2017 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    221

Aynen benimde:) yüzüm gözüm şiş hep

Amin ya tüh çok geçmiş olsun acil şifalar diliyorum Allah hepinizin yardmcısı olsun tatilinizi yapın düşünmeyin Allah çizer yolunuzu.şimdiden hayırlı tatiller biz de yrn yoldayız inşallh

kolay gelsin canım. Uyumuştur inşallah

Canım pek çok değer okuyup söyledi o yüzden hatırlayamıyorum.

Sizin değer kaç çıkmıştı? Doktor neden böyle söyledi?
Birçok değer okudu canım tam hatırlamıyorum ama daha önce de hemşire vücuttaki toplam kan miktarının az olduğunu söylemişti. Hızlı büyüyen bebeklerde kansızlık görülür dedi. Ben de doktor olan kuzenlerime sordum, hepsi doğru dediler.

Paylaşalım bence de çok iyi olur ben de zorlanıyorum. İncir ve kuru kayısıyı öyle mi verdin yumusatmadan? Bugün misafirlikteydik kızım lahmacun içi yedi bide yoğurt.

Amin ya tüh çok geçmiş olsun acil şifalar diliyorum Allah hepinizin yardmcısı olsun tatilinizi yapın düşünmeyin Allah çizer yolunuzu.şimdiden hayırlı tatiller biz de yrn yoldayız inşallh
size de hayırlı yolculuklar bizde hem kv yi götürücez hem onlarda kalıp tstil yapıcaz bi nebze ayarladığımız oteli iptal etmek zorunda kaldk babamın ameliyatına denk geldiği için

Hiç bilmiyordum bunu söylediğin için çok teşekkürler, doktora danıştım Gentle iron vegetable olduğu için kapsülü midede çözünüyormuş mineral takviyelerinde öyle bir sıkıntı olmaz diğer ilaçlarda bu yola başvurmayın dedi. İnşaallah bir an evvel toplar canım.

Kimi bebek kendi yemeyi daha çok seviyor anne için bu dönemde daha zor daha meşakkatli bebek total olarak daha az yemiş oluyor ama en güzel tarafı iştahıyla yiyor olması. Büyüdüğünde muhteşem oluyor.

Anladım canım. İstersen sende kalsiyum olayına dikkat et yani damla ile emzirme arasını aç ilacın daha çok faydası olur. Çabucak toplar inşaallah kuzular.

Benim alt sınırın altında canım hem demir hem hemoglobin her bebek bir olmuyor bende bunu öğrenmiş oldum. Meme delisiyse yavaştan o deliliği azaltmak lazım. Bizdede aynı durum.
Canım biranönce toparlarsınız inşAllah.. bende vermeye başladım ferrosanol b diye birşey. Yalnız kızımın poposu böyle değişik birşey oldu. Sivilce gibi de değil. Resim çekip doktora atacağım. İlaçtan olabilirmi acaba?

Amin inşaallah. Demir ilaçları yapıyor canım olabilir.

Ben de ertelemeyi düşünüyordum canım testi şimdi ben de yaptırsam mı diyorum. 9. Ayı beklemeyi tavsiye etmişti bize doktorumuz yani bence sen normal zamanda yaptırdın zaten geç kalmadın ki tam zamanında. Benim kız da çok emiyor, boyu uzun ve et yiyor. Aynı sonuç bizde de çıkabilir diye düşünüyorum.

Benim alt sınırın altında canım hem demir hem hemoglobin her bebek bir olmuyor bende bunu öğrenmiş oldum. Meme delisiyse yavaştan o deliliği azaltmak lazım. Bizdede aynı durum.
Canım bir de kan alınırken kuzucuk nasıl tepki verdi çok ağladı mı? Tavsiye edebileceğin bir yöntem var mı rahatlaması için?

Canım bir de kan alınırken kuzucuk nasıl tepki verdi çok ağladı mı? Tavsiye edebileceğin bir yöntem var mı rahatlaması için?
Canım biz de geçen aldırdık. 4 tüp aldılar baya uzun sürdü. Ben tuttum. Sırt üstü yattı kızım. Bacaklarımla bacaklarını, bi elimle de sol elini tuttum. Üzerine eğildim vucüdum temas etti. Kulağına bitti annecim geçecek falan dedim. Ama tabi deli gibi ağladı. Sonra aklıma kırmızı balık şarkısı geldi babasına açtırdım hemen bıçak gibi kesildi ağlamadı sadece mızırdadı bi yandan izleyerek. Keşke en baştan izletseydim.

Siz de ilgisini çekebilecek bişiler izletebilirsiniz.
Benim kız fena halde sardı kırmızı balığa, hiç durmadığı zaman açıyorum, hemen eline alıyo telefonu öyle izliyo çok seviyo. Umarım çok zararlı değildir

Çok geçmiş olsun canım Allah şifa versin babana. Kv neden gideceğim diyor ki okul zamanına daha 1 aydan fazla var. Kuzuya kim bakacak?

Dün sabah kalvaltıda 1 yumurta sarısı, 1,5 tatlı kaşığı kadar labne, bebeğin yaklaşık avuç içi kadar ekşi mayalı tam buğday ekmeği, 2 zeytin ve 1 tatlı kaşığı pekmez; öğlen 1 yemek kaşığı kadar kayısılı (1 kaseye 3 kayısı rendelemiştim ama yemedi pek çoğu kaldı) yoğurt, 3-4 yeşil üzüm; akşam da patates, havuç, bezelye, ilik suyu (buz poşetlerinden yapmıştım 1 tane attım içine), ceviz kadar kıyma ve 1 tatlı kaşığı bulguru haşladım hafif blendırdan geçirdim ama pütürlü bıraktım, az da tere yağı ekledim ondan ufak bir kase (7-8 yemek kaşığı kadar) yedi. Aralarda da çok emiyor sayısını bilmiyorum yani dişlerinden zoru var sürekli yapışıyor yakama.

Canım ben takviye vermedim eğer verilmiyorsa kesinlikle 9. Aya bırakmamalı bunu gördüm. Ayrıca neden bekleniyor ki? Yaptırabilirsin diye düşünüyorum.
Kan alınırken kolunu sabitledikleri için ağladı ilgisini dağıtmaya çalıştım ama o arada bitti işi zaten şipşak halletti hemşireler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…