Kakada kan çıktı üç kez. Amip diyorduk hep ama eğer geçmiyorsa başka bir sorun olmasından korkuyorum.
Dün 3. Kez çıktı. Bugün gideceğiz. Çocuk gastroenterolojisi buldum yakınlarda bir hastanede ona gideceğiz. Eğer aklında soru işareti varsa git, için rahat etsin. Annelik içgüdüsü ihmal edilmemeli.
Yok ben kızımı biliyorum kolay bir yolu varsa onu seçer ve inat eder. Ben bir süre daha sık kalkmaya razıyım, biteceğine inanıyorum atak bitince. Teşekkürler ama önerin için
Her çocuk bir değil bana da inatçısı düştü
Yok hayır meme reddi dönemsel bence, ben kakada kan için gideceğim.
Uyku rutini kurdunuz mu? Belki bir süre sonra rutine alışır ve uyumaya başlar. Bir de arkada bir müzik olabilir uyumasına yardımcı olabilecek. Çok yaklaşmışsınız inşallah sonuca erdirirsiniz
Geçmiş olsun, niye ağrıyor ki acaba? Daha iyi misin şimdi?
Çok çeşitliymiş ya. Ne yedin peki?
Geçmiş olsn canımBiz dün o saatlerde öksürük krizindeydik maalesef,öksürükten uyuyamadık2 yi gecerken sonunda sızdı yavrum yaa amin amiinn Allah herkesin bebegine saglık versin.
Azğında minnacık bi beyazlık gördüm parmağımla bi baktım ki tıkır tıkır parmağıma sert bişey geliyo sanırım evetttt dişimizz geliyooo
Pazartesi bizim asilar. 2. Ay asilarinda hic sorun yasamadi, bunu da rahat gecirir insallah benim kucukle birlikte tum yavrular. Ya ben de okuyorum, bakiyorum. Diyorum ki; tam bize gore. Ama uygun ortam her zaman saglanmiyor. O yuzden karisik bir yontemle gitmek zorunda kaliyorum. Bakalim, oglen uykusu yaklasmak uzere. Uyuyabilecek mi; meraktayim.Biliyorum, çok zor bir durum Allah size yardım etsin, kuzucuk da toparlansın bir an önce inş. insanın içi gidiyor onlara bir şey olacak diye, elbette yazarım dünkü gelişme şöyle yatağında gece uykusuna daha kısa zamanda geçti ve sabah uyku saaatimiz 1.5 saat uzadı bunlar bizim için yeni gelişmeler ancak hala gece sık uyanma ve uyandığında kucağa alınarak sakinleşme isteği sürüyor bunu da zamanla sabrımın yettiği sürece düzene koyabilmeyi amaçlıyorum.
Doğal bir yöntem olduğu için bizi de çezbetti, aslında dediğin gibi biz hiç kucakta ve ayakta sallayarak uyutmuyorduk ama şu meşhur 15.hafta atağı düzenimizi çok bozdu ve sonrasında alışkanlıklarını değiştiremedik Metehan'ın. Tansu Oksay yazarın adı :)
İnşallah aşılarını kolayca atlatır kuzucuk, bizimde ayın 20 sinde bakalım, siz büyük kısmı halletmişsiniz, böylesi senin için daha rahatsa neden olmasın zaten bu yöntem çok katı değil anladığım kadarıyla kendin de bir şeyler ekleyebiliyosun. Önemli olan bebeğin desteksiz uyumasını öğrenmesi
Kitabın yazarı Tansu Oksay, seni çok iyi anlıyorum bizimki de hala kucak istiyor ama burada kucakta değil yatağında uyumasını sağlamak, kucakta sadece sakinleşmesi için alabilirsin 1-2 sn kadar öbür türlü destekli uykuya giriyormuş, biz de azalta azalta deniyoruz bakalım :)
Bana da artik normal, meme reddi, atak gibi gelmemeye basladi bu durum. O yuzden bi doktora danisayim diyorum artik.Ya bizim meme reddi değil bence çünkü memeye saldırarak geliyor resmen. Emdikten sonra mizirdaniyor. Ama o dediğin şey gaz olmasın sanki? Bizde de var ve bir allerji belirtisi.
Ay kiyamam.. cok zor.. Simdi nasil peki, Allah sifa versin.Biz dün o saatlerde öksürük krizindeydik maalesef,öksürükten uyuyamadık2 yi gecerken sonunda sızdı yavrum yaa amin amiinn Allah herkesin bebegine saglık versin.
Gecti mi ağrı. Adet sancısı olanilir mi acaba naptin uyuyabildin mi?
Tesekur ederim insallah sonuca varırız ya. Aslında tam atak donemi belki de ise yarayacakda şimdi degil. Ama en azından kendi kendine sakinlesmeyi öğrense yattığı yerde durmayı ağlamamayı öğrense da kafi benim için çünku cok yoruldum coookk. Rutinimi meme reddine kadar vardı 9 da odaya gecip emziriyor son hazırliklarını yapıyor bezi tulumu ninnisi derken genelde memede uyuyordu. Bir aydır gezdirerek uyutuyoruz. Müziği de denedim birkac sefer ama cok heyecanlanıyor. Neyi yanlıs yapiyorum acaba yoksa o mu hazir degil diye düsünmeye başladım.
Atak doneminden kaynaklı olabilir mi acaba. Cunku cok guzel bir duzenininiz varmış. Bu meme reddi illeti bizide fena vurdu Allah yardımcımız olsun. Dedigin gibi fazla pışpışa da alıştırmamaya calış çünku artık pıspışsız uyumuyor benim kız ce cok zorlaşıyor buyüdükce.
Musait olunca mutlaka bekliyorum mesajını cok tesekkürler.
Insallah basarırsıniz ya bu kadari bile umut verici maşallah kuzulara.
Maşallah maşallah
Biz aldık oturtuyorum bile çok seviyor.Bu arada mama sandalyesi arayışındayım . Mama sandalyesi alan var mı acaba ? Sunny baby platin modeli hoşuma gitti şu an. Var mı alternatif olarak tavsiyeleriniz ?
Teşekkürler bide ona bakayımBiz aldık oturtuyorum bile çok seviyor.
Joie mimzy lx aldık. Annelerde de ikea antilop var onlarda da destekleyip oturtuyoruz.
Canım bizde ateş hiç olmadı şükür. Sadece inanılmaz huzursuzluk yaptı. 4 5 gün sürdü hatta bu huzursuzluk. Uyuduğu zaman sürekli sıçrayarak korkma ve ağlama vardı. Yatağına bıraktığımda direkt farkedip çığlık çığlığa ağlıyordu. Geçti ama şükür .
Teşekkür ederiiz daha geç çıkmasını isterdim ama hayırlısıııı dedikkkMaşallah hayırlı olsun ilk dişinizz
Chicco mamma toys bizimki şuan kullanıyoruz oturtmuyorum yatay şeklinde altına battaniye seriyorum yatıyo öyle biz yemek yerken en azından bizi izliyo sırayla yemek yemek zorunda kalmıyoruzBu arada mama sandalyesi arayışındayım . Mama sandalyesi alan var mı acaba ? Sunny baby platin modeli hoşuma gitti şu an. Var mı alternatif olarak tavsiyeleriniz ?
Geceb haftasonu ebebek’e gitmistik. Kampanyali urunmus hemen girise koymuslar. 400 liraydi. Cok da hostu. Ama ben ikeaninki gibi bir sey mi alsam oyle bir sey mi alsam cok kararsiz kalmistim. Ikeninki kolayca yikaniyor, hafif diye cok ovuyorlardi da.Biz aldık oturtuyorum bile çok seviyor.
Joie mimzy lx aldık. Annelerde de ikea antilop var onlarda da destekleyip oturtuyoruz.
Biz hala sırayla yiyoruz mutkaka yemek zamanı uyanıyor ucundan kıyısından yakalıyor kesinChicco mamma toys bizimki şuan kullanıyoruz oturtmuyorum yatay şeklinde altına battaniye seriyorum yatıyo öyle biz yemek yerken en azından bizi izliyo sırayla yemek yemek zorunda kalmıyoruz
Biz bunu 350 iken almıştık, daha doğrusu eşimin teyzesi hediyeyi bize bıraktı biz de mama sandalyesi alalım işe yarasın dedik. Benim kişisel fikrim evde rahat rahat koltuk gibi de oturabileceği güvenli bir sandalyesi olsundu. O yüzden böyle bişey tercih ettim.Geceb haftasonu ebebek’e gitmistik. Kampanyali urunmus hemen girise koymuslar. 400 liraydi. Cok da hostu. Ama ben ikeaninki gibi bir sey mi alsam oyle bir sey mi alsam cok kararsiz kalmistim. Ikeninki kolayca yikaniyor, hafif diye cok ovuyorlardi da.
O sirada esimin kuzeni “bizde mama sandalyesi var, isterseniz” dedi. Kizlari 8 yasinda simdi. Onlarinki bize gect. Kraft’in fun modeliymis. Sizinkine benziyor. Yani oyle destekli bir model. Henuz elimize gecmedi.
Bu arada ben kenarlarinu destekleyip koltugun kosesine oturtuyorum boyle 2-3 dakikaligina falan. Cok guluyor bizi karsisinda gorunce. Sizler de oyle oturtmaya basladiniz mi hic?
Arastirdim da belli kriterler var; o kriterler saglanmissa destekli oturtmak bel egriligi veya baska bir soruna yol acmiyormus. Han da 6 aylikken desteksiz oturmustu.
Biz de 26 gunlukken yaptirdik sunnet.Hayatimda verdigim en dogru kararlardan biriydi.Sadece igne yapilirken agladi.Cikinca emmek istedi.Dikisli oldu bu arada.Hastanede fitil verdiler Onun disinda calpol bile vermedik.
(Tabi ki psikopat diilim cocugum ihtiyac duysaydi verirdim!!!)
Bardak koymadik verdigi anestol pomadi sargi bezine iyice bol bol surup oraya sardik.Sargisi da 3 gun sonra acildi.Hic bir sorun olmadi Allah a sukur.Yaptir diye israr eden arkadasima hala iyiki israr etmissin diorum.
Parcasi su anda Bogazici nin muhendislik fakultesinin tepesinde
sagol canim. neden ki?Çok geçmiş olsun bende yaptırmak istiyorum ama cesaret edemiyorum
canim cok sagol iyi cok sukur. bi sikinti yasamadik. gomuk pipi oldugu icin her bezde pipi egzersizi yapiyoruz. cok bi bilgim yok ama gordugum kadariyla sislik morluk falan da yok iyi durumda gibi. barisin da hareketlerini kisitlamiyor. yuz ustu bile duruyor. belki de gomuklugun etkisidir bilmiyorum. iyiyiz yani kisaca :))@FarahFarah canim mesaj yazmak icin bi turlu firsat bulamiyorum. Cift anadil mevzusu biraz uzun. Uygun oldugum vakitte ozelden yazacagim onu tamam mi? Kusura bakma
drucilla nasil oldu Baris? Ne durumdasiniz?
@Gretchen Grundler hala agriyor, nedenini bilmiyorum. Gecem cok zor ve agrili gecti. Doktora gidecekmissiniz. Guzel sonuclar alin insaallah.
@ezgi80 canim nereye kadar kiyamayacak ama. Erkekler oyle bu sunnet mevzusunda. Cok israrli gibi davranip gerilmeden ikna etmeye calis bence :) en sondrucilla sunnet yaptirdi oglunu. Taze bilgi onda :) insallah en kisa zamanda karar verirsiniz.
ah ya bi kurtulamadi durucukEvet cnm malesef öylesaol
evet canim urologsevindim canim. darisi basimiza:)
ürolog muydu?
o da mi gömülüyor
Hadi hayırlı olsunAzğında minnacık bi beyazlık gördüm parmağımla bi baktım ki tıkır tıkır parmağıma sert bişey geliyo sanırım evetttt dişimizz geliyooo
Günaydınnnnevet bugün mutluyum. Dün ani bir kararla uyku eğitimine başlamaya karar verdim. Ve ilk günümüz çok iyi geçti. @Gretchen Grundler gündüz bi kaç gündür kendi kendine uyumuştu dün gecede bir deneyeyim ne kaybederim dedim ve eğer patlamazsa sanırım ilk gece için başardık normalde geç uyuyordu 22.30 23 de dalmış oluyordu. Dün saat 20.de odamıza geçtik klasik uyku rutinimizden sonra beslenme sonra yatağına koydum. Bende yanına oturdum yatağın. Uykusu var biliyorum arada mızmızlanınca okşadım elini tuttum kısık sesle şarkı söyledim kırk dakikada uykuya daldı. Tabii ben odadan halay çekerek çkktım gecede uyandı uyanacak diye ıh dese gözlerim açıldı ben uyuyamadım ama deniz uyudu. Sonra onu uyandırmadan saat 23 de tekrar besledim. Dua ediyorum bir yandan lütfen uyanmasın diye çünkü uyanırsa yandığımın resmidir tekrar uyuması rahat iki saat sürecek. Ve uyanmadı yatağına tekrar yatırdım. Sonra 6 saate kadar beslenmeden uyuduklarını bildiğim için 6 saat geçene kadar uyansada beslemeyecektim ki zaten denizde tam 6 saat sonra sabah 05.30 da uyandı. Daha doğrusu ben tetikte olduğum için mızmızlanıyordu baktım saate hemen tekrar besledim. Kesin uyandı diyordumki bir umut yatağına koydum yine uyudu. Sabah 07.30 da benim alarm sesimle tüm aile uyandık. Ya tesadüftü ya da belkide diyorum çocuğunda tam ihtiyacı olan şeyi yaptım ve uyum sağladı. Bugünde rutin dr kontrolümüz vardı. Konuştuk anlattım beni ve denizi tebrik etti:) ortalama bir hafta sabırlı olursan tamamdır bu iş dedi. Ve yine onun tavsiyesiyle relaktasyon yöntemini denemeye başlıyorum. Denizde ki meme reddi ne yaptıysam sonuç vermedi ve bi kaç haftadır mamaya başlamak zorunda kalmıştık. Sağarakta ancak bukadar geldi sütüm şuan bi kaç damla geliyor. Son çare relaktasyona başlıyorum. Bıkmadan sıkılmadan iki hafta sık sık yap dedi. Hemen aparatı internetten sipariş edip başlamak istiyorum lütfen memeyi alsın lütfen lütfeeeeen nedense bu yönteme inanıyorum ben. Artık doyumluk olmasa bile günde beş öğün besleniyor şuan üç kez bile süt alsa daha ne isterim. Boyumuz 66 cm kilomuz 7.500 gr gelişimi güzel dedi. Bizden haberler böyle
baris oturdugu zaman direk kustugu icin ben oturtmaya korkar oldumGeceb haftasonu ebebek’e gitmistik. Kampanyali urunmus hemen girise koymuslar. 400 liraydi. Cok da hostu. Ama ben ikeaninki gibi bir sey mi alsam oyle bir sey mi alsam cok kararsiz kalmistim. Ikeninki kolayca yikaniyor, hafif diye cok ovuyorlardi da.
O sirada esimin kuzeni “bizde mama sandalyesi var, isterseniz” dedi. Kizlari 8 yasinda simdi. Onlarinki bize gect. Kraft’in fun modeliymis. Sizinkine benziyor. Yani oyle destekli bir model. Henuz elimize gecmedi.
Bu arada ben kenarlarinu destekleyip koltugun kosesine oturtuyorum boyle 2-3 dakikaligina falan. Cok guluyor bizi karsisinda gorunce. Sizler de oyle oturtmaya basladiniz mi hic?
Arastirdim da belli kriterler var; o kriterler saglanmissa destekli oturtmak bel egriligi veya baska bir soruna yol acmiyormus. Han da 6 aylikken desteksiz oturmustu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?