2017 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    221

Mesala fırında sadece bebeğemi yapıyorsun yoksa herkese yapıp onada mi yediriyorsun.bizimki 2 gr şey yiyor onun için hiç fırında yapmadım

Merhaba, çalıştığım kurumun pedagoguna sormuştum ben de. Evden nasıl ayrılayım diye? Kaçarak mı yoksa gittiğimi göstererek mi ? Gittiğinizi görsün dedi. Görsün ve farkına varsın, dedi. Ağlayabilir, hiç sorun değil; yeter ki terkedilmiş duygusuna kapılmasın dedi. Bilginize

aslında vedalaşmak gidip dönecrğimizi bilmesi lazımmış ama benim ki kıyameti kopartıo annranne oyalarken bn fıyyy

brezilyadan gelen etlerde şarbon çıktı.%10u et balık kurumu geri kalanı özel işletmelere satılmış. birkaç gün önce başka bir gemi geldi canlı hayvan taşıyan,marmarada birkaç gündür duruyormuş. canlı hayvanları indirdi mı bilinmiyor.hayvan hakları örgütleri hasta hayvanların etlerinin öğütülüp marmara denizine döküldüğünü idda ediyor. bunların doğru olma ihtimali bile korkunç. ben kırmızı et bir süre vermeyeceğim. tavuk hiç vermedim.balik sezonu açıldı, haftasonu palamut yapacağım. haftada bir kırmızı mercimek veriyorum,bir gün tarhana,diğer günler sebze püresi.bakliyat olarak fasulye,nohut hiç denemedim.yesil mercimek bir kere yaptım çok gaz yaptı.degisik yemek ben de bulamıyorum. bir de 2 öğün 1ara öğün veriyorum.3 ogune geçtiniz mi?ben 5 gibi yoğurt veriyorum.emziriyorum.7bucuk gibi mama veriyorum.

aslında vedalaşmak gidip dönecrğimizi bilmesi lazımmış ama benim ki kıyameti kopartıo annranne oyalarken bn fıyyy

Eşime söyledim şimdi bu konuyu cevap : Bizde böyle büyüdük bizide annem anneanneme bırakıp gitmiş hiç 'de terkedilmişlik hissetmedim çok takıyorsun herşeyi diyor . Bilinçli annelik zor napalım diyorum bende :)

Trukid water and play aldım suda da korudu, çok memnun kaldım

Güneş kremi Mustela kullandık. Biz yaklaşık aralıklı olarak 15-20gün denizdeydik yanma olmadı ama bronzluk var biraz.

Kizlar coookkk tesekkur ederim hepinize.bugun fena gecti benim icin.carsidaydik agda isi alisveris vs bitirdi.benim cadi hic bi yerde durmadi
Gunes kremi bitmis koca sehirde trukid hi bi yerde bulamadim.bende sebamed aldim bakalim :) arti tenteneli simit ..korunur sanirim bunlarla.valizleri daha yeni yapicam zar zor uyuttum.daha yolculuk var onceden heyecanla yaoardim hazirligimi simdi buyuk bir stres ..insallah oralarda iyi gecer..

bizim ki sabah kahvaltı, öğlen çorba, arlarda meyve ve yoğurt yiyo akşamda bizim yemeklerden tırtıklıo birde bn işten gelene kdr 300cc anne sütü içio bn geldikten sonra kaç kere emço bilemçyorum ztn sürekli meme de

bence cogu seyi cocugun verecegi tepkiye gore annenin ayarlamasi gerekiyor. ben ise basladigim zaman kimbilir nerde okuduysam cocukla vedalasin ona ise gideceginizi aksam geleceginizi soyleyin anlasada anlamasa da boyle yapin aniden ortadan kaybolmayin diye okudum. tam 2/3 ay ciglik kiyamet ciktim kapidan aglamalar bagirmalar anneanneye tepki gostermeler vicdan azaplari pismanliklar bana kusmeler basladi. benim oglum bu yontemi kabul edecek bir cocuk degildi. bizde anneanne oyalarken cikmaya karar verdik. hersey duzeldi aksam eve gidince daha coskulu ozlemle karsiladi. daha mutluydu.

baska bir ornek de vereyim mesela. kitaplarda vc egitimi verirken sakin cocuga kakasini gostermeyin derler. korkar bir daha yapmazmis. benimki illa gormek istiyordu kitapta yaziyor. diye baktirmiyordum.. cogu zaman altina kacirdi... sonra bir gun cok israr etti hadi bakalim. neye benziyormus dedim. baktik inceledik birselere benzettik falan. daha hevesle gitti cocuk. anne bakalim neye benzeyecek diye kostu tuvalete bidaha da altina kacirmadi..

yani evet cok kisilik problemi yaratmayacak ahlaki degerleri yikima ugratmayacaksa cocuga gore sekil almali insan. kitap da bi yere kadar...

bizde ise yaramadi o yontem.. cocuga tramva yasatmanin da alemi yokki. simdi daha iyi anliyor vedalasarak opuserek. cikiyorum evden. ama belli bir yas araliginda bunu kabul. etmiyor bebek. asil o zaman terkediliyormus gibi geliyor.

unutmayin o pedagoglar bi ara mola paspasi diye basbas bagiriyorlardi simdi kesinlikle yanlis uygulama oldugu ortaya cikti. aglatarak uyku egititmi. diye diretiyorlardi simdi bebege bunu yasatmak. bir tramvadir demeler basladi. psikoloji de surekli gelisen bir bilim. degisebiliyor denemeler yapiliyor etki tepki suresine bakiliyor uzun is.. kisinin kendini surekli gelistirmesi gozlemlemesi yeni fikirlere acik olmasi gerekir. deneme yanilma yolu ile buyutuyoruz cocuklarimizi. Yeterki kucucuk ruhlarunda derin yaralar acilmasin..

Kizlar bizde yarin gece yola cikiyoruz hayirlisiyla tatil icin.nasil gececek bakalim.gunes kremine hala karar veremedim.trukid mi mustela mi sizce.tatile gidenler ne kullandiniz ?
ben trukid kullandım çok memnun kaldım. bebeğim bi de baya beyaz tenli, hiç yanmadı hafif bronzlaştı.

Bende buzluğa atmıştım haşlayıp kıyma ve ciğer .kayınvalidemlerde kurban eti ayırmışlar o da gelince iyi olacak. Ama kurban etlerinde şarbon yoktur inşallah kafamda birde o soru var
Yoktur inşallah canım olsa şimdiye kadar kaç kez yedik hastalanırdık bence. Bir de iyice pişiriyoruz zaten bir şey olmaz umarım.

Aynen ben de 3 aylıkken annem işe başlamış sonra da hep işe gidiyordu ben çocukken hiç terkedilmiş gibi hissetmedim açıkçası ama şimdi öyle şeyler okuyunca kızımı birkaç saat bırakınca bile aklıma takılıyor galiba biraz abartıyorum ben de.

Gerçi şu var çocukken annesi hep evde olan arkadaşlarıma çok özenirdim yani sanırım çok özlüyordum daha çok zaman geçirmesini istiyordum ama terkedilmişlik duygusu değildi.

Öyle oluyor hazırlanırken yorgunluk ve strese dönüşüyor ama gidince de değişiklik iyi geliyor umarım güzel geçer

ben de bu tarz durumlarda çok keskin,katı davranılması taraftarı değilim.uyku eğitimi vermek için çocuğu ağlatmak mantıklı gelmiyor ki artık çoğu pedagog 2yasina kadar aynı odada kalinmali,güvenli bağlanma için ağladıkça kucağa alınıp varlığını hissettirmeli diyor. zaten 2yasindan sonra biz istesek de gelmeyecekler,ne kadar yorulsam 1yildir gecede 2saat uykuyla dayanmaya çalışsam da biliyorum ki bu günleri bir daha yaşayamayacağız, göz açıp kapayıncaya kadar büyüyor. baksanıza 1yasina geldiler neredeyse

Kızlar meraba. Biz de 15 günlük deniz tatilinden döndük. Tatile annemlerin yazlığına gittik, annem babamlarla birlikte. Annem olduğu için çok keyifli bir tatil geçirdim :)) sağolsun anacım kızımla ilgilendi ben rahat rahat yüzdüm vs. Benim kız da tam bi anneanneci oldu:) Kızım denizi çok sevdi, eğlene oynaya yüzdük.
Kızımın genel durumuyla ilgili bilgi verecek olursam bizde de iştahsızlık var, sadece anne sütü içiyo diyebilirim. Bişi sürmüyo ağzına. Ben de çok zorlamıyorum. Üst 4 diş fena kabarık beyazlamış.

Grubun en tembelişko kızı benim kızımm, ne emekleme ne yürüme çabası, hiç bişi yok. popo üstünde 360 derece dönüyo anca :))) ama dün biraz ileriye sürünmeye başladı sanki. Her şeyi oturduğu yerden istiyo parmağını uzatarak ıı ıı diyerek.
Her öğrettiğim şeyi söylüyo taklit ediyo ama o yönden becerikli, tam bi iletişim bebesi..

Sağlıklı olsunlar yeterki..

Bu arada tüm hasta bebiş ve annelere geçmiş olsun diliyorum, güzel günler geçirin :*

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…