Benim kızım da tarhanayı ilk kez bugün yedi bu zamana kadar 1 kaşık alıp ağzını açmıyordu bir daha. Yoğurt da aynı şekilde sade yoğurt asla yemiyor içine meyve katarsam bazen biraz yiyor. Sütaşın babymix yoğurdunu sevdi onu daha çok yiyor benim yaptığım yoğurttan ama ev yoğurdu daha sağlıklı olur diye babymix i her zaman vermek istemiyorum. Doktora da söylemiştim hatta hiç zorlama sadece 15-20 günde bir tekrar dene yeni bir şey gibi demişti. Belki zamanla öyle olur, şimdilik ekmekle doyursun bakalım karnını bıdıkÇorba asla yemiyor zaten. Hele tarhana...mutfaktayım anlıyor kokusundan resmen. Daha bir gün çorba yemedi. Çorba da kanayan yaramdır. Ekmeğe tereyağı falan koyup ağzına götürüyorum yemiyor. Kuru ekmek olacak ve kendi yiyecek.
Çok geçmiş olsun canım şimdi gördümEmekleme çalışmaları yaparken yere serdiğim örtünün üstünde ısrarla durmayan kızım kafasını bir güzel parkeye geçirdi. Taak diye bir ses gelmesiyle ağlamaya başlaması bir oldu. Zor sakinleştirdim alnı kızarmıi hafif de şişmiş. Buz da koydurmadı cadı. Şu an sakinleşti uyudu ama bilemiyorum bir şey yapmak gerekir mi acaba?
Dereiçi otobüsü için zincirlikuyudan değil de - metrobüste zincirlikuyudan bir önceki durak olan - Mecidiyeköyde inmen daha iyi olur canım böylece otobüste yer bulabilirsin :)Dereiçi otobüsü de mi z.kuyu'dan kalkıyor? Oyy oy yolculuğa bak, umarım yetiştirim:/ sağol canım benim düşünmen yeter.
Yüksek olsun düşük olmasın çinko çok önemli bir minerla bebeklerde yüksek görülmesi tercih sebebi RelaxKızlar bir tahlil sonucu krizi daha... Çinko yüksek çıktı. Üst sınır 120 diyor, bizim 198. Dr normal dedi inşallah öyledir de, neresi normal bunun?
öğrenciliğim istanbulda geçti, otobüs hatlarını bilmezsem ayıp asıl :)))biseyi de bilme beaa:))))
Keçi sütünde inek sütüne oranla 4 kat daha fazla kalsiyum var engelleyecekse asıl o engeller ama ben büyük kızımda demir ilacı nerdeyse hiç kullanmamama ve keçi sütü ile büyütme e rağmen anemi sorunu yaşamadım. Önemli olan bu gıdalar ile et arasında 4 saatlik farkın olması :)
Neden acaba?Dr keçi sütünü de 1 yaşından önce önermiyoruz dedi
Nefret ediyorum İstanbul'danDereiçi otobüsü için zincirlikuyudan değil de - metrobüste zincirlikuyudan bir önceki durak olan - Mecidiyeköyde inmen daha iyi olur canım böylece otobüste yer bulabilirsin :)
Sütler böbrekleri aşırı yorarmış, bağırsak kanaması dolayısıyla anemi yapabilirmiş, solunum yolunu etkileyip astım olabilirmişNeden acaba?
Ben de orda okudum 4 yıl ama taa 12 sene önceydi, bide gitmediğim yerler var tabi.öğrenciliğim istanbulda geçti, otobüs hatlarını bilmezsem ayıp asıl :)))
Allah kolaylık versin canım. Ben bugün yeni kararlarımı uyguladım ve biraz rahatladım. Bence sen de ilk olarak memede uyutmayı bırakarak başlamalısın. Ben de hiç sallamıyordum. Ebebekten salıncak aldım. Onda hafifçe sallanarak birkaç dakikada uyuyor şimdi.bende ayni durumdayim. nasil bebekleri var insanlarin nasil herseye yetisiyorlar. nasil uyutup yediriyorlar. guya ben tecrubeliyim birde. Nasil uyutulur nasil yedirilir biliyor olmam lazim. ama ikisi arasinda daglar kadar fark var. tukenmis hissediyorum kendimi. 24 saat bana yapisik uyurken bile ayrilamiyorum. aninda aciyor gozlerini. suan bile uykuda ama memede. oglum icerde tv izliyor izlemezse kizi uyutamam. nasil olacak bu is. nasil cikicam bu kisir donguden.
Benim yüzümde ve koltuk altlarımda da lekelenme olmuştu. Bir gün bir baktım ki cildim toprak gibi çatlamış görünüyor. O gün iyice terleyip keseledim ve çıktı. Ama benim annemin de böyle olmuş. Burnunun üstü aimsiyah olmuş. Hamilelikte sürekli keselemiş ama çıkmamış. Doğumdan bir süre sonra kendini bırakmış o lekelerO da olabilir deneyimseninki geçti mi? Acaba adet olursam hormonlar normale dönünce geçer mi diye düşünüyorum.
Allah kolaylık versin canım. İlk çoçuğun deneyimsizliğiyle kendimi hırpaladım gerçekten. Şimdi biraz aklım başıma geldi. Allah yavrucuklarına sağlık sıhhat versin inşallah. Kızım da rahatsız. Bir aydır bezinde sürekli leke var. Sonunda ateşi çıktı ve idrar vermeye başladık. Abartmıyorum iki haftadır idrar veriyoruz. Enfeksiyon çıkmıyor, kültür kötü geliyor. Sonra tekrar kültür isteniyor. Zaten bebek hareketli. Bir idrarı iki günde alabiliyoruz. Yarın da böbrek ultrasonuna gireceğiz.canım valla seni okuyorum hep ama en son cevap yazayım dedim. İnan kendine ediyorsun. Bir noktadan sonra pimpirikli ve sinir hastası olursun. Bence de çok takma, hepimiz aynı şekilde büyüdük. Hatta ben eşimin köyündeki bebeklere bakıyorum Allaha emanet büyüyorlar. Kışın ne çorap ne üst giyiyorlar doğru dürüst. Biz gecemizi gündüzümüze katıyoruz onlar iyi olsunlar diye. Şimdi büyük kızım ikizlerden daha beter. Her dediğini yaptım, ellerimle zorla yedirdim (şimdi hala ben yediriyorum düşün), her ağladığında pışpışladım. Ve şuan bana bağımlı, herşeyi benden bekleyen bir çocuğum var. Düşün tuvalete giderken bile bana soruyor((
İkizlerde ise asla böyle yapmadım. Sadece kızımın hastalığı beni biraz yıprattı. Halada ona baktıkça içimden ağlıyorumYeterki sağlığı yerinde olsun. Boşver ağlasın, yemesin..Şuan kendime bakıyorum ilk kızımda 10 sene yaşlandım. Bunlarda daha rahatım şükür. Bence sende çok takmamaya çalış. Öyle böyle büyücekler inşAllah..
Bu arada ben yoğurdu 5 kilo alıp haftalık yapıyorum hiçte bir şey olmuyor. Peynir hazır alıp tuzlarını çıkarıyorum. Yemek zaten bayadır biz ne yersek ondan yiyorlar. Onlara özel hiç bir şey yapmıyorum yani..
Canım öncelikle kolay gelsin Allah yardımcın olsun mesajlarını her okuduğumda dua ediyorum sıkıntıların son bulsun diye.ha evet sureci yonetmeme yardimci olabilir belki...
valla burdan ikinciyi yapacaklara sesleniyorum ya simdi yapin ilki anlamasin ne olup bittigini yada 5/6 yasini gecsin derim ben.. :)
Harika bir fikirmiş. Bebişe özel muhallebi pasta olabilir bencePasta süpermiş ben de sevmiyorum şeker hamurunu. Tlc de bir program var pasta yapan bir adam amerikada. Orda geçen gün şöyle bir şey vardı bir anne çocuğuna ilk doğum günü için onun da yiyebileceği bir pasta yaptırdı. Muhallebi gibi bir şey yaptılar pastanın içine dışına ekstra şeker katmadan çok hoş bir pasta oldu. Sonra onu bebişin önüne koydular elleriyle yedi pastayı mıncıkladı filan fotoğraflarını çektiler öyle süperdiama böyle bir şey yapsam herhalde garipser millet burda
Kıymalı mercimek çorbası yapıyorum ben. Hem lezzetli oluyor hem de süper kan yapıyor.İyi akşamlar Kızlar
Kan değerinin yükselmesi için önerileriniz var mı?
Kızım ilk dişini çukarttıktan sonra üç gün oldu normale döndü çok şükür. Yemesi uyuması gayet iyi. Huysuzluğu kalmadı :)
Neler yedirebilirim değerlerine Doğum gününde bakarız ilaca devam et dedi sağlık ocağındaki ebemiz
kesinlikle katiliyorum her sozune. bazen diyoruz ya soyle olursa rahat ederim boyle olursa mutlu olurum diye.. hic te oyle degil mis. isi birakinca rahat edecektim. koye gelince mutlu olacaktim guya ama olmadi insan mutlulugu gelecekte degil icinde bulundugu anda yasamiyorsa mutlu olamaz hicbir zaman. duan icin tsk ederim. Rabbim bin kat guzellik sana nasib etsinCanım öncelikle kolay gelsin Allah yardımcın olsun mesajlarını her okuduğumda dua ediyorum sıkıntıların son bulsun diye.
Ben küçük oğlumdan önce, bir gebelik planı için çocuk psikologuyla görüştüm iki kardeş arasındaki en ideal yaşın 3-4 yaş olduğunu söylemişti o zaman hamile kaldım 3 yas olacaktı araları ama maalesef boş gebelikti sonlandırıldı..Simdi bebeğim olunca araları 4 yaşdan biraz fazla öyle iyi bir yaş aralığı ki..Hem anne hem çocukar için.
Biraz da bu durumları çocukların huyu.suyu belirliyor benim büyük oğlum kardeşine öyle güzel sahip çıkıyor ki oyunlar oynuyor yemek yapiyorum ev siliyorum yoksa mümkün değil, bebek şimdiden araba yarışı öğrendi abisinden :) abisi oynatıyor ben öyle yemek yedirebiliyorum yoksa çok iştahsız, belki de aynı cinsiyet olmalarının avantajı çünkü tüm hamileliğim boyunca benim erkek kardeşim olacak diyordu herkese.
Birde senin eş desteğin yok canım senin psikolojini zorlayan durum bence büyük oranda bu.Maalesef sorunlu evliliklerde yükün çoğu kadında ve çocuklar daha zor oluyor yine iyi dayanıyorsun bence kendine çok yüklenme.
Büyüyecekler elbet arkadaş olacaklar sana hep o güzel günleri düşün kendine güç ver..Kolay gelsin tekrardan.
bu balonların bağlandığı delikli şeyin adı ne acaba ne diye aramak lazmBiz akşamüstü çimenlik bir kahvaltı mekanında yapacağız. Önce sabah kahvaltı şeklinde düşündük ama hava sıcak oluyor. Eğer sabah olursa sadece kahvaltı ve pasta olacak. Kişi başı 20tl dediler 20kişi olsak 400tl yapıyor. Pasta süsleme derken 600 olur. Akşamüstü olursa sarma börek cupcake ve pasta düşündüm. Mekan parası olarak yine kişibaşı para alınıyor. Renk olarak sarı beyaz yeşil düşündüm. Ben de dün baktım bu gece alabilirim. Balonları sıralamak için bir rulo dizisi var ondan da alacağım. Dizmek için çeşitli yöntemler var tabi. Sana da ekliyorum arkadaşım. Süslemeler 50-70tl bandında tutuyor. Ben tabak pipet masa örtüsü falan almayacağım. Evde folyo e harfi ve 1rakamı var bir de onları kullanacağım.
Bende şu anda oturduğum eve taşınan kadar nefret ediyordum :) haklısın.Nefret ediyorum İstanbul'dan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?