• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    221
Teşekkürler canım tüm gün hiç durmadı çok huzursuzdu akşam üzeri ateşi çıkınca yine calpol verdim bakalım yarın doktora götüreceğim umarım antibiyotik vermez
Hadi ya :/ ay inşallah antibiyotiksiz atlatır. Canım karamürver özü ekstresi vs bulabilirsen bahsettiğin tipte boğaz ağrısına çoooook iyi geliyor ayrıca bebeğin her yiyeceğine sarımsak, kendin çiğneyerek günde 2 diş sarımsak ye, bir de bebeğe soğan suyu ver. İnşaallah şifa olsun kuzucuk bir an evvel iyileşsin.

Hadi ya :/ ay inşallah antibiyotiksiz atlatır. Canım karamürver özü ekstresi vs bulabilirsen bahsettiğin tipte boğaz ağrısına çoooook iyi geliyor ayrıca bebeğin her yiyeceğine sarımsak, kendin çiğneyerek günde 2 diş sarımsak ye, bir de bebeğe soğan suyu ver. İnşaallah şifa olsun kuzucuk bir an evvel iyileşsin.
Bugün baya sarımsak yedim yarın da devam ederim. Kara mürver özünü de duymuştum evde bulundurmak lazım aslında alayım ben de teşekkürler canın

50 tl verip nuk suluk aldım oğlan sadece ısırıo. bnmkide fuskanın ucuyla içio hayatla aynıdır heralde kendi akıo ya kolay gelio heralde nuku çekmesi zor geldi
Ben de nuk almıştım ilk pembe renkli hello kityli olandan plastik kısmı allerji yaptı kızımda ağız çevresi sivri sinek ısırmış gibi hafif şişip kızarıyordu 2-3 kez kullandıktan sonra anladım iyi ki. Sterilizatörde temizlenebilir diyordu ben de koyuyordum arada ondan oldu sanırım. Şimdi wee baby ve hayat ilk suyumu kullanıyorum çok memnunum.

Plastik mi o ? Yok ya kızım suluğundan içmeyi öğrendi onu gotururum
Plastik canım tatilde suluğu temizlemesi zor olabilir kullan at şeklinde günlük birkaç kez değiştirebilirsin diye söyledim. Kızım yemek yerken su içtiği ve bazen dişini filan kaşıdığı için her tarafı yemek, yağ vs olabiliyor tatilde plajda filan temizlemesi zor olabilir.

Plastik canım tatilde suluğu temizlemesi zor olabilir kullan at şeklinde günlük birkaç kez değiştirebilirsin diye söyledim. Kızım yemek yerken su içtiği ve bazen dişini filan kaşıdığı için her tarafı yemek, yağ vs olabiliyor tatilde plajda filan temizlemesi zor olabilir.
Hım mantiklıymış sağol canım

Ben de nuk almıştım ilk pembe renkli hello kityli olandan plastik kısmı allerji yaptı kızımda ağız çevresi sivri sinek ısırmış gibi hafif şişip kızarıyordu 2-3 kez kullandıktan sonra anladım iyi ki. Sterilizatörde temizlenebilir diyordu ben de koyuyordum arada ondan oldu sanırım. Şimdi wee baby ve hayat ilk suyumu kullanıyorum çok memnunum.
Wee 'yi ben önermistim diğmi diğmi :))

Kızlar yavaş yavaş blw'ye geçecek olan var mı? Zamanı geldi sanki ama nasıl olacak bu işler
Canım benimki ay başında 8 aylık olacak ve şu anda hazır değil ben bir ay sonra yavaştan başlayabilirim diye düşünüyorum. Aldığını ağzına götürmesi önemli. Bence burada kilit nokta tane tane yedirmeyi başarmak zaten zamanla kendisi yiyecektir. Mesela makarna mı yiyecek, düdük makarna pişirip bir tane ağzına attığında yiyebilecek safhaya gelmesi önemli bence. El koordinasyonunu sağladık ve sofrada anne baba ile oturdukça kendisi yemeye başlar diye düşünüyorum.

Bizde iğneyi sokup damarı bulamadılar ben bile dayanamıyorum onun acısına:KK43: valla o anda parçalayasım geldi kızları resmen panter gibi oldum anne olunca, çok değişik bir şey . Normalde sakinimdir
aynen bu yavrunu koruma iç güdüsü başka bişeymiş çocuk için olunca eşime bile öyle bi pençelerimi çıkarıyorum ki sonra dönüp bakınca bu ben miyim diyorum

Kızlar vakumlu tabak öneriniz varmı? Dr artık önüne koyun kendi yemeye alışsın dedi.
oioi var bide essbaby görmüştm nette bnde istiyorum aslında bebedorun vakumlu kasesini almıştm bnm canavarın onu çıkartması 2 sn sürmüo bide kase gini derin bişeyin içinden almayı beceremio

Canım benimki ay başında 8 aylık olacak ve şu anda hazır değil ben bir ay sonra yavaştan başlayabilirim diye düşünüyorum. Aldığını ağzına götürmesi önemli. Bence burada kilit nokta tane tane yedirmeyi başarmak zaten zamanla kendisi yiyecektir. Mesela makarna mı yiyecek, düdük makarna pişirip bir tane ağzına attığında yiyebilecek safhaya gelmesi önemli bence. El koordinasyonunu sağladık ve sofrada anne baba ile oturdukça kendisi yemeye başlar diye düşünüyorum.
bnde kendi yemesinden önce taneleri yesin istiyorum köfteyi hiç yutamıo mesela 2 3 lokmadan sonra sinirlenip ağlıo sen nasl yapıosun köfteyi

bizde 8. ay kontrolünde yaptırdık kan sayımını eşim kucağına oturttu iki hemşire biri sağdan biri soldan damar aradılar çocuk daha iğnryi görmeden acısını bilmeden ağlamaya başladı. öyle sımsıkı tutulunca bide damar bulamadılar Allah tan iğneyi batırıp bulamadık demediler. neyse sonra biri bu kolda var dedi ama bn çocuğu kucakladım dedim bırakın sakinleşsin ben oynatırken hemşire damarı buldu tekrar babası kucağına aldı damla damla akıo kan da uzun sürdü biraz 2 tüp almışlardı ağladı çok yavrum sonra bn kucağıma aldm sustu yani acıdan diil olayın gerginliğinden daha çok ağlıolar

Bizde iğneyi sokup damarı bulamadılar ben bile dayanamıyorum onun acısına:KK43: valla o anda parçalayasım geldi kızları resmen panter gibi oldum anne olunca, çok değişik bir şey . Normalde sakinimdir

Bebeklerin el kol damarlari cok belli olmadigindan ayak damarindan kan aliyorlar bazi hemsireler. Buda tecrube ve bilgi isi sanirim.. Ayak cok hareket eder diye mi slmiyorlar acaba?

Kızlar yavaş yavaş blw'ye geçecek olan var mı? Zamanı geldi sanki ama nasıl olacak bu işler

Benimki blw ye cok uygun bebek kasigi reddediyor eline verdigim seyi kemire kemire yiyor. Ama ortalik sac bas ust benim kiyafetim hep yag icinde. Cok rahat bir insan olmak lazim. Oglum blw yi yapamadi mesela onda daha rahattim ama o blw bebesi degildi. Halada kendisi yemez. Kasik catal tutmak istemez.

Benimki blw ye cok uygun bebek kasigi reddediyor eline verdigim seyi kemire kemire yiyor. Ama ortalik sac bas ust benim kiyafetim hep yag icinde. Cok rahat bir insan olmak lazim. Oglum blw yi yapamadi mesela onda daha rahattim ama o blw bebesi degildi. Halada kendisi yemez. Kasik catal tutmak istemez.
Doğru söylüyorsun. benim takildigim nokta nasıl sunum yapmalı, neyi nasıl pişirmeyi ki kendi yesin. İnstada bir kadın pipet ve çatal yardımıyla yediriyordu. Bebek kendi de mincikliyor tabi.

Back
X