• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Çok sağ ol canim. Ben de çok seviyorum el emeği şeyleri:) Hem de vakit geçiyor.

Hımmm bize gebe okulunda gösterdikleri açıklık muayenesi ile aynı yani sanırım. Aynen öyle dediler ne kadar rahat olursanız o kadar acısız olur diye. Bir de sancılar siklasmadan gidince sanırım daha fazla maruz kalıyormuşsun o muayeneye. Normalde 5 dk da bir gelen sancıyla gidince zaten açıklık baya olmuş oluyormuş.

Zaten kafada bitirmek önemli. Bebeği dogurdugun anı hayal et canım sürekli. Rahatca çıktığını filan gözünün önüne getir. Kegel yap, perine masaji yap. Özellikle perine masajı yaparken doğumu hayal et. Nefes egzersizlerine bak youtubedan onları ogren.
Perine masajını duymamıştım açıkçası canım. Bakıcam ona da, şu 2 hafta oturup doğuma hazırlanıcam. Dediğin gibi Videolar falan izliyim ben. Faydalı olacağı kesin.

Canım benim kuzenim hemşire bir ara doğumhanede çalışmıştı. O çatı muayenesi o kadar faydalı bir şey ki kadınlar sancı çekerken "Ne olur bana o muayeneden yap." diye yalvarıyorlardı diyor. Onun dediğine göre sancı anında rahatlatıyormuş, doğum yapanlar da o yüzden tekrar tekrar şey istiyormuş. Ama sancı yokken pek hoş bir his değil açıkçası. Ben kontrol bir kaç saat sonra yürürken falan bile hassasiyet hissettim açıkçası.
Ayrıca çatı muayenesi doğumu yaklaştırıyormuş canım sanırım rahim ağzı uyarıldığı için mi tam emin değilim ama çatıdan sonra doğum yaklaşır demişlerdi. Doğumdayken rahmi genişletiyo olabilir şuan dediğin gibi pek hoş olmayacak ama önyargılı gitmek istemiyorum bende doktora. Herzaman sakinliği korumaya çalışalım herkesin az bi zamanı kaldı nede olsa ;)

selam ağustos anneleri. ben de sanırım ağustos annesi olacağımbirşey merak ettim nst ye ilk ne zaman bağlanıyoruz? ben hala bağlanmadım. ara ara kasılmalarım oluyor

epidural için de bir sürü risk saydı, ıkınma hissini engelleme ve bebeğin kalp atışlarının yavaşlaması bunlara dahil canım :/ ben de düşünüyordum ama şuan için vazgeçtim.
Ayy epiduralde olmazsa çatır çatır doğurmak zorunda kalırız bende doktora teslim edecem kendimi zaten bizimki direk kesiyormuş rahim ağzını. Ben kesmeseniz falan demiştim yok riske alamam diye baya risk saydı şu bu olur derken tamam tamam kesin siz bildiğiniz gibi deyip kurcalamadım

Doğum esnasında rahim ağzı açıldığı için muayeneyi hissetmiyorsun ben hissetmemistim muayne etmezse açılma kaç cm oldu bilemiyecegi için mecburen yapıyorlar ben kizimda iki kere muayne oldu doğumdan önce evet kendini kasinca.rahatsizlik veriyor ama katlanilmicak bir acı değil.bence sonuçta minnaklar için katlabiyoruz herşeye :))

Güzel bilgi canım, en azından o sancı sürecinde çatı muayenesi stresi yaşamıcaz bir de :) elbette minikler için şeye katlanırız ama bugün biraz etkiledi beni dedim acaba tam hazır değil miyim. Şimdi sen öyle diyince daha rahatladım bak.

Doğum esnasında rahim ağzı açıldığı için muayeneyi hissetmiyorsun ben hissetmemistim muayne etmezse açılma kaç cm oldu bilemiyecegi için mecburen yapıyorlar ben kizimda iki kere muayne oldu doğumdan önce evet kendini kasinca.rahatsizlik veriyor ama katlanilmicak bir acı değil.bence sonuçta minnaklar için katlabiyoruz herşeye :))
O an bebişi düşünürsek belki alt tarafa konsantre olmazsak daha rahat geçiririz :))

O an bebişi düşünürsek belki alt tarafa konsantre olmazsak daha rahat geçiririz :))

Ayy epiduralde olmazsa çatır çatır doğurmak zorunda kalırız bende doktora teslim edecem kendimi zaten bizimki direk kesiyormuş rahim ağzını. Ben kesmeseniz falan demiştim yok riske alamam diye baya risk saydı şu bu olur derken tamam tamam kesin siz bildiğiniz gibi deyip kurcalamadım
Canım nasıl yani rahim ağzını direk kesiyormuş? Bebek çıkarken ki son anda atılan kesiklerden mi bahsediyorsun?

Hahah güzel burun ayrıntısına çok güldüm :KK48::KK48: inşallah gönlünüze göre biri çıkar karşınıza canım:dua: meraktan soruyorum kardeşin hangi sektörde :)

Saol cnm,, inşallah :) Tekstil işi yapıyoruz,, kendisinin bizzat ilgilendiği kısım da daha çok dizi/film/reklam gibi yapımların kumaşlarını tedarik etmek. Haliyle hem sektör çok yoğun hem bizimki çok aşırı işkolik,, hani öyle tiplerin de kendilerini dengelicek daha sakin, daha huzurlu yapıda bi insan arayışı olur ya, işte tam olarak onu arıyo anladığım kadarıyla :)) burun da sanırım annemle alakalı,, onun çok güzeldir burnu, bence bilinçaltında o var :))

Cnm uyurken ürpermesin vs diye sıcak havada bile örtmek iyi oluyo onu... güneşten de korumuş oluyo hem... genelde üstü açık bırakılmıyo yeni doğan bebek... ben kendim de mesela yazın bile mümkünse oda serin olsun ve incecik bişey örteyim isterim bu yaşta hala :)) zaten hastane odaları evden serin... bu arada ben pamuklu battaniye de koydum ne olur ne olmaz diye; hava durumuna bakmadım gerçi ama belli mi olur havanın geçen haftaki gibi soğuk yapacağı tutar falan :)))
Aynen canm pamuklu zaten aldınim da müslin battaniyenin kullanım alanını bilmiyordum aslında çok lazimmiş hem yüzüne örtüldüğünde havada aldırır sinekten vs de korur alalim en iyisi ;)

Yahu çatı muayenesinde bişey yok nolur ön yargılı davranmayın hanımlar, bana yapılıp bittiğinde ee dedim bu mu yani bu kadar büyütülen şey. Evet hoş bi his değil kabul ediyorum ama öyle ağrı acı falan yok kendinizi kasmayın.

selam ağustos anneleri. ben de sanırım ağustos annesi olacağımbirşey merak ettim nst ye ilk ne zaman bağlanıyoruz? ben hala bağlanmadım. ara ara kasılmalarım oluyor
Hoşgeldin aramıza :) benim telefonumda uygulama vardı 30 haftalıkken bu haftalada nst yapılabilir demişti bende doktoruma sorup girmiştim ve daha sonra 34 ve 36 da girdim. Şimdi haftada 1 giriyorum

Kızlar Damla'ya dönence yaptım ama dönmüyor tabi :) Kardeşim dönenceler zararlı demişti çünkü. O yle havada asılı duracak.
Çıngırak yaptım iki tane :)
Ve saç bandı yaptım çünkü burada saç bandı bulamadım süslü püslü bebekler icin:)
Eline sağlık cnm :) dönmemesi iyi olmuş gerçekten,,, veee hepsi de çok güzel :nazar::KK200:

Açıkçası bende çatı muayenesinden çekiniyorum birde arkadaş söyledi ben doğum için beklerken doktor her saat başı baktı ve rahatsız oldum artık yeter istemiyorum bakmanızı demiş doktorda istemiyorsan bi kağıt imzalaman lazım istemiyorum diye demiş. Oda imzalamış ama ben olsam imzalayamazdım galiba demekki riski var diye. Durmadan da parmağını sokması ne rahatsız edici ama buda geçecek diye düşünüp katlanırız heralde canım. Bende normal olursa epidural isterim diye düşünüyordum herşeyinde riski var..
Valla o parmak olayı olmak zorunda aciklik kontrol ediliyor. Ben 15 saat boyunca o parmak olayıni yasayip sezeryana girdim... arkadasin en azindan normal dogurmuş. Sen bakma insanlara dr lar ne gerekiyorsa onu yapiyor

Hoşgeldin aramıza :) benim telefonumda uygulama vardı 30 haftalıkken bu haftalada nst yapılabilir demişti bende doktoruma sorup girmiştim ve daha sonra 34 ve 36 da girdim. Şimdi haftada 1 giriyorum
hoşbuldum canımben ilk hamileliğimde hiç girememiştim mesela. 36. haftada doğum yapmıştım. doktora sorsum ama erken diyor hala bilemesim ondan sordum

Kızlar selamlar,

Nasılsınız? Bugün ilk kez çatı muayenesi oldum :/ Yani henüz olmayanlar vardır korkutmak istemem ama hiç hoşuma gitmedi :KK43: Öyle ağrılı falan bir şey değil ama rahatsız etti beni. Normal doğum esnasında da sık sık yapılıyormuş sanırım açıklığı kontrol etmek için. Yapılırken bir an "tamam ben sezeryen istiyorum."dicektim az kaldı, zor tuttum kendimi :) neyse çatıda sorun çıkmadı, normal doğuma uygun. Doktor yine de ilk kontrol için fena değildin, bir dahakine daha kolay geçer dedi. Yani ben 1 kez olcak kurtulcam sanıyordum, sanırım bir kaç kez daha yeniden yapıcakmış. :/ ne gerek var anlamadım.

Bu arada doğum şeklini konuştuk, ben epidural tavsiye etmiyorum. Sen çok ısrar edersen yaparım ama bazı riskleri var dedi. Ben de inşallah epiduralsiz normal denicem. Yani zor olucak benim için o belli oldu ama kendimi kafa olarak hazırlarsam yapabilirim inşallah.:dua::dua::dua: Kızlar hafiften doğum stresi sardı beni.:KK17::KK17::KK17:
Zaten epidural i 4cm aciklikta yapiyorlar o zamana kadar ana aciyi cekiyorsun. 4cm den sonra max 1.5 saatte dogurursun 4 ten sonra tikit tikir açiliyormus rahimagzi... epidural geciktiriyor acilmasini...benim dr umda epidural yapmadi...benim 4 cm olunca 2 saat gecmesine ragmen 4 cm kalinca sezeryan oldum.

Cnm uyurken ürpermesin vs diye sıcak havada bile örtmek iyi oluyo onu... güneşten de korumuş oluyo hem... genelde üstü açık bırakılmıyo yeni doğan bebek... ben kendim de mesela yazın bile mümkünse oda serin olsun ve incecik bişey örteyim isterim bu yaşta hala :)) zaten hastane odaları evden serin... bu arada ben pamuklu battaniye de koydum ne olur ne olmaz diye; hava durumuna bakmadım gerçi ama belli mi olur havanın geçen haftaki gibi soğuk yapacağı tutar falan :)))
Aynen canm pamuklu zaten aldınim da müslin battaniyenin kullanım alanını bilmiyordum aslında çok lazimmiş hem yüzüne örtüldüğünde havada aldırır sinekten vs de korur alalim en iyisi ;)

Perine masajını duymamıştım açıkçası canım. Bakıcam ona da, şu 2 hafta oturup doğuma hazırlanıcam. Dediğin gibi Videolar falan izliyim ben. Faydalı olacağı kesin.
Bi bak canım internette bir sürü faydalı şey bulabilirsin. Bir de pozitif doğum hikayelerini oku:) Çok iyi oluyor.

Zaten epidural i 4cm aciklikta yapiyorlar o zamana kadar ana aciyi cekiyorsun. 4cm den sonra max 1.5 saatte dogurursun 4 ten sonra tikit tikir açiliyormus rahimagzi... epidural geciktiriyor acilmasini...benim dr umda epidural yapmadi...benim 4 cm olunca 2 saat gecmesine ragmen 4 cm kalinca sezeryan oldum.

Aynen canım, doktor baya anlattı ben de vazgeçtim epiduralden. Dediğin gibi zaten o ana kadar baya acı çekiyorsun sonra epidural doğumu yavaşlatıyor. Pek mantıklı gelmedi bana da.

Back
X