gece emiyo bazen 1 kez bazen 4 kez :)Bu arada gece emmiyormu? Benim geceden hiç birikmiyor 2 saatte bir kalkıyor
Genelde alttan gelir ilk dişler ustler daha zor çıkar çünkü, seninki zordan başladı :) evet yarın oburgun patlar birkaç gece sık sık uyanabilir ben mukus olayını hiç bilmiyorum canım keşke bilsem yardımcı olsam benimkilere hiç diş döneminde mukus olmadı.
Canım dişin geldiği kesin ama kaka ondan mı oldu bilemiyorum. Kızımın alt dişleri çıkarken günde 5 kez filan kaka yaptı ki normalde günde 1 veya günaşırı yapardı ama mukuslu değildi. Doktor gördü mü fotoğrafları ne dedi acaba? Umarım enfeksiyon değildir.
Bizim üstler uzun zamandır kabarık canım herkes üstten gelecek dedi ama alttan geldi 2 tane. Üstler beyaz ve kabarık ama hala çıkmadı. Sağlık ocağındaki hemşireye sordum böyle beyaz ve kabarık çıkmıyor bi türlü dedim 1 yaşında hiç dişi olmayan bebek var normal dedi böyle kabarınca apse falan olursa kesik atıyo dr lar çıkıyo dedi inş öyle bi müdahale olmaz hiç duymamıştım öyle şey. Neyse sizin uzun zamandır kabarık değil konu saptı kendi derdime girdim:) alt dişlerde benim oğlum böyle mukuslu yapmıştı kaka normalde toplamış haldeyken. İnşallah diştendir
Çoook teşekkür ederim KızlarCanım ikisi de olabilir, bence tatili kesme. Bebişte huysuzluk var mı?
Allah yardımcın olsun canım, ben 1 tanesiyle anca baş ediyorumslm kizlar. herkesler iyi mi.. bir kac hastalik gecirenler olmus herkese bol sifa diliyorum. nedense coklu alinti yapilmiyor.
biz cook sukur bin. sukur hasta degiliz ama huysuuuzz aksiiii nalleeeet bir donemden geciyoruz. oyle gecede 4/5 kere uyanan bebenize kurban gidin anacim. meme basim ile kizin agzi ayrilmaz bir ikili gece boyu kesinlikle cekemiyorum. zira kiyamet kopuyor. bir memeden ibaretim kizim icin. memem yoksa ben bir hicim.
sutu olmayanlara oyle imrenir bir vaziyetteyim ki anlatamam. oglum ise 3 yas sendromuna girdi. 2 yas hicbirseymis bunu anladim. kiza hic rahat vermiyor sinir krizleri geciriyor. oyle yapma etme diyen biri degilimdir ama artik herseye yapma etme elleme dokunma gitme... kendimi taniyamaz oldum. pozitifligin zerresi kalmadi. hersey daha iyiye gidecek diye umud ederken tepetaklak yuvarlaniyoruz. kizin poposu yer gormesin aman haa sakin. ona da ayri kiyametler kopmakta. ek gida namina bir yol katedemedim. peynir ve kofyeyi ver eline yesin. baska hicbirsey yemiyor. e onlarda yagli sac bas yag oluyor. oteki tam wc egitiminde epey yol almisken pat pat birakiveriyor kakalari ortaliga... tam bir kaos... uyutmak yedirmek vc ye goturmek hersey icinden cikilmaz hal almaya basladi. birde oglumda garip korkular basladi. sanirim biraz ihmal biraz sesimin yukselmesi ile alakali.
offf cok zor.. sizler nasil basediyorsunuz nasil dengeyi sagliyorsunuz. hic mi zorlanmiyorsunuz. zaman zaman degil her gunum boyle benim. aksam kafami yastiga koydugumda ne yasadim ben bugun cocuklarimla diyorum. sevemedim oynayamadim yemek yiyemedik sarki soylemedik dans etmedik. haydaaaa hurrraaaa bir gun daha....
ahhh ruh ve beden sagligi diliyorum hem annelere hem cocuklarimiza......
Seni de göreceğiz bunlar daha iyi günlerin, sütün var mı? Benimki sıktığımda duvara fışkırıyordu deseydinBugün bebek görmeye gittik.
Klasik öğütlerden vermek istemedim kendimde çok çektiğim için açmadım bu tarz konuları. Allahım memede neden uyutmayı öğretmedinler pirinç unlu mama neden vermiyorsunlar havada uçuşuyor. Ben öğüt aldım döndüm iyi mi.
Canım hayırlı uğurlu olsun çok sevindim dişten olmasına, seninki önce zordan başladı cevval olacak tuttuğunu koparacak :)Çoook teşekkür ederim KızlarDiş patladı bugün çay kaşığıyla vurdum tık tık ediyor , bugün bir kere kaka yaptı ve kakası düne göre çok daha topluydu ve mukus oldukça azalmış, hafif bir huzursuzluk var ama buna şükür olacak o kadar.. Enfeksiyon değilmiş anlaşılan, bebeğin bağırsakları hassas olduğundan mukus geri dönmüş diş döneminde.. Yanındaki dişte kabarmış o da gelir yakında, benimki tam tavşan olacak üstten 2 dişiyle
Yok gündüz emmiyormuş mama alıyormuş gece de yatmadan 4aylık bebeğe kaşık maması veriyormuş. Ama onun bebeği memede ve biberonda uyuyormuş benimkine yanlış alıştırmışım ben:))Seni de göreceğiz bunlar daha iyi günlerin, sütün var mı? Benimki sıktığımda duvara fışkırıyordu deseydin
biz de britax römer king II ats aldım ama henüz denemedik.kılıfını yıkadım salı ank.ya gideceğiz ordan haftaya zonguldak...Biz de Oto koltuğu sorunumuzu çözdük. Britax Römer trifix i-size aldık. ADAC testleri oldukça iyi. Bir de 105 cm 22kiloya kadar kullanılabilir. ADAC ta da bu şekilde alınmış raporu 9-18 diye geçse de kullanım aralığı bu şekilde. 9-18almak istiyordum ama aklım 9-36lara kayıyordu. Bu rahatlattı.
Bir kez kullandık benimki ana kucağında durmadığıdnan tepeme çıkıyordu ışıkları açıyorduk askılıklarda barfiks çekiyorduk ondan biraz huzursuzlandı ama alıştı gibi. Alışmazsa çok kızarım:)
Hala koltuk arayan varsa önerebilirim.
Oooo siz tam test edeceksiniz :)biz de britax römer king II ats aldım ama henüz denemedik.kılıfını yıkadım salı ank.ya gideceğiz ordan haftaya zonguldak...
Aynen canım bizim kız bir buçuk aylıkken oturttu düzeni ama ikinci bebek bunun acısını fena çıkaracak gibi hissediyorum :) kısmet işte. Uygulama tabii ki farklı oluyor. Bugün ağlata ağlata biberondan süt içirdik. Hiçbir şey yiyip içmiyor. Artık böbrekleri kuruyacak.Canım ben de eğitim bilimciyim. Kuram ve uygulama arasındaki bağ hep tartışılıyor. Sosyal konular içinde insan ve insan psikolojisi olan herşey aslında değişken. Bu yüzden ben de bebeğe göreli yaşamı doğru buluyorum. Gece sık uyanan bebeği ayırmak doğru olmaz tabi sizinki düzenini erken oturtmuş:) Ben doğru zamanın en erken 1 en geç 3 yaş olduğunu düşünüyorum. Sonuçta gece uzun süre ağlamasına yalnız olduğunu hissetmesine izin vermedikten sonra sıkıntı olmaz. Beslenme düzeni için fikirlere ihtiyacım var aslında.
Alerjili bebeği olan anneler için kanımca çok kıymetli bir bilgi:
Kızlar biliyorsunuz alt komşumun oğlu bebekliğinde üst düzey çoklu gıda alerjisi yaşamıştı. Zamanla geçtiğini düşündüler çünkü kakada mukus ağlama vs bitmişti. Çocuk gayet sağlıklı büyüyordu sadece minyon bir çocuktu. 2 buçuk yaşına gelene kadar herşey normaldi ancak sonrasında çocukta gerileme başladı. Konuşmamaya göz teması kurmamaya arkadaşlarıyla iletişime geçmemeye vs başladı. Yani otizm benzeri davranışlar(atipik otizm de deniyor) sergilemeye başladı. Aile çok ilgili bir aile, götürmedikleri doktor kalmadı. 5 nörolog, ona yakın pedagog ve 2 psikiyatr gördü, birsürü merkeze gittiler hiçbiri tanı koyamadı ve otizm derslerine benzer ders tavsiye ettiler(özel eğitim). En sonunda bir psikiyatrin tavsiyesi üzerine çocuk metabolizma hastalıkları uzmanı kanunu sultan Süleyman hastanesinde çalışan hasan Önala(Ahmet Aydın hocanın öğrencisi) gittiler ve doktor yaptığı tetkikler sonucu çocuğun vücudunda hiç protein olmadığını tespit etmiş(inanılmaz etçi bir çocuktu günde en az iki öğün et yerdi) ve çeşitli bakterilerden oluşan bir probiyotik kür hazırlamış. Bu esnada çocuğa gluten içerikli gıdaları yasaklamış ve kesinlikle 3 ay düzenli kullanın sonra gelin 3 günün sonunda farkı göreceksiniz demiş. Çocuk 3. Günün sonunda göz teması kurmaya başladı ben gördüğümde bir hafta olmuştu ve kızıma gülümseyip el salladı(normalde yüzüne bile bakmaz hayatta iletişim kurmazdı) şimdi 2 hafta oluyor ve konuşmaya başladı hemde hızlı bir biçimde. Demem o ki çocuk eski haline geri dönüyor. Bence çok değerli bir bilgi. Allah uzak etsin ancak böyle birşey tecrübe ederseniz diye paylaşmak istedim.
Çoook teşekkür ederim KızlarDiş patladı bugün çay kaşığıyla vurdum tık tık ediyor , bugün bir kere kaka yaptı ve kakası düne göre çok daha topluydu ve mukus oldukça azalmış, hafif bir huzursuzluk var ama buna şükür olacak o kadar.. Enfeksiyon değilmiş anlaşılan, bebeğin bağırsakları hassas olduğundan mukus geri dönmüş diş döneminde.. Yanındaki dişte kabarmış o da gelir yakında, benimki tam tavşan olacak üstten 2 dişiyle
Gözünüz aydın canım :)Çoook teşekkür ederim KızlarDiş patladı bugün çay kaşığıyla vurdum tık tık ediyor , bugün bir kere kaka yaptı ve kakası düne göre çok daha topluydu ve mukus oldukça azalmış, hafif bir huzursuzluk var ama buna şükür olacak o kadar.. Enfeksiyon değilmiş anlaşılan, bebeğin bağırsakları hassas olduğundan mukus geri dönmüş diş döneminde.. Yanındaki dişte kabarmış o da gelir yakında, benimki tam tavşan olacak üstten 2 dişiyle
Yanında kürek taşı kürek .Bugün bebek görmeye gittik.
Klasik öğütlerden vermek istemedim kendimde çok çektiğim için açmadım bu tarz konuları. Allahım memede neden uyutmayı öğretmedinler pirinç unlu mama neden vermiyorsunlar havada uçuşuyor. Ben öğüt aldım döndüm iyi mi.
Ooov işte beslenmenin önemi ... neleri iyi etmiyor ki bu gıdalar, yada kötü. çok sevindim düzelmesine.Alerjili bebeği olan anneler için kanımca çok kıymetli bir bilgi:
Kızlar biliyorsunuz alt komşumun oğlu bebekliğinde üst düzey çoklu gıda alerjisi yaşamıştı. Zamanla geçtiğini düşündüler çünkü kakada mukus ağlama vs bitmişti. Çocuk gayet sağlıklı büyüyordu sadece minyon bir çocuktu. 2 buçuk yaşına gelene kadar herşey normaldi ancak sonrasında çocukta gerileme başladı. Konuşmamaya göz teması kurmamaya arkadaşlarıyla iletişime geçmemeye vs başladı. Yani otizm benzeri davranışlar(atipik otizm de deniyor) sergilemeye başladı. Aile çok ilgili bir aile, götürmedikleri doktor kalmadı. 5 nörolog, ona yakın pedagog ve 2 psikiyatr gördü, birsürü merkeze gittiler hiçbiri tanı koyamadı ve otizm derslerine benzer ders tavsiye ettiler(özel eğitim). En sonunda bir psikiyatrin tavsiyesi üzerine çocuk metabolizma hastalıkları uzmanı kanunu sultan Süleyman hastanesinde çalışan hasan Önala(Ahmet Aydın hocanın öğrencisi) gittiler ve doktor yaptığı tetkikler sonucu çocuğun vücudunda hiç protein olmadığını tespit etmiş(inanılmaz etçi bir çocuktu günde en az iki öğün et yerdi) ve çeşitli bakterilerden oluşan bir probiyotik kür hazırlamış. Bu esnada çocuğa gluten içerikli gıdaları yasaklamış ve kesinlikle 3 ay düzenli kullanın sonra gelin 3 günün sonunda farkı göreceksiniz demiş. Çocuk 3. Günün sonunda göz teması kurmaya başladı ben gördüğümde bir hafta olmuştu ve kızıma gülümseyip el salladı(normalde yüzüne bile bakmaz hayatta iletişim kurmazdı) şimdi 2 hafta oluyor ve konuşmaya başladı hemde hızlı bir biçimde. Demem o ki çocuk eski haline geri dönüyor. Bence çok değerli bir bilgi. Allah uzak etsin ancak böyle birşey tecrübe ederseniz diye paylaşmak istedim.
canim ya allah yardimcin olsun. Dişten dolayı sanki. geçecek elbet sabır versin rabbim..Kızım yine yemiyor. Biraz biraz su içmeye başladı. Günde beş altı kez ağlama krizine giriyor. Dün üstten dördüncü dişi patladı. Gece uykusunda hiç sorun yok. Sabaha karşı bir kez uyanıyor. Ağrısı sızısı olsa gece de uyuyamaz diye düşünüyorum. İnşallah diştedir bunlar. Dışarı çıktığımızda çok mutlu. Evde bizi yiyip bitiriyor resmen. Psikolojim bozuldu. Sürekli kilo alıyorum. Eşimle de tartışmaya başladık. Sanki yabancı biri gibi geliyor artık bana. Bunları paylaşabileceğim bir siz varsınız kızlar. Psikiyatriste gitsem ilaç verecek ama emzirirken kullanamam
Ayy çok sevindim hayırlı olsun canım tavşan dişlerinizÇoook teşekkür ederim KızlarDiş patladı bugün çay kaşığıyla vurdum tık tık ediyor , bugün bir kere kaka yaptı ve kakası düne göre çok daha topluydu ve mukus oldukça azalmış, hafif bir huzursuzluk var ama buna şükür olacak o kadar.. Enfeksiyon değilmiş anlaşılan, bebeğin bağırsakları hassas olduğundan mukus geri dönmüş diş döneminde.. Yanındaki dişte kabarmış o da gelir yakında, benimki tam tavşan olacak üstten 2 dişiyle
Bana da öyle geliyor çünkü akşam yemek yiyor, uyumadan emiyor ve gece de emiyor aç kalması imkansız. Gece yatağında uyuması konusunda ısrarlıydım ama artık saldım gece uyanınca yanıma alıyorum emiyor, uyuyor, uyanıyor, emiyor öyle kendi takılırken biraz gözlerimi kapatıyorum en azından hiç yoktan iyiCanım ben sade vermedim anne sütü aldığı için muhallebisinde kullanıyorum ara ara. Açıkçası bebeğin gece uyanması sorununun süt ile geçeceğini kesinlikle düşünmüyorum. Benim ufaklıkta son 2-3 haftadır gece deliksiz 1 saat bile uyumuyor full pışpışlanma istiyor. Büyük kızım zaten malum hala sayısız defa uyanıyor :) bu iş biraz yapısal bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?