Ben de vermeye başlayayım artık. Sade süt olarak mı veriyorsun yoksa birşeylere katarak mı? Bir tanıdık geçen gün kızımın gece sayısız kez uyandığını duyunca şöyle bir şey söyledi. Biberona biraz süt koy ve gece uyandığında biraz içir uyut uyanmaz sabaha kadar dedi. Tabi ki denemedim ama bu gece gibi çok sık uyandığı gecelerin bu sabahında o kadar yorgun oluyorum ki acaba denesem mi diye düşünüyorum :-/Ben 6 aylıkken vermeye başladım :) inek sütü aslında yasak değil canım sadece alerjik mesela inek peyniri yiyorsa inek sütü bile denenebilir yavaştan. Bebeği gözlemlemek önemli olan.
Şimdi gördüm canım direk veya muhallebi ile olabilir sanırım. Deneyeceğim en kısa zamanda.D
Direk keçi sütü verilebilir canım ben 6 aylıktan beri ara ara veriyorum muhallebi ile, büyük kızımda da verdim hiçbir sıkıntı yaşamadım
Ben de çok kaybettim bilimcimi hala gece çok uyanınca kaybediyorum hattaAh canım şimdi bayağı büyüttük bebeleri. Asıl o başlardaki süt getirme çabaları neydi :) sarılık olmasın diye sürekli uyanıp emzirmekten üç kez bilincimi kaybetmiştim ben :)
İnek sütü demir emilimini engelliyor diye biliyorumBen 6 aylıkken vermeye başladım :) inek sütü aslında yasak değil canım sadece alerjik mesela inek peyniri yiyorsa inek sütü bile denenebilir yavaştan. Bebeği gözlemlemek önemli olan.
Bence de güzel koltuk canım ama sanırım tek yönlü kullanılıyordu bir de fiyatı biraz yüksek gelmişti bana bu nedenlerle tercih etmemiştim. Güle güle güzel günlerde kullansın bıdıkBiz de Oto koltuğu sorunumuzu çözdük. Britax Römer trifix i-size aldık. ADAC testleri oldukça iyi. Bir de 105 cm 22kiloya kadar kullanılabilir. ADAC ta da bu şekilde alınmış raporu 9-18 diye geçse de kullanım aralığı bu şekilde. 9-18almak istiyordum ama aklım 9-36lara kayıyordu. Bu rahatlattı.
Bir kez kullandık benimki ana kucağında durmadığıdnan tepeme çıkıyordu ışıkları açıyorduk askılıklarda barfiks çekiyorduk ondan biraz huzursuzlandı ama alıştı gibi. Alışmazsa çok kızarım:)
Hala koltuk arayan varsa önerebilirim.
Evet ya ikinci çocukta deneyimli olacağız ama bunda zorlandık iyice.Ben de çok kaybettim bilimcimi hala gece çok uyanınca kaybediyorum hattaBenim memeler çok feci yara olmuştu kanıyordu devamlı ve ilk 4 ay göğüs kalkanları ile yaşadım 7/24 artık vücudumun bir parçası gibi olmuşlardı bir de sütüm az geliyor diye gece gece uyanıp mutfakta tahin helvası, ekmek, hurma, incir Allah ne verdiyse tıka basa yiyordum süt olsun diye. Şimdi düşünüyorum da iyi ki şeker komasına girmemişim aşırı yüklemeden ) Şu an hatırlayınca gülüyorum ama o zaman gerçekten çok zorlanmıştım, çok bunalıma girmiştim Allah’a şükür atlattık o günleri...
Canım daha önce de yazmıştım. Üniversitede gelişim psikolojisi dersinde en geç 6 ay şeklinde gördük biz. Ama her bebeğe uymaz tabii ki. Standart olan bebek gecede bir kez beslenmek için uyanıyorsa idealdir. Kızım bir kez uyanıyor ve altı aylık olunca odasında yatırmaya başladım. Hiçbir sorun yaşamadık. Kameradan aynı yanımdaymış gibi görüyorum zaten.Kızlar bizim yatak odası boydan boya cam ve sabah güneşi komple cama vuruyor. Perde falan güneşin içeriye girmesini engelledik ama aşırı sıcak.
Biz de oğlumun yatağını kendi odasına taşıdık dün. Yaz boyu ben de onunla yatacağım. Bu bizim için yavaş bir geçiş olur kışa ya odayı ayırırız ya da tekrar taşırız diye düşündüm.
Siz ne düşünüyorsunuz? Odayı ayırmak için 1.yaş 3ay civarının uygun olabileceğini düşünüyorum. Bu kış beceremezsek en geç 2yaşta ayırmak istiyorum. Psikolojik olarak zarar vereceğimi sanmıyorum baba da ben de işe gitmiyor olacağız (2yaş sonrası başlayacağız) sürekli beraberiz ve hemen yan odamızda olacak. Beslenme düzeni ile ilgili neleri kazanmış olması lazım ayırmayı yapabilmem için?
Teşekkür ederim canım inan çok mutlu olduk huzurla yıkadık diyeÇok sevindim işe yaramasına, hayırlı olsun canım.
Golden keçi sütünden ziyade keçi sütü temel alınan mama. İstersen sulandırılmış keçi sütü dene. Ben onu da denedim. Zinhar içmiyor:) Süt olayı sıkıntıya girdiyse evde mama bulundurmak gerekebilir tabi.
işin nasl bi yer bilmiyoruz tabi ama ben şöyle yapıyorum
sabah 7 de emzirip çıkıyorum eğer 6da fln emdiyse hiç ellemiyorum
ilk sağım 9.45 te geceden süt biriktiği için 150-180 cc arası çıkıyor
ikinci sağım 12.30 iki memeden toplam 90-130 arası çıkıyor
üçüncü sağım 15.45 iki memeden toplam 90-130 arası çıkıyor
16.30 da işten çıkıyorum eve gelmem 18.00 i buluyor
ertesi günde sütleein hepsini içmiş oluo genelde 300 350 cc fln bizim ayrı kaldığımız saatler uzun tabi
süt sağma saatlerimde çay ve yemek molaları
işin nasl bi yer bilmiyoruz tabi ama ben şöyle yapıyorum
sabah 7 de emzirip çıkıyorum eğer 6da fln emdiyse hiç ellemiyorum
ilk sağım 9.45 te geceden süt biriktiği için 150-180 cc arası çıkıyor
ikinci sağım 12.30 iki memeden toplam 90-130 arası çıkıyor
üçüncü sağım 15.45 iki memeden toplam 90-130 arası çıkıyor
16.30 da işten çıkıyorum eve gelmem 18.00 i buluyor
ertesi günde sütleein hepsini içmiş oluo genelde 300 350 cc fln bizim ayrı kaldığımız saatler uzun tabi
süt sağma saatlerimde çay ve yemek molaları
Ah canım şimdi bayağı büyüttük bebeleri. Asıl o başlardaki süt getirme çabaları neydi :) sarılık olmasın diye sürekli uyanıp emzirmekten üç kez bilincimi kaybetmiştim ben :)
Canım ben de eğitim bilimciyim. Kuram ve uygulama arasındaki bağ hep tartışılıyor. Sosyal konular içinde insan ve insan psikolojisi olan herşey aslında değişken. Bu yüzden ben de bebeğe göreli yaşamı doğru buluyorum. Gece sık uyanan bebeği ayırmak doğru olmaz tabi sizinki düzenini erken oturtmuş:) Ben doğru zamanın en erken 1 en geç 3 yaş olduğunu düşünüyorum. Sonuçta gece uzun süre ağlamasına yalnız olduğunu hissetmesine izin vermedikten sonra sıkıntı olmaz. Beslenme düzeni için fikirlere ihtiyacım var aslında.Canım daha önce de yazmıştım. Üniversitede gelişim psikolojisi dersinde en geç 6 ay şeklinde gördük biz. Ama her bebeğe uymaz tabii ki. Standart olan bebek gecede bir kez beslenmek için uyanıyorsa idealdir. Kızım bir kez uyanıyor ve altı aylık olunca odasında yatırmaya başladım. Hiçbir sorun yaşamadık. Kameradan aynı yanımdaymış gibi görüyorum zaten.
Ama gece dört beş kez uyanan bir bebekse anne için başka odaya gitmek zor olur
Canım ben sade vermedim anne sütü aldığı için muhallebisinde kullanıyorum ara ara. Açıkçası bebeğin gece uyanması sorununun süt ile geçeceğini kesinlikle düşünmüyorum. Benim ufaklıkta son 2-3 haftadır gece deliksiz 1 saat bile uyumuyor full pışpışlanma istiyor. Büyük kızım zaten malum hala sayısız defa uyanıyor :) bu iş biraz yapısal bence.Ben de vermeye başlayayım artık. Sade süt olarak mı veriyorsun yoksa birşeylere katarak mı? Bir tanıdık geçen gün kızımın gece sayısız kez uyandığını duyunca şöyle bir şey söyledi. Biberona biraz süt koy ve gece uyandığında biraz içir uyut uyanmaz sabaha kadar dedi. Tabi ki denemedim ama bu gece gibi çok sık uyandığı gecelerin bu sabahında o kadar yorgun oluyorum ki acaba denesem mi diye düşünüyorum :-/
Keçi sütünde inek sütüne oranla 4 kat daha fazla kalsiyum var engelleyecekse asıl o engeller ama ben büyük kızımda demir ilacı nerdeyse hiç kullanmamama ve keçi sütü ile büyütme e rağmen anemi sorunu yaşamadım. Önemli olan bu gıdalar ile et arasında 4 saatlik farkın olması :)İnek sütü demir emilimini engelliyor diye biliyorum
Freudcu eğitim bilimcilerine göre en geç 6 ay, yeni dönem(aslında Freud öncesi ananevi adetlere göre) eğitim bilimcilerine göre en az 2 yaş. Bu iş biraz bebekte bitiyor diye düşünüyorum. Sürece göre hareket edebilirsin. Biz ikisi gece birbirini uyandırdığı için ayrı odalarda takılıyoruz eşim büyükle küçükle kalıyorum, ufaklığın uykuları biraz daha düzelirse bir araya geleceğiz inşallah :) şayet ufaklık olmasaydı da büyük kızımla bırak aynı odada ayrı yatağı üçümüz aynı yatakta birbirimize sarılarak uyurduk herhalde :) benim kızlar hassas bebek.Kızlar bizim yatak odası boydan boya cam ve sabah güneşi komple cama vuruyor. Perde falan güneşin içeriye girmesini engelledik ama aşırı sıcak.
Biz de oğlumun yatağını kendi odasına taşıdık dün. Yaz boyu ben de onunla yatacağım. Bu bizim için yavaş bir geçiş olur kışa ya odayı ayırırız ya da tekrar taşırız diye düşündüm.
Siz ne düşünüyorsunuz? Odayı ayırmak için 1.yaş 3ay civarının uygun olabileceğini düşünüyorum. Bu kış beceremezsek en geç 2yaşta ayırmak istiyorum. Psikolojik olarak zarar vereceğimi sanmıyorum baba da ben de işe gitmiyor olacağız (2yaş sonrası başlayacağız) sürekli beraberiz ve hemen yan odamızda olacak. Beslenme düzeni ile ilgili neleri kazanmış olması lazım ayırmayı yapabilmem için?
Şimdi gördüm. Şayet bebeğin tokken uyanmıyorsa uyku saatinden 1 saat önce irmikli meyveli muskatlı(gaz için bir çimdik) muhallebi deneyebilirsin. Eğer tok olsada Uyanıyorsa(bkz benim kızlar) yapacak birşey yok :)Canım ben de eğitim bilimciyim. Kuram ve uygulama arasındaki bağ hep tartışılıyor. Sosyal konular içinde insan ve insan psikolojisi olan herşey aslında değişken. Bu yüzden ben de bebeğe göreli yaşamı doğru buluyorum. Gece sık uyanan bebeği ayırmak doğru olmaz tabi sizinki düzenini erken oturtmuş:) Ben doğru zamanın en erken 1 en geç 3 yaş olduğunu düşünüyorum. Sonuçta gece uzun süre ağlamasına yalnız olduğunu hissetmesine izin vermedikten sonra sıkıntı olmaz. Beslenme düzeni için fikirlere ihtiyacım var aslında.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?