2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Evet şimdilik sıkıntımız yok şükür :) çok beklediğinde duman rengi bir leke kalıyor çok az ama o da birkaç yıkamada çıkıyor.

Purferro yu Eczanelerde bulamiyorum bırak eczaneyi depolarında bile yok internette bir iki sitede var ama ne kadar güvenilir ki bilmiyorum
Aynı şeyi bizde yaşıyoruz. Kars Ardahan Erzurum bu üç ilde yok. İnternetten sipariş verin dediler bizede ama onada güvenemem ilaç konusunda. Annemler İstanbul da yaşıyor onlara aldırıp kargoyla gönderticem

Bizde bir kontrole gidelim o zaman inanın bilmeyince zor oluyor göz akıntısı ve kalça rontgeni için gitmiştik işte onunla kaldı sağlık ocağı takiplerne gidiyordum sadece

Bizde bir kontrole gidelim o zaman inanın bilmeyince zor oluyor göz akıntısı ve kalça rontgeni için gitmiştik işte onunla kaldı sağlık ocağı takiplerne gidiyordum sadece
Gerçekten öyle bize de doktor söylemese bizde bi durum olduğunda giderdik ancak. Yaşadığım yer hem küçük hemde imkanlar kısıtlı diye

Bir kaç eklediğim gorseldekine benzer bilgi okuyunca aklım karışmadı desem yalan olur
Ben pek ciddiye almıyorum bu siteyi canım. daha doğrusu kendi fikirlerini bilimsel araştırmaları dilediği gibi büküp evirerek paylaşan hiçbir blog yahut siteyi ciddiye almıyorum. Şu yazıdan bile hiçbir şey anlamadım mesela, demir fazlalığı kabızlık mı yapıyormuş ishal mi? Benim için altında uzmanının imzası olmayan hiçbir yazı bilimsel değer taşımıyor. Fikirdir, başka bir renktir o ayrı.. onun dışında biraz bile bilimselliği olsaydı zaten karşı olduğu şeyin demir takviyesi değil demir tedavisi olduğunu bilirdi yazarı.. malesef henüz neye karşı olduğunu bile bilmiyor gibi geldi bana

http://www.doktorattila.com/demir/

HOCAM SİZE HAK VERİYORUM AMA ÇOK ZORLANIYORUZ DEMİR İLACI VERİRKEN BENDE BEBEĞİME KAN TAHLİLİ YAPTIRDIM KAN DEĞERİ NORMAL ÇIKTI NEDEN DEMİR DAMLASI VEREYİM Kİ?
  • Bir kan testi tüm demir değerlerini göstermez.
  • Rutin bakılan hemogram (tam kan) isimli tahlil demir depolarını göstermez.
  • Demir depolarını FERRİTİN gösterir
  • Oysa ki koruyucu demir tedavisi demir depolarını doldurmak için verilir
  • Bu nedenle kan testinde kansızlık olmasada demir depoları boştur
  • Siz farketmeden demir eksikliği gelişiverir
  • 3-4 ay gibi bir sürede organlar kalıcı hasar görür, siz “aman ben ne halt ettim hemen doktora götüreyim” desenizde iş işten geçmiştir
  • Demir eksikliği olan çocuğunuz sürekli hasta olur, kalp yetmezliği gelişir, iki katı performans göstersede üniversitede istediği bölümü kazanamaz, psikolojisi bozuk bir çocuk olur, kişisel ilişkileri bozulur, çocuk yapmaz, iktidarsız kalır. Bunlar risk !
  • Çocuğunuzu riske atmayın
  • Demir desteği demir eksikliği belirtileri ortaya çıkmadan önce verilmelidir
  • Demir tedavisi ise demir eksikliği gelişmiş çocuklara verilir

Bir doktorun bilgisi elbette daha tatmin edici. Sizi de oyalamiyorum inşallah peki doktora götürdünüz mu takviyeye sağlık ocağı mi başladı bende bebeğim için en iyisini yapayım derken kötü bir şey yapmaktan korkuyorum

Nemlendirici unibaby kullaniyorum ama mustela almayi düşünüyorum. Bizde coresetin pembe kullaniyoruz.
Geçermi acaba yoksa ömrü boyunca devAm eden bi hastalik mi bu egzama acaba biliyor musun canim

Siteyi okudum ikna oldum katkı maddesi olmayan bir damla alana kadar elimdekiyle az az başlayayım belki vücudu alisirsa kabizlikta yapmaz siteye yonlendirdiginiz için de bebeğim adına teşekkür ederim

Bir kaç eklediğim gorseldekine benzer bilgi okuyunca aklım karışmadı desem yalan olur
Bu facebook da bir grup sanırım aralarında çocuk doktoru yada sağlık çalışanı varmıdır acaba? Bu tarz konular da her kafadan bir ses çıkıyor çünki hatta büyük bir kesimde aşıya karşı facede aşı karşıtı bir sürü grup bulabilirsiniz bence bir çocuk doktorundan fikrini alın

Doktoru derken düzenli gidiyor musunuz ben götürmedim de kötü mu yapıyorum ki
İlk 3 ay gittik, daha iyi bir doktor aradım 5. Ay içinde bulamadım. Geri döndüm ilk doktoruna. 4. Ay sağlık ocağına gittim. Demir için vegaferon verdiler, kullanmadım. 29 Aralık'ta ilk doktoruna götürdüm. Vegaferona güvenmediğimi söyledim, sidefer önerdi. Sonra kullanmak istemediğimi söyleyince benim gibi kullanmayan annelerin olduğunu ve bebeklerinin sıkıntı yaşamadığını falan anlattı. Birlikte 9. Aya kadar kullanmamaya karar verdik. Doktorunuzla birlikte karar verin siz de bence.

ben hem saglik ocagina,hem universitede dogum yaptigim icin 6 ay dolana kadar universiteye,hem de ozel doktora goturuyyorum.

Doktoru derken düzenli gidiyor musunuz ben götürmedim de kötü mu yapıyorum ki
Ben her ay doktora götürüyorum sağlık ocağına da sadece aşılar için gidiyorum. İlk yıl doktorunun olmasi önemli diye düşünüyorum sağlık kontrolleri açısından. Benim normal gördüğüm bir şeyin aslında kontrol edilmesi gerekebilir diye. Benim de ilk çocuğum ve dediğin gibi tecrübem yok, sağlık ocağındaki doktora güvenmiyorum bebek konusunda, kendisi de diyor zaten bebekler uzmanlık alanımda değil diye. O yüzden doktora götürüyorum.

Nemlendirici unibaby kullaniyorum ama mustela almayi düşünüyorum. Bizde coresetin pembe kullaniyoruz.
Geçermi acaba yoksa ömrü boyunca devAm eden bi hastalik mi bu egzama acaba biliyor musun canim
Unibaby bence ıslak mendili dışında çok kaliteli bir marka degil yine de her ürün bebeğe farklı etki yapar, büyüdükçe geçiyor olsa da bu kadar şiddetli olmaz su an çok hassaslar canim..

Nelere bakıyorlar acaba

Deliksiz canım :)
Ben endişeleniyorum ama herkes uyandırma diyor.
Dün gecede 12 de uyudu 6 da kalktı.tekrar yattı 12 de uyandı.
Değişiyor yani uyku durumu.
Masallah kac aylik bilmiyorum ama bana ac kalma suresi uzunmus gibi geldi eger gelisimi normalse hic dusunme keyfini cikar derim :) bizde rekor deliksiz 4 saat ustune cikamadik henuz o dq cok nadir her gun degil :)

Unibaby bence ıslak mendili dışında çok kaliteli bir marka degil yine de her ürün bebeğe farklı etki yapar, büyüdükçe geçiyor olsa da bu kadar şiddetli olmaz su an çok hassaslar canim..
Benimde hoşuma gitmedi o krem mustela alcam. Inşaallah gecerya yüzünü kaşıyor. Elini falan tutuyorum kasımasın diye

Nelere bakıyorlar acaba
Kilo boy baş çevresi bıngıldak standart zaten sağlık ocağında da var. Sorunlar ve sorular olursa yönlendiriyor. Kızımın hareketlerine göre gelişimini gözlemliyor. Takip eden ayda bebekte değişecek şeyleri söylüyor ve neleri beklemem nelere hazırlıklı olmam gerektiğini anlatıyor. Bu son dediğimi her doktor yapmıyormuş yalnız benim doktorun huyu olabilir.

Teşekkür ederim bilgi için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…