2017 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    221
Kızlar tatilden acil durum!!! Fotoğrafları ekliyorum sizce diş mi yoksa denizden enfeksiyon mu kapmış? Tatili yarıda kesip dönmeli miyim?
Off ne kadar şişmiş öyle dişleri çok ağrı yapıyordur yavrum, benim büyük oğlumun öyle şişiyordu zor çıkıyordu görünce hatırladım o günleri...Baya mukuslu kakası, Doktoruna whatsaptan fotoğrafı göndersen o yorum yapsa daha doğru olur bence canım..Ona göre karar verirsin.

Çiğniyor ama zaman zaman yapabilirim diye düşündüm çünkü çok eziyetli. Her defasında yıka kaldır:/
Orası öyle birde benimki blwci çıktı eline vermezsem kıyamet kopuyor, birde püre versem alıp sıvar her tarafına, nitekim yumuşak meyveleri eziyor sıvıyor.. kendisi blendır işlevi görüyor :/ çok zor oluyor temizliği :/

Doktora gönderdim daha görmedi.. İlk defa bu kadar mukus görüyorum uzun bir zamandan sonra.. Peki bu dişin çıkması yakın mıdır acaba, birkaç gün içinde patlar mı? İlk diş olacak birde üstten geliyor, altlarda birşey yok..

Genelde alttan gelir ilk dişler ustler daha zor çıkar çünkü, seninki zordan başladı :) evet yarın oburgun patlar birkaç gece sık sık uyanabilir ben mukus olayını hiç bilmiyorum canım keşke bilsem yardımcı olsam benimkilere hiç diş döneminde mukus olmadı.

Kızlar tatilden acil durum!!! Fotoğrafları ekliyorum sizce diş mi yoksa denizden enfeksiyon mu kapmış? Tatili yarıda kesip dönmeli miyim?
Canım dişin geldiği kesin ama kaka ondan mı oldu bilemiyorum. Kızımın alt dişleri çıkarken günde 5 kez filan kaka yaptı ki normalde günde 1 veya günaşırı yapardı ama mukuslu değildi. Doktor gördü mü fotoğrafları ne dedi acaba? Umarım enfeksiyon değildir.

Bizim üstler uzun zamandır kabarık canım herkes üstten gelecek dedi ama alttan geldi 2 tane. Üstler beyaz ve kabarık ama hala çıkmadı. Sağlık ocağındaki hemşireye sordum böyle beyaz ve kabarık çıkmıyor bi türlü dedim 1 yaşında hiç dişi olmayan bebek var normal dedi böyle kabarınca apse falan olursa kesik atıyo dr lar çıkıyo dedi inş öyle bi müdahale olmaz hiç duymamıştım öyle şey. Neyse sizin uzun zamandır kabarık değil konu saptı kendi derdime girdim:) alt dişlerde benim oğlum böyle mukuslu yapmıştı kaka normalde toplamış haldeyken. İnşallah diştendir

Aslında evden çıkmadan önce emmezse sağıyorum onda en fazla 50 cc çıkıyor sonra 12.30 sağıyorum 150 cc akşamüstü eve geleceğim için sağmıyorum . İş yerindeki arkadaşımın oğlu 18 aylık o işe başladığında hiç sağmamış sadece a.üstü eve gittiğinde emzirmiş ve 18 aylık hala emiyor kafam çok karışık. Şu süt her daim şakır şakır gelse ne güzel olurmuş

Evet öyle yapayım olmazsa . Nasıl yapicam bilmiyorum ama. Bankada çalışıyorum ben maalesef

Canım bebeğin sabah emmiyorsa gittiğin gibi sağdan sonra öğlen de tekrar sağsan süt artacaktır diye düşünüyorum, Tabi İşyerindeki ortamda önemli, bir de keçi sütü düşünmez misin?

Keçi sütü verilirmi acaba artık? Golden goat devam sütü keçi sütüymüş önümü denesem acaba

Keçi sütü verilirmi acaba artık? Golden goat devam sütü keçi sütüymüş önümü denesem acaba
Golden keçi sütünden ziyade keçi sütü temel alınan mama. İstersen sulandırılmış keçi sütü dene. Ben onu da denedim. Zinhar içmiyor:) Süt olayı sıkıntıya girdiyse evde mama bulundurmak gerekebilir tabi.

Keçi sütü verilebilir mi artık? 1 yaşına kadar inek sütü yasak demişti dr ama keçi sütünü sormadım hiç. Mesela keçi sütlü muhallebi filan güzel olabilir aslında
Ben 6 aylıkken vermeye başladım :) inek sütü aslında yasak değil canım sadece alerjik mesela inek peyniri yiyorsa inek sütü bile denenebilir yavaştan. Bebeği gözlemlemek önemli olan.

Çok sevindim işe yaramasına, hayırlı olsun canım.

Yarasınnnn :)

işin nasl bi yer bilmiyoruz tabi ama ben şöyle yapıyorum
sabah 7 de emzirip çıkıyorum eğer 6da fln emdiyse hiç ellemiyorum
ilk sağım 9.45 te geceden süt biriktiği için 150-180 cc arası çıkıyor
ikinci sağım 12.30 iki memeden toplam 90-130 arası çıkıyor
üçüncü sağım 15.45 iki memeden toplam 90-130 arası çıkıyor
16.30 da işten çıkıyorum eve gelmem 18.00 i buluyor
ertesi günde sütleein hepsini içmiş oluo genelde 300 350 cc fln bizim ayrı kaldığımız saatler uzun tabi

süt sağma saatlerimde çay ve yemek molaları

Ah canım şimdi bayağı büyüttük bebeleri. Asıl o başlardaki süt getirme çabaları neydi :) sarılık olmasın diye sürekli uyanıp emzirmekten üç kez bilincimi kaybetmiştim ben :)

Ben 6 aylıkken vermeye başladım :) inek sütü aslında yasak değil canım sadece alerjik mesela inek peyniri yiyorsa inek sütü bile denenebilir yavaştan. Bebeği gözlemlemek önemli olan.
Ben alerjik olduğunu bilmiyordum. Bebeğin onu sindirmesi çok zor dedi doktor. Karaciğerine aşırı yük binermiş. Süt içmeye başlayana kadar biberona alıştırmak istiyorum ben de. Veririm eline içsin :)

Ben alerjik olduğunu bilmiyordum. Bebeğin onu sindirmesi çok zor dedi doktor. Karaciğerine aşırı yük binermiş. Süt içmeye başlayana kadar biberona alıştırmak istiyorum ben de. Veririm eline içsin :)
Canım düşünsene eskiden anne sütü almayan bebekler bu durumda ölmeliydi çünkü yenidoğanken karaciğeri iflas etmeliydi :) ben bunların hepsinin biraz da mama satış politikası olduğuna inanıyorum(doktorun suçu yok ona da bu politika yüzünden öyle öğretiliyor diye düşünüyorum). İnek sütünü hazmetmek keçi sütünü hazmetmekten daha zor kazein oranı çok yüksek ancak yine de inek sütü bahsettikleri kadar sıkıntılı olsaydı bugün birsürü insanın yaşamıyor olması gerekirdi. Ben anne sütü aldığı için biraz geciktireceğim ama büyük kızımda(kardeşinin gebeliği dolayısıyla emmedi) 10 aylıkken inek sütüne başlamıştım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…