- 8 Nisan 2015
- 1.235
- 1.874
- 133
Ben de blw için O Tabak Bitecek mi isimli kitabın siparişini verdim blw konusunda epey kabul görmüş bir kitap memnun kalırsam yazarım burayaNe flood yaptım be. Verdiğim rahatsızlıktan ötürü özür dilerim. :)
BLW Bebek Liderliğinde Beslenme kitabını fotoğraflayıp
https://drive.google.com/folderview?id=1MtuF0cNKQ22YNjxwy1OFW0x33Sm9b3x6
Buraya ekledim. Önemli gördüğüm yerleri ve içindekiler kısımlarını ekledim. O yüzden kitabı okumanızı tavsiye ederim daha ayrıntılı bilgi için. :) Inşallah faydalı olur.
Önemli gördüğün yerleri de paylaşırsan çok iyi olur sana zahmet olmazsa :) Ben onu okumayacağım sanırım bir kitap yeter gibi geldi. Kafamdaki sorular cevaplabdi .Ben de blw için O Tabak Bitecek mi isimli kitabın siparişini verdim blw konusunda epey kabul görmüş bir kitap memnun kalırsam yazarım buraya
Iste bunlar hep emekNe flood yaptım be. Verdiğim rahatsızlıktan ötürü özür dilerim. :)
BLW Bebek Liderliğinde Beslenme kitabını fotoğraflayıp
https://drive.google.com/folderview?id=1MtuF0cNKQ22YNjxwy1OFW0x33Sm9b3x6
Buraya ekledim. Önemli gördüğüm yerleri ve içindekiler kısımlarını ekledim. O yüzden kitabı okumanızı tavsiye ederim daha ayrıntılı bilgi için. :) Inşallah faydalı olur.
Amin hepimizden :) Maksat bebisler güzel büyüsün.Iste bunlar hep emek
Allah razi olsun
Aminn,, bizimki de akşamdan beri daha iyi.. ama hala hırıltı var tabi.. çok üzülüyorumbu arada cold mix Ayşe’yi öksürtüyor nedense hep.. bir de fazlası zararlı diyorlar aklında olsun
Biz dün o saatlerde öksürük krizindeydik maalesef,öksürükten uyuyamadıkBu gece sessiz burasi. Insallah herkesin bebegi uyuyordur saglikli ve mutlu sekilde de o yuzdendir bu sessizlik. Benim ogullarim uyuyali cok oldu ama benim oyle bir karnim agriyor ki.. ne yapacagimi bilemiyorum..Allah tum bebeklere ve annelerine saglik ve rahatlik versin.
Geçmiş olsunBiz dün o saatlerde öksürük krizindeydik maalesef,öksürükten uyuyamadık2 yi gecerken sonunda sızdı yavrum yaa amin amiinn Allah herkesin bebegine saglık versin.
Çok sagol cnmGeçmiş olsun
Bizim 37,5 oldu,sonra düstü.gunaydin uykusuz analar,hayirli cumalar
4.ay asimiz var bugün. ates yapiyor muydu bu aşı?
Gunaydin
Kolay gelsin biz de hic ates olmadi canim illa olucak diye bise yok genelde 2.ay asisiyla ayni tepkiyi vericektir
Gecti mi ağrı. Adet sancısı olanilir mi acaba naptin uyuyabildin mi?Bu gece sessiz burasi. Insallah herkesin bebegi uyuyordur saglikli ve mutlu sekilde de o yuzdendir bu sessizlik. Benim ogullarim uyuyali cok oldu ama benim oyle bir karnim agriyor ki.. ne yapacagimi bilemiyorum..Allah tum bebeklere ve annelerine saglik ve rahatlik versin.
Tesekur ederim insallah sonuca varırız ya. Aslında tam atak donemi belki de ise yarayacakda şimdi degil. Ama en azından kendi kendine sakinlesmeyi öğrense yattığı yerde durmayı ağlamamayı öğrense da kafi benim için çünku cok yoruldum coookk. Rutinimi meme reddine kadar vardı 9 da odaya gecip emziriyor son hazırliklarını yapıyor bezi tulumu ninnisi derken genelde memede uyuyordu. Bir aydır gezdirerek uyutuyoruz. Müziği de denedim birkac sefer ama cok heyecanlanıyor. Neyi yanlıs yapiyorum acaba yoksa o mu hazir degil diye düsünmeye başladım.Kakada kan çıktı üç kez. Amip diyorduk hep ama eğer geçmiyorsa başka bir sorun olmasından korkuyorum.
Dün 3. Kez çıktı. Bugün gideceğiz. Çocuk gastroenterolojisi buldum yakınlarda bir hastanede ona gideceğiz. Eğer aklında soru işareti varsa git, için rahat etsin. Annelik içgüdüsü ihmal edilmemeli.
Yok ben kızımı biliyorum kolay bir yolu varsa onu seçer ve inat eder. Ben bir süre daha sık kalkmaya razıyım, biteceğine inanıyorum atak bitince. Teşekkürler ama önerin için
Her çocuk bir değil bana da inatçısı düştü
Yok hayır meme reddi dönemsel bence, ben kakada kan için gideceğim.
Uyku rutini kurdunuz mu? Belki bir süre sonra rutine alışır ve uyumaya başlar. Bir de arkada bir müzik olabilir uyumasına yardımcı olabilecek. Çok yaklaşmışsınız inşallah sonuca erdirirsiniz
Geçmiş olsun, niye ağrıyor ki acaba? Daha iyi misin şimdi?
Çok çeşitliymiş ya. Ne yedin peki?
Atak doneminden kaynaklı olabilir mi acaba. Cunku cok guzel bir duzenininiz varmış. Bu meme reddi illeti bizide fena vurdu Allah yardımcımız olsun. Dedigin gibi fazla pışpışa da alıştırmamaya calış çünku artık pıspışsız uyumuyor benim kız ce cok zorlaşıyor buyüdükce.bizde aynıyız bu ara tek fark ben 9 gibi odaya geçiyorum başından beri öyle yaptım karanlık loş odada emziriyorum önce sonra gazını çıkarıp yatırıyorum ve odada beni görebileceği konumda bekliyorum önceden destek olmadan bütün bunları yapınca uyuyordu yanında olmam yeterliydi ama odadan çıkınca mızırdanmaya başlıyor du bende uyuyana kadaf bekliyordum ama artık ağlıyor yatınca kucağımda pışpış la uyuttum bi gece ama buna alışmasını istemiyorum büyük kızım öyle uyurdu ve çok zor temas ediyorum başını okşuyorum ama ciyak ciyak bagırınca alıyorum mecburen bir de saçma sapan bir durum oluyor gündüz emen çocuk gece meme reddi yapıyor buda engel bence uyumamasına
Musait olunca mutlaka bekliyorum mesajını cok tesekkürler.FarahFarah canim mesaj yazmak icin bi turlu firsat bulamiyorum. Cift anadil mevzusu biraz uzun. Uygun oldugum vakitte ozelden yazacagim onu tamam mi? Kusura bakma
@drucilla nasil oldu Baris? Ne durumdasiniz?
@Gretchen Grundler hala agriyor, nedenini bilmiyorum. Gecem cok zor ve agrili gecti. Doktora gidecekmissiniz. Guzel sonuclar alin insaallah.
@ezgi80 canim nereye kadar kiyamayacak ama. Erkekler oyle bu sunnet mevzusunda. Cok israrli gibi davranip gerilmeden ikna etmeye calis bence :) en son @drucilla sunnet yaptirdi oglunu. Taze bilgi onda :) insallah en kisa zamanda karar verirsiniz.
Insallah basarırsıniz ya bu kadari bile umut verici maşallah kuzulara.Biliyorum, çok zor bir durum Allah size yardım etsin, kuzucuk da toparlansın bir an önce inş. insanın içi gidiyor onlara bir şey olacak diye, elbette yazarım dünkü gelişme şöyle yatağında gece uykusuna daha kısa zamanda geçti ve sabah uyku saaatimiz 1.5 saat uzadı bunlar bizim için yeni gelişmeler ancak hala gece sık uyanma ve uyandığında kucağa alınarak sakinleşme isteği sürüyor bunu da zamanla sabrımın yettiği sürece düzene koyabilmeyi amaçlıyorum.
Doğal bir yöntem olduğu için bizi de çezbetti, aslında dediğin gibi biz hiç kucakta ve ayakta sallayarak uyutmuyorduk ama şu meşhur 15.hafta atağı düzenimizi çok bozdu ve sonrasında alışkanlıklarını değiştiremedik Metehan'ın. Tansu Oksay yazarın adı :)
İnşallah aşılarını kolayca atlatır kuzucuk, bizimde ayın 20 sinde bakalım, siz büyük kısmı halletmişsiniz, böylesi senin için daha rahatsa neden olmasın zaten bu yöntem çok katı değil anladığım kadarıyla kendin de bir şeyler ekleyebiliyosun. Önemli olan bebeğin desteksiz uyumasını öğrenmesi
Kitabın yazarı Tansu Oksay, seni çok iyi anlıyorum bizimki de hala kucak istiyor ama burada kucakta değil yatağında uyumasını sağlamak, kucakta sadece sakinleşmesi için alabilirsin 1-2 sn kadar öbür türlü destekli uykuya giriyormuş, biz de azalta azalta deniyoruz bakalım :)
Maşallah maşallahGünaydınnnnevet bugün mutluyum. Dün ani bir kararla uyku eğitimine başlamaya karar verdim. Ve ilk günümüz çok iyi geçti. @Gretchen Grundler gündüz bi kaç gündür kendi kendine uyumuştu dün gecede bir deneyeyim ne kaybederim dedim ve eğer patlamazsa sanırım ilk gece için başardık normalde geç uyuyordu 22.30 23 de dalmış oluyordu. Dün saat 20.de odamıza geçtik klasik uyku rutinimizden sonra beslenme sonra yatağına koydum. Bende yanına oturdum yatağın. Uykusu var biliyorum arada mızmızlanınca okşadım elini tuttum kısık sesle şarkı söyledim kırk dakikada uykuya daldı. Tabii ben odadan halay çekerek çkktım gecede uyandı uyanacak diye ıh dese gözlerim açıldı ben uyuyamadım ama deniz uyudu. Sonra onu uyandırmadan saat 23 de tekrar besledim. Dua ediyorum bir yandan lütfen uyanmasın diye çünkü uyanırsa yandığımın resmidir tekrar uyuması rahat iki saat sürecek. Ve uyanmadı yatağına tekrar yatırdım. Sonra 6 saate kadar beslenmeden uyuduklarını bildiğim için 6 saat geçene kadar uyansada beslemeyecektim ki zaten denizde tam 6 saat sonra sabah 05.30 da uyandı. Daha doğrusu ben tetikte olduğum için mızmızlanıyordu baktım saate hemen tekrar besledim. Kesin uyandı diyordumki bir umut yatağına koydum yine uyudu. Sabah 07.30 da benim alarm sesimle tüm aile uyandık. Ya tesadüftü ya da belkide diyorum çocuğunda tam ihtiyacı olan şeyi yaptım ve uyum sağladı. Bugünde rutin dr kontrolümüz vardı. Konuştuk anlattım beni ve denizi tebrik etti:) ortalama bir hafta sabırlı olursan tamamdır bu iş dedi. Ve yine onun tavsiyesiyle relaktasyon yöntemini denemeye başlıyorum. Denizde ki meme reddi ne yaptıysam sonuç vermedi ve bi kaç haftadır mamaya başlamak zorunda kalmıştık. Sağarakta ancak bukadar geldi sütüm şuan bi kaç damla geliyor. Son çare relaktasyona başlıyorum. Bıkmadan sıkılmadan iki hafta sık sık yap dedi. Hemen aparatı internetten sipariş edip başlamak istiyorum lütfen memeyi alsın lütfen lütfeeeeen nedense bu yönteme inanıyorum ben. Artık doyumluk olmasa bile günde beş öğün besleniyor şuan üç kez bile süt alsa daha ne isterim. Boyumuz 66 cm kilomuz 7.500 gr gelişimi güzel dedi. Bizden haberler böyle
Ins.canim olsa da asi atesi az olur korkmaya gerek yok2.ayda olmustu ama bugün olmaz insallah.
Ya zsten çok huzurlu bir bebek değil olmayan düzeni bozulacak diye korkuyorum .hangi acidan canim?
ben de zamana karar veremedim de
dikisli oldu canim. rahat gecti cok sukur agrisi olmadi.
sagol canim. size de gecmis olsun duru hala hasta sanirim?
Süt ürünleri, Kırmızı et, Yumurta, Kuruyemiş, Susam, Domates, Kırmızı meyveler, Mısır, Tropik meyveler,Tavuk eti.
Liste böyle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?