haha cok seker ya. yogurt yiyisi de ayri sirinÇok zevkli bir video.
Sen de iyi bilirsin. Ikinci cocuga hamile olunca insan birinciye haksizlik ettigini dusunuyor ve onla daha cok zaman gecirmek istiyor. Garip hisler yasiyorsun. Sanki son kez basbasa kalacakmissin gibi. Hamileligimi ogrendigimden dogum yaptigim gune kadar Han ile ilgilendim.. bir de cok buyuk bir evim var. 9 ay boyunca evdeki tum odalardaki esyalari tek tek cikarip odalari bastan dizayn ettik esimle. Cocuklar icin ve benim icin daha konforlu hale getirdik. Bunlarin hepsini yaparken yalnizdim. Hem buyukle ilgilenmek hem o isler yoruyordu ve dinlenirken sizleri okuyordum ben de. Okudukca da insan merak ediyor devamini. Acaba dogum yapti mi, saglikli mi diye. Ve benim ikinci cocugum ama insan takiliyor bazen. Oyle takip ettim ben de iste. Ama yazmaya zamanim olmadi. Gerek de olmadi. Hala da gerek yok sanki.
Han’i ben cok zor dogum yaptim canim. Ikinciye kadar kendimi ve Han’i doguma hazirlamam gerekti. Ve 9 ay cok yorucu gecti benim icin. Doguma kadar her seyi kendi basima yaptim. Tum hazirliklari.. ailemin nedenleri vardi gelemediler maalesef. Dogumdan sonra da simdiye kadar baska bir seylee ugrasmak istemedim. Han ve Agahla yeni duzenimizi tam oturtmam gerekiyordu. Mesela Han hala oglen uykusu uyuyor. Bunu saglamam gerekiyor bebek de varken.. gibi gibi seyler. Zamana ihtiyacimiz vardi ve duzenimizi kurduk cok sukur. Bundan emin olduktan sonra yazmaya basladim. Bir de ben ilk sunnet konusunda yazmistim kopuk bardak meselesini. Bebegini sunnet ettirecek olanlar faydalansin bilmiyorsa istemistim.Doğrusu bende merak edenlerdenim. Bu kadar uzun zaman Agah la han ı bize neden anlatmadın?
Ya de mi böyle titreye titreye yemeleri.filanhaha cok seker ya. yogurt yiyisi de ayri sirin
Diş çıkarma sancısı da olmasın sakin?Uyku eğitiminin ikinci gününden günaydın. İlk hün annesine kıyak geçmiş oğlum ilk gün diye galiba. Yine tüm uykularını yatağında kendisi uykuya dalarak yaptı amaaaa gece yine çok uyandıyeter ne atakmışsın arkadaş yaaa
gunaydin arkadaslar. S SapkaliA yi tanimiyorum hic bir samimiyetim de yok. ancak sorunuzu sorma uslubunuzdan rahatsiz oldugumu dile getirmek istedim. burda hepimiz cocuklarimizdan bahsediyoruz yoksa isimlerini nerden bilecegiz? kendisi disinda gelen bir suru yeni arkadas var hic birine bu sorular yoneltilmedi. ben de bunu merak ediyorum neden?
niye bu kadar rahatsiz oldun diyenler olabilir. zamaninda A AysheDuru da benzer bir durumda kalmisti, hatirlayanlar olur. haksizliga ugradigini dusundugum biri oldugu zaman seyirci kalamiyorum kusura bakmayin.
meydan derken? siz kim evhamli? bizler cikalim istersen? :))
anlatmak istedigimi anlatabilmisimdir umarim. amacim ne kimseyi kirmak ne laf sokmak. sadece bana oyle geldigi icin rahatsiz oldugumu dile getirdim. burasi herkese acik bi forum. baslik da bize ait degil. sevgiler...
Seni babani ve kardesini cizdim han in fosforlu tahtasina :) kucagimda aglayan agâh’i tutuyordum. Baktim susmuyor ve sesi kulagimi parcalayacak. O sira baska bir seyler mesgul olayim dedim. Aklima siz geldiniz. Kucakta bebekle bu kadar oluyor. Daha iyisini yapacagim :)Çok teşekkürler fark ettiğin ve hatırladığın için
Gittik doktora, çocuk gastroenterolojistine. Genel durumunu inceledi, iyi dedi. Alerjiden şüphelendi ve test istedi. Anne sütü ve yumurta için; 10 gün sonra çıkacak. Tam kan sayiminda alerjiye hafif bir yatkınlığı olduğu çıktı. Benden de süt ve süt ürünleri diyeti yapmamı istedi. 13 gün. Bir liste verdi dikkat etmem gereken şeylerin olduğu onu paylaşayım burada test yapmayı düşünenler olursa yararlansın. Testi geniş tutma ilk aşamada sadece süt ve süt ürünleri olsun dedi yumurtayı falan çıkartma listeden dedi. Bir de kalsiyum ve d vitamini destegi onerdi kemik erimesine karşı.
Amip olsa da korkmayın vücudun doğal gelişimi bu dedi, amipli dizanteri korkulması gereken şeymiş.
Bir de Defne bu ara bir süredir bir o meme bir bu meme sürekli değiştirerek emmek istiyor. Doktor o yüzden önden biraz sağıp on sütü azaltın son sütü alsın dedi. Ben aslında yapıyordum bunu ama bırakmıştım uzun zamandır. Kilo alımı son 1 ayda azalmış bu nedenle olabilir dedi. Kanamadan da korkmayın dedi, aklınıza bağırsak delinmesi vs. şeyler geliyordur ama gelmesin bunlar öyle şeylere sebep olmaz bu durumda dedi. Anne sütünden aldığı alerji de normal besinden aldığı gibi şoka, krize vs. neden olmaz dedi. Yani açıkçası beni rahatlattı ve bunda Defne'nin hal ve hareketleri etkili oldu biraz da.
Bu haftasonu kendime ekmek yapmakla uğraşabilirim. Ben dolaptan ekmeği peyniri çıkartıp kahvaltı yapmaya zaman bulamıyorum bazen bu dediklerin çok zor benim için
Babası da kesmeseymiş o zaman saçını, Han da gayet haklıymış şok olmakta
Ben de küçükken babam bir ay kadar başka bir şehre gitmiş is için geldiğinde tabi sakalları falan hiç kesmemiş upuzun saç sakal. Ne ben ne de kardeşim gitmişiz babama. Bir fotoğraf var o günden. Kardeşim yay gibi gerilmis babamın kucağında, ben sinmişim öbür dizinde oturuyorum. Çok gulerim o fotoğrafa, çocuklar da haklı hiç görmemişler ki o halde. O fotoğraftan sonra babam hemen kesmiş saci sakalı da yeniden mutlu gunlerimize dönmüşüz
evet merak edebilirsin burda bi sorun yok zaten. ancak ard arda bikac kisi ayni kisiye ayni soruyla gidince dikkatimi cekti( nasil ki senin biseyler dikkatini cekiyorsa benim de cekiyor). cunku yeni gelen ve sık yazan baska arkadaslar da var. kimseye ee hadi soyle sen kimsin hakkimizda cok sey biliyosun yoksa nazar degdiren sen misin muamelesi yapilmadi. burda bi anlasalim. 2.si esas rahatsiz oldugum konu eski kan, bu meydan bizim falan gibi hos olmayan soylemler.Son kez kendimi anlaticamdrucilla sen sorduqun icin ozellikle senin adini verdim...Biz burada nerdeyse 1 yili qeckindir konusuyoruz belli insanlar belli nickler kafamiza yer etti az cok samimiyetimiz oldu birburimiz hakkinda bilqimiz yardimlarimiz oldu.Arada bi tartismalarda oldu ozurdiledik kapattik ozurdilemeylede kimseye bisey olmaz bi erdemdir bende kimi kirdiysam.mutlaka ozrumu diledim burda...Tabiki herkese acik platform farkli nickteki insanlar bir iki kelimeyle biseyler sorup yazinca bizde cevabimizi veriyoduk yardimlasiyoduk garibimize qitmiyodu ama S SapkaliA arkadasimiz birden bire qelip uzun uzun konusmalar yapinca bizim hakkimizda bilqili olunca ve bayaqi bi konuskan yapisi olunca ilqimi cekti neden buqune kadar yazmadin konuskan birine benziyosun merak ettim dedim bunda yanlis bisey mi var ? Kendisi bunu aciklayinca sorun kalmayacakti zaten kafamda...Hadi onu qectim sanki biz ona neden yazdin niye yazdin nasil yazarsin demisiz qibi @Mutella Gretchen Grundler @purpleworld vs aaaa iyiki qeldin foruma taze kan qeldi iste art niyet mi var demeleri bana cok sacma qeldi.Bence insanlar biraz karsidakinin ne dusunceyle yazdiqini oqrenip oyle yorum yapsinlar herkeste koskoca insan kendini aciklayabilir diye dusunuyorum...!
Bilmem anlatabildim mi ?
Sayqilar...
yaa ben de sana yazmayi dusunuyordum nasil gidiyor ilk gunden nasil basarili oldun, hangi rutinleri uyguluyorsun diye. ama valla masallahimi dedim nazar degdirmedim :))Uyku eğitiminin ikinci gününden günaydın. İlk hün annesine kıyak geçmiş oğlum ilk gün diye galiba. Yine tüm uykularını yatağında kendisi uykuya dalarak yaptı amaaaa gece yine çok uyandıyeter ne atakmışsın arkadaş yaaa
Tesekkur ederim. O derdi kimse ceksin istemem. Sagol..S SapkaliA iyi ki gelmişsin canım . Yorumlarımdaki en ufak ayrıntılara dikkat edip de taaa buralara memleketimin portakalını göndermek isteyen , iki çocukla uğraşırken sağlık sorunumla ilgili tecrübelerini uzuuuun uzuuun anlatan birini tanımaktan mahrum kalmak istemezdim. Çok iyi yürekli olduğun o kadar belli ki :)
ustune gitme icermedgi icin mi topic meydana benzetilip sahipleniliyor?uslupta ne hata var ki cnm.. kendini bu kadar güzel ifade eden biri için çok zor yazmadan okumak, şaşırtıcı... hani bazı insanlar çekingendir, sonradan dahil olamazlar gruba.. ama öyle bir durumu da yok belli ki.. merak edilmiş sorulmuş esprili bir dille.. bence sıkıntılı bir durum, hakaret,, eleştiri,,üstüne gitme vs içermiyor.. bir de asıl bu şekilde yorumlanınca ortada bir mevzu varmış gibi oldu, yoksa gayet ufak bir merak hali içeriyor bu soru sadece.. gıyabında ne düşünüp hissedildiği ise kişilerin kendisini bağlar tabi.. zira herkesin birbiri hakkında az çok fikri vardır zaten..
Onlar taze kan qeldi quzel oldu deyince bende ewet biz eski kaniz daha oncede biz vardik devamda edecez paylasimlara dedim ne var bunda kan muhabbetini baskalari acti yani ben deilde neyse seni qercekten seviyorum oyuzden canimiz sklmasini istemiyorum canimevet merak edebilirsin burda bi sorun yok zaten. ancak ard arda bikac kisi ayni kisiye ayni soruyla gidince dikkatimi cekti( nasil ki senin biseyler dikkatini cekiyorsa benim de cekiyor). cunku yeni gelen ve sık yazan baska arkadaslar da var. kimseye ee hadi soyle sen kimsin hakkimizda cok sey biliyosun yoksa nazar degdiren sen misin muamelesi yapilmadi. burda bi anlasalim. 2.si esas rahatsiz oldugum konu eski kan, bu meydan bizim falan gibi hos olmayan soylemler.
Bu konuda biz de hala dengesiziz.. Duru’nun gece uykusu sorunu yok, ama bazen bir kere kalkıyor emmeye bazen üç dört kere.. hepsinde hemen geri uyuyor ama benim uykum acaip bölünmüş oluyor tabiŞu an 3 e düştü amaç 1 e düşürebilmek bakalim :)
Cnm ateşi 35,5 genelde yazmışsın ya hani, o olmamalı.. önce yazmayayım dedim ama emin olmak için baktım epey de büyük ihtimal ateşölçerinde sorun var. Bu durumda 37,5 diye düşündüğünde de aslında 38,5 falanmış. Çünkü diğer türlü hipotermi oluyor çocukta.. o da çok zor ev ortamında ve çocuk sağlıklıyken.. bir de kendini ölçer misin aynı termometre ile?sagol canim.biz de baktik surekli. zaten yatmadan once dusmustu 36 ya ama yine de baktik. nolur nolmaz.
Artık hiç yorum yapamıyorum. Öyle diyorum olmuyor böyle diyorum olmuyor. Hepsi birbirine karışmışta olabilir.Diş çıkarma sancısı da olmasın sakin?
Her uyduğunda emziriyor Muş’un canım nasıl yaptınUyku eğitiminin ikinci gününden günaydın. İlk hün annesine kıyak geçmiş oğlum ilk gün diye galiba. Yine tüm uykularını yatağında kendisi uykuya dalarak yaptı amaaaa gece yine çok uyandıyeter ne atakmışsın arkadaş yaaa
Valla çok sevimirim fikrini paylaşırsan, o zaman ben bekleyeyim senin ürünü kullanmanıMarkasına hiç bakmadım inan. N11 den aldım. Evet 5 numara banada akış hızı az gibi geldi ben 6 numara aldım ama benüz gelmedi. Ya bugün ya da pazartesi gelir. İstersen ben deneyeyim öyle al sen.
5 kişi peş peşe aynı şeyi yazmasaydınız bir kişi efendi gibi sorsaydı kimse takilmazdi buna. Belki ben yanlış anladım ama bana görünen şu, başka bir yerde konusup anlaşmışsınız muhtemelen birbirinizi de gaza getirmişsiniz, hadi yazalım demişsiniz öyle gelmişsiniz. Daha önce başka forumda -ya da forumların alt başlıklarında diyeyim-mod olarak görev aldim ve her yeni gelene daha çok yazsın diye teşvik eder gibi konuşurdum ve buna teşvik ederdim üyeleri de. 10 senede forum mantigi değişmediyse tavrın bu olması gerekir. Yeni insanlar yeni fikirler demektir, forum da her daim bu yeni fikirlere ihtiyaç duyar. Benim elimde değil yakın gördüğüm bir insanı ezmeye çalışırlarsa koruma içgüdüsü var bende ve bugün ileri derecede bu şekilde hissettim. Gayet güzel bir Türkçeyle ve kendini açık ederek yazıyor, yeni şeyler söylüyor yardimci olmaya çalışıyor ve iyi niyetini çok kez gösterdi diye düşünüyorum. Bu tavır o yüzden beni rahatsız etti. Dedigim gibi bir kişinin sorması sorun olmazdı, insan bu merak eder tabi ama pes peşe sorulunca taraf olma ihtiyacı doğuyor.Son kez kendimi anlaticamdrucilla sen sorduqun icin ozellikle senin adini verdim...Biz burada nerdeyse 1 yili qeckindir konusuyoruz belli insanlar belli nickler kafamiza yer etti az cok samimiyetimiz oldu birburimiz hakkinda bilqimiz yardimlarimiz oldu.Arada bi tartismalarda oldu ozurdiledik kapattik ozurdilemeylede kimseye bisey olmaz bi erdemdir bende kimi kirdiysam.mutlaka ozrumu diledim burda...Tabiki herkese acik platform farkli nickteki insanlar bir iki kelimeyle biseyler sorup yazinca bizde cevabimizi veriyoduk yardimlasiyoduk garibimize qitmiyodu ama S SapkaliA arkadasimiz birden bire qelip uzun uzun konusmalar yapinca bizim hakkimizda bilqili olunca ve bayaqi bi konuskan yapisi olunca ilqimi cekti neden buqune kadar yazmadin konuskan birine benziyosun merak ettim dedim bunda yanlis bisey mi var ? Kendisi bunu aciklayinca sorun kalmayacakti zaten kafamda...Hadi onu qectim sanki biz ona neden yazdin niye yazdin nasil yazarsin demisiz qibi @Mutella Gretchen Grundler @purpleworld vs aaaa iyiki qeldin foruma taze kan qeldi iste art niyet mi var demeleri bana cok sacma qeldi.Bence insanlar biraz karsidakinin ne dusunceyle yazdiqini oqrenip oyle yorum yapsinlar herkeste koskoca insan kendini aciklayabilir diye dusunuyorum...!
Bilmem anlatabildim mi ?
Sayqilar...
Ben hevesle bekliyorum ilk limon yemesini ve yoğurt yemesini. Limona daha çok varmış ama yoğurt yakındır inşallah alerji çıkmazsaYa de mi böyle titreye titreye yemeleri.filan
Babanın saçlarını kıvırcık yap ayni biz, çok güzel çizmişsin özellikle kardeşimiSeni babani ve kardesini cizdim han in fosforlu tahtasina :) kucagimda aglayan agâh’i tutuyordum. Baktim susmuyor ve sesi kulagimi parcalayacak. O sira baska bir seyler mesgul olayim dedim. Aklima siz geldiniz. Kucakta bebekle bu kadar oluyor. Daha iyisini yapacagim :)
Ah canım çok düşüncelisin ama ben nazar olayını hiç aklıma getirmiyorum hiç bir konuda. Yani aklımada kalbimede almıyorum diyeyim. Zaten bir aydır deniz atak dönemini hakkıyla yaşadığı ve yaşattığı için bir anda gece uyku düzeni bozulmuştu. Zaten çok sık uyanıyor bende uyuyamıyorum yorgunum dedim ve aniden karar verdim. İlk gün çok iyiydi. İkinci gün yine uykuya dalarken çok uğraştırmadı beni. Ama gece yine çok sık uyandı. Ben normaldede yaptığım şeyleri yapıyorum gece uykuya dalmadan önce. Odaya geçiyoruz. Önceden banyo yaptırıyorum artık havalardan dolayı gündüz ve gün aşırı yaptırdığım için elini yüzünü yıkıyorum. Alt ı değiştiriyorum pijamalarını giydiriyorum beslenme ve sonra yatağına koyuyorum. Yanında sandalyemi koyuyorum. Emziği ağzında dönüyor sesler çıkarıyor bir süre sonra mızmızlanınca okşuyorum şarkı söylüyorum. Daha çok ağlar gibi olunca yağmur sesi açıyorum çok seviyor. Derken uyuyor. Böyle güzel anlatıyorum ama henüz hiç ağlamadı ağlarsa sakinleştirmek daha zor olacaktır ne yaparım şuan pek bilemiyorum. Saat 21.30 da uyumuş oluyor. 20.30 da beslemiş oluyorum. Banada uyaun saati diye ben uyumadan önce 23 civarında uyandırmadan tekrar besliyorum ve sonrasında uyansa bile 6 saate kadar tekrar beslemeden uykuya dalmasını sağlıyorum. Sonra sabaha karşı 5 civarında tekrar besleniyor ve 8 de uyanıyor. Şimdilik böyleyiz. Ama gündüz uykuya dalması çok daha kolay oluyor 5-10 dk içinde uyuyoryaa ben de sana yazmayi dusunuyordum nasil gidiyor ilk gunden nasil basarili oldun, hangi rutinleri uyguluyorsun diye. ama valla masallahimi dedim nazar degdirmedim :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?