- 25 Eylül 2016
- 3.335
- 4.034
- 133
- 43
Kurban bayramında annemler sağolsun biraz et stoğu yaptık kızıma onlarla idare ediyorum şimdilik. Bir de zaten balık sezonu açıldı mesela bugün fırında soğanlı, domatesli, biberli palamut yaptım kızım bayıldı suyuna da ekmek bandık
Kızlar diğer sorum çalışan annelere olacak. Evden nasıl çıkıyorsunuz ? Biz eşimle oğlumu öpüyoruz akşama mama alıp geleceğiz diyoruz sonra anneannesi onu oyalarken biz çıkıyoruz . Kapıdan geçirirse çok ağlar diye anneannesi oyalarken çıkıyoruz. Acaba doğru mu yapıyoruz?
aslında vedalaşmak gidip dönecrğimizi bilmesi lazımmış ama benim ki kıyameti kopartıo annranne oyalarken bn fıyyyKızlar diğer sorum çalışan annelere olacak. Evden nasıl çıkıyorsunuz ? Biz eşimle oğlumu öpüyoruz akşama mama alıp geleceğiz diyoruz sonra anneannesi onu oyalarken biz çıkıyoruz . Kapıdan geçirirse çok ağlar diye anneannesi oyalarken çıkıyoruz. Acaba doğru mu yapıyoruz?
Merhaba, çalıştığım kurumun pedagoguna sormuştum ben de. Evden nasıl ayrılayım diye? Kaçarak mı yoksa gittiğimi göstererek mi ? Gittiğinizi görsün dedi. Görsün ve farkına varsın, dedi. Ağlayabilir, hiç sorun değil; yeter ki terkedilmiş duygusuna kapılmasın dedi. Bilginize
aslında vedalaşmak gidip dönecrğimizi bilmesi lazımmış ama benim ki kıyameti kopartıo annranne oyalarken bn fıyyy
Ben mustela aldım ama suyla hemen akıp gidiyor. Pek güneş kremi kullanmadık biz oğluma. Her hsonu denize götürdük ama tenteli simitle soktuk denize sıkıntı olmadı. Birde eşim 50 faktör korumalı şort tişört almış arada onları giydirdik
Günaydın canım..Ben çocukları 3 hafta neredeyse hergün denize soktum ve Mustela kullandım kollar bacaklar hafif bronzlasti ama hiç kızarıp yanmadılar.Çocuk için olanını, denize girmeden yarım saat önce kullandım ve çok memnun kaldım.Tavsiye ederim..Iyi tatilller sizede :)
Trukid water and play aldım suda da korudu, çok memnun kaldım
Biz 3 haftadır tatildeyiz ve kızımı her gün denize soktum ve hala da sokuyorum. Kızım aşırı beyaz tenli. Garnier ambre solairenin çocuk için olanını kullandık. Sadece cok hafif bronzlasti. Biz memnun kaldik
Güneş kremi Mustela kullandık. Biz yaklaşık aralıklı olarak 15-20gün denizdeydik yanma olmadı ama bronzluk var biraz.
Kizlar coookkk tesekkur ederim hepinize.bugun fena gecti benim icin.carsidaydik agda isi alisveris vs bitirdi.benim cadi hic bi yerde durmadiOh ne güzel iyi tatiller canım ben de trukid kullandım kızıma hiç sorun yaşamadık denizden çıkınca havluyla filan kurulayınca yeniledim sadece. Yüzüne filan da sürdüm sadece el ve ayak bileklerine sürmedim d vitamini alması için.
bizim ki sabah kahvaltı, öğlen çorba, arlarda meyve ve yoğurt yiyo akşamda bizim yemeklerden tırtıklıo birde bn işten gelene kdr 300cc anne sütü içio bn geldikten sonra kaç kere emço bilemçyorum ztn sürekli meme debrezilyadan gelen etlerde şarbon çıktı.%10u et balık kurumu geri kalanı özel işletmelere satılmış. birkaç gün önce başka bir gemi geldi canlı hayvan taşıyan,marmarada birkaç gündür duruyormuş. canlı hayvanları indirdi mı bilinmiyor.hayvan hakları örgütleri hasta hayvanların etlerinin öğütülüp marmara denizine döküldüğünü idda ediyor. bunların doğru olma ihtimali bile korkunç. ben kırmızı et bir süre vermeyeceğim. tavuk hiç vermedim.balik sezonu açıldı, haftasonu palamut yapacağım. haftada bir kırmızı mercimek veriyorum,bir gün tarhana,diğer günler sebze püresi.bakliyat olarak fasulye,nohut hiç denemedim.yesil mercimek bir kere yaptım çok gaz yaptı.degisik yemek ben de bulamıyorum. bir de 2 öğün 1ara öğün veriyorum.3 ogune geçtiniz mi?ben 5 gibi yoğurt veriyorum.emziriyorum.7bucuk gibi mama veriyorum.
bence cogu seyi cocugun verecegi tepkiye gore annenin ayarlamasi gerekiyor. ben ise basladigim zaman kimbilir nerde okuduysam cocukla vedalasin ona ise gideceginizi aksam geleceginizi soyleyin anlasada anlamasa da boyle yapin aniden ortadan kaybolmayin diye okudum. tam 2/3 ay ciglik kiyamet ciktim kapidan aglamalar bagirmalar anneanneye tepki gostermeler vicdan azaplari pismanliklar bana kusmeler basladi. benim oglum bu yontemi kabul edecek bir cocuk degildi. bizde anneanne oyalarken cikmaya karar verdik. hersey duzeldi aksam eve gidince daha coskulu ozlemle karsiladi. daha mutluydu.Kızlar diğer sorum çalışan annelere olacak. Evden nasıl çıkıyorsunuz ? Biz eşimle oğlumu öpüyoruz akşama mama alıp geleceğiz diyoruz sonra anneannesi onu oyalarken biz çıkıyoruz . Kapıdan geçirirse çok ağlar diye anneannesi oyalarken çıkıyoruz. Acaba doğru mu yapıyoruz?
bizde ise yaramadi o yontem.. cocuga tramva yasatmanin da alemi yokki. simdi daha iyi anliyor vedalasarak opuserek. cikiyorum evden. ama belli bir yas araliginda bunu kabul. etmiyor bebek. asil o zaman terkediliyormus gibi geliyor.Merhaba, çalıştığım kurumun pedagoguna sormuştum ben de. Evden nasıl ayrılayım diye? Kaçarak mı yoksa gittiğimi göstererek mi ? Gittiğinizi görsün dedi. Görsün ve farkına varsın, dedi. Ağlayabilir, hiç sorun değil; yeter ki terkedilmiş duygusuna kapılmasın dedi. Bilginize
yok canım ektekini diyordum. buldum :)))keçeden yapılanı mı diyosun montessori keçe kitaplar
ben trukid kullandım çok memnun kaldım. bebeğim bi de baya beyaz tenli, hiç yanmadı hafif bronzlaştı.Kizlar bizde yarin gece yola cikiyoruz hayirlisiyla tatil icin.nasil gececek bakalim.gunes kremine hala karar veremedim.trukid mi mustela mi sizce.tatile gidenler ne kullandiniz ?
Hepimiz için yaptım canım 750 gr kadar palamutu takoz kestirip pişirdim kızım tabi küçük bir dilim yediMesala fırında sadece bebeğemi yapıyorsun yoksa herkese yapıp onada mi yediriyorsun.bizimki 2 gr şey yiyor onun için hiç fırında yapmadım
Yoktur inşallah canım olsa şimdiye kadar kaç kez yedik hastalanırdık bence. Bir de iyice pişiriyoruz zaten bir şey olmaz umarım.Bende buzluğa atmıştım haşlayıp kıyma ve ciğer .kayınvalidemlerde kurban eti ayırmışlar o da gelince iyi olacak. Ama kurban etlerinde şarbon yoktur inşallah kafamda birde o soru var
Aynen ben de 3 aylıkken annem işe başlamış sonra da hep işe gidiyordu ben çocukken hiç terkedilmiş gibi hissetmedim açıkçası ama şimdi öyle şeyler okuyunca kızımı birkaç saat bırakınca bile aklıma takılıyor galiba biraz abartıyorum ben de.Eşime söyledim şimdi bu konuyu cevap : Bizde böyle büyüdük bizide annem anneanneme bırakıp gitmiş hiç 'de terkedilmişlik hissetmedim çok takıyorsun herşeyi diyor . Bilinçli annelik zor napalım diyorum bende :)
Gerçi şu var çocukken annesi hep evde olan arkadaşlarıma çok özenirdim yani sanırım çok özlüyordum daha çok zaman geçirmesini istiyordum ama terkedilmişlik duygusu değildi.Eşime söyledim şimdi bu konuyu cevap : Bizde böyle büyüdük bizide annem anneanneme bırakıp gitmiş hiç 'de terkedilmişlik hissetmedim çok takıyorsun herşeyi diyor . Bilinçli annelik zor napalım diyorum bende :)
Öyle oluyor hazırlanırken yorgunluk ve strese dönüşüyor ama gidince de değişiklik iyi geliyor umarım güzel geçerKizlar coookkk tesekkur ederim hepinize.bugun fena gecti benim icin.carsidaydik agda isi alisveris vs bitirdi.benim cadi hic bi yerde durmadi
Gunes kremi bitmis koca sehirde trukid hi bi yerde bulamadim.bende sebamed aldim bakalim :) arti tenteneli simit ..korunur sanirim bunlarla.valizleri daha yeni yapicam zar zor uyuttum.daha yolculuk varonceden heyecanla yaoardim hazirligimi simdi buyuk bir stres ..insallah oralarda iyi gecer..
ben de bu tarz durumlarda çok keskin,katı davranılması taraftarı değilim.uyku eğitimi vermek için çocuğu ağlatmak mantıklı gelmiyor ki artık çoğu pedagog 2yasina kadar aynı odada kalinmali,güvenli bağlanma için ağladıkça kucağa alınıp varlığını hissettirmeli diyor. zaten 2yasindan sonra biz istesek de gelmeyecekler,ne kadar yorulsam 1yildir gecede 2saat uykuyla dayanmaya çalışsam da biliyorum ki bu günleri bir daha yaşayamayacağız, göz açıp kapayıncaya kadar büyüyor. baksanıza 1yasina geldiler neredeyseunutmayin o pedagoglar bi ara mola paspasi diye basbas bagiriyorlardi simdi kesinlikle yanlis uygulama oldugu ortaya cikti. aglatarak uyku egititmi. diye diretiyorlardi simdi bebege bunu yasatmak. bir tramvadir demeler basladi. psikoloji de surekli gelisen bir bilim. degisebiliyor denemeler yapiliyor etki tepki suresine bakiliyor uzun is.. kisinin kendini surekli gelistirmesi gozlemlemesi yeni fikirlere acik olmasi gerekir. deneme yanilma yolu ile buyutuyoruz cocuklarimizi. Yeterki kucucuk ruhlarunda derin yaralar acilmasin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?