Cnm bazı bebişlerde yapıyor malesefbizde tüm aşılar ateş yaptı şimdiye kadar ya.. İnşallah sizde yapmaz sorunsuz geçirirsiniz canım.
Evet cnm malesef öyledikisli oldu canim. rahat gecti cok sukur agrisi olmadi.
sagol canim. size de gecmis olsun duru hala hasta sanirim?
Gunaydingunaydin uykusuz analar,hayirli cumalar
4.ay asimiz var bugün. ates yapiyor muydu bu aşı?
Canım bizde ateş hiç olmadı şükür. Sadece inanılmaz huzursuzluk yaptı. 4 5 gün sürdü hatta bu huzursuzluk. Uyuduğu zaman sürekli sıçrayarak korkma ve ağlama vardı. Yatağına bıraktığımda direkt farkedip çığlık çığlığa ağlıyordu. Geçti ama şükür .2. ay asisinda 38 olmustu atesi. bu defa da olabilirmis. insallah olmaz. sagol canim.
Biliyorum, çok zor bir durum Allah size yardım etsin, kuzucuk da toparlansın bir an önce inş. insanın içi gidiyor onlara bir şey olacak diye, elbette yazarım dünkü gelişme şöyle yatağında gece uykusuna daha kısa zamanda geçti ve sabah uyku saaatimiz 1.5 saat uzadı bunlar bizim için yeni gelişmeler ancak hala gece sık uyanma ve uyandığında kucağa alınarak sakinleşme isteği sürüyor bunu da zamanla sabrımın yettiği sürece düzene koyabilmeyi amaçlıyorum.çok iyiymiş.. yani benim bakış açıma göre.. uygulanabilirliğini de denemeye başlamışsın zaten, devamını da yazarsan sevinirim.. benim kuzu şu an hasta, eğitim meğitim umrumda değil tabi ama ilerleyen zamanlarda faydalanmayı düşünüyorum ben de böyle pozitif tecrübelerden..
Doğal bir yöntem olduğu için bizi de çezbetti, aslında dediğin gibi biz hiç kucakta ve ayakta sallayarak uyutmuyorduk ama şu meşhur 15.hafta atağı düzenimizi çok bozdu ve sonrasında alışkanlıklarını değiştiremedik Metehan'ın. Tansu Oksay yazarın adı :)Başından beri uyguladığım yöntem benim ama ben bilmeden uyguladım tamamen içgüdüsel :)) her ne kadar bu aralar fayda etmeyip ağlama krizlerine girsede bence en uygulanır yöntem bu kitabın adı neydi canım
İnşallah aşılarını kolayca atlatır kuzucuk, bizimde ayın 20 sinde bakalım, siz büyük kısmı halletmişsiniz, böylesi senin için daha rahatsa neden olmasın zaten bu yöntem çok katı değil anladığım kadarıyla kendin de bir şeyler ekleyebiliyosun. Önemli olan bebeğin desteksiz uyumasını öğrenmesiOglum 2 aydir meme reddi yapiyor. Dolayisiyla memede uyumuyor. Sallanmayi da hic sevmiyor o yuzden oyle de uyumuyor. Ozellikle son iki haftadir yaklasik bir duzen kurmustuk biz de senin okudugun ve uyguladigin yontem gibi. Aglatmadan. Tabii o yontemi uygulayanlara da saygim sonsuz da demistim ya onceden; buyuk oglum aglarken bayiliyordu diye. Korkuyorum ben o yuzden. Belki kucukte de oyle bi sorunla karsilasirsak diye. O yuzden bu yontemi tercih ettim.
Simdi ben de pispislamiyorum, kucagimda sallamiyorum da ama bana sarilip uyuyor. Bugun bununla ugrastim hep. Ilgisini ceken seylerle oyaladik, oynadik abisiyle. aglamamasini ve yorulmasini sagladik uzun sure. Mizirdanacak gibi olunca telkinler kar etmiyorsa kucagima aldim ve yatirdim geri. Bu yontemle bugun yuzde 70 oraninda basarili olduk diyebilirim. Basarisiz oldugum kisim su; kendi yataginda degil kendi kendine uyumasini saglayabildim mesela. Cunku abisi var ve ben yalnizim. Bebegi alip yatagina goturup abisini yalniz birakamiyorum uzun sure. O yuzden tum bunlar hepimizin oldugu salonda gerceklesiyor. Bebek de kendisi icin hazirladigim yerde yatiyor salonda. Bir de bir haftadir parmagini emiyor uykusu gelince, emzik de almiyor. Bunun onune gecemem sanirim.
Pazartesi gunu 4. Ay asilari var. insallah atak donemi, asilar araya girmez de devam edebiliriz bu yonteme ve basaririz.
Allah hepinize de kolaylik versin.
Kitabın yazarı Tansu Oksay, seni çok iyi anlıyorum bizimki de hala kucak istiyor ama burada kucakta değil yatağında uyumasını sağlamak, kucakta sadece sakinleşmesi için alabilirsin 1-2 sn kadar öbür türlü destekli uykuya giriyormuş, biz de azalta azalta deniyoruz bakalım :)@deeploneliness sen yazmadan ben de icgudusel olarak birkac gundur bu tarz girişimlerde bulunuyorum. Umarım basarıli olursun. Bu yontem anlattıgın kadariyla benim kriterlerime uyuyor tabi detaylarıni ögrenmem lazım. Kitabin yazari kimdi acaba? Tesekkurler.
Birkac uyku zamanında denedim hem uyku arkadaşına alıstırmak icin hem de beşiğine. Ne kadar dogru bilmiyorum ben yazayım siz bana yorum yapın.
(Keyfi yerindeyse cünku degilse kucaktan inmiyor) Uyku emareleri gozlemledigim zaman odaya geciyorum ninni eşliginde alt değistirme ve emzirme o an ki ihtiyaca gore. Eline uyku arkadaşını veriyorum ki ona bayılıyor , inceliyor, yüzune suruyor, emiyor ve bir sure sonra soylenmeye basliyor ee ee diye. Uzun sürüyor boyle sonra gözlerini kisiyor tekrar aćıyor kısıyor acıyor. Iste bu noktada tıkanıyoruz.
Ya şiddetle emmeye calısıyor mecbur gögsume aliyorum orda uyuyor ki bazen istiyor ama reddediyor.
Ya çıldırmıscasına aglıyor alıyorum pıspışla uyutuyorum.
Gözlemledigim kadariyla cok az kaliyor ama uykuya geçisi basaramiyoruz. Boyle yaparak yanlış mi yapıyorum acaba? Sonrası icin daha da zorlaşır mı? Ters teper mi? Acaba bu sadece rutine ekleme mi oluyor da birseyler mi eksik?
Ekleme: aralarda öpucük bas oksama el tutma falan da yapiyorum yazmayı unutmusum.
Sut ürünleri domates yumurta çerez yemedim. Kahvaltıda zeytin ekmek yeşillik yiyordumKaçıncı hafta atağıydı 1 ay mi 1 yil mi sürdü bilmiyorum ama atak süresince huysuz bir veletle uğraştım. Emmesi olay, emmemesi olay, uyuması olay. Birakip 2 dakika odadan çıkmak çılgın kıyamet... Bitince azalıyor birçoğu. Ne yedin hu alerji diyetinde? Ben de başladım da kahvaltı yapasım gelmiyor
Ben de aldım kitabı ama başlayamadim daha. Kapağını bile açmaya fırsatım olmadı. Başlamam lazım emzirip gezdirerek uyutmak ve gece her uyandığında emzirmek ikimiz için de çok zor. Benim vücudumun onun midesinin dinlenebilmesi için şart bu eğitim. Çok sevindim size de inşallah başarıya ulaşırsiniz. Hiç mi ağlamıyor?
Dün senin yorumunu okudum da cevap yazamadım. Ona istinaden aldım bu kitabı. Yöntem hoşuma gitti. Eğitim vermesem bile içindeki bilgiler çok güzel. Çok sağ ol tavsiye ettiğin için.Kitaptaki gibi aktaramasam da şöyle: Diger yöntemler gibi bebeği kontrollü ağlatma, odadan çıkma şeklinde değil, ten temasını baz alıyor. Bebeği yatağına yatırdıktan sonra onun göreceği sekilde yanında duruyoruz, elimizle ona telkinler yapıyoruz varlığımızı hissettiriyoruz, gerekirse ninni söyleyip onu rahatlatiyoruz, emzik ve uyku arkadaşı edindiyse (genelde 6 ay civarı olurmus bu olay) yardım alabiliyoruz, baktık gördük daha da huzurlandi kucağa alıp 1-2 sn sonra tekrar yatağına yatırıyoruz. Ama kucakta sallamak, pispislamak yok yoksa destekli uyutmaya giriyor amaç bebegi kendi yatağında uyumayı öğretmek kısaca bu sekilde diyebilirim :)
Öyleymiş en başından beri gündüzleri kuş uykusu diyoruz ya aslında bizim bebisler sadece rem uykusunu uyuyup derin uykuya gecemiyorlar, 1.5-2 saat sürmesi lazım normal bir gündüz uykusunun..
İnşallah canım, siz de duzene girersiniz ins. fırsat bulursan bir günde bile bitecek bir kitap dili akışkan, aglamasina firsat vermeden anne devreye giriyor bu yöntemde o yüzden uygulamaya karar verdim yoksa tracyler kim westler filan hep biraz da olsa ağlatıyor bebisleri..
Rica ederim :)Dün senin yorumunu okudum da cevap yazamadım. Ona istinaden aldım bu kitabı. Yöntem hoşuma gitti. Eğitim vermesem bile içindeki bilgiler çok güzel. Çok sağ ol tavsiye ettiğin için.
Evet aynı şeyi biz de yaşadık. Aynen doktor birnsey yok çocuğun bünyesi bu dedi ama bir şeyler var gibi ben de seziyorumCanım bende süt diyeti yaptım kakasinsa değişen bir şey olmadı doktorda artık yapma dedi.Ben diyeti bozduktan sonra iyice huysuzlandigini hissediyorum.Sanırım alerjisi var
Bizde yapmadı canımgunaydin uykusuz analar,hayirli cumalar
4.ay asimiz var bugün. ates yapiyor muydu bu aşı?
Ya bizim meme reddi değil bence çünkü memeye saldırarak geliyor resmen. Emdikten sonra mizirdaniyor. Ama o dediğin şey gaz olmasın sanki? Bizde de var ve bir allerji belirtisi.Bizim de oyle. Bu gece 10’u gecmistir uyanmasi.
Oyle mi :) baban tanir belki babami gecen yil tayin oldu babam Ayvalik’a. Cok tesekkur ederim. Eskisehir’e gidiyorum ama Ayvalik’a gitmem zor iki veletle. Baharda insaallah.. gelirsem tanismak, gorusmek isterim.
Ya ben 2 aydir bu meme reddi zikkimini cekiyorum zAten. Bir de seviniyordum ben 17 haftalik olduk atagin ortalarindayiz diye. Dun bir arkadas yazdi ki meger 40. haftaya gore hesaplaniyormus. Yani biz 16 haftalikmisiz ona gore atakta.
Meme reddi disinda soyle bir sey var. yasayan ve nedenini bilen varsa soyleyebilir mi; emiyor, yaklasik 1 dk sonra bagirsaklarindan sanirim bir ses geliyor boyle guruldama gibi degil de sanki sandalyeyi cekersin bir surtunme sesi gelir ya, oyle. O ses ve bebegin cani aciyormuscasina aglamasi bir oluyor. Kendini geri cekip birakiyor yine memeyi. Ne acaba o ses? Meme reddi o yuzden mi ki?
Bu aralar cok oluyor agzina goturme, oral donem. 1 yasina kadar azalarak devam ediyor. Sonra buyuk oranda bitiyor. Dis cikarirken de cogu cocuk cok tukuruklu oluyor. Tukuruk degen yerler isilik gibi kizarip, sivilce gibi nokta nokta olabiliyor, kabarabiliyor bu arada. Arkadasimin kizi 2,5 yasinda. Azi dislerini cikaramadi ama zaman zaman baski yapiyor disler. Disler zorlayinca hemen tukurukleniyor.
Korkma canım onda verem de vardı 38 tölere edilebilir bir ateş minik vücudu savaşcak olur o kadar2. ay asisinda 38 olmustu atesi. bu defa da olabilirmis. insallah olmaz. sagol canim.
Ben bu yüzden işte örgü olsun istiyorum ki aynısından bi daha örülür:)))Bu arada uzun zaman önce G gunesli gunler paylaşmıştı sanırım amigurumi kuzucuk videosu vardı o kuzucuktan yapmıştım hamileliğimde. Benim kuzucum o kuzuya bayılıyor , kulaklarını falan ısıra ısıra bitirecekuyku arkadaşı olarak onu mu versem diyorum.
Gece gece bi yakınımın başından geçen olayı anlatayım size.
Kendisi otel işletiyor.90 lı yıllarda İngiltereden gelen bir müşterisinin 5 6 yaşlarında bi oğlu varmış. Kucağında sürekli eski püskü küçük bi yastık taşıyormuş. Neyse bu müşteriler ülkelerine dönmüşler. Yastığı otelde unutmuşlar.
1 2 gün sonra İngiltereden o müşteri tekrar aramış. Çocuğunun o yastık olmadan uyumadığını ve o yastığı İngiltere ' ye göndermesini istemiş. Düşünün 90'larda İngiltere'ye kargo yollamak ne kadar pahalıİngiliz kargo parasını da yollamış. O minik yırtık pırtık kendinden geçmiş yastığı güzelce paketleyip kargolamışlardı .
O zamanlar çok tuhafımıza gitmişti ne saçma bi yastık için değer mi diye ama şimdi şimdi hak veriyorum uyku arkadaşı yapmış demekki minik yavrucak
Biz de ona göre bi uyku arkadaşı seçelim mazallah bi yerde unuturuz falan hayatımız kaymasın .
Rica ederim. Oyyy o atak bizi de vurdu ve benim tüm eğitim umutlarımi bi süreliğine suya düşürdü. Gercekten ben de yazmaya vakit bulamıyorum buraya. Dün bütün akşam kucağımda uyudu. Sana da kolaylıklar versin Allah.Tesekkur ederim bende baya egzersiz yaptiriyorum bu dedigini de yapicam.
Bizimkilere şükrediyorum bazen cok fena insanlar da var ama keske sadece oneride bulunsalar tecrübe paylassalar. Biri takmış ayaģinda sallamaya alıstirsaydın diyor her seferinde kucagında da sallıyorsun aynı sey. Digeri takmış günduz bi bucuk iki saat uyumalıymış 40 dakika azmıs yetmiyormuş dogru yetmiyor haklısında uyumuyor ne yapabilirim. Niye yegenlerin yanında emzirmiyormusum. 5 dakika emiyormus doymuyormuş o yuzden sık sık yemek istiyormuş. Bu ve bunun gibi muhabbetler donup duruyor duya duya alıştım artık nenem gibi tekrar edip duruyorlar. Keşke senin ailen gibi hosgörülü ve haddini bilen insanlar olsalar ama malesef eşi secerken ailesini de secemiyorsun.
Masallah Deniz oglana sizi takipteyiz insallah 10 gün sonra da döndu yazarım.
Çok guzel anlatmışsın tesekkür ederim. Zaten genelde tum paylaşımlarını beğeniyorum bize katkın cok. Ben suan uykuya odaklandım yeme aralıklarımız biraz uzasa da uyku egitimine başlasam. Ama bu atak fenaymış ya da benim bıdık fena bilemiyorum.
Blw hakkında ise ana fikir cok güzel, yakınimda eşimin iki yegeni var biri 4 bucuk biri 3 yaşında ve hala abur cubur dışında tum yemeklerini anneleri yediriyor. Kesinlikle bende o kervana katılmak istemiyorum. Biraz uyusam kızim uslu dursa kucakta gezerek uyumasa dinlensem kafami toplasam bende daha derin araştırıp net bir karar versem iyi olacak galiba.
Ben iki anadilden korkuyorken iki anadile sonradan bir tane daha katmaya calısılacak bence cok zor yaa Allah yardim etsin. Keşke edinilecek dili ingilizce yapsaymışlar türkce icin okul cağını beklemek cok zor olacak diye düsündüm. Tabi bu konuda pek bilgim yok gözlemlerimden yola cıkarak diyorum sadece.
Hosgeldin. Aaa bizden bahsediyorsun kucakta gezerek uyuma ve beşige koyunca goz acma. Hatta bu ara o göz acma goz acmadan aglamaya dönüştü gerçekten her gecen gun level atlıyoruz. Ama malesef ben yardım edemiyorum çünku kendime faydam yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?