- 8 Mayıs 2013
- 11.896
- 25.514
- 798
Bi bilsem aydınlatırım da :)))meme reddi degil de alerji mi bu?
seninki meme reddi degil demedi ama kimse
Sen kendin de farketmissin aslinda buna hazir oldugunu bunlari bilmeden. Cocuk kesinlikle bunun icin boyle sinyallee veriyor. Bu becerilerin oncesinde koymayi dememiyorsun bile kafa ayei yere popo ayri yere yigiliyor cunku :) Bir de rahatsiz olana kadar yerde yuzustu yatmak da iyi oluyor; boyun ve sirt kaslari gelisiyor.Oh iyi ya çok sağ ol. Acaba dedim çocuğu erken mi oturtmaya başladım. Bunları sağlıyor. Ben de kısa süreli olarak oturtuyorum.
Canim aklima su geldi; Han 3 aylik olana kadar pek cikmadik disari. Bir de cok sicakti Adana cikamiyorduk. Iyi degildi bizim icin. 3,5 aylikti esimin kuzenine gittim. Han bakiyor, dudagini buzup bir agliyor, yirtiyor sonra kendini. Sakinlesiyor, tekrar yapiyor,, konusuyorumKızlar bu çocuğu anlamadım gitti ya.
Annemler geldi.bizim evde yabancılamaz gelin dedim.babama kardeşime bakınca gülüyo.anneme bakınca haykıra haykıra ağlıyor.ama yok böyle ağlama.hiç böyle ağlamaz normalde.
Nefessiz kalıyor gözlerinden yaşlar akıyor.
Geçen hafta kayınvalidemlere gittik.orda gayet sakindi.ki onları ayda bir görürüz.annemleri her hafta görürüz.
Ama niye böyle yapıyo anlamadım.
Annemlerde ölüyor kızım için.ilk torun çok seviyolar.
Kayınvalidemler hiç aramaz sormaz.bir ay görmese özledik getirin sevelim yada foto atın diye merak etmezler.annemler her gün sorar foto video isterler ama yaranamıyolar bu kıza
Nasıl alıştırıcaz bilemedim :)
Kimsenin kucağına gitmek istemiyor.annemde garibim çok bozuluyor doya doya sevemiyolar.resmen kovdu annemleri.onlarda arkalarına bakmadan kaçtılar.biz gidelimde rahatlasın dediler :)
Ayyyynisindan kaynimda da var...emiyor. sonra birakiyor bir anda.
bir de birkac gundur emerken guruldama gibi sesler geliyor karnindan.
Canim hastalik cok etkiliyor. Bizimde 3. Ay hastaydi. Kilo alimi 300 500 falandi. Sen bol bol emzir ama hastaliktan dolayi vucudu zayif dusuyor. Olumsuz dusunmek yok unutma. Bide her cocuk farklidir. Baskalarinin cocuklarina bakip moralini bozma.Günaydın hayırli cumalar herkese . Ya ali çınarın 4. Ayı pazartesi dolacak evde tarttim. 6.5 kilo az degilmi birde bu ay sadece 400 gr almış hastaydı ondan mı acaba yada artık süt mu yetmiyor
Valla canim biz pazartesi yaptirdik. Cok memnunum. Guvendigin bir doktor varsa bekleme bence. Hemen toparliyor cunku. Hareketlenince cok zor olur gibi geldi bana. Ilerde olursa dezavantaji cok. Iyilesme suresi, cocugun hareketliligi, sunneti hatirlamasi. Esinle bunlari konusursan ikna olabilir. Cunku sunnet sirasinda cok aci cekmiyolar benceGünaydın kızlar. Bir kaç gündür evde gündemimiz sünnet. Özellikle sizden de aldigim cesaretle yaptıralım daha fazla gecikmeden dedim. Zaten baya geciktik bence biz. Ama eşim düşündü düşündü ben istemiyorum kiyamicam demeye başladı. Ona kalsa büyümesini bekleyecek. Ben istiyorum dedikçe de tamam diyor artık yarın kontrolden sonra gidip konuscaz yaptırmayı düşündüğümüz doktorla. Sizce eşim istememesine rağmen inatla yaptıralım demekte haklı miyim??
ayyyy masallah masallah. Ins boyle devam eder. Sizi boyle gordukce beni heyecan basiyor. Ins benim oglumda kendi kendine uyur aminnnGünaydınnnnevet bugün mutluyum. Dün ani bir kararla uyku eğitimine başlamaya karar verdim. Ve ilk günümüz çok iyi geçti. Gretchen Grundler gündüz bi kaç gündür kendi kendine uyumuştu dün gecede bir deneyeyim ne kaybederim dedim ve eğer patlamazsa sanırım ilk gece için başardık normalde geç uyuyordu 22.30 23 de dalmış oluyordu. Dün saat 20.de odamıza geçtik klasik uyku rutinimizden sonra beslenme sonra yatağına koydum. Bende yanına oturdum yatağın. Uykusu var biliyorum arada mızmızlanınca okşadım elini tuttum kısık sesle şarkı söyledim kırk dakikada uykuya daldı. Tabii ben odadan halay çekerek çkktım gecede uyandı uyanacak diye ıh dese gözlerim açıldı ben uyuyamadım ama deniz uyudu. Sonra onu uyandırmadan saat 23 de tekrar besledim. Dua ediyorum bir yandan lütfen uyanmasın diye çünkü uyanırsa yandığımın resmidir tekrar uyuması rahat iki saat sürecek. Ve uyanmadı yatağına tekrar yatırdım. Sonra 6 saate kadar beslenmeden uyuduklarını bildiğim için 6 saat geçene kadar uyansada beslemeyecektim ki zaten denizde tam 6 saat sonra sabah 05.30 da uyandı. Daha doğrusu ben tetikte olduğum için mızmızlanıyordu baktım saate hemen tekrar besledim. Kesin uyandı diyordumki bir umut yatağına koydum yine uyudu. Sabah 07.30 da benim alarm sesimle tüm aile uyandık. Ya tesadüftü ya da belkide diyorum çocuğunda tam ihtiyacı olan şeyi yaptım ve uyum sağladı. Bugünde rutin dr kontrolümüz vardı. Konuştuk anlattım beni ve denizi tebrik etti:) ortalama bir hafta sabırlı olursan tamamdır bu iş dedi. Ve yine onun tavsiyesiyle relaktasyon yöntemini denemeye başlıyorum. Denizde ki meme reddi ne yaptıysam sonuç vermedi ve bi kaç haftadır mamaya başlamak zorunda kalmıştık. Sağarakta ancak bukadar geldi sütüm şuan bi kaç damla geliyor. Son çare relaktasyona başlıyorum. Bıkmadan sıkılmadan iki hafta sık sık yap dedi. Hemen aparatı internetten sipariş edip başlamak istiyorum lütfen memeyi alsın lütfen lütfeeeeen nedense bu yönteme inanıyorum ben. Artık doyumluk olmasa bile günde beş öğün besleniyor şuan üç kez bile süt alsa daha ne isterim. Boyumuz 66 cm kilomuz 7.500 gr gelişimi güzel dedi. Bizden haberler böyle
Sagol cnmPazartesi bizim asilar. 2. Ay asilarinda hic sorun yasamadi, bunu da rahat gecirir insallah benim kucukle birlikte tum yavrular. Ya ben de okuyorum, bakiyorum. Diyorum ki; tam bize gore. Ama uygun ortam her zaman saglanmiyor. O yuzden karisik bir yontemle gitmek zorunda kaliyorum. Bakalim, oglen uykusu yaklasmak uzere. Uyuyabilecek mi; meraktayim.
Bana da artik normal, meme reddi, atak gibi gelmemeye basladi bu durum. O yuzden bi doktora danisayim diyorum artik.
Ay kiyamam.. cok zor.. Simdi nasil peki, Allah sifa versin.
Adet sancisinda kasiklarim cok agrir, bu karin agrisi, mide agrisi gibi acayip bir sey. Ara sira yokluyor ama dinlenmeye firsatim yok. Sabah ezanina kadar uyaniktim.
Ya bizim dil olayi cok komik olmustu. Cift anadil degil de baskin anadil Turkce ve ben konusuyordun, diger dil ingilizce olacak sekilde esim konusuyordu. Isler birden cigirindan cikmisti. Bunu sana yazacagim detaylica insaallah. Ustunkoru yazmayayim.
Geçmiş olsn canım
Buhar makinası kullanıyor musunuz?
Evet tabi insan biraz içgüdüsel hissediyor sanırım:)Sen kendin de farketmissin aslinda buna hazir oldugunu bunlari bilmeden. Cocuk kesinlikle bunun icin boyle sinyallee veriyor. Bu becerilerin oncesinde koymayi dememiyorsun bile kafa ayei yere popo ayri yere yigiliyor cunku :) Bir de rahatsiz olana kadar yerde yuzustu yatmak da iyi oluyor; boyun ve sirt kaslari gelisiyor.
Canim aklima su geldi; Han 3 aylik olana kadar pek cikmadik disari. Bir de cok sicakti Adana cikamiyorduk. Iyi degildi bizim icin. 3,5 aylikti esimin kuzenine gittim. Han bakiyor, dudagini buzup bir agliyor, yirtiyor sonra kendini. Sakinlesiyor, tekrar yapiyor,, konusuyorum
Iyice cosuyor. En son aklima geldi ki ben kapaliyim ve Han beni belki hic gormedi oyle hep evdeyiz nerseyse. Şalımı cikardim, tanidi beni saclarimi gorunce ve takinca yine aynisini yapti. Annende de boyle bi durum varsa kizin yadirgiyor olabilir :)
Doğru cnm bu arada size de çok geçmış olsun şimdi nasıl paşa? :)haklisin bizim 4 ay 1 haftalikken oldu. keske 40i cikinca yaptirsaymisiz dedik. buyuyunce daha zor. cocuk kosup oynamak isteyecek.
Haklısın cnm. Şimdi nasıl iyileşme süreci ne kadar sürüyor??Canim hastalik cok etkiliyor. Bizimde 3. Ay hastaydi. Kilo alimi 300 500 falandi. Sen bol bol emzir ama hastaliktan dolayi vucudu zayif dusuyor. Olumsuz dusunmek yok unutma. Bide her cocuk farklidir. Baskalarinin cocuklarina bakip moralini bozma.
Valla canim biz pazartesi yaptirdik. Cok memnunum. Guvendigin bir doktor varsa bekleme bence. Hemen toparliyor cunku. Hareketlenince cok zor olur gibi geldi bana. Ilerde olursa dezavantaji cok. Iyilesme suresi, cocugun hareketliligi, sunneti hatirlamasi. Esinle bunlari konusursan ikna olabilir. Cunku sunnet sirasinda cok aci cekmiyolar bence
ayyyy masallah masallah. Ins boyle devam eder. Sizi boyle gordukce beni heyecan basiyor. Ins benim oglumda kendi kendine uyur aminnn
Cok sukur gecti, bitti artik. Ya gomuk pipi oldugunu doktorunuz mu farketti? Bizimki de mi oyle ne! Bakayim internetten neymis bu gomuk pipi, egzersizi neymis diye.sagol canim. neden ki?
canim cok sagol iyi cok sukur. bi sikinti yasamadik. gomuk pipi oldugu icin her bezde pipi egzersizi yapiyoruz. cok bi bilgim yok ama gordugum kadariyla sislik morluk falan da yok iyi durumda gibi. barisin da hareketlerini kisitlamiyor. yuz ustu bile duruyor. belki de gomuklugun etkisidir bilmiyorum. iyiyiz yani kisaca :))
ah ya bi kurtulamadi durucuk
evet canim urolog
Ilk gun bez pipiye degince cok agliyodu. Onu da bardak koyarak cozduk. Ilk geceyi atlatinca ikinci gune hic bise kalmiyo. Tam iyilesmesi yani odemin inmesi 10 gunu bulur dedi doktor. Umdugumdan kolay oldu yani. Cok sukur. Allahim hayirlisiyla atlatmanizi nasip etsin.Haklısın cnm. Şimdi nasıl iyileşme süreci ne kadar sürüyor??
Bende varım2017 Ağustos Anneleri BLW Ekibi
G gunesli gunler (kesin değil)
@purpleworld
@_Bayankus_
S SapkaliA
@sakyuz
Relaktasyon aletini nerden alacaksın, bana da yazar mosın?Günaydınnnnevet bugün mutluyum. Dün ani bir kararla uyku eğitimine başlamaya karar verdim. Ve ilk günümüz çok iyi geçti. Gretchen Grundler gündüz bi kaç gündür kendi kendine uyumuştu dün gecede bir deneyeyim ne kaybederim dedim ve eğer patlamazsa sanırım ilk gece için başardık normalde geç uyuyordu 22.30 23 de dalmış oluyordu. Dün saat 20.de odamıza geçtik klasik uyku rutinimizden sonra beslenme sonra yatağına koydum. Bende yanına oturdum yatağın. Uykusu var biliyorum arada mızmızlanınca okşadım elini tuttum kısık sesle şarkı söyledim kırk dakikada uykuya daldı. Tabii ben odadan halay çekerek çkktım gecede uyandı uyanacak diye ıh dese gözlerim açıldı ben uyuyamadım ama deniz uyudu. Sonra onu uyandırmadan saat 23 de tekrar besledim. Dua ediyorum bir yandan lütfen uyanmasın diye çünkü uyanırsa yandığımın resmidir tekrar uyuması rahat iki saat sürecek. Ve uyanmadı yatağına tekrar yatırdım. Sonra 6 saate kadar beslenmeden uyuduklarını bildiğim için 6 saat geçene kadar uyansada beslemeyecektim ki zaten denizde tam 6 saat sonra sabah 05.30 da uyandı. Daha doğrusu ben tetikte olduğum için mızmızlanıyordu baktım saate hemen tekrar besledim. Kesin uyandı diyordumki bir umut yatağına koydum yine uyudu. Sabah 07.30 da benim alarm sesimle tüm aile uyandık. Ya tesadüftü ya da belkide diyorum çocuğunda tam ihtiyacı olan şeyi yaptım ve uyum sağladı. Bugünde rutin dr kontrolümüz vardı. Konuştuk anlattım beni ve denizi tebrik etti:) ortalama bir hafta sabırlı olursan tamamdır bu iş dedi. Ve yine onun tavsiyesiyle relaktasyon yöntemini denemeye başlıyorum. Denizde ki meme reddi ne yaptıysam sonuç vermedi ve bi kaç haftadır mamaya başlamak zorunda kalmıştık. Sağarakta ancak bukadar geldi sütüm şuan bi kaç damla geliyor. Son çare relaktasyona başlıyorum. Bıkmadan sıkılmadan iki hafta sık sık yap dedi. Hemen aparatı internetten sipariş edip başlamak istiyorum lütfen memeyi alsın lütfen lütfeeeeen nedense bu yönteme inanıyorum ben. Artık doyumluk olmasa bile günde beş öğün besleniyor şuan üç kez bile süt alsa daha ne isterim. Boyumuz 66 cm kilomuz 7.500 gr gelişimi güzel dedi. Bizden haberler böyle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?