hastaydı ondan mı acaba yada artık süt mu yetmiyor

Günaydın kızlar. Bir kaç gündür evde gündemimiz sünnet. Özellikle sizden de aldigim cesaretle yaptıralım daha fazla gecikmeden dedim. Zaten baya geciktik bence biz. Ama eşim düşündü düşündü ben istemiyorum kiyamicam demeye başladı. Ona kalsa büyümesini bekleyecek. Ben istiyorum dedikçe de tamam diyor artık yarın kontrolden sonra gidip konuscaz yaptırmayı düşündüğümüz doktorla. Sizce eşim istememesine rağmen inatla yaptıralım demekte haklı miyim??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…