Şahane :) kaç kere uyanıyor peki gece?Biliyorum, çok zor bir durum Allah size yardım etsin, kuzucuk da toparlansın bir an önce inş. insanın içi gidiyor onlara bir şey olacak diye, elbette yazarım dünkü gelişme şöyle yatağında gece uykusuna daha kısa zamanda geçti ve sabah uyku saaatimiz 1.5 saat uzadı bunlar bizim için yeni gelişmeler ancak hala gece sık uyanma ve uyandığında kucağa alınarak sakinleşme isteği sürüyor bunu da zamanla sabrımın yettiği sürece düzene koyabilmeyi amaçlıyorum.
Doğal bir yöntem olduğu için bizi de çezbetti, aslında dediğin gibi biz hiç kucakta ve ayakta sallayarak uyutmuyorduk ama şu meşhur 15.hafta atağı düzenimizi çok bozdu ve sonrasında alışkanlıklarını değiştiremedik Metehan'ın. Tansu Oksay yazarın adı :)
İnşallah aşılarını kolayca atlatır kuzucuk, bizimde ayın 20 sinde bakalım, siz büyük kısmı halletmişsiniz, böylesi senin için daha rahatsa neden olmasın zaten bu yöntem çok katı değil anladığım kadarıyla kendin de bir şeyler ekleyebiliyosun. Önemli olan bebeğin desteksiz uyumasını öğrenmesi
Kitabın yazarı Tansu Oksay, seni çok iyi anlıyorum bizimki de hala kucak istiyor ama burada kucakta değil yatağında uyumasını sağlamak, kucakta sadece sakinleşmesi için alabilirsin 1-2 sn kadar öbür türlü destekli uykuya giriyormuş, biz de azalta azalta deniyoruz bakalım :)
400 gr yeterli cnm 4. Ay için.. bir de hastalık olunca çok normal, dert etme kendine hiç.Günaydın hayırli cumalar herkese . Ya ali çınarın 4. Ayı pazartesi dolacak evde tarttim. 6.5 kilo az degilmi birde bu ay sadece 400 gr almış hastaydı ondan mı acaba yada artık süt mu yetmiyor
Canım geçmiş olsun . Ateş yükselebilir yine saat başı bakmanda fayda var ! Çıkarsa eklem yerlerıne soğuk bezle kompleks yap.kizlar kuzumun atesi 37.5 oldu. sonra dususe gecti. az once olctum. 36.2 cikti. dustukten sonra tekrar yukselir mi?
saat basi uyanip atesi olcsem yeterli mi?
hic uyumadan mi beklemeliyim yoksa?
3üne de cevap verirseniz cok sevinirim:))
Ben olsam saat başı bakarım cnm. Geçmiş olsunkizlar kuzumun atesi 37.5 oldu. sonra dususe gecti. az once olctum. 36.2 cikti. dustukten sonra tekrar yukselir mi?
Buhar verdiniz mi tekrar? Vermeden azaldıysa ciddi bir sıkıntı yoktur zaten.. biz bir haftadır direk oksijen tüpüyle veriyoruz ilaçlarını, haliyle burun tıkanıklığına da iyi geliyor.. ama sonra ne yapacağım bilmiyorum çünkü çocuk artık mümkün değil temizlettirmiyor burnunu
kizlar kuzumun atesi 37.5 oldu. sonra dususe gecti. az once olctum. 36.2 cikti. dustukten sonra tekrar yukselir mi?
Çok teşekkürler fark ettiğin ve hatırladığın içinGretchen Grundler gittiniz mi doktora, nasilsiniz? Yoklugun farkediliyor.
Bu haftasonu kendime ekmek yapmakla uğraşabilirim. Ben dolaptan ekmeği peyniri çıkartıp kahvaltı yapmaya zaman bulamıyorum bazen bu dediklerin çok zor benim içinBen normalde ekmek yerine kuruyemişleri koyuyordum ama diyetle beraber onlar da gitti. Sabah doyurucu olsun diye patates, havuç ve soğan rendeleyip içine yağ, biraz su ve karabuğday unu koyuyorum çayla zeytinle güzel oluyor.
Dışarı çıktığımda aç kalmamak için alternatif olsun diye beyaz un, su, yağ ve mayayla ekmek gibi bi şey yaptım canım küçük küçük. Kendi ekmeğini kendin yapabilirsin yani. Biraz fazla yapıp buzluğa atarsan her zaman uğraşmak zorunda kalmazsın da hem. Kolay gelsin:)
Doktora gidecektiniz, gittiniz mi?
Babası da kesmeseymiş o zaman saçını, Han da gayet haklıymış şok olmaktaAh yavrum.. yazik, tanidigi iki kisi var zaten bebenin dogru duzgun. Bakiyo onlara da bi haller oluyo. Ne saniyo kim bilir :) Benim basimda da havlu varken havluya bakip guluyo.
Cocuklar cok garip oluyo bu ebeveynlerindeki degisikliklere. Benim esimin saci uzundu, ona viking orgusu yapiyordum evde hep. Biz Eskisehirdeyken sacini kestirdi. Han resmen hayal kirikligina ugradi babasini oyle gorunce..Bakti bakti degisikligi anlamadi ilk once ayni Defne gibi. Meger babasi ayakkabi giydirirken Han onun sacini tutuyormus, sacina dokunmayi seviyormus cocuk babasinin..
Tamam canim, anladim. Annen hakli bence de. Kilo aldikca ben de bunda farkediyorum oyle bir sey ve altini degistirirken soyledigin hareketi yapiyorum. Bize de doktor 1. Ay kontrolunde erken yaptirin, pipisinin ucu dar demisti. Bir de pipi gomuldugu icin o ic kisimda birikme tarzi bi seyler oluyor. Onlari temizlemeyi ihmal etme. Ben ilk basta acir mi falan diye pek dokunmak istemiyordum da pamugu islatip temizliyorum guzelce.
Ya ben yeni gördüm, geçmiş olsun aşıyı atlatmışsınız. Ateşi normal seyrin çok üzerine çıkmamış korkma. Uyandıkça kontrol etsen yeter. Defne'de de 37.3'e kadar çıktı inişe geçti sonra. Düştükten sonra tekrar yükselecegini sanmıyorum ama birkaç saatte bir kontrol et bugün de her ihtimale karşı. Ayrıca biraz uyu ki yarına enerjin kalsın, anneler de dinlenmelikizlar kuzumun atesi 37.5 oldu. sonra dususe gecti. az once olctum. 36.2 cikti. dustukten sonra tekrar yukselir mi?
Oo 6 saat çokmuş cidden.Her gecen gun bugün yoruldugum kadar hic yorulmamıştim diyorum. Su atak bitsin artık yaa. Dedigin gibi sabır sabır gece yatıp sabah kalkmak cok uzak bir hayal ama şöyle kesintisiz 3 saat bile uyusam kalkınca göbek atacam resmen.
Aynen bugünü katılarak aglama gunü ilan ettiler herhalde ben de oturup aglıcaktim sonunda.
Aminnnn.
Maşallah insaflı kızına en azindan az bir firsat veriyor. Ama 6 saat uyumamak nedir yaa bugun isyanlardalar galiba.
Kendi kendine dustüyse yükselmez tekrar bende emmeye kalktığında ölcsen yeterli yani benimki 2 saatte bir kalkiyor. Zaten ateşi cikinca sana hissettirir huzursuzluğunu. Aşıdan dolayı ateş okadar yükselmez zaten .
1- Atesi zaten cok yukselmemis, sonra normal vucut isisi saglanmis, yukselmez insaallah tekrar.
2- Bebegin ne kadar surede bir kalkiyor, emmeye kalktikca bakarsin.
3- Dua et, yat ve uyu. Yarin icin guc topla. Ates kontrolunu gerektirecek bir durum yok :)
Canım geçmiş olsun . Ateş yükselebilir yine saat başı bakmanda fayda var ! Çıkarsa eklem yerlerıne soğuk bezle kompleks yap.
Normalde kaç ki ateşi?sagol canim. kontrol ettik. cikmadi allaha sukur.
gecen seferden tecrubeliyiz ya:) 36 yi gorunce soydum hemen. o yuzden cikmadi sanirim.
Çok sevindim canım böyle böyle tecrübelerını birektırceksın tatlım ,sagol canim. kontrol ettik. cikmadi allaha sukur.
gecen seferden tecrubeliyiz ya:) 36 yi gorunce soydum hemen. o yuzden cikmadi sanirim.
Ben olsam saat başı bakarım cnm. Geçmiş olsun
Ben aşı oldgu zaman saat bası bakıyordum ne olur ne olmaz diye.
Bi de ben uygulamadım .cunku cıkmamıstı cok sükür ama yegenime hep yaparlardı annemler , yarım cay bardagına bildigimiz normal asprini eritip eklem yerlerine sürerler iyi gelirdi hemen düserdi,aklında olsun.
Çok teşekkürler fark ettiğin ve hatırladığın için
Gittik doktora, çocuk gastroenterolojistine. Genel durumunu inceledi, iyi dedi. Alerjiden şüphelendi ve test istedi. Anne sütü ve yumurta için; 10 gün sonra çıkacak. Tam kan sayiminda alerjiye hafif bir yatkınlığı olduğu çıktı. Benden de süt ve süt ürünleri diyeti yapmamı istedi. 13 gün. Bir liste verdi dikkat etmem gereken şeylerin olduğu onu paylaşayım burada test yapmayı düşünenler olursa yararlansın. Testi geniş tutma ilk aşamada sadece süt ve süt ürünleri olsun dedi yumurtayı falan çıkartma listeden dedi. Bir de kalsiyum ve d vitamini destegi onerdi kemik erimesine karşı.
Amip olsa da korkmayın vücudun doğal gelişimi bu dedi, amipli dizanteri korkulması gereken şeymiş.
Bir de Defne bu ara bir süredir bir o meme bir bu meme sürekli değiştirerek emmek istiyor. Doktor o yüzden önden biraz sağıp on sütü azaltın son sütü alsın dedi. Ben aslında yapıyordum bunu ama bırakmıştım uzun zamandır. Kilo alımı son 1 ayda azalmış bu nedenle olabilir dedi. Kanamadan da korkmayın dedi, aklınıza bağırsak delinmesi vs. şeyler geliyordur ama gelmesin bunlar öyle şeylere sebep olmaz bu durumda dedi. Anne sütünden aldığı alerji de normal besinden aldığı gibi şoka, krize vs. neden olmaz dedi. Yani açıkçası beni rahatlattı ve bunda Defne'nin hal ve hareketleri etkili oldu biraz da.
Bu haftasonu kendime ekmek yapmakla uğraşabilirim. Ben dolaptan ekmeği peyniri çıkartıp kahvaltı yapmaya zaman bulamıyorum bazen bu dediklerin çok zor benim için
Babası da kesmeseymiş o zaman saçını, Han da gayet haklıymış şok olmakta
Ben de küçükken babam bir ay kadar başka bir şehre gitmiş is için geldiğinde tabi sakalları falan hiç kesmemiş upuzun saç sakal. Ne ben ne de kardeşim gitmişiz babama. Bir fotoğraf var o günden. Kardeşim yay gibi gerilmis babamın kucağında, ben sinmişim öbür dizinde oturuyorum. Çok gulerim o fotoğrafa, çocuklar da haklı hiç görmemişler ki o halde. O fotoğraftan sonra babam hemen kesmiş saci sakalı da yeniden mutlu gunlerimize dönmüşüz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?