2017 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    221
Bu arada erkekler bize göre rahatlar tabi ağlasın, yemesin, birşeyler eksik olsun çok umursamıyorlar. Bence bizi anlıyorlar ama ciddi bulmuyorlar yani abarttığımızı filan düşünüyorlar. Erkekleri bırak benim annem bile çok abartıyorsun bu kadar kendini helak etmene ne gerek var filan diyor sürekli. Belki onlar da haklıdır biraz abartıyor da olabiliriz. Elimizde değil gerçi ama biraz daha normalleşmeye çalışmak lazım sanırım.

Canım benimki de öyle. Eşim en son ilgi manyağı yaptın sen bunu diyip işin içinden sıyrıldı. Nasıl özeniyorum kendi kendin oynayan uyuyan yemek için peşinden koşturmayan bebeklere anlatamam.

Bizimki de huy değiştirdi daha doğrusu kötü huyları baskın hale geldi. Yemek yemiyor tek yendiği şey ekmek. Ekmek için yalvarıyor gözlerinden boncuk boncuk yaşlar akıyor. Mama sandalyesini sallıyor sarsıyor. Ekmek uzatınca kıpkırmızı gözlerinin içi gülüyor. Çıldıracağım. Bazen ekmeği ağzına götürürken sokuşturuyorum birşeyler. Nasıl olacak bilmiyorum.

Benimki de ekmeğe deli oluyor. Ağlaması birden kesiliyor ekmek verince. Bu gece yine idrar verdik, kültüre bakılacak. İnşallah bir şey çıkmaz da huysuzluğundan deriz.

Annem beni kırk günlükken babaanneme bırakıp içe dönmüş. Emzirmeyi de bırakmış. Pirinç unu ve şekerle büyümüşüm. Yani aynen benim annem de o kadar rahat. Kimse tarafından anlaşılmamakta da sinir oluyorum

Canım biz öğleden sonra denizdeyiz, akşamları da parktayız. Dışarıdayken çok mutlu ama evden çıkana kadar resmen eziyet ediyor bize. Bugün evden çıkmadık mesela eşim de ben de tükendik resmen. Akşam çıkınca arkadaşlar soruyor nasıl gidiyor diye. Çok kötü dedi eşim. Bir dakika bile nefes aldırmıyor bize, çok kötü durumdayız.

Denedim canım geçen gün dediğn gibi bir tık azaldı koyuluğu sanki ama hala çok bariz bir şekilde. Tekrar deneyim olmazsa teşekkürler
Canım iyice terledikten sonra keselersen daha çok çıkabilir. Mesela streç film sarıp terleten duymuştum :)

hepimizin ki aynı yalnız hissetme bnmkinin kıçı 1 sn yer görmüo hep elinden tut yürüt istio belimiz koptu artık kendi kendine oynadığı bişey yok oyuncakla çok az oynuo oda birlikte oynarsak yoksa hep yaramazlık peşinde balkoma çıkma tvyi çekme sehpaları tepesne düşürme sürekli dibinde geziyoruz kendine zarar vericek die

çok yaramaz ama çokta tatlış yaa :)
alkış, gel gel, tel sarar, tarakla saç tarama, öpücük atma, bye bye, amin birsürü şey yapıyo sesleri taklit ediyo elektrik süpürgesini görünce vuuuu dio, bi maymunu var gülen maymun nasl yapıo diince onu taklit ediyo, üst kattaki kız ağlıo abla nasl ağlıo diince üüü diyo, fischer price ın numaralı kaplarının tepesine topunu yerleştirio, araba sürüo, sıralıyo her gösterdiğimizi yapmaya çalışıyo
geçen aydede varmış bak dedim ayde dio abla ağlıo dediğimde aba dio evde bıraktım işe gidiyorum ya oğluma aşkım depreşti

Aynen yaa 80 lerde doğup da adam gibi anne sütü alan nadir bebek var bence. Şimdiye kadar gördüğüm en çok emen bebek eşim o da 11 ay emmiş. Ben 3 ay, ablam 40 gün emebilmişiz. Arkadaşlarım da hep bu şekilde. Sonrası pirinç unu, muhallebi falan. 80 kuşağı böyle bir kuşak sonrası nasıl bilmiyorum.

liliyaa canım Atatürk havalimanından Sarıyer istinye biraz ters ve uzak kalıyor ancak ulaşımın en pratik yolu şu şekilde: Havalimanında metro hattı var metroya bin şirinevler ataköy durağında in metrobüse aktarma yap metrobüse iki istikamet var beylikdüzü ve zincirlikuyu istikameti. Zincirlikuyu istikametine bin ve zincirlikuyuda in. Zincirlikuyudan istinye dolmuşları kalkıyor onlara bin istinyedesin. Ama konsolosluk görüşmelerine geliyorsan istinye dereiçi otobüsleri direk önünden geçiyor. Biraz meşakkatli bir yolculuk olacak. Avrupa yakasında olsam ben taşırdım seni :/

Bizde üç kardeşiz(ablam 84 ben 90 kardeşim 95 doğumlu) en çok ben emmişim bende 8 ay emmişim annem sen emdin diyor(!) :) benim büyük kızım o kadarlıkken emmek istemedi(ikinci gebelik sütün tadını değiştirdi) bir yaşına kadar ite kaka emzirdim ben emmedi diyorum :) kesinlikle çok doğru bir tespit.

Beylikdüzü istikametine bin bize gel

Kızlar bugün yeni kararlar aldım. Çok sabırlı olmaya çalışacağım. Bebeğim karnımdayken ne kadar mutlu olduğumu düşüneceğim. Günlük bir plan yaptım. Yemek, çamaşır gibi işleri eşimle sıraya koyduk. Haftada en az bir gün anneme bırakıp dışarı çıkacağım ve her gün yarım saat kendime zaman ayıracağım.
Üç günde bir yoğurt mayalanmayı bırakacağım. Köyden cam şişede süt getirtiyorum, uğraşıyorum. Peynir yapıyorum. Yemiyor, hepsi boşa gidiyor. Bugün top peynirleri parçalayıp suda beklettim, şapur şupur yedi. Ne yapayım artık bir iki hazır şey de yesin. Biz salçalı yemeklerin suyunu ekmekle yiyerek büyümüşüz. Bir şeyimiz de yok Allah’a şükür.
Daha az empati kuracağım. Ne hissediyordur, ne düşünüyordur diye habire düşünmeyeceğim.
Bez değiştirirken kalkıp kaçıyor. Ona henüz bir çare bulamadım. Çok kaka yaptığı için de çok sinir bozucu oluyor her yere bulaşması.

canım valla seni okuyorum hep ama en son cevap yazayım dedim. İnan kendine ediyorsun. Bir noktadan sonra pimpirikli ve sinir hastası olursun. Bence de çok takma, hepimiz aynı şekilde büyüdük. Hatta ben eşimin köyündeki bebeklere bakıyorum Allaha emanet büyüyorlar. Kışın ne çorap ne üst giyiyorlar doğru dürüst. Biz gecemizi gündüzümüze katıyoruz onlar iyi olsunlar diye. Şimdi büyük kızım ikizlerden daha beter. Her dediğini yaptım, ellerimle zorla yedirdim (şimdi hala ben yediriyorum düşün), her ağladığında pışpışladım. Ve şuan bana bağımlı, herşeyi benden bekleyen bir çocuğum var. Düşün tuvalete giderken bile bana soruyor ((
İkizlerde ise asla böyle yapmadım. Sadece kızımın hastalığı beni biraz yıprattı. Halada ona baktıkça içimden ağlıyorum Yeterki sağlığı yerinde olsun. Boşver ağlasın, yemesin..Şuan kendime bakıyorum ilk kızımda 10 sene yaşlandım. Bunlarda daha rahatım şükür. Bence sende çok takmamaya çalış. Öyle böyle büyücekler inşAllah..
Bu arada ben yoğurdu 5 kilo alıp haftalık yapıyorum hiçte bir şey olmuyor. Peynir hazır alıp tuzlarını çıkarıyorum. Yemek zaten bayadır biz ne yersek ondan yiyorlar. Onlara özel hiç bir şey yapmıyorum yani..

Bebeğim 9ay 10günlük 8450g 73cm çıktı. Doktor dişlerin yakında çıkmayacağını söyledi. Menenjit aşısı yapıldı. Yumurta beyazına başlayabileceğimi söyledi. İrmikli muhallebi yapabilirsin dedi. Bakalım. Yarın için kan tahliline hemogram d vitamini ve tsh yazdı. Kan tahlilini kaça yaptırdınız üç yerden fiyat aldım çok değişken: 325 (şok oldum) 146 ve 70tl dediler. Siz kaça yaptırdınız?

Biz de öyle ya sabaha kadar doğru düzgün uyumuyoruz bir de o çok kötü etkiliyor bizi de. Bazen eşime nasılsın diyorum, hayatta kalmaya çalışıyorum diyor iyice survivor olduk

Emekleme çalışmaları yaparken yere serdiğim örtünün üstünde ısrarla durmayan kızım kafasını bir güzel parkeye geçirdi. Taak diye bir ses gelmesiyle ağlamaya başlaması bir oldu. Zor sakinleştirdim alnı kızarmıi hafif de şişmiş. Buz da koydurmadı cadı. Şu an sakinleşti uyudu ama bilemiyorum bir şey yapmak gerekir mi acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…