2017 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    221
Ben 6 aylıkken vermeye başladım :) inek sütü aslında yasak değil canım sadece alerjik mesela inek peyniri yiyorsa inek sütü bile denenebilir yavaştan. Bebeği gözlemlemek önemli olan.
Ben de vermeye başlayayım artık. Sade süt olarak mı veriyorsun yoksa birşeylere katarak mı? Bir tanıdık geçen gün kızımın gece sayısız kez uyandığını duyunca şöyle bir şey söyledi. Biberona biraz süt koy ve gece uyandığında biraz içir uyut uyanmaz sabaha kadar dedi. Tabi ki denemedim ama bu gece gibi çok sık uyandığı gecelerin bu sabahında o kadar yorgun oluyorum ki acaba denesem mi diye düşünüyorum :-/

D

Direk keçi sütü verilebilir canım ben 6 aylıktan beri ara ara veriyorum muhallebi ile, büyük kızımda da verdim hiçbir sıkıntı yaşamadım
Şimdi gördüm canım direk veya muhallebi ile olabilir sanırım. Deneyeceğim en kısa zamanda.

Kızlar bizim yatak odası boydan boya cam ve sabah güneşi komple cama vuruyor. Perde falan güneşin içeriye girmesini engelledik ama aşırı sıcak.
Biz de oğlumun yatağını kendi odasına taşıdık dün. Yaz boyu ben de onunla yatacağım. Bu bizim için yavaş bir geçiş olur kışa ya odayı ayırırız ya da tekrar taşırız diye düşündüm.
Siz ne düşünüyorsunuz? Odayı ayırmak için 1.yaş 3ay civarının uygun olabileceğini düşünüyorum. Bu kış beceremezsek en geç 2yaşta ayırmak istiyorum. Psikolojik olarak zarar vereceğimi sanmıyorum baba da ben de işe gitmiyor olacağız (2yaş sonrası başlayacağız) sürekli beraberiz ve hemen yan odamızda olacak. Beslenme düzeni ile ilgili neleri kazanmış olması lazım ayırmayı yapabilmem için?

Ah canım şimdi bayağı büyüttük bebeleri. Asıl o başlardaki süt getirme çabaları neydi :) sarılık olmasın diye sürekli uyanıp emzirmekten üç kez bilincimi kaybetmiştim ben :)
Ben de çok kaybettim bilimcimi hala gece çok uyanınca kaybediyorum hatta Benim memeler çok feci yara olmuştu kanıyordu devamlı ve ilk 4 ay göğüs kalkanları ile yaşadım 7/24 artık vücudumun bir parçası gibi olmuşlardı bir de sütüm az geliyor diye gece gece uyanıp mutfakta tahin helvası, ekmek, hurma, incir Allah ne verdiyse tıka basa yiyordum süt olsun diye. Şimdi düşünüyorum da iyi ki şeker komasına girmemişim aşırı yüklemeden ) Şu an hatırlayınca gülüyorum ama o zaman gerçekten çok zorlanmıştım, çok bunalıma girmiştim Allah’a şükür atlattık o günleri...

Biz de Oto koltuğu sorunumuzu çözdük. Britax Römer trifix i-size aldık. ADAC testleri oldukça iyi. Bir de 105 cm 22kiloya kadar kullanılabilir. ADAC ta da bu şekilde alınmış raporu 9-18 diye geçse de kullanım aralığı bu şekilde. 9-18almak istiyordum ama aklım 9-36lara kayıyordu. Bu rahatlattı.
Bir kez kullandık benimki ana kucağında durmadığıdnan tepeme çıkıyordu ışıkları açıyorduk askılıklarda barfiks çekiyorduk ondan biraz huzursuzlandı ama alıştı gibi. Alışmazsa çok kızarım:)
Hala koltuk arayan varsa önerebilirim.

Bence de güzel koltuk canım ama sanırım tek yönlü kullanılıyordu bir de fiyatı biraz yüksek gelmişti bana bu nedenlerle tercih etmemiştim. Güle güle güzel günlerde kullansın bıdık

Evet ya ikinci çocukta deneyimli olacağız ama bunda zorlandık iyice.

Canım daha önce de yazmıştım. Üniversitede gelişim psikolojisi dersinde en geç 6 ay şeklinde gördük biz. Ama her bebeğe uymaz tabii ki. Standart olan bebek gecede bir kez beslenmek için uyanıyorsa idealdir. Kızım bir kez uyanıyor ve altı aylık olunca odasında yatırmaya başladım. Hiçbir sorun yaşamadık. Kameradan aynı yanımdaymış gibi görüyorum zaten.
Ama gece dört beş kez uyanan bir bebekse anne için başka odaya gitmek zor olur

Uyurken süt istiyormuş öyle söylüyor annem. Günde 2 veya 3 defa uyuyor ozamanda yetmiyor.

Tamam canım çok sağol ben sadece yemek aramda sağıyordum bende dediğin gibi deneyim bakalım, aslında karışan eden yokda ben huzursuz oluyorum

Bu arada gece emmiyormu? Benim geceden hiç birikmiyor 2 saatte bir kalkıyor

Ah canım şimdi bayağı büyüttük bebeleri. Asıl o başlardaki süt getirme çabaları neydi :) sarılık olmasın diye sürekli uyanıp emzirmekten üç kez bilincimi kaybetmiştim ben :)

:) aynen öyle. Aslında baya büyüdüler herşeyi de yiyor ama tedirgin oluyor insan yinede

Canım ben de eğitim bilimciyim. Kuram ve uygulama arasındaki bağ hep tartışılıyor. Sosyal konular içinde insan ve insan psikolojisi olan herşey aslında değişken. Bu yüzden ben de bebeğe göreli yaşamı doğru buluyorum. Gece sık uyanan bebeği ayırmak doğru olmaz tabi sizinki düzenini erken oturtmuş:) Ben doğru zamanın en erken 1 en geç 3 yaş olduğunu düşünüyorum. Sonuçta gece uzun süre ağlamasına yalnız olduğunu hissetmesine izin vermedikten sonra sıkıntı olmaz. Beslenme düzeni için fikirlere ihtiyacım var aslında.

Canım ben sade vermedim anne sütü aldığı için muhallebisinde kullanıyorum ara ara. Açıkçası bebeğin gece uyanması sorununun süt ile geçeceğini kesinlikle düşünmüyorum. Benim ufaklıkta son 2-3 haftadır gece deliksiz 1 saat bile uyumuyor full pışpışlanma istiyor. Büyük kızım zaten malum hala sayısız defa uyanıyor :) bu iş biraz yapısal bence.

İnek sütü demir emilimini engelliyor diye biliyorum
Keçi sütünde inek sütüne oranla 4 kat daha fazla kalsiyum var engelleyecekse asıl o engeller ama ben büyük kızımda demir ilacı nerdeyse hiç kullanmamama ve keçi sütü ile büyütme e rağmen anemi sorunu yaşamadım. Önemli olan bu gıdalar ile et arasında 4 saatlik farkın olması :)

Freudcu eğitim bilimcilerine göre en geç 6 ay, yeni dönem(aslında Freud öncesi ananevi adetlere göre) eğitim bilimcilerine göre en az 2 yaş. Bu iş biraz bebekte bitiyor diye düşünüyorum. Sürece göre hareket edebilirsin. Biz ikisi gece birbirini uyandırdığı için ayrı odalarda takılıyoruz eşim büyükle küçükle kalıyorum, ufaklığın uykuları biraz daha düzelirse bir araya geleceğiz inşallah :) şayet ufaklık olmasaydı da büyük kızımla bırak aynı odada ayrı yatağı üçümüz aynı yatakta birbirimize sarılarak uyurduk herhalde :) benim kızlar hassas bebek.

Şimdi gördüm. Şayet bebeğin tokken uyanmıyorsa uyku saatinden 1 saat önce irmikli meyveli muskatlı(gaz için bir çimdik) muhallebi deneyebilirsin. Eğer tok olsada Uyanıyorsa(bkz benim kızlar) yapacak birşey yok :)

slm kizlar. herkesler iyi mi.. bir kac hastalik gecirenler olmus herkese bol sifa diliyorum. nedense coklu alinti yapilmiyor.

biz cook sukur bin. sukur hasta degiliz ama huysuuuzz aksiiii nalleeeet bir donemden geciyoruz. oyle gecede 4/5 kere uyanan bebenize kurban gidin anacim. meme basim ile kizin agzi ayrilmaz bir ikili gece boyu kesinlikle cekemiyorum. zira kiyamet kopuyor. bir memeden ibaretim kizim icin. memem yoksa ben bir hicim.

sutu olmayanlara oyle imrenir bir vaziyetteyim ki anlatamam. oglum ise 3 yas sendromuna girdi. 2 yas hicbirseymis bunu anladim. kiza hic rahat vermiyor sinir krizleri geciriyor. oyle yapma etme diyen biri degilimdir ama artik herseye yapma etme elleme dokunma gitme... kendimi taniyamaz oldum. pozitifligin zerresi kalmadi. hersey daha iyiye gidecek diye umud ederken tepetaklak yuvarlaniyoruz. kizin poposu yer gormesin aman haa sakin. ona da ayri kiyametler kopmakta. ek gida namina bir yol katedemedim. peynir ve kofyeyi ver eline yesin. baska hicbirsey yemiyor. e onlarda yagli sac bas yag oluyor. oteki tam wc egitiminde epey yol almisken pat pat birakiveriyor kakalari ortaliga... tam bir kaos... uyutmak yedirmek vc ye goturmek hersey icinden cikilmaz hal almaya basladi. birde oglumda garip korkular basladi. sanirim biraz ihmal biraz sesimin yukselmesi ile alakali.

offf cok zor.. sizler nasil basediyorsunuz nasil dengeyi sagliyorsunuz. hic mi zorlanmiyorsunuz. zaman zaman degil her gunum boyle benim. aksam kafami yastiga koydugumda ne yasadim ben bugun cocuklarimla diyorum. sevemedim oynayamadim yemek yiyemedik sarki soylemedik dans etmedik. haydaaaa hurrraaaa bir gun daha....

ahhh ruh ve beden sagligi diliyorum hem annelere hem cocuklarimiza......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…