Kararları beğendim ben de haftada bir yalnız çıkacağım 2 saat de olsa çok iyi geliyor.Kızlar bugün yeni kararlar aldım. Çok sabırlı olmaya çalışacağım. Bebeğim karnımdayken ne kadar mutlu olduğumu düşüneceğim. Günlük bir plan yaptım. Yemek, çamaşır gibi işleri eşimle sıraya koyduk. Haftada en az bir gün anneme bırakıp dışarı çıkacağım ve her gün yarım saat kendime zaman ayıracağım.
Üç günde bir yoğurt mayalanmayı bırakacağım. Köyden cam şişede süt getirtiyorum, uğraşıyorum. Peynir yapıyorum. Yemiyor, hepsi boşa gidiyor. Bugün top peynirleri parçalayıp suda beklettim, şapur şupur yedi. Ne yapayım artık bir iki hazır şey de yesin. Biz salçalı yemeklerin suyunu ekmekle yiyerek büyümüşüz. Bir şeyimiz de yok Allah’a şükür.
Daha az empati kuracağım. Ne hissediyordur, ne düşünüyordur diye habire düşünmeyeceğim.
Bez değiştirirken kalkıp kaçıyor. Ona henüz bir çare bulamadım. Çok kaka yaptığı için de çok sinir bozucu oluyor her yere bulaşması.
takip etmek gerekiyomuş göz bebeklerinde fln değişiklik oluyo mu aşırı uyku hali var mı kusması var mı 24 saat takip edilmeliymişEmekleme çalışmaları yaparken yere serdiğim örtünün üstünde ısrarla durmayan kızım kafasını bir güzel parkeye geçirdi. Taak diye bir ses gelmesiyle ağlamaya başlaması bir oldu. Zor sakinleştirdim alnı kızarmıi hafif de şişmiş. Buz da koydurmadı cadı. Şu an sakinleşti uyudu ama bilemiyorum bir şey yapmak gerekir mi acaba?
:) erkekler içün böyle şeyler önemli diil bnmki kutlamaya bile karşı ne gerek varmış organizasyona aile içinde bi pasta kesermişizBiraz erken ama Doğum günü için bişey düşündünüz mü düşünen var mı ben bakmaya başladım Ali expres ten de almak istiyorum bazen siparişin gelmesi 1-2 ayı buluyormuş o yüzden şimdiden almak istiyorum. Eşimle birlikte planlamak isterdim gösteriyorum hangisini alalım falan sen seç link at alayım diyo. Ne kadar güzel bi stres atma yöntemi halbuki beraber planlayıp hayalini kurmak
Biz akşamüstü çimenlik bir kahvaltı mekanında yapacağız. Önce sabah kahvaltı şeklinde düşündük ama hava sıcak oluyor. Eğer sabah olursa sadece kahvaltı ve pasta olacak. Kişi başı 20tl dediler 20kişi olsak 400tl yapıyor. Pasta süsleme derken 600 olur. Akşamüstü olursa sarma börek cupcake ve pasta düşündüm. Mekan parası olarak yine kişibaşı para alınıyor. Renk olarak sarı beyaz yeşil düşündüm. Ben de dün baktım bu gece alabilirim. Balonları sıralamak için bir rulo dizisi var ondan da alacağım. Dizmek için çeşitli yöntemler var tabi. Sana da ekliyorum arkadaşım. Süslemeler 50-70tl bandında tutuyor. Ben tabak pipet masa örtüsü falan almayacağım. Evde folyo e harfi ve 1rakamı var bir de onları kullanacağım.Biraz erken ama Doğum günü için bişey düşündünüz mü düşünen var mı ben bakmaya başladım Ali expres ten de almak istiyorum bazen siparişin gelmesi 1-2 ayı buluyormuş o yüzden şimdiden almak istiyorum. Eşimle birlikte planlamak isterdim gösteriyorum hangisini alalım falan sen seç link at alayım diyo. Ne kadar güzel bi stres atma yöntemi halbuki beraber planlayıp hayalini kurmak
Evet ediyorum bir şey olmaz inşallah. Fındık kadar şişmiş kafası. Nasıl o kadar sert vurdu anlamadım ya çok dikkatli olmak gerek gözümün önünde bunu yaptıysa gerisini düşünemiyorum yani.takip etmek gerekiyomuş göz bebeklerinde fln değişiklik oluyo mu aşırı uyku hali var mı kusması var mı 24 saat takip edilmeliymiş
Kahvaltı fikri çok güzelmiş :) cuma gününe geliyor bizim. Pazar günü bi mekanda kahvaltı şeklinde çok güzel olur ama eşimi ikna edemem yüzde 90. Evde olacak galiba ben de partidünyası diye bi siteden konseptlere bakıyorum birkaç gündür. Güzel pastalar en az 200 zaten süslemelerle 500 ü bulur gibi. Aliexpresten de folyo balon alıcam orda uygunBiz akşamüstü çimenlik bir kahvaltı mekanında yapacağız. Önce sabah kahvaltı şeklinde düşündük ama hava sıcak oluyor. Eğer sabah olursa sadece kahvaltı ve pasta olacak. Kişi başı 20tl dediler 20kişi olsak 400tl yapıyor. Pasta süsleme derken 600 olur. Akşamüstü olursa sarma börek cupcake ve pasta düşündüm. Mekan parası olarak yine kişibaşı para alınıyor. Renk olarak sarı beyaz yeşil düşündüm. Ben de dün baktım bu gece alabilirim. Balonları sıralamak için bir rulo dizisi var ondan da alacağım. Dizmek için çeşitli yöntemler var tabi. Sana da ekliyorum arkadaşım. Süslemeler 50-70tl bandında tutuyor. Ben tabak pipet masa örtüsü falan almayacağım. Evde folyo e harfi ve 1rakamı var bir de onları kullanacağım.
Johanna ne yaptı acaba, birden aklıma geldi merak ettim. Uzun zamandır uğramamış. Kendi de bebişleri de iyidir inşallah..Kızlar hepinizden Allah razı olsun çok teşekkür ederim. Hala hastanedeyiz bebekler de iyi şükür ama ne zaman çıkacağımız belli değil. Dualarınızı esirgemeyin
Canım evde düşündük önce ama hem evimiz küçük hem ben yalnızım bu şehirde. Temizlikçi çağırmak gerek yalnız yapamam 130 lira öncesi sonra da yine ortalık pislenecek. Ailelerimizin ve arkadaşlarımızın olduğu ilde yapacağız. 1saatlik mesafede.Kahvaltı fikri çok güzelmiş :) cuma gününe geliyor bizim. Pazar günü bi mekanda kahvaltı şeklinde çok güzel olur ama eşimi ikna edemem yüzde 90. Evde olacak galiba ben de partidünyası diye bi siteden konseptlere bakıyorum birkaç gündür. Güzel pastalar en az 200 zaten süslemelerle 500 ü bulur gibi. Aliexpresten de folyo balon alıcam orda uygun
Benim annem de kv de de aynı şehirde canım yardım ederler. Çok kalabalık olmasını istemiyorum zaten yetişmez bütçe eşim taraf çok kalabalık. Hediyelik ben açacaklı magnet düşünüyorum canım bebeğimin resmî olsun üstünde. Pastayı şeker hamurundan ben de sevmiyorum tadı güzel olmuyorCanım evde düşündük önce ama hem evimiz küçük hem ben yalnızım bu şehirde. Temizlikçi çağırmak gerek yalnız yapamam 130 lira öncesi sonra da yine ortalık pislenecek. Ailelerimizin ve arkadaşlarımızın olduğu ilde yapacağız. 1saatlik mesafede.
Evde düşünüyorsan zaten 15-20kişiden fazla düşünmüyorsundur. Kahvaltılı doğum gününe çok gittim ben. Çok kolay oluyor. Hatıra olarak da sukulent çiçekler var onlar moda bu ara. Ama ben henüz hatıralık düşünmedim.
Yine bir fikir olsun. Bebeğin mama sandalyesini süslüyorlar orada foto çekiyorlar. Bebeğin aylık fotolarından oluşan bir köşe yapıyorlar.
Pastayı şeker hamuru pek yapmıyorlar hem daha uygun oluyor fiyatı hem de yemesi dağıtması kolay oluyor. Örneğin:
Aynen yaa hatta diyor ki o günü üçümüz birlikte dışarda mutlu mutlu geçirelim. Ne gerek var foto çekicez, yok pasta kesicez diye tadını çıkartamıyor millet çocuk ne anlayacak sıkılır filan diyor haklı aslında ama ilk doğum günü olsun diye hevesleniyorum ben de:) erkekler içün böyle şeyler önemli diil bnmki kutlamaya bile karşı ne gerek varmış organizasyona aile içinde bi pasta kesermişiz
Normalleşmek böyle bir şey bence debende ilk zaman ki gibi pimpiriklenmiyorum oyuncaklar yerlerde sürünüo, çocuk parkeyi yalıo bn kaşık kaynatıcam die uğraşıyorum saçma olmaya başladı.
yerse bizim yemeklerden de veriyorum yemezse yemek için zorlamıyorum düşünce hiihhh ayyy demiyorum dediğimde daha kuvvetli ağlamaya başlıo. tek dışarı çıkma işini yapamıyorum. çalıştığım için zaten kv ve annem bakıo bidr haftasonu bakım diyemiyorum. ev işi önceden düzenli olsun herşey derdim şimdi olduğu kdr diyorum. yemek varsa yiyoruz yapamadıysam kasmıyoruz dışardan söylüyoruz. 10 saat uyumadan kendine gelemeyen ben 5 saatlik uykuyla yaşamaya da alıştım :)
Dereiçi otobüsü de mi z.kuyu'dan kalkıyor? Oyy oy yolculuğa bak, umarım yetiştirim:/ sağol canım benim düşünmen yeter.liliyaa canım Atatürk havalimanından Sarıyer istinye biraz ters ve uzak kalıyor ancak ulaşımın en pratik yolu şu şekilde: Havalimanında metro hattı var metroya bin şirinevler ataköy durağında in metrobüse aktarma yap metrobüse iki istikamet var beylikdüzü ve zincirlikuyu istikameti. Zincirlikuyu istikametine bin ve zincirlikuyuda in. Zincirlikuyudan istinye dolmuşları kalkıyor onlara bin istinyedesin. Ama konsolosluk görüşmelerine geliyorsan istinye dereiçi otobüsleri direk önünden geçiyor. Biraz meşakkatli bir yolculuk olacak. Avrupa yakasında olsam ben taşırdım seni :/
Pasta süpermiş ben de sevmiyorum şeker hamurunu. Tlc de bir program var pasta yapan bir adam amerikada. Orda geçen gün şöyle bir şey vardı bir anne çocuğuna ilk doğum günü için onun da yiyebileceği bir pasta yaptırdı. Muhallebi gibi bir şey yaptılar pastanın içine dışına ekstra şeker katmadan çok hoş bir pasta oldu. Sonra onu bebişin önüne koydular elleriyle yedi pastayı mıncıkladı filan fotoğraflarını çektiler öyle süperdiCanım evde düşündük önce ama hem evimiz küçük hem ben yalnızım bu şehirde. Temizlikçi çağırmak gerek yalnız yapamam 130 lira öncesi sonra da yine ortalık pislenecek. Ailelerimizin ve arkadaşlarımızın olduğu ilde yapacağız. 1saatlik mesafede.
Evde düşünüyorsan zaten 15-20kişiden fazla düşünmüyorsundur. Kahvaltılı doğum gününe çok gittim ben. Çok kolay oluyor. Hatıra olarak da sukulent çiçekler var onlar moda bu ara. Ama ben henüz hatıralık düşünmedim.
Yine bir fikir olsun. Bebeğin mama sandalyesini süslüyorlar orada foto çekiyorlar. Bebeğin aylık fotolarından oluşan bir köşe yapıyorlar.
Pastayı şeker hamuru pek yapmıyorlar hem daha uygun oluyor fiyatı hem de yemesi dağıtması kolay oluyor. Örneğin:
Canım ağlamadığım bir gün yok. Hiç oturmuyorum. Herkes nasıl çocuk büyütüyor da ben yapamıyorum anlamıyorum. Hiç durmuyor, hep oyun istiyor. Yemek bile yapmaya kalksam dünyayı yıkıyor ağlayarak. Eşim de sürekli beni eleştiriyor. Ağlasın boş ver falan diyor, yemek yemese ne olacak diyor. Beni hiç anlamıyor.
O pasta patlatma diye geçiyor sanırım. Bebeğin yiyebileceği şekilde labne ile yapılıyor. Pasta kreması gibi sıkıp şekil veriyorlar. Bebek ve pastayı başbaşa bırakıp onu mıncıklamasını fotoğraflıyorlar. Her türlü çılgınlık var:)Pasta süpermiş ben de sevmiyorum şeker hamurunu. Tlc de bir program var pasta yapan bir adam amerikada. Orda geçen gün şöyle bir şey vardı bir anne çocuğuna ilk doğum günü için onun da yiyebileceği bir pasta yaptırdı. Muhallebi gibi bir şey yaptılar pastanın içine dışına ekstra şeker katmadan çok hoş bir pasta oldu. Sonra onu bebişin önüne koydular elleriyle yedi pastayı mıncıkladı filan fotoğraflarını çektiler öyle süperdiama böyle bir şey yapsam herhalde garipser millet burda
Bebekler çok değişken ben de imreniyorum bazen. Yemiyor benimki de yalnızca ekmek diye ağlıyor mamamamam. Az önce kıymalı kabak verdim yemedi. Yoğurt verdim yemedi. Gittim meyve rendeledim yemedi. Mamammmammm. Beynim mamamamam ile uğulduyor. Ekmek yedi artık.bende ayni durumdayim. nasil bebekleri var insanlarin nasil herseye yetisiyorlar. nasil uyutup yediriyorlar. guya ben tecrubeliyim birde. Nasil uyutulur nasil yedirilir biliyor olmam lazim. ama ikisi arasinda daglar kadar fark var. tukenmis hissediyorum kendimi. 24 saat bana yapisik uyurken bile ayrilamiyorum. aninda aciyor gozlerini. suan bile uykuda ama memede. oglum icerde tv izliyor izlemezse kizi uyutamam. nasil olacak bu is. nasil cikicam bu kisir donguden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?