Her çocuğun alerjisi farklı yiyeceklere veya farklı dozlarda . Bazı çocuklarda egzamaya neden oluyor bazı çocuklarda anafilaksi solunum yetersizliğine kadar gidebiliyor sonuçta. En önemlisi anne olarak sizin keskin çizgiyle süt ve süt ürünlerini kesinlikle hayatınızdan çıkarmanız. Ben yaklaşık 20 gündür et- süt- yumurta içeren hiçbir şeyi ağzıma sokmuyorum. O kadar çikolata düşkünüyüm , eşim hep çok yiyosun derdi ben de çikolatasız bir hayat düşünemiyorum derdim, yokmuş öyle birşey düşünülebiliyormuş, kendime ben bile şaşıyorum. Misafir geliyor o kadar hazırlık yapıyorum, bir tanesinin tadına bakmıyorum. Velhasıl kelam ciddi bir diyet yapmak gerekiyor.Yediklerimiz 48-72 saat arası belirti verirmiş, bu sebeple ek godaya geçtiğimizde 3 gün aynı şeyi yediricez zaten. Aslında benim alerji uzmanım günlük tutmamı ve her öğünü kaydetmemi istedi, böylelikle mesela kızarıklık gördüğümüz anda geriye dönüp yediklerimizi kontrol etmek daha kolay oluyor.İnsanız sonuçta dün ne yediğimizi bile unutabiliyoruz .