2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333

Aynen sorma. Keşke görüşmeme şansım olsaydı. Maalesef eşimin akrabalarından biri. Eşim daha sonra onun adına özür diledi, üzüldü falan diye çok üstüne gitmedim. Zaten pek halimde yoktu o dönemler. Ama içimde kaldı. Zaten mecburen 6 ayda 1 görüşüyoruz, onda da hep aklıma gelip duruyor.

Çok çok geçmiş olsun,bol bol dinlen.
Dikkat et kendine...

Cok uzerine gitme cnm sakın... simdi yeni kardes de geliyor duygu dunyasi muhakkak karismistir bıdığın meraklanma hersey yoluna girer.

merhaba, geçici bir süreçtir diye düşünüyorum. umarım daha iyi olur. merak ediyorum hangi davranışlarına istinaden böyle bi test yaptırma gereği duydunuz. 22 aylık bi oğlum var nerdeyse 2 yaşında dil gelişimi biraz zayıf kendini en iyi ifade ettiği şeyleri yeni birilerini gördüğünde tekrar tekrar söyleyerek iletişim kurma çabasına giriyor. mesela lambalar veya park. Kendi yaş grubuyla çok iletişim kurmak istemediğini gözlemliyorum bunlar normal mi endişelenmem gerek mi bilemiyorum. sizden fikir alsam

merhaba kusura bakmayın yeni gördüm , benim cumartesi kontrolüm vardı doktorum göremedi plesantaya yapışmışta olabilir dedi . bebeğe bişey olurmu dedim yok sapasağlam onda hiçbişey yok dedi . bakalım ayrıntılı ultrason var onda tekrar çıkıcakmı

Insallah cnm dikisin altindan olcuyorum demisti 5 mm dikis ipi var insallah onu olcmedigi icin boyle cikmistir diye kendimi avutuyorum.

geçmiş olsun kızın hayırlı olsun tekrar sağlıkla kucakla inşallah. kendi doktorun daha sağlıklı bi ölçüm yapacaktır her doktorun ölçüm şekli ve referansı değişebiliyor ve bunu en iyi bilenlerdensin. Moralini yüksek tutup yattığın sürece vakti saatinde dünyaya geleceğine inanıyorum dua etmek en güzel meditasyon.

Merhaba canım nasılsın ben Belgin hanzedan ile doğal doğum yaptım 2.5 yıl önce çok memnun kaldım istanbulda olsam yine onunla yapardım ama malesef bursadayım süper bir doktor özel muayenehanesi var özel sağlık sigortası geçiyor bildiğim kadarı ile birde anadolu yakasında gülbihal bülbül ve pınar tokatlıoğlu var onlarda doğal doğumcu

Aynı durumdayiz canım cok sukur. Bekledigimden kolay geçti. Daha once de tetanoz aşısı çok oldum belki etkisindendir

Kızlar benim hamileligimin başından beri alerjik bir durumum var hamilelikle başladı halada devam ediyor sürekli bir hapşırma hali mevcut toz polen soğan kokusu parfüm kokusu farketmiyor hapsirtiyor ve sulu burun akıntısı doktora filan hiç sormadım ekstra ilaç kullanmak istemiyorum çünkü ilk aylar migrenim fazlaca tuttuğu için arada minoset içtim oyuzden hiç söylemedim asıl sorun hapsirirken idrar kaçırmaya başladım bebek büyüdükçe oluştu bu normalmidir doğumdan sonra geçer degilmi kaçırmiyim diye bazen sıkıyorum galiba kendimi bu sefer de ağrı giriyor karnıma esimde sıkma kendini geçici bir durum o diyor ama çamaşır değiştirmekten gına geldi artık (

Selam arkadaşlat bende sebamed ve musteladan çok memnunum tavsiye ederim bizde de egzama oluyordu doktorumuz iki markayıda tavsiye etti

Kac yasinda cnm kızn

3 yaşında... aslında obsesyonları var gerçekten. ama öyle durup dururken anlaşılacak boyutta birşeyi olduğunu düşünmüyorum ben. neden pat diye o şekilde söyledi bilmiyorum. eylüle randevu verdi ama aslına bakarsan tekrar götürmeyi de düşünmüyorum. kendi pedagogumuz çok daha ılımlı yaklaşıyor, çok daha yapıcı davranıyor. demek ki gerçekten özele gitmenin bu konuda dahi çok ciddi avantajları varmış

bizimki konuşmadan önce sayı saymaya başladı. sonra da harfleri öğrendi. iki yaşındayken alfabeyi biliyordu. bir de rutin kontrol sırasında doktoru çizdiği bir yüz resmini gördü ve denver testi yaptıralım dedi. ince motor gelişimi takvim yaşının 3 yaş üstünde çıktı, kaba motor ve dil gelişimi de 1-1,5 yaş kadar ilerideydi.. zaten tahmin ediyorduk. çünkü uyumayan çocuk olduğu için sürekli aktivite, kitap, eğitici oyunlar vs ile oyaladım hep... öğlen uykusu da yoktu, onun için de sürekli oyun alanları, my gym gibi yerlerde spor, eğlence faaliyetleri vs yaptık deşarj olsun biraz da yorulsun da uyusun diye :))))... ancak sosyal gelişiminde problem olduğunu düşünüyorduk. yani hem doktoru hem biz... o da tahmin ettiğimiz gibi çıktı tabi... diğer çocuklardan ürküyor, çok sık gördüğü bir iki kişi hariç iletişim kurmuyor. bazı takıntıları var ve hiçbir şekilde vazgeçmiyor. mesela önüne bir kap üzüm veya bezelye vs haşlayıp koyardım bir yaşındayken falan, onları bile bizim anlamadığımız şekilde sınıflandırarak yer veya yemezdi. çok ufak bir ton farklılığı, yahut biçimsel başka birşey dahi keşfedemedik çoğu zaman. ama ayırdığı bir taneyi kabın içine yerine dikkat ederek geri koyardım mesela bakmadığı bir an, onu tekrar eline aldığında yine aynı şekilde ayırırdı. şimdi de hemen hemen aynı şekilde davranıyor... yani zaten biliyordum takıntıları olduğunu ama bugün bir doktor daha çat diye söyleyince biraz moralim bozuldu

bizde durum bu yani :) ama siz zayıf deseniz de ben sizin oğlunuzun gelişiminin normal olduğunu düşünüyorum. tabi en iyi annenin kendisi anlar,,, ama anlattıklarınız normal. erkek çocukları daha geç konuşuyor. iletişim kurma çabası da olduğuna göre hiçbir sorun yok demektir. çünkü doktorlar bu konuda şuna bakıyor, birkaç kelime söyleyebiliyor mu , ismine bakıyor mu, göz teması kuruyor mu... bunlar yoksa problem olarak kabul edilebiliyor, ama sizde öyle bir sorun yok zaten. kendi yaş grubuyla ilgilenmemesi de normal bence. çünkü o dönemde daha büyüklerle birlikte olmayı tercih ediyorlar nedense :) yine de genel bi fikriniz olsun isterseniz denver testi yaptırabilirsiniz. o hem kolay uygulanan bir test hem de çocuk sıkılmıyor oyun gibi olduğu için. ama işi ticarete çevirmelerine, sizi telaşlandırmalarına izin vermeyin. içgüdülerinizi dinleyin. çünkü bence ne olursa olsun, bir çocuğa hiçbir uzman sağduyulu objektif bir anne kadar yardımcı olamaz :)

hapşurunca çok normal bence kaçırman :) zaten baskı var idrar kesesinde, her an kaçırıcakmış gibi geziyoruz :))) hiç korkma hemen geçer doğumdan sonra. şimdilik de günlük pedlerden kullan istersen. o zaman habire çamaşır değiştirmen de gerekmez.

Merhaba kızlar yine bişey soracam :) az önce yatarken sanki içerdençok çok hafif dokunma hissettim tekme mi acaba hissetmek için bayağı uğraştım aysktayken anlamıyorum yani bu mu ilk tekme :)

Merhaba. Bursada hangihastaneye gidiyorsunuz,doktorunuz kim acaba?
Ben de bursadayim ve doktor degistirecegim de.

Kızlar bugün öyle kötü birgün oldu ki arkadaşım vefat etti eşi de 2 de doğuma girecekti kızın hala haberi yok eşinin öldüğünden yoğun bakımda diye biliyo doktorlar psikiyatristler eşliğinde söyleyeceklermiş ,bugün değil yarın alın beni doğuma ismini babası koyacak diyomuş( çocuğunun doğum günü eşinin ölüm günü olacak çoook acı çook

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…