Cnm iyiyiz anne sutunun kalitesi dusmez sadece icerigi degisir ki o da bebegin ihtiyaci ne ise ona donusur... tanidigin yanlis biliyor. Bol bol anne sutu 2 yil boyunca hatta devam ettigi kadar cnm unutma anne sutu hastaliklardan da koruyor6 ayla 1 sene arasinda yakalarmis ama iste ana yuregi cop cop emsin,hemen büyüsün istiyor:)
6 aydan sonra anne sütünün kalitesinin dustugunu soyledi gecen aksam bi tanidik,dogru mu?
irem nasil,gelisimi,kilosu,keyfi?
Baktim, yoluna giriyor emmesi; yazayim dedim ben de belki bi umut oluruz diye gercekten.masallah canim masallah kuzuya
canim su yazdigin her seyi aynen yasiyorum,ayni soruyu her sabah soruyorum. hatta emir emmeyince "annecim her sabah bir umutla kalkiyorum ama sen yine emmiyorsun" diye soyleniyorum:)
hakikaten emmek istemeyen, surekli kendini arkaya atan bebegi zaptetmek cok zor.ama suan bana umut oldun. bize de dua et de biz de asalim bu soruunu canim insallah. cok sevindim senin adina
Tesekkur ederim.Gözün aydın peki sütün de azalma olmuşmuydu
Maşallah size@FarahFarah
B bursa_83 @Sensitivewitch
Baska meme reddi yasayan var miydi hatirlayamadim kizlar..
Agâh oldu 4,5 aylik. Allah’a sukur 2 gundue memeyi reddetmeden tutuyor. 3 aydir bu haldeydi. Nasil zor emzirdim, nasil sabrettim kendime sasiriyorum. Her gece “cok sukur bugun de emzirdim”diye uyuyordum, her sabah “acaba bugun de reddedecek mi?”diye geriliyordum.
Ne yontemler denedim. En son anlatmistim yuzustu bacagima koyup, o sirada gogsumu acip cevirip gogsumu veriyordum. O saskinlikla emiyordu bir sure.
Gecen sabah uyandi ve emdi. Baktim sonra da emdi ve daha sonra da. O gun her emmesindeb once titreye titreye aldim kucagima gercekten emecek mi diye.
Ve 3. Gun bugun. Reddetmeden emiyor. Insallah devam eder. Ustumden nasil bir yuk kalkti anlatamam. Esime dedim ki “ emen cocuga bakmakta ne varmis sanki!!” O kadar zoruma gidiyordu artik yani anlayin.
Insallah sizin bebekler de yola girer artik. Biliyorum zor ama az daha sabredin.
Hepiniz ve bebekleriniz Allah’a emanet olsun.
Bizim de 23-24 derece ense sıcaksa sorun yok açıkta kalan uzuvlar soğuk olur bebeklerdeKızlar oda sıcaklığı 22 derece olmalı deniyor ama benim bebemin elleri yanakları buz gibi oluyorvücudu sıcak ama. Netcez:) sizin kaç derece ?
Kızlar oda sıcaklığı 22 derece olmalı deniyor ama benim bebemin elleri yanakları buz gibi oluyorvücudu sıcak ama. Netcez:) sizin kaç derece ?
Günaydın benim bebeğimin kakasi hep yeşil sadece birkaç kez sarı gördüm.Bebeğimin kakası koyu yeşil ya sadece süt içiyor. Demir damlası da etkilermiş ama onu vermeden de bu renkti az Kaka yapıyor zaten takip edemiyorum. Uzun süre yapmayıp yaptıktan sonra yeşil oluyordu sonra hardal sarısına dönüyordu ama son üç dört Kaka hala koyu. Sizin Kaka renkleri nasıl
Benimkide öyleydi kayinvalidem üşütmüş mu Vs dedi sürekli bizde artık dayanamayıp doktora götürdük tahlil yapıldı birşey çıkmadı debridat isimli bir sürüp be enterogermina verdi bağırsakları tembellesmesin alısmasın diye çok vermedim üç gün günde bir kez verdim doktor günde üç kez bir ölçek demişti sonra normal sarıya döndü bağırsakları da düzene girdiBebeğimin kakası koyu yeşil ya sadece süt içiyor. Demir damlası da etkilermiş ama onu vermeden de bu renkti az Kaka yapıyor zaten takip edemiyorum. Uzun süre yapmayıp yaptıktan sonra yeşil oluyordu sonra hardal sarısına dönüyordu ama son üç dört Kaka hala koyu. Sizin Kaka renkleri nasıl
Canım biraz geç oldu ama kehribar kolye kullanmıyorum. Nedense korkuyorum kullanmaya, kolye-bebek ikilisi beni korkutuyor :/Gözünüz aydın, bundan sonraki dişleri daha huzurlu çıkar umarım.
İşe yarayıp yaramadığını teyit için soruyorum, kehribar kolye kullanmış mıydın?
Benim kızım daha önceleri gecede 1 kez emdiği ve o dönemde kilo alımı yeterli olduğu doktoru da kaldırma dediği için gecede 1 kez emme seçeneğini düşünmüştüm. Kızımın ihtiyacı olduğu sürece 2 kez emzireceğim ihtiyaç duymazsa doktorunun onayıyla bire dusurebilirim. Teşekkürler önerin için.
D denizderya113
Kizim yüzüstü durmayi o kadar sevmiyordu ki bir ara herhalde bu kız yüzüstü dönüp emeklememek için doğrudan yürümeye başlayacak dedim
O yüzden şimdi sırtüstünden yüzüstüne döner mi hiç bilmiyorum, belki nefreti yüzünden dönmez minik inatçı keçim benimsenin çocuğunda da inatçılık var mı?
Maşallah yavruna, güzelmiş bak kilo alımı.
O teyzeleri komşuları dinlemeyip kulak tıkamak lazım aslındaHerkes çok biliyor çünkü, kendi bebeğini en iyi sen bilirsin, onun iyiliğini de en çok sen düşünürsün. Dış kapının mandalı aç dedi diye çocuğun aç olmayacak, dış kapının mandalı ek gıda ver dedi diye de ek gıdaya geçme konusunda kendini 'acaba' ikilemine düşürme arkadaşım Doktorun derse o ayrı ama onun dışında 6 ay anne sütü diye diret. Hatta bunu başına ekşiyenlere de mantıklı şekilde açıklamak bence her bilinçli annenin görevi çünkü senin bilinçli olduğun için reddettiğin teklife bir başka daha az araştırmış anne boyun eğebilir. Senin doğrusunu söylemen sayesinde nato kafa nato mermer olmayan bir çok bilmiş teyze sussa belki başka bir anne o baskıdan kurtulur bir başka bebek erken zamanda ek gıdaya geçmekten korunur. O yüzden laftan anlamayanlara ne desen hakkın bence. Ne kalmış zaten ek gıdaya şurada, ondan sonra hep yemek yiyecek. Tadını çıkartsın meleklerimiz anne sütünün
Çok saol canım, evet ben gördüm :))Maşallaaaahkaçırmışım ben, kim gördü ilk, sen mi??
Ben eylül annesiyim benim kız da emerken hep kendini arkaya atıyor ben artık tam uykuya dalarken veriyorum memeyi o zaman güzel emiyor denediniz mi bilmiyorum ama yine de paylaşayım dedimmasallah canim masallah kuzuya
canim su yazdigin her seyi aynen yasiyorum,ayni soruyu her sabah soruyorum. hatta emir emmeyince "annecim her sabah bir umutla kalkiyorum ama sen yine emmiyorsun" diye soyleniyorum:)
hakikaten emmek istemeyen, surekli kendini arkaya atan bebegi zaptetmek cok zor.ama suan bana umut oldun. bize de dua et de biz de asalim bu soruunu canim insallah. cok sevindim senin adina
Ben eylül annesiyim benim kız da emerken hep kendini arkaya atıyor ben artık tam uykuya dalarken veriyorum memeyi o zaman güzel emiyor denediniz mi bilmiyorum ama yine de paylaşayım dedim
Günaydın kızlar, bu aralar kanguru arayışı içerisindeyim, var mı tavsiyeniz
Kızlar selamlar,
Hepinize güzel bir sene diliyorum. İnşallah 2018'de bebeklerimizin ilk adımlarına ve ilk sözcüklerine tanık olmak nasip olur. Sağlık ve mutlulukla dolu bir yıl olur.
Bu arada ben saç dökülmesi için bir doktora gözükmek istiyorum. Artık ilaç falan ne varsa kullanıcam ama hangi bölüme gitmem gerektiğini bilmiyorum. Dahiliyenin alanına mı girer sizce, bilen var.mı?
Dahiliye bir tahlil yapar ona göre şu eksik falan der dermatologlar/cildiye bölümü ilgileniyor bu sorunla oraya görün istersen sana ve Ailene de mutlu yıllar :)Kızlar selamlar,
Hepinize güzel bir sene diliyorum. İnşallah 2018'de bebeklerimizin ilk adımlarına ve ilk sözcüklerine tanık olmak nasip olur. Sağlık ve mutlulukla dolu bir yıl olur.
Bu arada ben saç dökülmesi için bir doktora gözükmek istiyorum. Artık ilaç falan ne varsa kullanıcam ama hangi bölüme gitmem gerektiğini bilmiyorum. Dahiliyenin alanına mı girer sizce, bilen var.mı?
Kanguru için biraz geç değil mi? Oğlum 7800 gr, belimi ağrıttığı için ben taşıyamıyorum artık,eşim taşıyor. Almadan önce bir dene sonra al bence. Ergo baby güzel bir marka.Günaydın kızlar, bu aralar kanguru arayışı içerisindeyim, var mı tavsiyeniz
Cildiyeye gitmen lazim canim.Kızlar selamlar,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?