- 18 Şubat 2015
- 1.202
- 2.072
- 133
Tesekkur ederim bende baya egzersiz yaptiriyorum bu dedigini de yapicam.Demesene öyle, nasıl imrendiriyorsun insanları, nazar değer sonra. Ben hep sırnaşıp oturayim istiyorum kızımla ama huysuz kızla mümkün değil. Bazen uykudan kalktığında öyle sırnaşıyor babası da ben de mest oluyoruz. Sen de deme öyle, defalarca denendi bozuluyor anında.
Damla zaten persentile göre gitmesin, nasıl dayanır kolların. Senin kızın tombik doğdu normale evriliyor hiç üzme kendini. Doktor kilo alımı normal diyorsa kapat kulaklarını herkese.
Bol bol egzersizle yardımcı olabilirsin. Benim kız da dönme emaresi hiç yoktu nasıl donulecegini gösteren egzersizlerle cabalamaya başladı. Yattığı yerde sol bacağını kivirip iki bacağını da tutup sağa yuvarla. Sağı kivirip sola yuvarla. Yüzüstü biraz kolunu kurtarmasına fırsat ver kurtaramazsa tekrar çevir. Günde 20 kez falan yapıyorum ve hareketlenmeye başladı artık.
Mama ver diye baskı yaşamayan yok ki. Sen kapat kulaklarını bu kız kilo almaya devam ettiği sürece hiç gerek kalmayacak mamaya üzme kendini. Anneni de ikna et gerekirse sağlık ocağına birlikte gidin doktor söylesin kilo alımı iyi diye, içi rahatlasın.
Bizimkilere şükrediyorum bazen cok fena insanlar da var ama keske sadece oneride bulunsalar tecrübe paylassalar. Biri takmış ayaģinda sallamaya alıstirsaydın diyor her seferinde kucagında da sallıyorsun aynı sey. Digeri takmış günduz bi bucuk iki saat uyumalıymış 40 dakika azmıs yetmiyormuş dogru yetmiyor haklısında uyumuyor ne yapabilirim. Niye yegenlerin yanında emzirmiyormusum. 5 dakika emiyormus doymuyormuş o yuzden sık sık yemek istiyormuş. Bu ve bunun gibi muhabbetler donup duruyor duya duya alıştım artık nenem gibi tekrar edip duruyorlar. Keşke senin ailen gibi hosgörülü ve haddini bilen insanlar olsalar ama malesef eşi secerken ailesini de secemiyorsun.Ya cok sukur simdiye kadar ilk oglumdan itibaren bana hic ne bu cocuk ac diyen oldu ne sutun var mi diyen oldu ne bi karisan oldu. Kayinvalidem mesela; oglum bir sey isteyince once bana sorar”izin var mi kizim, yiyebilir mi” diye. Bebek hasta olur “ne guzel bakiyorsun ama olur boyle, kendini suclama hastalandigi icin” der. Kilo alor bebek; sutun yariyor masallah der.. Annem hep destek zaten. Etrafimda da oyle karisabilecek oek kimse yok veya karismalarini gerektirecek bir durum yok. Okuyorum boyle sizin yazdiklarinizi; sinir oluyorum. Ne cok konusuyorlar. Allah yardimciniz olsun. Yetiskinle ugrasmak cok zor.
Masallah Deniz oglana sizi takipteyiz insallah 10 gün sonra da döndu yazarım.Deniz 8 ağustos doğumlu. 10 gün var aralarında ve inan 1 gün bile farkediyor hareketlerinde çıkarsığı seslerde. Bir haftadır denizde değişik hareketlere başladı. Bu dönmeler cee oynuyoruz artık ona tepki veriyor bilinçli olarak. Çıngırakla oynuyor. Bilinçli olarak yapıyor. Senin böcüğünde bir haftaya başlar merak etme
Çok guzel anlatmışsın tesekkür ederim. Zaten genelde tum paylaşımlarını beğeniyorum bize katkın cok. Ben suan uykuya odaklandım yeme aralıklarımız biraz uzasa da uyku egitimine başlasam. Ama bu atak fenaymış ya da benim bıdık fena bilemiyorum.Maşallah kızına inşallah yine toparlar. Evet dediğin gibi çevreyi çok dinlenemem lazım ama doktor da müdahale edebilir duruma göre. Bakalım zaman ne gösterecek.
Blw olayını hamileligimin başından beri takip ediyorum. Uzun zaman oldu yani. Gözlemlerim ve okuduklarimdan beni cezbedenleri şöyle yazayım belki size de fikir olur.
Öncelikle bebeğin doğasına uygun bir yöntem olması beni en çok cezbeden şey. Bebek zaten doğası gereği bir şeyleri ağzına götürüp keşfetme eğiliminde. Mesela kitapta diyor ki eskiden püre mi vardı? Ilk insanların bebekleri doğada ne buluyorlarsa ağrılarına götürüp tadarak ek gıdaya başladılar. Şimdi biz bunu bebekler için modernize edip güvenli hale getiriyoruz bu blw yöntemi ile.
Nasıl güvenli hale getiriyoruz;
*besinleri parmak şeklinde kesiyoruz.
*buharda yumusatiyoruz(ne çok dağılacak ne de sert olacak. Iki parmağımızın arasında ezilecek kadar yumuşak olmalı. Yanı bebek damağı ile ezebilmeli ama eline aldığında dağılmamalı.)
*bebek destekli ya da desteksiz dik oturabilmeli
*yöntemi uygularken gözlerimizi üzerinden ayırmiyoruz.
*allerji riskine karşı 3 gün kuralı ile besinleri sunuyoruz
*bağırsak gelişimi için 180 günü doldurmasını bekliyoruz
Doğal gelişimini desteklemesi çok önemli benim için.
Bebek önce elleri ile besinleri kavramayı öğreniyor. Motor becerileri bu sayede gelişiyor.
Yiyecekleri bütün halde tanıyor. Rengini, kokusunu, şeklini muhafaza ediyoruz. Bu da yine zeka gelişimine olumlu etkide bulunuyor.
Bir yaşından sonra kendi kendine çatal kaşık kullanarak yemeyi ogreniyorlar. Yemek saatinde aile ile birlikte oturup kimsenin ona yemek yedirmesine gerek duymadan yiyorlar.
Sofra olayını yani daha bebeklikten öğreniyorlar. Peşinden kaşıkla dolaşmaya gerek kalmıyor.
Yiyorsa yiyor önündeki, yemiyorsa da alternatif bir şey sunulmuyor. Acıkınca yer mantığı hakim yani.
Yemeği kendinin keşfetmesine olanak sunuyor bu yöntem yani. O yüzden ben olumlu bakıyorum.
Geçmiş olsun sen de listedesin o zaman :)
Evet canım 6. ayda başlanıyor. Ve püre verilmiyor hiç bir şekilde. Yukarıda yazdım zaten. Bilişsel gelişimi için yiyeceği bütün olarak her şeyiyle algılaması önemli blwde. Yiyeceği şeyleri buharda haslayip ya da firinda yumusatip veriyoruz. Elinde tutup ağzına götürmesi damakları ile ezmesi asıl amaç.
Doktora goturursem annemi o zaman daha sıkıntılı çünkü doktor zaten persentilin altında olduğunu, yarim kilo düşük olduğunu söylüyor kilosunun. Altıncı ayda tekrar degerlendirecekmis kilosunu. Çevreyi dinlememe konusunda haklısın ama işte insan sürekli cevap vermekten yoruluyor.
Aslında biraz sabretmek gerekiyor doğru ama bir o kadar da zevkli.
Blw hakkında ise ana fikir cok güzel, yakınimda eşimin iki yegeni var biri 4 bucuk biri 3 yaşında ve hala abur cubur dışında tum yemeklerini anneleri yediriyor. Kesinlikle bende o kervana katılmak istemiyorum. Biraz uyusam kızim uslu dursa kucakta gezerek uyumasa dinlensem kafami toplasam bende daha derin araştırıp net bir karar versem iyi olacak galiba.
Ben iki anadilden korkuyorken iki anadile sonradan bir tane daha katmaya calısılacak bence cok zor yaa Allah yardim etsin. Keşke edinilecek dili ingilizce yapsaymışlar türkce icin okul cağını beklemek cok zor olacak diye düsündüm. Tabi bu konuda pek bilgim yok gözlemlerimden yola cıkarak diyorum sadece.Benim daha cok Ortadogulu arkadaslarim oldu. Iran, Libya, Fas...Hatta iranli olan Turkiye’de oturum izni alacakti. Tum kosturmacayi birlikte yapmistik. Emniyet, pasaport, kalacak yer.. zaten onun vesilesiyle digerleriyle tanismistim. Babam 4 sene Almanya’da yasadi. Biz de yaz tatillerinde yanina gidiyorduk. Ordan da Alman arkafaslarim var ama Japon arkadasim cok baska. Digerleriyle kulturlerimiz az cok uyusuyor da Japon kulturi gercekten farkli. Ve arkadasim da koruyor o yasam tarzini. Birbirimizden cok sey ogreniyoruz. Ama bir sorunumuz var; arkadasim kiziyla japonca konusuyor, esi Turk ama o da kizla sadece ingilizce konusuyor. Kiz sadece japonca ve ingilizce biliyor yani. Turkce’yi annesiyle ben konusurken duyuyor. Han ile iletisim sorunu yasiyorlar. Han kiza bir sey soyluyor. Annesi japoncaya ceviriyor. Kiz cevap veriyor, annesi Turkce’ye ceviriyor falan. Cocuklar biraz sabirsiz oluyor. Bu iletisim saglanana kadar Han baska seyler mesgul oluyor. Birebir iletisimleri olmuyor. Okula baslayinca bu durum sorun olarak karsilarina cikar mi bilmiyorum.
Hosgeldin. Aaa bizden bahsediyorsun kucakta gezerek uyuma ve beşige koyunca goz acma. Hatta bu ara o göz acma goz acmadan aglamaya dönüştü gerçekten her gecen gun level atlıyoruz. Ama malesef ben yardım edemiyorum çünku kendime faydam yok.Herkese merhaba bende Ağustos annesiyim ilk bebeğim ve bazı zorluklar yaşıyorum çok bunalıyorum bazen. Uyumuyor sürekli kucağımda gezerek uyutuyorum beşiğe koyunca uyanıyor. Uykusuzluktan migrenim nerdeyse iki günde bir tekrarlıyor. Tecrübelerinizle bana yardımcı olur musunuz lütfen