- 25 Eylül 2016
- 3.335
- 4.034
- 133
- 43
bnm göğüslerim büyüktü sütle iice büyüdü bi yere sığmaz oldular. evde emzirme atletini çok kullandım çok kullanışlı sütyen çok zor geldi bana. hastanede sanırım ikisini de takmamıştım ztn doğumum zordu sözde süslü püslü fotoğraf çektircektm bitane düzgün fotoğrafım yok :)
Amin ya tüh çok geçmiş olsun acil şifalar diliyorum Allah hepinizin yardmcısı olsun tatilinizi yapın düşünmeyin Allah çizer yolunuzu.şimdiden hayırlı tatiller biz de yrn yoldayız inşallhbabam ameliyat oldu 3. ameliyatı olduğu için toparlanması zor oluyo iç kanamayı durduramadılar tekrar ameliyat ettiler fln şimdi evde ama alınan kitle yine kanser çıktı tekrar kemoterapi görcekoğluma annem bakıodu şimdi babama bakıo kv geldi başka şehirden o da bn gidicem okul zamanı gelirim diyo o zamana kdr çocuğa kim bakıcak çok fena durumdayız Allah beterinden saklasın
Hah şöyle yaa süpersin maşallah bak ne güzel yaramışuyumayacağı tutuyor bazen kuzucukların belki sen evde olsan da uyumazdı yani misal 20 den beri uyutmaya çalışıyorum uykusu var uyuyor yerine koyduktan 5 dk sonra uyanıyor. Bakalım ne yapacağız bu gece nasıl geçecek...
Canım pek çok değer okuyup söyledi o yüzden hatırlayamıyorum.Canım Demir hepimizi tedirgin etti. Sütün tahlil edildiğini bilmiyordum nasıl yapılıyor? Kendimiz için ne gibi takviyeler yapsak ki? Benimki de bir ara sadece yoğurt yiyordu çok zorlanmıştım Demir verirken. 1yaşında hepimiz tahlil yenileyeceğiz sanırım. Demir’i düşüktür sadece başka şeyler olsa diğer değerler ile de bağlantı kurulurdu muhtemelen.
Ay ben de 8+8 16damla sidefer e geçmiştim. Bu kadar etkiliyor muymuş çok üzüldüm. 12şerden 24 ü hangi değer için verdi?
Birçok değer okudu canım tam hatırlamıyorum ama daha önce de hemşire vücuttaki toplam kan miktarının az olduğunu söylemişti. Hızlı büyüyen bebeklerde kansızlık görülür dedi. Ben de doktor olan kuzenlerime sordum, hepsi doğru dediler.Sizin değer kaç çıkmıştı? Doktor neden böyle söyledi?
Paylaşalım bence de çok iyi olur ben de zorlanıyorum. İncir ve kuru kayısıyı öyle mi verdin yumusatmadan? Bugün misafirlikteydik kızım lahmacun içi yedi bide yoğurt.Kızlar arada menü yazalım olur mu? İçim şişti ne yedircem derdinden. Benimki komple blw ye döndü ortalık silmekten her öğün yıkamaktan bıktım:/ Ne kadar yendiğini de kontrol edemiyorum asla kaşık almıyor. Pilavı bile lapa yapıp önüne döküyorum resmen.
Sabah: Kahvaltı hazır olana kadar emzirme+ patatesli lorlu kek (2yumurta biraz sıvı yağ biraz yoğurt karbonat 2 orta boy patates dereotu kapya biber) hepsini yere attı arada da ağzına götürdü işte
Ara: iki kaşık şeftali püresi, bir armut, kaşığın ucuyla keçiboynuzu unu, az pekmez, az suda çözdürülmüş iki ölçek mama karışımı (120cc kadar içti)
Öğle: patates havuç topları (patates ve havucu haşladım suyunu süzdüm blendırdan geçtim. Sıcakken tereyağı, kaşar ve irmik koydum.Dereotu karıştırdım.) Sevdi baya. Ama ne kadar yedi bilmiyorum.
Ara: Emzirme+ İncir ve kayısı kurusu
Akşam: yeşil mercimekli etli bulgur ( lapa oluncaya kadar haşladım eti dövdüm keşkek gibi) yemedi hiç akşam tekrar patates keki verdim çok az yedi yanına bir kaşık şeftali püresi bir ölçek mama ve az sudan içeçek yaptım.
Emzirme+uyku
İncirin ve kayısının içi yumuşak baya ortadan yarıyorum. Dışını yiyemiyor tabi.Paylaşalım bence de çok iyi olur ben de zorlanıyorum. İncir ve kuru kayısıyı öyle mi verdin yumusatmadan? Bugün misafirlikteydik kızım lahmacun içi yedi bide yoğurt.
size de hayırlı yolculuklar bizde hem kv yi götürücez hem onlarda kalıp tstil yapıcaz bi nebze ayarladığımız oteli iptal etmek zorunda kaldk babamın ameliyatına denk geldiği içinAmin ya tüh çok geçmiş olsun acil şifalar diliyorum Allah hepinizin yardmcısı olsun tatilinizi yapın düşünmeyin Allah çizer yolunuzu.şimdiden hayırlı tatiller biz de yrn yoldayız inşallh
Hiç bilmiyordum bunu söylediğin için çok teşekkürler, doktora danıştım Gentle iron vegetable olduğu için kapsülü midede çözünüyormuş mineral takviyelerinde öyle bir sıkıntı olmaz diğer ilaçlarda bu yola başvurmayın dedi. İnşaallah bir an evvel toplar canım.Cnm kapsüller genelde bağırsakta açılıyo kapsül olmasının amacı orda çözünmesi.sen onu kırarak midede çözdürüyosun mideyi çok yormasın ayrıca ilacın etksini çok çok azaltmasın? Doktora Danıştınmı?
Ben takvyeyi çk düzensz verdm elim çk gtmedi vermye nedense faydası da olmamış ztn .
İnşallh kısa sürede toparlar hepsi.
Kimi bebek kendi yemeyi daha çok seviyor anne için bu dönemde daha zor daha meşakkatli bebek total olarak daha az yemiş oluyor ama en güzel tarafı iştahıyla yiyor olması. Büyüdüğünde muhteşem oluyor.Ekmek sevmesinden çözdüm olayı zaten. Ne versem yemiyordu sadece ekmek yiyordu hatırlıyorsan. Çünkü sadece onu ve karpuzu eline veriyordum bayılıyordu.
Ben kilo alımı az diye son bir bir buçuk aydır blw den uzaklaşmıştım. Sanırım alışmış.
Anladım canım. İstersen sende kalsiyum olayına dikkat et yani damla ile emzirme arasını aç ilacın daha çok faydası olur. Çabucak toplar inşaallah kuzular.Birçok değer okudu canım tam hatırlamıyorum ama daha önce de hemşire vücuttaki toplam kan miktarının az olduğunu söylemişti. Hızlı büyüyen bebeklerde kansızlık görülür dedi. Ben de doktor olan kuzenlerime sordum, hepsi doğru dediler.
Canım biranönce toparlarsınız inşAllah.. bende vermeye başladım ferrosanol b diye birşey. Yalnız kızımın poposu böyle değişik birşey oldu. Sivilce gibi de değil. Resim çekip doktora atacağım. İlaçtan olabilirmi acaba?Benim alt sınırın altında canım hem demir hem hemoglobinher bebek bir olmuyor bende bunu öğrenmiş oldum. Meme delisiyse yavaştan o deliliği azaltmak lazım. Bizdede aynı durum.
Amin inşaallah. Demir ilaçları yapıyor canım olabilir.Canım biranönce toparlarsınız inşAllah.. bende vermeye başladım ferrosanol b diye birşey. Yalnız kızımın poposu böyle değişik birşey oldu. Sivilce gibi de değil. Resim çekip doktora atacağım. İlaçtan olabilirmi acaba?
Sabaha kadar 10 kere uyandı sanırım. Biraz kendi yatağında, biraz bizim yanımızda uyudu derken sonuç uykusuzluktan başım dönüyorkolay gelsin canım. Uyumuştur inşallah
Ben de ertelemeyi düşünüyordum canım testi şimdi ben de yaptırsam mı diyorum. 9. Ayı beklemeyi tavsiye etmişti bize doktorumuz yani bence sen normal zamanda yaptırdın zaten geç kalmadın ki tam zamanında. Benim kız da çok emiyor, boyu uzun ve et yiyor. Aynı sonuç bizde de çıkabilir diye düşünüyorum.Herşeyin fazlası zarar canım. Gerçekten hiç aklıma gelmezdi. Eti çok bol yediği halde böyle oldu. Evet canım takviye vereceğim. Hemde bomba takviye planım var. Bakalım bir ayda değer nasıl olacak. Amin haklısın bu da geçer inşallah. Ben sadece kendime şu yönde kızgınım:neden 9. Ayı bekledim test için? Bilmiyorum neden böyle bir ihmalkarlık yaptım ama bana çok güzel ders oldu. Bir daha katiyen ihmal yok.
Canım bir de kan alınırken kuzucuk nasıl tepki verdi çok ağladı mı? Tavsiye edebileceğin bir yöntem var mı rahatlaması için?Benim alt sınırın altında canım hem demir hem hemoglobinher bebek bir olmuyor bende bunu öğrenmiş oldum. Meme delisiyse yavaştan o deliliği azaltmak lazım. Bizdede aynı durum.
Canım biz de geçen aldırdık. 4 tüp aldılar baya uzun sürdü. Ben tuttum. Sırt üstü yattı kızım. Bacaklarımla bacaklarını, bi elimle de sol elini tuttum. Üzerine eğildim vucüdum temas etti. Kulağına bitti annecim geçecek falan dedim. Ama tabi deli gibi ağladı. Sonra aklıma kırmızı balık şarkısı geldi babasına açtırdım hemen bıçak gibi kesildi ağlamadı sadece mızırdadı bi yandan izleyerek. Keşke en baştan izletseydim.Canım bir de kan alınırken kuzucuk nasıl tepki verdi çok ağladı mı? Tavsiye edebileceğin bir yöntem var mı rahatlaması için?
Çok geçmiş olsun canım Allah şifa versin babana. Kv neden gideceğim diyor ki okul zamanına daha 1 aydan fazla var. Kuzuya kim bakacak?babam ameliyat oldu 3. ameliyatı olduğu için toparlanması zor oluyo iç kanamayı durduramadılar tekrar ameliyat ettiler fln şimdi evde ama alınan kitle yine kanser çıktı tekrar kemoterapi görcekoğluma annem bakıodu şimdi babama bakıo kv geldi başka şehirden o da bn gidicem okul zamanı gelirim diyo o zamana kdr çocuğa kim bakıcak çok fena durumdayız Allah beterinden saklasın
Dün sabah kalvaltıda 1 yumurta sarısı, 1,5 tatlı kaşığı kadar labne, bebeğin yaklaşık avuç içi kadar ekşi mayalı tam buğday ekmeği, 2 zeytin ve 1 tatlı kaşığı pekmez; öğlen 1 yemek kaşığı kadar kayısılı (1 kaseye 3 kayısı rendelemiştim ama yemedi pek çoğu kaldı) yoğurt, 3-4 yeşil üzüm; akşam da patates, havuç, bezelye, ilik suyu (buz poşetlerinden yapmıştım 1 tane attım içine), ceviz kadar kıyma ve 1 tatlı kaşığı bulguru haşladım hafif blendırdan geçirdim ama pütürlü bıraktım, az da tere yağı ekledim ondan ufak bir kase (7-8 yemek kaşığı kadar) yedi. Aralarda da çok emiyor sayısını bilmiyorum yani dişlerinden zoru var sürekli yapışıyor yakama.Kızlar arada menü yazalım olur mu? İçim şişti ne yedircem derdinden. Benimki komple blw ye döndü ortalık silmekten her öğün yıkamaktan bıktım:/ Ne kadar yendiğini de kontrol edemiyorum asla kaşık almıyor. Pilavı bile lapa yapıp önüne döküyorum resmen.
Sabah: Kahvaltı hazır olana kadar emzirme+ patatesli lorlu kek (2yumurta biraz sıvı yağ biraz yoğurt karbonat 2 orta boy patates dereotu kapya biber) hepsini yere attı arada da ağzına götürdü işte
Ara: iki kaşık şeftali püresi, bir armut, kaşığın ucuyla keçiboynuzu unu, az pekmez, az suda çözdürülmüş iki ölçek mama karışımı (120cc kadar içti)
Öğle: patates havuç topları (patates ve havucu haşladım suyunu süzdüm blendırdan geçtim. Sıcakken tereyağı, kaşar ve irmik koydum.Dereotu karıştırdım.) Sevdi baya. Ama ne kadar yedi bilmiyorum.
Ara: Emzirme+ İncir ve kayısı kurusu
Akşam: yeşil mercimekli etli bulgur ( lapa oluncaya kadar haşladım eti dövdüm keşkek gibi) yemedi hiç akşam tekrar patates keki verdim çok az yedi yanına bir kaşık şeftali püresi bir ölçek mama ve az sudan içeçek yaptım.
Emzirme+uyku
Canım ben takviye vermedim eğer verilmiyorsa kesinlikle 9. Aya bırakmamalı bunu gördüm. Ayrıca neden bekleniyor ki? Yaptırabilirsin diye düşünüyorum.Ben de ertelemeyi düşünüyordum canım testi şimdi ben de yaptırsam mı diyorum. 9. Ayı beklemeyi tavsiye etmişti bize doktorumuz yani bence sen normal zamanda yaptırdın zaten geç kalmadın ki tam zamanında. Benim kız da çok emiyor, boyu uzun ve et yiyor. Aynı sonuç bizde de çıkabilir diye düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?