- 29 Mayıs 2016
- 126
- 106
- 103
- 35
Hoşbulduk google playdn uygulama bile varmış sabah bi bakim dedim ben google dan giriyordum zor oluyorduWhatsapp grubu kurmak forumda yasak, hesaplar iptal edilebilir. Buradan konuşuyoruz hepimiz, sonradan da dahil olsan sorun değil derdini yazarsan yardimci olabiliriz. Uyku eğitimi için başlığımız yok burada konuşuyoruz ama blw için çok grup var forumda. Temmuz anneleri, ağustos anneleri daha tecrübelileri okumak istersen haziran temmuz anneleri de var sanırım. Oralarda destek bulabilirsin. Eğer bulamazsan sayfaları söyle yardimci oluruz
Diğer tüm konularda da yardımcı olabilirler sana forumda çok çeşitli konu var.
Hoşgeldin
Benim doktorum da onu tavsiye etti ama ben henüz kullanmıyorumDemir damlası sidefer kullanan var mı? Güya dişlerde leke yapmıyormuş, kiloya göre verebilirsiniz dedi doktor.
Demekki yediğin bir sey yine alerjisini tetiklemis olabilir ne yedigini hatırlıyor musun canim? Zamanla geçecek bu rahatsızlık su an bağışık sistemleri zayıf olduğu için alerjik tepki gösteriyorlar inşallah bir an önce bağışıklık kazanırlar ben de tavuk ve yoğurt yiyince daha çok kizariyor onu farkettim deneyerek anlayacagim alerji testi sonuçlanıncaya kadar bakalımÇok enteresan iki gündür boynunda biraz kızarıklık vardı, krem sürüyordum ama şurup içirmiyordum geçti diye, dışarıdaydık bugün eve bir geldim üzerini değiştirirken farkettim ki tekrar kızarmaya başlamış, hemen şurubu içirdim , şuan uyuyor sabah ne olacak halimiz bakalım. Ne zor bişeymiş bitmedi gitti. Salı günü de bir prof tan randevu aldım bakalım o ne diyecek?
Geçmiş olsun demekki bu aylarda belli ediyor kendini daha çok biz nemlendirici olarak mustela stelapoia krem ve iyilestici olarak kortizonsuz olan coresatin pempe krem kullanıyoruz başka bir çocuk doktoru bunları verdi..Bizdede egzama var canım yüzünde küçük bölgede biraz da bacaklarin da doktor bir krem önerdi 2 gündür kullaniyoruz bakalim etki edecek mi
Evet cnm ben kullanıyorum. İyi yapmışsın, sor tabi ne zaman istersen :) Her kilo için 1 mg veriliyormuş Purferro. O da bir damlaya denk geliyor anladığım kadarıyla çünkü Duru 8 kilo oldu ve 8 damlaya çıkardı doktor.
Çok saol cnm, tam olarak atlamadık ama daha iyiyiz çok şükür :) inşallah bu seneyi daha sağlıklı geçiririz hepimiz, sağlık olmayınca onun dışındaki herşey çok manasız geliyor çünkü :)Merhaba forumun en tatlı, en güzel anneleri. Dünya kadar sayfa olsada üşenmeden okuyorum acaip keyif veriyor boş vakit bulunca burayı okumak.Gene formunuzdasiniz maşallah gayet akıcı gitmiş sayfalar. Ben girip biriken sayfaları görünce çok seviniyorum. Bir gun sayfaları ilerlememiş şekilde görmek çok üzücü olacak. Umarım olmaz o günler yada geç olur olabildiğince diyelim. Öncelikle en son yazdığım destan mesajımı sabırla okuyarak cevap yazan sevgili arkadaşlarla başlayarak kendimizi de ara ara anlatayim.
@Gretchen Grundler size geçmiş olsun defne kuzusu hasta olmuş, bu besin alerjisini hiç diyemiyorum çünkü forumda elini sallasan besin alerjisi, süt alerjisi yada atopik dermatit nedeniyle alerjik bünyeye çarpıyor. Buna hala anlam veremiyorum biri de biziz bunlardan. Ben de alerjen besinleri kestim, diyet listeni söylemişsin çok teşekkürler baktım ona da ama ben bir tespit yapamadım henüz çok dengesiz şekilde ilerliyor benimkisi. Çünkü ben kessem de bir işe yaramıyor, benim veletler mama alıyor ve onda zaten inek sütü var. Şu önerilen özel mamaları denemek istemedim tadının kötülüğünden dolayı yeme düzenleri değişip bir kaosla karşılaşmak istemiyorum zira bu aralar huysuzlukta kombo yapmış durumdayız.Bugün senin doktora gittim, sana teşekkür ederim paylaşımın için kendisini beğendim ilk defa oldu bittiye getirilmediğimi hissettim. Detaylı inceledi ilgilendi, konuştu kartını verdi ne zaman isterseniz arayın dedi. Asıl şok dün yaşandı aslinda bende, hastaneden randevu alırken dedim ki rota asisi olacak asi elinizde yoksa temin eder mısınız gelmişken vurdurayim hani ikiz bebelerle temin etmeyi yada bekleyin alıp geliyoruz konusunu yaşamayalım. Bir de ilkini sizde olmadık sorun olmaz dimi dedim telefona çıkan doktorun asistanina bir saniye doktor beyin hastası çıktı sizi ona bağlayayım dedi ben sok.. adam açtı teli ben diyorum ki kusura bakmayın arkadaşlar size bağladı yo rica ederim ne kusuru falan diyor ben derdimi anlattım tabi vururuz sıkıntı değil dedi peki yarın görüşürüz o zaman dedim. Ve biz bugün gidince daha bizi görmeden asistanı ikizler geldi diyince, asi olacaktı onlar dün konuştuk organize edelim demis hafızası da beni sevindirdi. Bu arada kendisine bir arkadaşımın tavsiyesi ile geleceğimi söyledim telde kim deseydi hımmm defne bebeğin annesi diyecektim komik olacakti hakkaten Bizim bebelerin durumlarını da genel olarak iyi gördü. Oğlum için sünnet önerdi pipi ucunda darlık var bence yapin bir an önce dedi. Bunu daha önce kimse dememişti. Kızın gelisim evresini kilodan bağımsız olarak, oğlana göre daha iyi gördü ki ben de buradada yazmıştım kız oğlumdan önde gidiyor diye. Mesela cadi su anda tam anlamiyla donuyor sirt ustunden yuz ustu tam donus yapiyor ama geri donemiyor ve cildiriyor. Her firsatta her yerde donmus halde miziklanirken buluyorum. Ama oğlan daha poposunu anca yan döndürüyor. Bu yüzden bir kez daha buradan analara sesleniyorum her bebeğin gelişim süreci farklı geç oldu onu yapmıyor bunu yapmıyor demeyin, buna üzülmeyin. illa ki yapacaklar vakti gelince sadece hepsinin vakti farklı aynı anda, aynı karnı paylaşanlarda bile durum bu. Bu arada hepimizin ortak sorunu sac dokulmesinde doktora gitmistim. Kan degerlerim kötü çıkmadı ama genede destek amaçlı biotin hap verdi. Emzirirken sıkıntısız kullanılabilir hatta bebeklere de yarar dedi çok aşırı dokulenlerin aklında olsun.
Ben de yeni yıl itibari ile bebeleri odalarına ayrı ayrı yataklara almayı planlıyorum bi deli cesareti geldi ama hadi hayırlısı diyorum.Uyku eğitiminde bir kaç gecedir kızla ufak ufak turlar yapıyoruz. Çok ısınma halleri bunlar. Tracy de kim west ı de okumuştum ama birine bagli kalmadim acikcasi, ben de aglatmaya dayanamam bu yüzden birkac gecedir park yatağa kızımı koyuyorum elini tutarak emzigi her düşüşte vererek yandan da youtubedan pis pis sesi ile uyuyor. Biraz @mavilipembeli ye benziyor seklimiz şimdilik. Ama henüz bir düzen olduğu yok maalesef. Gündüzleri halen felaket zaten. Gece kısa bunu yaparken Oğlum hala ev tipi ana kucağında sallanarak uyuyor. Çünkü ikisi aynı besikte sallamadan uyutmaya çalıştım organize bir şekilde ayakları kıpır kıpır hale getirip birbirlerini baltalayarak ve beşiğin yatağını düşürecekler aman korkusuna kapılarak birini odada ana kucağında uyutmaya devam ettim uyuyunca oglan diğerinin yanına alıyorum. Bu nedenden odaya geçmeliyim diyorum.
Bu arada bende yeni türkü ve ezginin günlüğü çok dinletirim de dinlerim de biz kop kop şarkıları da dinliyoruz arada beraber kopuyoruzBir de sevimli dostların eğitici şarkılarını söylüyorum. Günaydın diye bir şarkıları var çok sevimli gerçekten bakın derim.
Güzel anneler farkettim ki forumun yarısi wolnattan uyku tulumu almış bende düşünüyorum almayı kızın var bi tane hediye gelmişti onu giydirmesem uyurken de dönecek o var diye dönemiyor. Keşke kehribar gibi hep beraber toplı alsaydık aslında belki bi değişiklik yapardı firma. Bu arada kehribarı artik geceleri takmaya korkuyorum gündüz de bazen unutuyorum bizim için şu anda çok deli bir değişiklik yapmadı kızımın hala deli gibi salyası var diş zamanı bakmak gerek.
@sertk60 ne güzel şeyler söylemişsin vallahi ağzından bal damlıyor, bana herkes onu diyor bir büyüsünler 1,5 yaşına gelince beraber oynayacaklar sen de keyfine bakacaksın diyorlar bakalım kısmet umut fakirin ekmeğidir dimi ama
A AysheDuru canım atlattınız hayırlısıyla şükür diyelim. Allah da bir daha göstermesin inşallah. Sizin için de zor tabiki iki çocuk biri kurtarsa da kendini beklentileri mevcut hem de artarak . Valla ben dışarı çıkıyorum ya, her karşılaştığım ilk önce aaaa ne güzel çok tatlılar masallah diyor arkasından da acıyarak çok zor dimi ayyy düşünemiyorum diyerek bir üzülüyor. Nereye gitsek çok populer oluyoruz sorma
@Simge 84 buradaki herkes ne kadar sikayet de etse cok ama cok sabirli. sikayeti birbirimize ediyoruz bu isin olmazsa olmazi. Boyle olmazsa sikayeti bebelerden cikaran rahatsizlardan oluruz allah korusun. Hepimiz cok ama cok guzel anneleriz, bebeklerimiz de cok sansli.Bak bilgileniyoruz onlar icin araştırıyoruz, paylaşıyoruz daha ne olsun. Polyannayi kanka edindim bebelerden sonra ama mecburen edindim yapacak bir sey yok, oturdum dusundum ya polyanna olacakti yada huniler basima geelecekti polyanna olsun dedim gerci bi cebimde de hep hunim mevcut birde evrene iyi enerji vermeyi koydum arkama gidiyoruz bakalim. size de geçmiş olsun herkes hasta hakkaten ben de hasta oldum benden bebelere de geçti ama şükür çok kötü geçirmediler daha yeni atlattık hepimiz de. Evet bahar gelse ya eve tikildik kaldık.
@garipkedi demeyelim senin nicki becerikli anne diye değişelim bayıldım ınstagramda yaptıklarına eline saglikyetenek fakiriyim ya elimden hiç böyle şeyler gelmez. En son ortaokul zamanı iş teknik dersinde böyle el becerisi işleri yaptım düşün artık gerisini maşallah sana. Bu arada paylaşımlarını halen ilgiyle takip ettiğimi ve tekrar teşekkür ettiğimi de belirtmek isterim. Emek çünkü bunlar vaktini ayırıyorsun her şeyden önce çok çok teşekkürler. Damla kuzusunun düzenine de nazar değmesin ınşallah darısı da başımıza. Bakalım altıncı aya az kaldı ek gıda serüvenlerimizi bende merak ediyorum açıkçası. Kafam hala çok karışık biraz kenarda tutuyorum bu konuyu her şeyde yaptığımın aksine çok özel bir hazırlık yapmıyorum beyin olarak ne olacak meraktayım.
@FarahFarah çok teşekkür ederiz. Gerçekten meme reddi berbat bir şey. Bir de benimkiler çok aşırı dengesiz bir an hiç bir şey yokmuş gibi emerken bir an memede krize giriyor. Her emzireyim dediğim anda acaba şimdi ne yapacaklar allahım lütfen ağlamasın hissi ile baslamak çok zor gerçekten. Allah size de yardim etsin, inşallah bir an önce geçsin bu süreçler.
Sevgili anneler uyku gözümden akıyor gene geleceğim en kısa zamanda inşallah. Seneye görüşürüz adlı iğrenç espriyi yapayım. Çok ama çok tatlı, sans dolu,her şeyin gönlünüzce olduğu bir yıl olsun. Evlatlarimizla sevdiklerimizle birlikte sağlık, huzur, mutluluk dolu , bebelerimiz için butun süreçleri uyumla geçen, ay her şeyi çok iyi, cok güzel yiyiyor ayni zamanda gündüz de gece de cok güzel uyuyor, hem algıları da şahane cingozun ta kendisi cümlesini bol bol kurmanın nasip olduğu bir yıl olsun. Her nerde evlat için dua eden, isteyen, çaba gösteren biri varsa da rabbim ona da nasip etsin. Bu vesile ile @SUU dualarımız seninle.
Hepinize iyi seneler tatlı bayanlar minnoslarinizi bu sefer gobeklerinden öperim.
Kan damlası kabızlık uyku bolunmeleri Vs yaptimi acaba birde kan değerlerine bakılıp mi kullanmaya başladınız (bizde kabızlık yapınca araştırdım fazlasının da zararlı olduğunu öğrendim)Evet cnm ben kullanıyorum. İyi yapmışsın, sor tabi ne zaman istersen :) Her kilo için 1 mg veriliyormuş Purferro. O da bir damlaya denk geliyor anladığım kadarıyla çünkü Duru 8 kilo oldu ve 8 damlaya çıkardı doktor.
Teşekkür ederimEvet cnm ben kullanıyorum. İyi yapmışsın, sor tabi ne zaman istersen :) Her kilo için 1 mg veriliyormuş Purferro. O da bir damlaya denk geliyor anladığım kadarıyla çünkü Duru 8 kilo oldu ve 8 damlaya çıkardı doktor.
Valla ben de öyle evlenmiştim, aile geleneği oldu heralde :)))) aslında en güzeli ama hazırlıkları çok hızlandırmak gerekiyor tabi.. bir yandan nişan elbisesi bakarken bir yandan da gelinlik bakılıyor falan... Allahtan ailece hızlı hareket eden, çok yayılmayan bir yapımız var da şimdilik rayında gidiyor herşey :))İki buçuk ay mı
Baya hızlı çıktılar sizinkiler
Bizim kan tahlili yapıldı. Değerler normal sınırlar içinde çıktı üst limite yakın çıktı. Doktor kan ilacı en değerli ilaç bence bi kaç haftaya başla dediği için başlayacağım bende. Sağlık ocağının verdiği hakkında pek iyi şeyler okumadım A AysheDuru purferro için yanlış hatırlamıyorsam kabız yapmadı, lekesi çıkıyor ve tükürmüyo yazmıştı bende o yüzden bu ilacı sipariş verdimKan damlası kabızlık uyku bolunmeleri Vs yaptimi acaba birde kan değerlerine bakılıp mi kullanmaya başladınız (bizde kabızlık yapınca araştırdım fazlasının da zararlı olduğunu öğrendim)
Hayır canım, demirin onların vücudundaki formu tam kan sayımında ölçülmüyormuş zaten. Ayrıca yapılan bir test varmış ama o bile bir anlam ifade etmiyormuş. (Özel testlere giriyor zaten.) Herkesin bakış açısı farklı tabi ama bizim doktor bırak verip vermemeyi tartışmayı, hiçbir şekilde ihmal etmeyeceksin diyor. Dördüncü aydan sonra demir depoları çok hızlı boşalıyormuş; demir eksikliğinin yahut mütemadiyen kan alıp test yapılmasının demir fazlalığından çok daha riskli olduğunu düşünüyor. Açıkçası benim için de mantıklı, tatmin edici bir açıklama bu. Bir de Dr Atilla’nın sitesinde de çok güzel açıklanmış. O da buna yakın bir izahat ve muhakkak verilmelidir diyor tamamen bilimsel doğrulara dayanarak. Bizde kabızlık yahut uyku problemi yapmadı. Duru normalde uyku sorunu yaşamayan bir bebek, herhangi bir etkisi olsa hissederdim.Kan damlası kabızlık uyku bolunmeleri Vs yaptimi acaba birde kan değerlerine bakılıp mi kullanmaya başladınız (bizde kabızlık yapınca araştırdım fazlasının da zararlı olduğunu öğrendim)
Bende kanserojen madde olduğunu sanirim bna okudum sağlık ocağının verdiğinde kabizlikta eşlik edince hemen bıraktım bu arada sağlık kontrollerine gidiyor musunuz ben sağlık ocağı dışında doktora götürmedim ilk bebek olunca ailed n uzakta yasayinca tecrubesizlik varBizim kan tahlili yapıldı. Değerler normal sınırlar içinde çıktı üst limite yakın çıktı. Doktor kan ilacı en değerli ilaç bence bi kaç haftaya başla dediği için başlayacağım bende. Sağlık ocağının verdiği hakkında pek iyi şeyler okumadım A AysheDuru purferro için yanlış hatırlamıyorsam kabız yapmadı, lekesi çıkıyor ve tükürmüyo yazmıştı bende o yüzden bu ilacı sipariş verdim
Purferro yu Eczanelerde bulamiyorumHayır canım, demirin onların vücudundaki formu tam kan sayımında ölçülmüyormuş zaten. Ayrıca yapılan bir test varmış ama o bile bir anlam ifade etmiyormuş. (Özel testlere giriyor zaten.) Herkesin bakış açısı farklı tabi ama bizim doktor bırak verip vermemeyi tartışmayı, hiçbir şekilde ihmal etmeyeceksin diyor. Dördüncü aydan sonra demir depoları çok hızlı boşalıyormuş; demir eksikliğinin yahut mütemadiyen kan alıp test yapılmasının demir fazlalığından çok daha riskli olduğunu düşünüyor. Açıkçası benim için de mantıklı, tatmin edici bir açıklama bu. Bir de Dr Atilla’nın sitesinde de çok güzel açıklanmış. O da buna yakın bir izahat ve muhakkak verilmelidir diyor tamamen bilimsel doğrulara dayanarak. Bizde kabızlık yahut uyku problemi yapmadı. Duru normalde uyku sorunu yaşamayan bir bebek, herhangi bir etkisi olsa hissederdim.
Ilaci ve doktorun sitesini bir araştırayım teşekkür edermHayır canım, demirin onların vücudundaki formu tam kan sayımında ölçülmüyormuş zaten. Ayrıca yapılan bir test varmış ama o bile bir anlam ifade etmiyormuş. (Özel testlere giriyor zaten.) Herkesin bakış açısı farklı tabi ama bizim doktor bırak verip vermemeyi tartışmayı, hiçbir şekilde ihmal etmeyeceksin diyor. Dördüncü aydan sonra demir depoları çok hızlı boşalıyormuş; demir eksikliğinin yahut mütemadiyen kan alıp test yapılmasının demir fazlalığından çok daha riskli olduğunu düşünüyor. Açıkçası benim için de mantıklı, tatmin edici bir açıklama bu. Bir de Dr Atilla’nın sitesinde de çok güzel açıklanmış. O da buna yakın bir izahat ve muhakkak verilmelidir diyor tamamen bilimsel doğrulara dayanarak. Bizde kabızlık yahut uyku problemi yapmadı. Duru normalde uyku sorunu yaşamayan bir bebek, herhangi bir etkisi olsa hissederdim.
İstanbulda gittiğim çocuk doktoru ilk 6 ay mutlaka bişey olmasa da bi çocuk doktoruna görünün demişti. Memurum Ardahan da yaşıyorum burada özel hastane doktor vs yok devlet e gidiyoruz ama doktorumuz çok iyi. Şimdiye kadar gittik inşallah en az 2 ay daha gidicezBende kanserojen madde olduğunu sanirim bna okudum sağlık ocağının verdiğinde kabizlikta eşlik edince hemen bıraktım bu arada sağlık kontrollerine gidiyor musunuz ben sağlık ocağı dışında doktora götürmedim ilk bebek olunca ailed n uzakta yasayinca tecrubesizlik var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?