maşallah, bizimkinde daha tek kelime yok, kendi kendine sesler çıkarıyor bazengünaydın, hayırlı cumalar herkese..Benimde kız gece hiç uyumuyor sanki, habire dönüyor gözleri kapalı. sonrada ağlıyor. Bu arada kızım artık kendi kalkıp ayakta duruyor. Dün İlk defa 1-2 adım attı gibi :))) oğlumda yeni sürünmeye başladı :))
Kızlar dil gelişimi açısından sürekli konuşun, şuan ben ne dersem kızımda tekrarlıyor. Oğlumda henüz bir şey yok ama. Oyuncakları falan anlatıyorum zaman oldukça. Renkleri vs..Ama gördüm ki kızım oğlumdan daha pratik zekalı :)))
ben de bir zibinla yatırıyorum, çok terliyorKızım da uykusundan uyandı uyandı ağladı sıcak yüzünden. Sürekli ıslak üstünü değiştirdik. Sonunda sadece atletle yatırdık.
bnmkide uyanır uyanmaz ya oturuo ya ayakta geçen gece ayağa kalmış bana bakıo anni anni diobizimki uyanıyor ya oturup ya da ayağa kalkıp ağlıyor. her gece böyle, bazen 4 bazen 6 kere
Emzirmeyi azaltmak yerine sen kalsiyum içeren gıdalar tüketmesen olmaz mı? Keçi sütü veriyorsun galiba muhallebi olarak. Onu da kesebilirsin belki? Üzülme canım toparlanmayacak şey değil, sen üstesinden gelirsin evelallah.Bugün 9 ay kontrolü vardı, hgb çok düşük çıktı - alt sınır 12 kızın 9,3 çıktı-moralim çok bozuldu
Her gün bolca et tüketiyor büyük kızda böyle birşey hiç yaşamadım doktor o kadar ete değeri düşük buldu ve altında başka bir sebep yattığını düşündüğünden sütümü tahlil ettirdi kalsiyum oranı yüksek çıktı emzirmeyi azaltmamı söyledi boyunun uzun olmasını da kalsiyumdan olabilir dedi
Kızıma da doktor sabah akşam on ikişer damla Demir damlası kullan dedi. Hemşire bağırsakları mahvolur dedi. Ne yapacağım bilmemBugün 9 ay kontrolü vardı, hgb çok düşük çıktı - alt sınır 12 kızın 9,3 çıktı-moralim çok bozuldu
Her gün bolca et tüketiyor büyük kızda böyle birşey hiç yaşamadım doktor o kadar ete değeri düşük buldu ve altında başka bir sebep yattığını düşündüğünden sütümü tahlil ettirdi kalsiyum oranı yüksek çıktı emzirmeyi azaltmamı söyledi boyunun uzun olmasını da kalsiyumdan olabilir dedi
Uzun yol yapmadık ama 2-3 saatte bir durup devam etmeniz daha uygun sanki. Arkayı düzenleseniz araba durup kalkarken fren yapınca falan boşta kalır. Kucağınızda olsa siz tutarsınız ama yatakta sorun olur sıkılır gibi bilemedim.
Diz mesafesini de dolduracaksınız galiba. İsterseniz yatak yapın bir şehir içi turlayın bakalım sevecek mi:)
Keçi sütü toplasan 6. Aydan beri 10u geçmemiştir, doktor emzirdikten en az 1 saat sonra demir içeren gıda ve takviye, takviyeden en az 3 saat sonra emzirme dedi. Sık sık emzirme dedi azalt derken benim kız az ve sık emiyordu onu kes dedi. Yoksa miktar olarak az içsin anlamında demedi. Ama illa ki içtiği bir miktar azalacaktır. Günde 2 köfte veya 1 tepeleme yemek kaşığı et yiyor muhakkak nasıl böyle düştü anlamadımEmzirmeyi azaltmak yerine sen kalsiyum içeren gıdalar tüketmesen olmaz mı? Keçi sütü veriyorsun galiba muhallebi olarak. Onu da kesebilirsin belki? Üzülme canım toparlanmayacak şey değil, sen üstesinden gelirsin evelallah.
Sizin değer kaç çıkmıştı? Doktor neden böyle söyledi?Kızıma da doktor sabah akşam on ikişer damla Demir damlası kullan dedi. Hemşire bağırsakları mahvolur dedi. Ne yapacağım bilmem
Kızıma da doktor sabah akşam on ikişer damla Demir damlası kullan dedi. Hemşire bağırsakları mahvolur dedi. Ne yapacağım bilmem
Haklısın canım düzelir Allahın izniyle ben solgar gentle iron kullanacağım hgb düşük olduğu için sonrasında ferromixine geçicem. Bir ay sonra tekrar tahlil vereceğim. Sütümün buna sebep olması ayrıca üzdü.Bizim de demir düşük çıktığı için sabah akşam 8 damla sidefer kullanıyoruz. İlk hafta kabızlık yaptı ama sonra düzene girdi.
@yesoka90 çok geçmiş olsun, insan üzülüyor ama hallolmayacak bir şey değil. Bizde hem demir hem b12 çok düşük çıktı, şimdi toparlanma evresindeyiz. Lütfen iyi düşün, iyi olsun
Anladım canım. Ben o kadar bile et veremiyorum, hatta hiç yemediği günler oluyor. ferritini o yüzden düşük çıktı sanırım. C vit. içeren gıdalar veriyorsun değil mi? Kalsiyum var engelleyen, başka nolabilir acaba? Kalsiyum değeri kaç bu arada?Keçi sütü toplasan 6. Aydan beri 10u geçmemiştir, doktor emzirdikten en az 1 saat sonra demir içeren gıda ve takviye, takviyeden en az 3 saat sonra emzirme dedi. Sık sık emzirme dedi azalt derken benim kız az ve sık emiyordu onu kes dedi. Yoksa miktar olarak az içsin anlamında demedi. Ama illa ki içtiği bir miktar azalacaktır. Günde 2 köfte veya 1 tepeleme yemek kaşığı et yiyor muhakkak nasıl böyle düştü anlamadım
Canım Demir hepimizi tedirgin etti. Sütün tahlil edildiğini bilmiyordum nasıl yapılıyor? Kendimiz için ne gibi takviyeler yapsak ki? Benimki de bir ara sadece yoğurt yiyordu çok zorlanmıştım Demir verirken. 1yaşında hepimiz tahlil yenileyeceğiz sanırım. Demir’i düşüktür sadece başka şeyler olsa diğer değerler ile de bağlantı kurulurdu muhtemelen.Bugün 9 ay kontrolü vardı, hgb çok düşük çıktı - alt sınır 12 kızın 9,3 çıktı-moralim çok bozuldu
Ay ben de 8+8 16damla sidefer e geçmiştim. Bu kadar etkiliyor muymuş çok üzüldüm. 12şerden 24 ü hangi değer için verdi?Kızıma da doktor sabah akşam on ikişer damla Demir damlası kullan dedi. Hemşire bağırsakları mahvolur dedi. Ne yapacağım bilmem
Üzme canını toparlar inşallah. Benim kızın da demiri alt sınıra yakın çıktı. Meme delisi bi bebek olunca demir de az oluyo biraz işte demekkiBugün 9 ay kontrolü vardı, hgb çok düşük çıktı - alt sınır 12 kızın 9,3 çıktı-moralim çok bozuldu
Ben içine 1 yemek kaşığı kadar ince bulgur ıslatıp ekliyorum o da güzel oluyorYarım kilo Kıyma bir küçük soğan bir yumurta bir dilim ekmek silme bir çay kaşığının yarısı tuz 1/3 Ajda çay bardağı su bir güzel karıştırıp köfte haline getirip buzluğa atıyorum lazım oldukça dolaptan çıkarıp buzunu çözdürüp pişiriyorum.
Yalnızca kıyma ve soğanla da köfte yapabilirsin(İnegöl köfte) lastik gibi olur tadı güzel olur.
Yarasınnn
Hah şöyle yaa süpersin maşallah bak ne güzel yaramışKızlar bebişte vajina yapışıklığı başladıdoktor açtı ama tekrar yapıştı. östrojen kremi kullanıyoruz. Bakalım inşallah açılır.
Ev yanıyor, klima taktıralım dedik, odada müsait duvar bulamadılar, annemlerin yazlığına geldik. Ama bu sefer de kalabalıkta uyumak istemiyor. Hep oyun istiyor. Dün gece eşimle biz dışarıdayken 22.30’a kadar uyumamış. Annem mecbur beni çağırdı, emerken uyudu.
Bu arada bebeği bırakıp gece çıkacak kadar rahatladım. Sonunda ek gıdayla doymaya başladı çok şükür. Ama işe başlama konusunda hala kararsızım.
Eline her şeyi verecek kadar da rahatladım. Ekmek, simit veriyorum kemiriyor. Hatta geçen gün şekerli demedim cici bebe bisküvisi bile verdim. Ohh geniş genişne güzelmiş takmamak
keşke öyle bir şey dese mest olurum.ama çığlık çığlığa ağlıyor. uyutmaya çalışıyorum. 3tur yatağa koyunca uyandı. şimdi biraz bekliyorum inşallah uyanmadan birkaç saat uyur. Allah sabır versin ama çok yorgunumbnmkide uyanır uyanmaz ya oturuo ya ayakta geçen gece ayağa kalmış bana bakıo anni anni dio
Hayırlı olsun incilerinizBenimki de uyumadı uyusun diye bebek arabasına bindirdik 9gibi çıkıp 10gibi geldik 12 de anca uyudu. Sabah da 6:30da kalktı. Ama bir sürpriz var iki diş göründü:) yamuk çıkıyor sanki:/
ben 6damla veriyorum kaşığı doluyor,yoğun kıvamlı ya biraz... 24 damla çok değil mi?kiloya göre veriliyor diye biliyorum.15gunde bitiyor şişe neredeyseCanım Demir hepimizi tedirgin etti. Sütün tahlil edildiğini bilmiyordum nasıl yapılıyor? Kendimiz için ne gibi takviyeler yapsak ki? Benimki de bir ara sadece yoğurt yiyordu çok zorlanmıştım Demir verirken. 1yaşında hepimiz tahlil yenileyeceğiz sanırım. Demir’i düşüktür sadece başka şeyler olsa diğer değerler ile de bağlantı kurulurdu muhtemelen.
Ay ben de 8+8 16damla sidefer e geçmiştim. Bu kadar etkiliyor muymuş çok üzüldüm. 12şerden 24 ü hangi değer için verdi?
Hadi ya :-( kalsiyumun fazlası da mı zararlıymış yani.. çok geçmiş olsun canım. Takviye mi vereceksin demir için?Bugün 9 ay kontrolü vardı, hgb çok düşük çıktı - alt sınır 12 kızın 9,3 çıktı-moralim çok bozuldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?