Aynı stres bende de var canım beş gün önce net biçimde hissettim ama son bir iki gündür pek hissetmiyorum sanki, zorla çocuğu dürtüyorum bazen ufacık bir kımıltı oluyor. Stres yaaaYa uc gun once sanki hissediyo gibiydim bebisi ama iki gundur hissetmiyorum biseymi olmustur yoksa dsha erken oldugu icin normalmi doktor kontrolumede daha var kendi kendime stres yapiyorum kizlar
Merhaba canım özlüce jimer e gidiyorum deniz güleryüz çakmak doktorum doğal doğumcu oda ben çok memnunum hatta yarın randevum var
Ben şu anda 19. Haftaya girdim canım ben hastahaneye ilk doruğa gitmiştim ama hem usg cihazının kalitesinden hemde hastahaneden çok memnun kalmadım o yizden jimere başladım canım birde doruk normal doğumu desteklesede doğal doğumu destekleyen bir doktoe yok ordaBen de suan pembemaviye gidiyorum. Tup bebegi orda yaptirdim,hala devam ediyorum . Doktorumu seviyorum ama dogum ucretleri pahali biraz. Doruk hastanesine gecmeyi dusunuyorum. Bir cok insan memnun hastaneden ve gidecegim doktordan. Ben de memnun kalirim insallah.
Kacinci haftadasin?
Evet evet odur kesin :)))) maşallah :)Merhaba kızlar yine bişey soracam :) az önce yatarken sanki içerdençok çok hafif dokunma hissettim tekme mi acaba hissetmek için bayağı uğraştım aysktayken anlamıyorum yani bu mu ilk tekme :)
Kızlar bugün öyle kötü birgün oldu ki arkadaşım vefat etti eşi de 2 de doğuma girecekti kızın hala haberi yok eşinin öldüğünden yoğun bakımda diye biliyo doktorlar psikiyatristler eşliğinde söyleyeceklermiş ,bugün değil yarın alın beni doğuma ismini babası koyacak diyomuş( çocuğunun doğum günü eşinin ölüm günü olacak çoook acı çook
Kızlar ben dün h&m den alışveriş yaptım tulum zıbın falan aldım, çok yere bakmamıştım ama yerleri iyi fiyatları uygun gibi geldi, aranızda burdan alışveriş yapan var mı memnun musunuz
Ben şu anda 19. Haftaya girdim canım ben hastahaneye ilk doruğa gitmiştim ama hem usg cihazının kalitesinden hemde hastahaneden çok memnun kalmadım o yizden jimere başladım canım birde doruk normal doğumu desteklesede doğal doğumu destekleyen bir doktoe yok orda
bizimki konuşmadan önce sayı saymaya başladı. sonra da harfleri öğrendi. iki yaşındayken alfabeyi biliyordu. bir de rutin kontrol sırasında doktoru çizdiği bir yüz resmini gördü ve denver testi yaptıralım dedi. ince motor gelişimi takvim yaşının 3 yaş üstünde çıktı, kaba motor ve dil gelişimi de 1-1,5 yaş kadar ilerideydi.. zaten tahmin ediyorduk. çünkü uyumayan çocuk olduğu için sürekli aktivite, kitap, eğitici oyunlar vs ile oyaladım hep... öğlen uykusu da yoktu, onun için de sürekli oyun alanları, my gym gibi yerlerde spor, eğlence faaliyetleri vs yaptık deşarj olsun biraz da yorulsun da uyusun diye :))))... ancak sosyal gelişiminde problem olduğunu düşünüyorduk. yani hem doktoru hem biz... o da tahmin ettiğimiz gibi çıktı tabi... diğer çocuklardan ürküyor, çok sık gördüğü bir iki kişi hariç iletişim kurmuyor. bazı takıntıları var ve hiçbir şekilde vazgeçmiyor. mesela önüne bir kap üzüm veya bezelye vs haşlayıp koyardım bir yaşındayken falan, onları bile bizim anlamadığımız şekilde sınıflandırarak yer veya yemezdi. çok ufak bir ton farklılığı, yahut biçimsel başka birşey dahi keşfedemedik çoğu zaman. ama ayırdığı bir taneyi kabın içine yerine dikkat ederek geri koyardım mesela bakmadığı bir an, onu tekrar eline aldığında yine aynı şekilde ayırırdı. şimdi de hemen hemen aynı şekilde davranıyor... yani zaten biliyordum takıntıları olduğunu ama bugün bir doktor daha çat diye söyleyince biraz moralim bozuldu
bizde durum bu yani :) ama siz zayıf deseniz de ben sizin oğlunuzun gelişiminin normal olduğunu düşünüyorum. tabi en iyi annenin kendisi anlar,,, ama anlattıklarınız normal. erkek çocukları daha geç konuşuyor. iletişim kurma çabası da olduğuna göre hiçbir sorun yok demektir. çünkü doktorlar bu konuda şuna bakıyor, birkaç kelime söyleyebiliyor mu , ismine bakıyor mu, göz teması kuruyor mu... bunlar yoksa problem olarak kabul edilebiliyor, ama sizde öyle bir sorun yok zaten. kendi yaş grubuyla ilgilenmemesi de normal bence. çünkü o dönemde daha büyüklerle birlikte olmayı tercih ediyorlar nedense :) yine de genel bi fikriniz olsun isterseniz denver testi yaptırabilirsiniz. o hem kolay uygulanan bir test hem de çocuk sıkılmıyor oyun gibi olduğu için. ama işi ticarete çevirmelerine, sizi telaşlandırmalarına izin vermeyin. içgüdülerinizi dinleyin. çünkü bence ne olursa olsun, bir çocuğa hiçbir uzman sağduyulu objektif bir anne kadar yardımcı olamaz :)
Cok uzerine gitme cnm sakın... simdi yeni kardes de geliyor duygu dunyasi muhakkak karismistir bıdığın meraklanma hersey yoluna girer.
Ya uc gun once sanki hissediyo gibiydim bebisi ama iki gundur hissetmiyorum biseymi olmustur yoksa dsha erken oldugu icin normalmi doktor kontrolumede daha var kendi kendime stres yapiyorum kizlar
Açıklama için çok sağol baya detaylı anlatmışsın eline sağlık. İnsan çocuk söz konusu olunca ister istemez kaygı endişe taşıyor Maşallah kızın çok akıllı bir çocuk takıntılar belli bir yaştan sonra 5-7 sanırım kaybolabiliyormuş bugün öyle bir yazı okudum. Güvendiğiniz sizi yormadan kaygılandırmadan destek veren pedagogunuza devam edin bencede. Bazı doktorlar maalesef hep en uçtakini söylerler belkide çaresizlik hissi yaratıp kendine bağımlı bir kitleyle gelir seviyesini arttırma çabasıdır. Tekrar sağol sizde moralinizi bozmayın
Tesekkur ederim cnm birazda olsa icim rahatladi cocugu rahat birakiym bari karnimdaSelam
Olur öyle 19.haftadasın.ben 20+4te öyle olmustum doktora söyledim güldüolur bu haftalarında,bebek hareketlerinin azlığından endise etmek icin cok erken dedi:) merak etme yani sende.
çok teşekkürler... geçmezse bile öyle ilaç vs kullandırmam zaten asla.. o şekilde yaşamayı öğrenebilir. bi de bizde genetik, kızımın üstündeki iki nesilde de var. hatta biri baya tanısı konulmuş ileri şekilde obsesif :) alışkınız yani biraz :)))) benim için önemli olan onun iyi huylu ve mutlu bir çocuk olması ki gerçekten de çok naif ve mutlu, güleryüzlü bir çocuk... gerisi de çok önemli değil zaten...
Benimde bir çocukta önemsediğim şeyler yazdıkların. Mutlu bir çocuk olmaları herşeye bedel sizin gibi bir annesi olduğu sürece mutsuz olamayacağı kesin. Anne kız çok şanslısınız ☺
Yani cnm orda ilgi alaka cok oluyr devlet hastanesnde yogunluk cok kalabalk3 yaşında... aslında obsesyonları var gerçekten. ama öyle durup dururken anlaşılacak boyutta birşeyi olduğunu düşünmüyorum ben. neden pat diye o şekilde söyledi bilmiyorum. eylüle randevu verdi ama aslına bakarsan tekrar götürmeyi de düşünmüyorum. kendi pedagogumuz çok daha ılımlı yaklaşıyor, çok daha yapıcı davranıyor. demek ki gerçekten özele gitmenin bu konuda dahi çok ciddi avantajları varmış
Basiniz sagolsn cok zor durum Allah yardmcisi olsn sabr versnKızlar bugün öyle kötü birgün oldu ki arkadaşım vefat etti eşi de 2 de doğuma girecekti kızın hala haberi yok eşinin öldüğünden yoğun bakımda diye biliyo doktorlar psikiyatristler eşliğinde söyleyeceklermiş ,bugün değil yarın alın beni doğuma ismini babası koyacak diyomuş( çocuğunun doğum günü eşinin ölüm günü olacak çoook acı çook
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?