Ahhhaah o da iyiymişBugün bebek görmeye gittik.
Klasik öğütlerden vermek istemedim kendimde çok çektiğim için açmadım bu tarz konuları. Allahım memede neden uyutmayı öğretmedinler pirinç unlu mama neden vermiyorsunlar havada uçuşuyor. Ben öğüt aldım döndüm iyi mi.
Bi de şey var “aaa gaz mı? Bizimkilerde hiç olmadı çıkarırlardı kendileri, aaa uyumuyor mu? O zaman doymuyordur bizimkiler koyduğun yerde uyurdu, aaa yemiyor mu? Bizimkiler havada kapardı kaşığı”Seni de göreceğiz bunlar daha iyi günlerin, sütün var mı? Benimki sıktığımda duvara fışkırıyordu deseydin
Çok enteresan bir durum ağzım açık kaldı resmen. Teşekkürler canım gerçekten çok kıymetli bir tecrübe.Alerjili bebeği olan anneler için kanımca çok kıymetli bir bilgi:
Kızlar biliyorsunuz alt komşumun oğlu bebekliğinde üst düzey çoklu gıda alerjisi yaşamıştı. Zamanla geçtiğini düşündüler çünkü kakada mukus ağlama vs bitmişti. Çocuk gayet sağlıklı büyüyordu sadece minyon bir çocuktu. 2 buçuk yaşına gelene kadar herşey normaldi ancak sonrasında çocukta gerileme başladı. Konuşmamaya göz teması kurmamaya arkadaşlarıyla iletişime geçmemeye vs başladı. Yani otizm benzeri davranışlar(atipik otizm de deniyor) sergilemeye başladı. Aile çok ilgili bir aile, götürmedikleri doktor kalmadı. 5 nörolog, ona yakın pedagog ve 2 psikiyatr gördü, birsürü merkeze gittiler hiçbiri tanı koyamadı ve otizm derslerine benzer ders tavsiye ettiler(özel eğitim). En sonunda bir psikiyatrin tavsiyesi üzerine çocuk metabolizma hastalıkları uzmanı kanunu sultan Süleyman hastanesinde çalışan hasan Önala(Ahmet Aydın hocanın öğrencisi) gittiler ve doktor yaptığı tetkikler sonucu çocuğun vücudunda hiç protein olmadığını tespit etmiş(inanılmaz etçi bir çocuktu günde en az iki öğün et yerdi) ve çeşitli bakterilerden oluşan bir probiyotik kür hazırlamış. Bu esnada çocuğa gluten içerikli gıdaları yasaklamış ve kesinlikle 3 ay düzenli kullanın sonra gelin 3 günün sonunda farkı göreceksiniz demiş. Çocuk 3. Günün sonunda göz teması kurmaya başladı ben gördüğümde bir hafta olmuştu ve kızıma gülümseyip el salladı(normalde yüzüne bile bakmaz hayatta iletişim kurmazdı) şimdi 2 hafta oluyor ve konuşmaya başladı hemde hızlı bir biçimde. Demem o ki çocuk eski haline geri dönüyor. Bence çok değerli bir bilgi. Allah uzak etsin ancak böyle birşey tecrübe ederseniz diye paylaşmak istedim.
Çok geçmiş olsun canım az kaldı dişler çıksın da rahatlarsınız inşallah. Eşinle neden tartışıyorsunuz? Ben de yorgunluktan bazen eşime patlıyorum ama geçiyor sonra bu dönemde biraz normal sanırım böyle şeyler.Kızım yine yemiyor. Biraz biraz su içmeye başladı. Günde beş altı kez ağlama krizine giriyor. Dün üstten dördüncü dişi patladı. Gece uykusunda hiç sorun yok. Sabaha karşı bir kez uyanıyor. Ağrısı sızısı olsa gece de uyuyamaz diye düşünüyorum. İnşallah diştedir bunlar. Dışarı çıktığımızda çok mutlu. Evde bizi yiyip bitiriyor resmen. Psikolojim bozuldu. Sürekli kilo alıyorum. Eşimle de tartışmaya başladık. Sanki yabancı biri gibi geliyor artık bana. Bunları paylaşabileceğim bir siz varsınız kızlar. Psikiyatriste gitsem ilaç verecek ama emzirirken kullanamam
Canım etçi bir çocuktu yazmışsın neden protein eksikmiş vücudundaAlerjili bebeği olan anneler için kanımca çok kıymetli bir bilgi:
Kızlar biliyorsunuz alt komşumun oğlu bebekliğinde üst düzey çoklu gıda alerjisi yaşamıştı. Zamanla geçtiğini düşündüler çünkü kakada mukus ağlama vs bitmişti. Çocuk gayet sağlıklı büyüyordu sadece minyon bir çocuktu. 2 buçuk yaşına gelene kadar herşey normaldi ancak sonrasında çocukta gerileme başladı. Konuşmamaya göz teması kurmamaya arkadaşlarıyla iletişime geçmemeye vs başladı. Yani otizm benzeri davranışlar(atipik otizm de deniyor) sergilemeye başladı. Aile çok ilgili bir aile, götürmedikleri doktor kalmadı. 5 nörolog, ona yakın pedagog ve 2 psikiyatr gördü, birsürü merkeze gittiler hiçbiri tanı koyamadı ve otizm derslerine benzer ders tavsiye ettiler(özel eğitim). En sonunda bir psikiyatrin tavsiyesi üzerine çocuk metabolizma hastalıkları uzmanı kanunu sultan Süleyman hastanesinde çalışan hasan Önala(Ahmet Aydın hocanın öğrencisi) gittiler ve doktor yaptığı tetkikler sonucu çocuğun vücudunda hiç protein olmadığını tespit etmiş(inanılmaz etçi bir çocuktu günde en az iki öğün et yerdi) ve çeşitli bakterilerden oluşan bir probiyotik kür hazırlamış. Bu esnada çocuğa gluten içerikli gıdaları yasaklamış ve kesinlikle 3 ay düzenli kullanın sonra gelin 3 günün sonunda farkı göreceksiniz demiş. Çocuk 3. Günün sonunda göz teması kurmaya başladı ben gördüğümde bir hafta olmuştu ve kızıma gülümseyip el salladı(normalde yüzüne bile bakmaz hayatta iletişim kurmazdı) şimdi 2 hafta oluyor ve konuşmaya başladı hemde hızlı bir biçimde. Demem o ki çocuk eski haline geri dönüyor. Bence çok değerli bir bilgi. Allah uzak etsin ancak böyle birşey tecrübe ederseniz diye paylaşmak istedim.
Evet bide kas erimesi var mıydıCanım etçi bir çocuktu yazmışsın neden protein eksikmiş vücudunda
Aynen bende de durum öyle canım, memeler açık o kafasına göre takılıyor. Karnımda isilik çıktı gece boyu kucakta durmasından :)Bana da öyle geliyor çünkü akşam yemek yiyor, uyumadan emiyor ve gece de emiyor aç kalması imkansız. Gece yatağında uyuması konusunda ısrarlıydım ama artık saldım gece uyanınca yanıma alıyorum emiyor, uyuyor, uyanıyor, emiyor öyle kendi takılırken biraz gözlerimi kapatıyorum en azından hiç yoktan iyi
Canım çünkü bebek yiyor ama vücut yediğinden faydalanamıyor sanki yememiş gibi oluyor vücuduna aldığı diğer gıdalar ve bağırsak florasındaki bozulma yüzünden.Canım etçi bir çocuktu yazmışsın neden protein eksikmiş vücudunda
Açık büfe valla ohh :)))Aynen bende de durum öyle canım, memeler açık o kafasına göre takılıyor. Karnımda isilik çıktı gece boyu kucakta durmasından :)
Hayır canım kas erimesi yok ama zaten çocuk çok ufak tefek bir çocuk muhtemelen yediğinden vücudu faydalanamadığı için gelişim de etkileniyor.Evet bide kas erimesi var mıydıyesoka90
İlahi çok güldüm : DAçık büfe valla ohh :)))
Cnm bzm de benzer şekilde geçiyo 2 çocugum da çok harektli oğlum da 2 aydr huy değişimleri var 2 kere sinir krizi geçrdi kardeşini kıskanmalar basladı çaktrmadan itiyo tepki vermeyim diyorum küçükte anlıyo artık abisi yaklaşnca hmn bana bakıyo kurtar der gbi.oğlum hiç söz dinlemiyo,kesinlikle böyle bi çocuk diildi .herseyi dengede tutmaya çalışıyorum ama olmuyo.gönlünü yapmya çalıştkça ters tepiyo ve bişe yememeye basladı içim daralıyo walla alıp karşıma sohbet ediyorum cvp vermk istemynce konuyu deiştriyo yeterszlik hissi içindeyim anlıcaınslm kizlar. herkesler iyi mi.. bir kac hastalik gecirenler olmus herkese bol sifa diliyorum. nedense coklu alinti yapilmiyor.
biz cook sukur bin. sukur hasta degiliz ama huysuuuzz aksiiii nalleeeet bir donemden geciyoruz. oyle gecede 4/5 kere uyanan bebenize kurban gidin anacim. meme basim ile kizin agzi ayrilmaz bir ikili gece boyu kesinlikle cekemiyorum. zira kiyamet kopuyor. bir memeden ibaretim kizim icin. memem yoksa ben bir hicim.
sutu olmayanlara oyle imrenir bir vaziyetteyim ki anlatamam. oglum ise 3 yas sendromuna girdi. 2 yas hicbirseymis bunu anladim. kiza hic rahat vermiyor sinir krizleri geciriyor. oyle yapma etme diyen biri degilimdir ama artik herseye yapma etme elleme dokunma gitme... kendimi taniyamaz oldum. pozitifligin zerresi kalmadi. hersey daha iyiye gidecek diye umud ederken tepetaklak yuvarlaniyoruz. kizin poposu yer gormesin aman haa sakin. ona da ayri kiyametler kopmakta. ek gida namina bir yol katedemedim. peynir ve kofyeyi ver eline yesin. baska hicbirsey yemiyor. e onlarda yagli sac bas yag oluyor. oteki tam wc egitiminde epey yol almisken pat pat birakiveriyor kakalari ortaliga... tam bir kaos... uyutmak yedirmek vc ye goturmek hersey icinden cikilmaz hal almaya basladi. birde oglumda garip korkular basladi. sanirim biraz ihmal biraz sesimin yukselmesi ile alakali.
offf cok zor.. sizler nasil basediyorsunuz nasil dengeyi sagliyorsunuz. hic mi zorlanmiyorsunuz. zaman zaman degil her gunum boyle benim. aksam kafami yastiga koydugumda ne yasadim ben bugun cocuklarimla diyorum. sevemedim oynayamadim yemek yiyemedik sarki soylemedik dans etmedik. haydaaaa hurrraaaa bir gun daha....
ahhh ruh ve beden sagligi diliyorum hem annelere hem cocuklarimiza......
Bu durum canımı sıkmadı diil,bnm kızın da kilo alımı durdu 3-aydr aynı.beslenmesne göre az buluyorum çok harektli ama bu bana sebep gbi gelmiyo bnm dışımda kimseye anormal gelen bi durym yok gerçi.hfta içi bi tahlil yolu görünüyo 2-3hftadr erteliyorumAlerjili bebeği olan anneler için kanımca çok kıymetli bir bilgi:
Canım benim altımdaki çocuk 18 aylıkken 6 kg idi, persentili %3ün altında idi, senin kız o kadar zayıf değildi sanki? Bir de boyu uzuyor mu? Doktor en önemli kriter boy uzaması demişti onlara.Bu durum canımı sıkmadı diil,bnm kızın da kilo alımı durdu 3-aydr aynı.beslenmesne göre az buluyorum çok harektli ama bu bana sebep gbi gelmiyo bnm dışımda kimseye anormal gelen bi durym yok gerçi.hfta içi bi tahlil yolu görünüyo 2-3hftadr erteliyorum
Cnm bzm de benzer şekilde geçiyo 2 çocugum da çok harektli oğlum da 2 aydr huy değişimleri var 2 kere sinir krizi geçrdi kardeşini kıskanmalar basladı çaktrmadan itiyo tepki vermeyim diyorum küçükte anlıyo artık abisi yaklaşnca hmn bana bakıyo kurtar der gbi.oğlum hiç söz dinlemiyo,kesinlikle böyle bi çocuk diildi .herseyi dengede tutmaya çalışıyorum ama olmuyo.gönlünü yapmya çalıştkça ters tepiyo ve bişe yememeye basladı içim daralıyo walla alıp karşıma sohbet ediyorum cvp vermk istemynce konuyu deiştriyo yeterszlik hissi içindeyim anlıcaın
kendi kılıfı nefes alan doku diye geçiyor ama yine de terletecektir, terini emecek bir örtü yeter diye düşünüyorum.ana kucağında hemen terliyordu.bunda şimdilik ümidim varOooo siz tam test edeceksiniz :)
Koltukların üstüne müslin bezlerden mi koymalı kılıf mı yaptırmalı? Sen ne düşünüyorsun?
Kilosu ve boyu ortalmada cnm,oğlum çok iri bi bebekti ondan dolayı da bana ayrı bi minik geliyo onun da etksi var boy önemli tabi ,uzaması içimi rahatlatıyo Allahtan ama kilo olayına da takılıyorum walla ne yalan söyleyimCanım benim altımdaki çocuk 18 aylıkken 6 kg idi, persentili %3ün altında idi, senin kız o kadar zayıf değildi sanki? Bir de boyu uzuyor mu? Doktor en önemli kriter boy uzaması demişti onlara.
Bütün anneler aynıyız bende takarım haklısın, ama boyu uzuyorsa Allahın izniyle sorun olmaz, benim ufaklıkta çok gıdım gıdım kilo alıyor, büyük kız kıştan beri kilo almadı ne yapalım canları sağolsun. Benim o alttaki çocuk büyük kızımdan tam bir yaş büyük ama boyu benim kız kadar ancak yani sadece kiloda değil genel olarak bayağı minyon.Kilosu ve boyu ortalmada cnm,oğlum çok iri bi bebekti ondan dolayı da bana ayrı bi minik geliyo onun da etksi var boy önemli tabi ,uzaması içimi rahatlatıyo Allahtan ama kilo olayına da takılıyorum walla ne yalan söyleyim
Hımmm çok kötü allah yardımcıları olsun düzelmiş yazmıştın gerçi çok sevindim. Biz de alerjik dönem geçirdik biliyorsun okuyunca sıkıntı düştü içime ama oğlumun gelişimi çok güzel alerjik hiçbir reaksiyon yok şimdi Allah’a şükür hepsi geçti inşallah geri gelmez sıkıntılı günlerC
Canım çünkü bebek yiyor ama vücut yediğinden faydalanamıyor sanki yememiş gibi oluyor vücuduna aldığı diğer gıdalar ve bağırsak florasındaki bozulma yüzünden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?