- 18 Şubat 2016
- 878
- 1.194
- 113
Aynen bizde öyleyiz.Ben meme reddi yapıyor diye emzigi vermiyorum ama umurunda mi?Tabi ki hayır. Sen vermezsen de ben bulurum emerek bir şey diyor yine de uykusu gelene kadar yanasmiyor emmeye. Yüzüm, parmaklarim,kendi parmakları onun için bir emme aracı.Ya birde ben şu damak meselesini hiç anlamıyorum sanki alt damak hafif sis gibi ama beklenti içinde olduğumdan mi bana öyle geliyor yoksa gerçekten mi öyle bilmiyorum.Yaşasın oral dönem !surekli emzik verin diyor. hatta emzik agzindayken bike uyku faz gecislerinde elini agzina goturuyor emmek icin. emzik yoksa elini emiyor. sonra da uyaniyor. meme emdikten sonra bile eli agzinda. genel bi emme problemimiz var. yuzune egilirsem beni emmek istiyor. yanagimi vermeyince sinirleniyor bideya dis geliyor ya da surekli kendini sakinlestirme modunda. onceden uykuya geciste alir uyuyunca atar bi daha da aramazdi emzik falan. anlayacagin fenalardayiz :)
tesekkure gerek yok canim dogru bildigimi yaptim ve bundan sonra da oyle yapacagim. sahsim adina burda olmandan mutluluk duyarim. onca mesgalenin arasinda firsat yaratip uzun uzun yaziyorsun, yardimci olmaya calisiyorsun. rahatsiz olan varsa okumasin gecsin. sen rahat olDegerli anneler;
Ismimi sabah gordugum andan itibaren tum yazilanlari zorlanarak okudum. Keske bir yardimim dokunsaydi birine de; hakkimda yazilanlar o baglamda olsaydi. Birden ne oldu, nasil gelisti bu olaylar bilemiyorum veya bilmek istemiyorum.
Babamin tayini munasebetiyle cok fazla okul degistirdim, ve her zaman dislanmayla karsilandim ama daha sonra tanindikca bu durum degisti. En son orta 1. Sinifta boyle bir dislanma yasadigimi hatirliyorum ve bir de bugun hissettim. Dislanma da demeyeyim de varligimdan kaynakli bir rahatsizlik verme. Bu sureclerde kendimi hep hep hep okumaya verdim. Cok okudum, kisilerle muhabbet ve yakinligin beni yiprattigini hissettim zaman gectikce. Bugun de bunu hissettim. Yillar geciyor, kisiler degisiyor ama olaylar hep ayni. Keske olaylar da degisse, o kisiler tavirlarini da degistirebilse yillanirken. 30 yasindayim. Ve bugunki tartisma beni fazlasiyla incitti. Bir kucagimda kucuk oglum aglarken diger yandan buyuk oglum benden oyun beklerken, bu sayfalari okumak ve cevap vermeye calismak beni utandirdi kendimden. Bir ara kendime disardan baktim ve dedim: ne oluyor, ne icin?
Bugunku yersiz tartismanin dogurdugu guzel sonuc; herkesin birbirini daha iyi tanimasi, hassasiyetleri ve kirilganliklari, beklentileri bilerek, bundan sonra herkesin birbirine ona gore davranmasi olur insaallah.
Verdigim rahatsizliktan dolayi herkesten af diliyorum. En cok da bebeklerimizden. Hicbir zaman manipülatif bir insan olmadim, bundan sonra da olmayi dusunmuyorum.
Ayricadrucilla ve Gretchen Grundler sizi hic tanimiyorum. Hayatimda ilk kez tanimadigin kisilerin beni savunduguna sahit oldum. Tesekkur ederim.
Kimseye sen soyle dedin, soyle demek istedin gibi bir sey soylemek istemiyorum. Her ortamin bir ruhu var ve ben bu ruhu bozdum sanirim. Onceki gece 2016 agustos anneleri topigine baktim; artik herkes buyutmus bebegini, topik bos kalmis. En fazla 1 sene sonra muhtemelen burda da ayni sey olacak. Tartismakla kirlenmesin burasi bu kisa surede. O zamana kadar burda ebedi dostluklar edineceksiniz belki de.
Cok degerli paylasimlar yapip, emek harcayan guzel arkadaslar; beslenme, uyku egitimi vs.. Cabalariniz takdire sayan. Bu konuda sizleri takip etmeye devam edecegim ben. Insallah rahatsiz olmazsiniz.
Allah istisnasiz burdaki her anneye ve bebegine saglik, afiyet versin. Her sey gonlunuze gore olsun.
İyi ki varsın. Gerçekten çok keyif alıyorum yanıtlarını okurken. Kimsenin kimseden rahatsız olması söz konusu olamaz. Rahatsız olan da görmezden gelir yahut engeller olur biter. Sen üzme kendini lütfen.Degerli anneler;
Ismimi sabah gordugum andan itibaren tum yazilanlari zorlanarak okudum. Keske bir yardimim dokunsaydi birine de; hakkimda yazilanlar o baglamda olsaydi. Birden ne oldu, nasil gelisti bu olaylar bilemiyorum veya bilmek istemiyorum.
Babamin tayini munasebetiyle cok fazla okul degistirdim, ve her zaman dislanmayla karsilandim ama daha sonra tanindikca bu durum degisti. En son orta 1. Sinifta boyle bir dislanma yasadigimi hatirliyorum ve bir de bugun hissettim. Dislanma da demeyeyim de varligimdan kaynakli bir rahatsizlik verme. Bu sureclerde kendimi hep hep hep okumaya verdim. Cok okudum, kisilerle muhabbet ve yakinligin beni yiprattigini hissettim zaman gectikce. Bugun de bunu hissettim. Yillar geciyor, kisiler degisiyor ama olaylar hep ayni. Keske olaylar da degisse, o kisiler tavirlarini da degistirebilse yillanirken. 30 yasindayim. Ve bugunki tartisma beni fazlasiyla incitti. Bir kucagimda kucuk oglum aglarken diger yandan buyuk oglum benden oyun beklerken, bu sayfalari okumak ve cevap vermeye calismak beni utandirdi kendimden. Bir ara kendime disardan baktim ve dedim: ne oluyor, ne icin?
Bugunku yersiz tartismanin dogurdugu guzel sonuc; herkesin birbirini daha iyi tanimasi, hassasiyetleri ve kirilganliklari, beklentileri bilerek, bundan sonra herkesin birbirine ona gore davranmasi olur insaallah.
Verdigim rahatsizliktan dolayi herkesten af diliyorum. En cok da bebeklerimizden. Hicbir zaman manipülatif bir insan olmadim, bundan sonra da olmayi dusunmuyorum.
Ayricadrucilla ve Gretchen Grundler sizi hic tanimiyorum. Hayatimda ilk kez tanimadigin kisilerin beni savunduguna sahit oldum. Tesekkur ederim.
Kimseye sen soyle dedin, soyle demek istedin gibi bir sey soylemek istemiyorum. Her ortamin bir ruhu var ve ben bu ruhu bozdum sanirim. Onceki gece 2016 agustos anneleri topigine baktim; artik herkes buyutmus bebegini, topik bos kalmis. En fazla 1 sene sonra muhtemelen burda da ayni sey olacak. Tartismakla kirlenmesin burasi bu kisa surede. O zamana kadar burda ebedi dostluklar edineceksiniz belki de.
Cok degerli paylasimlar yapip, emek harcayan guzel arkadaslar; beslenme, uyku egitimi vs.. Cabalariniz takdire sayan. Bu konuda sizleri takip etmeye devam edecegim ben. Insallah rahatsiz olmazsiniz.
Allah istisnasiz burdaki her anneye ve bebegine saglik, afiyet versin. Her sey gonlunuze gore olsun.
ahaha ne kadar suruyor acaba uzun surmese bari :)))Aynen bizde öyleyiz.Ben meme reddi yapıyor diye emzigi vermiyorum ama umurunda mi?Tabi ki hayır. Sen vermezsen de ben bulurum emerek bir şey diyor yine de uykusu gelene kadar yanasmiyor emmeye. Yüzüm, parmaklarim,kendi parmakları onun için bir emme aracı.Ya birde ben şu damak meselesini hiç anlamıyorum sanki alt damak hafif sis gibi ama beklenti içinde olduğumdan mi bana öyle geliyor yoksa gerçekten mi öyle bilmiyorum.Yaşasın oral dönem !
Hemşehri deyip sevdik birbirimizi.Hiç düşündüğün gibi bir şey yok alınıp üzülme değerli bir insansın. Fark yaratiyorsun ve bu fark takdire şayan.Burada bir sürü farklı görüşten değerli anne var.Bunlarin oluşturduğu sentez öyle güzel ki.Sende ve buraya gelene yeni eski bütün anneler o mozaigi oluşturan en güzel taşlar.Hepimiz öyle yorucu dönemlerden geçiyoruz ki ve birde fıtri olarak uzulmeye sıkılmaya çok musaitiz.Annelik zor ve kutsal ama dostlukta çok önemli.Burada bunu güzelce oluşturduk lütfen sen ve herkes burada olsun.Zor günlerde birbirimize bizim gibi olanlara ihtiyacimiz var.Degerli anneler;
Bence başkaları seni “savununca” ortada savunulacak bir durum varmış gibi oldu.. yoksa çok kısa net kırıcı olmayan bir “bu kadar güzel yazdığın halde neden yazmadın merak ettik” sorusundan ibaret olay.. hani biri sormuş,, diğerleri de sormaya bahane arıyormuş gibi düşünülmesi yeterli, ötesi yok yani.. ki itiraf edeyim ben daha önce de kaç kez sorayım dedim sonra araya başka şey girdi hep.. yoksa ne dışlanması, ne münasebet.. bir kere sanal bir platform neticede,, aynı havayı bile solumuyoruz.. rahatsız olan olsa bile “oldum” denecek yer değil yani, okumazsın rahatsız olduğun insanı biter olay.. takılma daha fazla bence.. yine de kıymeti varsa özür dilerim kendi adıma tabi.. gerçekten merak ederek yazmış olmakla beraber kırılacağını hiç düşünmedim..Degerli anneler;
Cnm eski arkadaşınsa, yani çocukluk arkadaşınsa nostaljik kutular var; tavsiye ederim.. kardeşim almıştı da bayıldım ben.. eski şekerler vs, kutu yapmışlar.. hatta zamanın varsa kendin de oluşturabilirsin..Kızlar iyi günler konulardan tamamen bağımsız ama benim için önemli bir şey sormak istiyorum.Çok yakın bir kız arkadaşım var.Ona güzel anlamlı,anısı olan bir hediye almak istiyorum.Böyle bir hediye daha önce almış olan ya da aklına bir fikir gelen olursa bana yardımcı olabilir mi?Kar Küresi almak istedim ama hep çiftler için yapılmış.Güzel bir şey bulamadım
Test yapıldı ama çıkmadı bir şey, zaten bu yaştaki Bebeklerde çıkmıyor genelde. Doktor da diyet başlattı. Sizde durum nasıl?Alerji testi mi yapıldı yoksa bir öngörü olarak mi yapıyorsun canım
Canim öncelikle eskiden beri takipteysen biliyorsundur ki ben asla bir taraf olmam zaten topik sahibi oldugum icin taraf olmam da etik olmaz ki herzaman dengeyi koruyan kisiyimdir. Cunku oyle olmaz isem topik arap saçina döner. Burada hep belirttigim sey internet dilinin hep yanliş anlaşilabildigi konusudur ki Turkce dilinin ozelliğinden de kaynaklanıyor. zaten dikkat edersen ben ESKI yada YENI diye bir ayrim yapmadim. Kadinlar klubunde de dikkat edersen her uyenin profilinin altinda aktif uye mi yeni uye mi kidemli uye mi yazar bunun mantigi nedir ? Bunun mantiğı foruma verilen emek ile doğru orantilidir dikkat ederseniz her yorum sayisi ve begeni sayisi arttikca forum da puan veriyor :) Benim kidemli uye dediklerim basindan beri emek edip yazanlardir. Ama bu demek değil ki yeni katilan arkadaşlarimızi aramiza almiyoruz boyle bir durum tabiki yok. Evhamlihatunun yazdiginin bir espri mahiyetinde oldugu kanisindayim alinganlik yapmayalim arkadaslar bolca paylaşım olacak dahaBen de eski yeni olayında bir şeyler söylemek isterim.Aslında yeni kimse yok aramızda bende dahil cogu kişi hamileligimizin ilk gününden itibaren takipteyiz bir şeyler öğrenmeye çalışıyoruz.Bazılarımız girişken olmadığımız için hemen yazamayip sessizce takip etmeyk tercih ettik.Mesela benim ilk sayfalardan itibaren ara ara yazıp cevap alamadığım acaba yazım görülmedi mi diye düşündüğüm anlar oldu.Bazen sanki burda yokmusum hissine çok kapilmisimdir.Bazı arkadaşların yazılarına onlarca cevap gelirken benim o anda ihtiyacım olan ,gelen cevaplara göre hareket edeceğim anlarda yalnız kalmışlığın çok oldu.Bunlara çok takılmadan yazmaya devam ettim ve elbette devam edeceğim ama yeni olan bazı sorunları olup yorum bekleyen,dertlesmek isteyen arkadaslarimizin mesajlarını görmezden gelmeyelim,hepimizin bazı konularda birbirimize ihtiyacımız var.Hepinize bebislerinizle sorunsuz,sağlıklı,huzurlu günler diliyorum.
Bilmiyorum ama belki midesini yakabilir. Boşver hemen verme biraz alışsın yemek yemeğe ondan sonraver ters tepmesin.Ben limonu hemen vermek istiyordum ya az tatsa ne olur ki :)
Aslında gönül ister ki el emeği yap en güzel hediye el emeği olan ama bebeklerden vakit kalmıyor ki. Birisi daha demiş benzer bir şey ama ben de ilk bunu düşünmüştüm. Ya fotoğraf albümü yapabilirsin eski olanlardan hani şu fotoğrafın sayfa arasına sabitlendigi notebook mağazalarında bulabilirsin. Ya da fotoğraf çerçevesi yaparsın pano gibi daha küçük boyda 2-3 fotoğraf ve birlikte yaptığınız bir şeylerin anısı olabilir. Birlikte gittiğiniz tatilden bir taş veya sana onu hatırlatan bir şey. Orta boy derinliği olan bir çerçeveye yapabilirsin Ikea'da bulabilirsin çerçeveyi de. İkincisi sürekli duvarında durduğu için daha güzel olur göz önünde durur.Kızlar iyi günler konulardan tamamen bağımsız ama benim için önemli bir şey sormak istiyorum.Çok yakın bir kız arkadaşım var.Ona güzel anlamlı,anısı olan bir hediye almak istiyorum.Böyle bir hediye daha önce almış olan ya da aklına bir fikir gelen olursa bana yardımcı olabilir mi?Kar Küresi almak istedim ama hep çiftler için yapılmış.Güzel bir şey bulamadım
Çare uyku eğitimi bu durumda, ben de o dediğini okudum ve aklıma ilk uyku eğitimi şart demek geldiNetten de okuyorum 4. Ayda uyku gerilemesi yaşıyormuş bebekler. Ve tekrar eski uyku düzeni olmayacak yazıyor. Beni de en çok endişelendiren durum bu. Tamam atak bitecek ama bu bozulan düzenleri nasıl eski haline dönebilir ki. Sihirli değnek olması gerek gibi
Sen bir ruh falan bozmadın, böyle küçük şeyler olay oluyorsa ruh muhtemelen sem gelmeden bozulmuştur. Ben sessiz takip etmeni değil aktif yazmanı isterim çünkü yazdıkların insana güç veriyor cesaretlendiriyor. Hiç tanımadığım halde seni kendime benzettim biraz; yazım şeklini, uzun uzun açıklama yapmanı falan o yüzden hemen kanım kaynadı belki de. Umarım gitmezsin, gidersen de Han ve Agâh çok şanslı bunu onlara bir ara iletirsin büyüyünce. Greçın Teyze böyle diyor dersinDegerli anneler;
Ben diyeti bırakmıştım.Bugün tekrar başladım.Kakasi mukuslu ve hemen benzini değiştirip,pisik önleyici surmene rağmen kizariyordu poposu bence kesinlikle süt alerjisi bende emin oldum artık.Birde alerjisi olan bebekler çok kilo alamiyorlarmis seninkinin kilosu normal mi?Test yapıldı ama çıkmadı bir şey, zaten bu yaştaki Bebeklerde çıkmıyor genelde. Doktor da diyet başlattı. Sizde durum nasıl?
Evet canım devam et en iyisi, belirtiler onu gösteriyor. Evet öyle deniyor ama bizde kilo normal ilerliyor çok şükür ama her an ivme tersine döner diye de korkmuyor değilim:)Ben diyeti bırakmıştım.Bugün tekrar başladım.Kakasi mukuslu ve hemen benzini değiştirip,pisik önleyici surmene rağmen kizariyordu poposu bence kesinlikle süt alerjisi bende emin oldum artık.Birde alerjisi olan bebekler çok kilo alamiyorlarmis seninkinin kilosu normal mi?
Yok canım olmaz artık inşallah korkma.Bizimkininde kilosu normaldi ama geçen ay çok kustu kilosu su anda biraz geriledi.Aman sağlıklı olsunlarda kilo önemli değil artık.Canım birde ben çayı boş icemiyorum yanında birşeyler olsun istiyorum.kuruyemiş yasak ama çekirdekten zarar gelir mi acabaEvet canım devam et en iyisi, belirtiler onu gösteriyor. Evet öyle deniyor ama bizde kilo normal ilerliyor çok şükür ama her an ivme tersine döner diye de korkmuyor değilim:)
Hiç düşünmemiştim ama alerjik olarak ağaçta yetişen kabuklu yiyecekler olarak geçiyor, ayçiçeği ağaç değil sanki, Yemeklerde ayçiçek yağı kullanıyor musun? O bi şey yapmadıysa çekirdek de yapmaz diye tahmin ediyorum. Bana bi şey olmaz gibi geldi ama yanlış yönlendirmek de istemiyorum:)Yok canım olmaz artık inşallah korkma.Bizimkininde kilosu normaldi ama geçen ay çok kustu kilosu su anda biraz geriledi.Aman sağlıklı olsunlarda kilo önemli değil artık.Canım birde ben çayı boş icemiyorum yanında birşeyler olsun istiyorum.kuruyemiş yasak ama çekirdekten zarar gelir mi acaba
Hep zeytinyağı kullaniyorum hiç denemedim aslında.keşke forumda bir de çocuk doktorumuz olsa teorideki bilgileri de ona sorarız:)Hiç düşünmemiştim ama alerjik olarak ağaçta yetişen kabuklu yiyecekler olarak geçiyor, ayçiçeği ağaç değil sanki, Yemeklerde ayçiçek yağı kullanıyor musun? O bi şey yapmadıysa çekirdek de yapmaz diye tahmin ediyorum. Bana bi şey olmaz gibi geldi ama yanlış yönlendirmek de istemiyorum:)
ooo konu ne kadar uzamış gereksiz yere .canım benım merakım çok uzun yazıyorsun tek tek anlatıyorsun , açıklıyorsun .yanı buraya çok zaman ayırabılıyorsun anlamına geliyor bana göre ,seni yargılamıyorum yanliş anlama .yazdıklarından faydalananlarda oluyordur okumayıp geçenlerde .isteseydin daha öncede yazabılirdin diye dikkatımı çekti ve bu düşüncemi paylaştım ,Şen’de açıklama yapmışsın zaten . tecrübeli anneyle , teorikteki annemin farkı çok açık ortada ! Kırılma gücenme lütfen ...Han’i ben cok zor dogum yaptim canim. Ikinciye kadar kendimi ve Han’i doguma hazirlamam gerekti. Ve 9 ay cok yorucu gecti benim icin. Doguma kadar her seyi kendi basima yaptim. Tum hazirliklari.. ailemin nedenleri vardi gelemediler maalesef. Dogumdan sonra da simdiye kadar baska bir seylee ugrasmak istemedim. Han ve Agahla yeni duzenimizi tam oturtmam gerekiyordu. Mesela Han hala oglen uykusu uyuyor. Bunu saglamam gerekiyor bebek de varken.. gibi gibi seyler. Zamana ihtiyacimiz vardi ve duzenimizi kurduk cok sukur. Bundan emin olduktan sonra yazmaya basladim. Bir de ben ilk sunnet konusunda yazmistim kopuk bardak meselesini. Bebegini sunnet ettirecek olanlar faydalansin bilmiyorsa istemistim.
Hic duymamıstim iyiki paylastin. Gerci oyle sarsmiyoruz cocugu ama acaba pışpışı fazla yapiyormuyuz diye de düsunmedim degil.Peş peşe mesajlarla foruma çökmüş gibi oldum ama paylaşmadan edemedim. Hepimiz deli bir atak döneminin içindeyiz; ağlama krizleri gırla gidiyor, bazen o krizler bizi de ağlama krizine sokuyor, kendimizi kaybetmeyelim aman dikkat edelim. Link burada mutlaka bakın ama ihmal etmeyin.
Aferim akıllı kıza. Emziksiz nasil devam ediyorsunuz peki hala elini agzina götürmesi yasak mı? O kadardan birsey olmaz herhalde ama insallah hasta olmaz.Oo 6 saat çokmuş cidden.
Benimkide sapıttı dün gece.1 de uyuttum daha uyanmaz dedim.bizim kız uyuyunca 6 7 saat uyanmaz.
2 de bi baktım cok cok ses geliyor elini elimiyo :)
Gözler fal taşı gibi mümkün değil uyutmak.beni gördü nazlı nazlı gülmeye başladı.karnını doyurdum.koydum beşiğine.annecim çok uykum var lütfen burda uyu dedim.
Yattım yatağıma.bi bana baktı bi ettafa baktı.kendi kendine uyudu.
Ama en kötüsü üstünü örtmemişim yada açmış hatırlamıyorum.biraz önce uyandım buz gibi heryeri.burnuda buz gibi.
İnşaallah hasta olmaz
Çok gecmis olsun neyseki fazla cıkmamıs. Ben bu ates konusunda hic tecrubeli degilim o yüzden yazamadim birsey gerci anca firsatim oldu yazmaya da. Tekrar olmaz herhalde.sagolasin canim. emirin de 37.5a cikti ve daha yukselmeden indi sukur ki.
dun sabah 8de kalktik asi icin. emir gece uyudugunda 12ydi
surekli memedeydi. bu ana napsin
yorguuuuun,bitaaaap. emir uyuduktan sonra ben de bayilmisim. bak uyumusum demiyorum,bayilmisim
annemle esimin gelip atesine bakiyorlar,goruyorum ama konusamiyorum ayilamadigim icin
sadece iyi mi dedigimi hatirliyorum
Guzel bir gun galiba. Yoksa İpek odasina alıştı da kendi kendine mi uyumaya başladı
Ben hala da dışlanıyorumYok
Yok estağfurullah bende özür dilerim yanlış bişey söylemek istemem kırmak ta istemem kimseyi. Her zaman yeniler dışlanır ya birsz öyle hissettim galibahalbuki hep buralardayım
Iki ay sonra canlısını da gorürüz insallah gercekten eğlenceliÇok zevkli bir video.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?