Canım nereden bilebilirsin ki sütün demir eksikliğine sebep olabileceği çok sıradışı bir şey yani..sıkma canını Allah dermansız dert vermesin.Haklısın canım düzelir Allahın izniyle ben solgar gentle iron kullanacağım hgb düşük olduğu için sonrasında ferromixine geçicem. Bir ay sonra tekrar tahlil vereceğim. Sütümün buna sebep olması ayrıca üzdü.
Doktor kandan yapılan kalsiyum ölçümünün krisnlikle doğru sonuç vermediğini bunun için kemikten ölçüm yapılması gerektiğini söyledi, kalsiyum normal çıktı canım.Anladım canım. Ben o kadar bile et veremiyorum, hatta hiç yemediği günler oluyor. ferritini o yüzden düşük çıktı sanırım. C vit. içeren gıdalar veriyorsun değil mi? Kalsiyum var engelleyen, başka nolabilir acaba? Kalsiyum değeri kaç bu arada?
Dolu olan tek göğsü boşaltana değin sağıyorsun, 10 ml kadar alıp laboratuvara gönderiyorlar. Bende ilk defa deneyimledim. Doktor bunun yapısal olduğunu gıdanın çok az miktarda etkilediğini söyledi. Daha evvel ilk kızımda bol mercimek tavsiyesinde bulunmuştu, onun haricinde de kefir ve şirden mayalı peynir önermişti. Tahlilde tüm değerler çıkmadı henüz ama çıkan diğer sonuçlarda kayda değer birşey çıkmadı. Demir ve hemoglobin çok düşük sadece. İnşaallah zamanla düzelir.Canım Demir hepimizi tedirgin etti. Sütün tahlil edildiğini bilmiyordum nasıl yapılıyor? Kendimiz için ne gibi takviyeler yapsak ki? Benimki de bir ara sadece yoğurt yiyordu çok zorlanmıştım Demir verirken. 1yaşında hepimiz tahlil yenileyeceğiz sanırım. Demir’i düşüktür sadece başka şeyler olsa diğer değerler ile de bağlantı kurulurdu muhtemelen.
Ay ben de 8+8 16damla sidefer e geçmiştim. Bu kadar etkiliyor muymuş çok üzüldüm. 12şerden 24 ü hangi değer için verdi?
Benim alt sınırın altında canım hem demir hem hemoglobinÜzme canını toparlar inşallah. Benim kızın da demiri alt sınıra yakın çıktı. Meme delisi bi bebek olunca demir de az oluyo biraz işte demekki
Hadi ya :-( kalsiyumun fazlası da mı zararlıymış yani.. çok geçmiş olsun canım. Takviye mi vereceksin demir için?
Herşeyin fazlası zarar canım. Gerçekten hiç aklıma gelmezdi. Eti çok bol yediği halde böyle oldu. Evet canım takviye vereceğim. Hemde bomba takviye planım var. Bakalım bir ayda değer nasıl olacak. Amin haklısın bu da geçer inşallah. Ben sadece kendime şu yönde kızgınım:neden 9. Ayı bekledim test için? Bilmiyorum neden böyle bir ihmalkarlık yaptım ama bana çok güzel ders oldu. Bir daha katiyen ihmal yok.Canım nereden bilebilirsin ki sütün demir eksikliğine sebep olabileceği çok sıradışı bir şey yani..sıkma canını Allah dermansız dert vermesin.
Geçmiş olsun cnm bnm de benzer şekilde oldu oğlumda tahlilde yaşını beklediğim için hem demir hem b12 çk düşük çıkmştı kızımda bu hfta ben de yaptrdım 6. Aydan daha düşük çıktı hergün et vermeme rağmen muhtemelen aynı sebepten ötürü kendm çk tüketrim süt ürünlerni normlde.bide 1 yaşına kdr emilim çok randımanlı olmuyo bebeklerde onu biliyorum bünyeleri ilk defa karşılaştkları şeyleri tolere etmye çalışıyo.bu arada solgar gentle iron da umarım red yaşamazsınız tadı ağır dye biliyorum bi denemk lazım.anne sütü tahlili de çk iyiymiş çk tuttum hangi degerlre bakıldı ?Herşeyin fazlası zarar canım. Gerçekten hiç aklıma gelmezdi. Eti çok bol yediği halde böyle oldu. Evet canım takviye vereceğim. Hemde bomba takviye planım var. Bakalım bir ayda değer nasıl olacak. Amin haklısın bu da geçer inşallah. Ben sadece kendime şu yönde kızgınım:neden 9. Ayı bekledim test için? Bilmiyorum neden böyle bir ihmalkarlık yaptım ama bana çok güzel ders oldu. Bir daha katiyen ihmal yok.
Benimkinin de uykusu çok güzeldi bu ara 22:30dan önce uyumuyor. Erkenden de uyanıyor.doğdu uyumadı 10 aylık olcak hala uyumuo ya sabrımı deniyo resmen bu çocuk ne gündğz uyuyo ne gece sabah 5 te yola çıkıcaz nasipse uyumuo sıpa çok sinirlenşyorum yaa işte pertim çıkıo ztn ne varda uyunmuo yani
Ben takviye vermiyordum takviye vermezken neye güvenip bu ayı bekledim bende bilmiyorum. İnşaallah kısa sürede toplar. Gentle iron'a bugün başladım, bir kapsülü ayırdım bir tatlı kaşığı tozu muza döktüm kardım isteksiz de olsa yedi normalde muza bayılır ama aşırı nazlandı, Gentle iron hiç bağırsak yormuyor, ben bebeklere verilebilecek demir ilaçlarını kendim kullandım bayağı test ettim büyük kızıma bir iki şase ferromixin vererek yırtmıştım hiç kullanmadım desem yalan olmaz, ferromixin ve Gentle iron bağırsağımı hiç yormamıştı,inşaallah devam eder. Anne sütünde doktor kalsiyum çinko demir yağ su kuru madde protein kazein laktoz bir de yoğunluğuna baktırdı. Sütüm yağlı ve kalsiyum oranı yüksek çıktı. Diğer değerler normal.Geçmiş olsun cnm bnm de benzer şekilde oldu oğlumda tahlilde yaşını beklediğim için hem demir hem b12 çk düşük çıkmştı kızımda bu hfta ben de yaptrdım 6. Aydan daha düşük çıktı hergün et vermeme rağmen muhtemelen aynı sebepten ötürü kendm çk tüketrim süt ürünlerni normlde.bide 1 yaşına kdr emilim çok randımanlı olmuyo bebeklerde onu biliyorum bünyeleri ilk defa karşılaştkları şeyleri tolere etmye çalışıyo.bu arada solgar gentle iron da umarım red yaşamazsınız tadı ağır dye biliyorum bi denemk lazım.anne sütü tahlili de çk iyiymiş çk tuttum hangi degerlre bakıldı ?
Senin elinle yedirmeni kabul etmiyor mu? Benim kızımda kaşık kabul etmiyor ama elimden kabul ediyor.Kızlar arada menü yazalım olur mu? İçim şişti ne yedircem derdinden. Benimki komple blw ye döndü ortalık silmekten her öğün yıkamaktan bıktım:/ Ne kadar yendiğini de kontrol edemiyorum asla kaşık almıyor. Pilavı bile lapa yapıp önüne döküyorum resmen.
Sabah: Kahvaltı hazır olana kadar emzirme+ patatesli lorlu kek (2yumurta biraz sıvı yağ biraz yoğurt karbonat 2 orta boy patates dereotu kapya biber) hepsini yere attı arada da ağzına götürdü işte
Ara: iki kaşık şeftali püresi, bir armut, kaşığın ucuyla keçiboynuzu unu, az pekmez, az suda çözdürülmüş iki ölçek mama karışımı (120cc kadar içti)
Öğle: patates havuç topları (patates ve havucu haşladım suyunu süzdüm blendırdan geçtim. Sıcakken tereyağı, kaşar ve irmik koydum.Dereotu karıştırdım.) Sevdi baya. Ama ne kadar yedi bilmiyorum.
Ara: Emzirme+ İncir ve kayısı kurusu
Akşam: yeşil mercimekli etli bulgur ( lapa oluncaya kadar haşladım eti dövdüm keşkek gibi) yemedi hiç akşam tekrar patates keki verdim çok az yedi yanına bir kaşık şeftali püresi bir ölçek mama ve az sudan içeçek yaptım.
Emzirme+uyku
Elimden de yemiyor önceden elimden yerdi. Sulu ya da az kıvamlı şeyleri kaşıkla kabul ederdi.Senin elinle yedirmeni kabul etmiyor mu? Benim kızımda kaşık kabul etmiyor ama elimden kabul ediyor.
Babanın operasyonu nasıl geçti? İyi mi şuanda?doğdu uyumadı 10 aylık olcak hala uyumuo ya sabrımı deniyo resmen bu çocuk ne gündğz uyuyo ne gece sabah 5 te yola çıkıcaz nasipse uyumuo sıpa çok sinirlenşyorum yaa işte pertim çıkıo ztn ne varda uyunmuo yani
ya sorma yaa uyku bnm için çok kıymetşiydi çocukta uyumayınca deliriyorum ne varda uyumuo bilmem esnio gözlerimi ovuşturuo ama uyumuo bi ay önce bnmkide 9 buçukta uyuyofu hröde çok kolay uyuyodu şimdi yine uykusuzluk geri döndü nezaman düzelcek bu uykularBenimkinin de uykusu çok güzeldi bu ara 22:30dan önce uyumuyor. Erkenden de uyanıyor.
İyi yolculuklar şimdiden. Hatta iyi tatiller:)
teşekkür ederim bu arada yazmamışım :)Benimkinin de uykusu çok güzeldi bu ara 22:30dan önce uyumuyor. Erkenden de uyanıyor.
İyi yolculuklar şimdiden. Hatta iyi tatiller:)
babam ameliyat oldu 3. ameliyatı olduğu için toparlanması zor oluyo iç kanamayı durduramadılar tekrar ameliyat ettiler fln şimdi evde ama alınan kitle yine kanser çıktı tekrar kemoterapi görcekBabanın operasyonu nasıl geçti? İyi mi şuanda?
Ovvv çok haşin :))Elimden de yemiyor önceden elimden yerdi. Sulu ya da az kıvamlı şeyleri kaşıkla kabul ederdi.
Kafa sallıyor hem de o kadar kibar sallıyor ki hayır yemeyeceğim diye. Gözleriyle ifade ediyor bir de kendini hala anlamadın mı yemeyeceğim dedim der gibi:))
Belki diş bozdu düzenini.
Yarın fırında yumurtalı peynirli ekmek yapayım çok yaşa:)Ovvv çok haşin :))
Bazı bebeklerde oluyor bu arkadaşım da yaşadı aynısını. Düdük makarna haşlayıp verebilirsin belki? Mercimek köftesi de olabilir. Bir de ekmek seviyor demiştin ya mesela tereyağlı yumurtalı filan kek tipinde ekmek yapabilirsin. Bahsettiğin tipte yemek yiyen bebeği büyütmek püre yiyen bebeği büyütmekten çok daha zor oluyor malesef.
Cnm kapsüller genelde bağırsakta açılıyo kapsül olmasının amacı orda çözünmesi.sen onu kırarak midede çözdürüyosun mideyi çok yormasın ayrıca ilacın etksini çok çok azaltmasın? Doktora Danıştınmı?Ben takviye vermiyordum takviye vermezken neye güvenip bu ayı bekledim bende bilmiyorum. İnşaallah kısa sürede toplar. Gentle iron'a bugün başladım, bir kapsülü ayırdım bir tatlı kaşığı tozu muza döktüm kardım isteksiz de olsa yedi normalde muza bayılır ama aşırı nazlandı, Gentle iron hiç bağırsak yormuyor, ben bebeklere verilebilecek demir ilaçlarını kendim kullandım bayağı test ettim büyük kızıma bir iki şase ferromixin vererek yırtmıştım hiç kullanmadım desem yalan olmaz, ferromixin ve Gentle iron bağırsağımı hiç yormamıştı,inşaallah devam eder. Anne sütünde doktor kalsiyum çinko demir yağ su kuru madde protein kazein laktoz bir de yoğunluğuna baktırdı. Sütüm yağlı ve kalsiyum oranı yüksek çıktı. Diğer değerler normal.
Ekmek sevmesinden çözdüm olayı zaten. Ne versem yemiyordu sadece ekmek yiyordu hatırlıyorsan. Çünkü sadece onu ve karpuzu eline veriyordum bayılıyordu.Ovvv çok haşin :))
Bazı bebeklerde oluyor bu arkadaşım da yaşadı aynısını. Düdük makarna haşlayıp verebilirsin belki? Mercimek köftesi de olabilir. Bir de ekmek seviyor demiştin ya mesela tereyağlı yumurtalı filan kek tipinde ekmek yapabilirsin. Bahsettiğin tipte yemek yiyen bebeği büyütmek püre yiyen bebeği büyütmekten çok daha zor oluyor malesef.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?