- 25 Eylül 2016
- 3.335
- 4.034
- 133
- 43
bence cogu seyi cocugun verecegi tepkiye gore annenin ayarlamasi gerekiyor. ben ise basladigim zaman kimbilir nerde okuduysam cocukla vedalasin ona ise gideceginizi aksam geleceginizi soyleyin anlasada anlamasa da boyle yapin aniden ortadan kaybolmayin diye okudum. tam 2/3 ay ciglik kiyamet ciktim kapidan aglamalar bagirmalar anneanneye tepki gostermeler vicdan azaplari pismanliklar bana kusmeler basladi. benim oglum bu yontemi kabul edecek bir cocuk degildi. bizde anneanne oyalarken cikmaya karar verdik. hersey duzeldi aksam eve gidince daha coskulu ozlemle karsiladi. daha mutluydu.
baska bir ornek de vereyim mesela. kitaplarda vc egitimi verirken sakin cocuga kakasini gostermeyin derler. korkar bir daha yapmazmis. benimki illa gormek istiyordu kitapta yaziyor. diye baktirmiyordum.. cogu zaman altina kacirdi... sonra bir gun cok israr etti hadi bakalim. neye benziyormus dedim. baktik inceledik birselere benzettik falan. daha hevesle gitti cocuk. anne bakalim neye benzeyecek diye kostu tuvalete bidaha da altina kacirmadi..
yani evet cok kisilik problemi yaratmayacak ahlaki degerleri yikima ugratmayacaksa cocuga gore sekil almali insan. kitap da bi yere kadar...
Hepimiz için yaptım canım 750 gr kadar palamutu takoz kestirip pişirdim kızım tabi küçük bir dilim yedi[/Ağ
Afiyet olsun:) eşim akşam yemek yemiyor tek kendime hazırlamak zor geliyor oğluma yapıyorum yemek sadece
ben de bu tarz durumlarda çok keskin,katı davranılması taraftarı değilim.uyku eğitimi vermek için çocuğu ağlatmak mantıklı gelmiyor ki artık çoğu pedagog 2yasina kadar aynı odada kalinmali,güvenli bağlanma için ağladıkça kucağa alınıp varlığını hissettirmeli diyor. zaten 2yasindan sonra biz istesek de gelmeyecekler,ne kadar yorulsam 1yildir gecede 2saat uykuyla dayanmaya çalışsam da biliyorum ki bu günleri bir daha yaşayamayacağız, göz açıp kapayıncaya kadar büyüyor. baksanıza 1yasina geldiler neredeyse
yani benimki bek bilgi olmadi icgudusel durtuler analiksal ruh halleri:))))Çok sağol bilgi için :)
hiç görmemiştim bunuyok canım ektekini diyordum. buldum :)))Eki Görüntüle 2186859
hep koynumda sustuğu huzur bulduğu başka yere gitmek istemediği günler geçti gitti şimdi kucağıma aldığımda bile yürüme hevesiyle kendini aşağı indirttio dediğin gibi bu günler geçicek biz nekdr yorulsakta özleyeceğizben de bu tarz durumlarda çok keskin,katı davranılması taraftarı değilim.uyku eğitimi vermek için çocuğu ağlatmak mantıklı gelmiyor ki artık çoğu pedagog 2yasina kadar aynı odada kalinmali,güvenli bağlanma için ağladıkça kucağa alınıp varlığını hissettirmeli diyor. zaten 2yasindan sonra biz istesek de gelmeyecekler,ne kadar yorulsam 1yildir gecede 2saat uykuyla dayanmaya çalışsam da biliyorum ki bu günleri bir daha yaşayamayacağız, göz açıp kapayıncaya kadar büyüyor. baksanıza 1yasina geldiler neredeyse
bizde ise yaramadi o yontem.. cocuga tramva yasatmanin da alemi yokki. simdi daha iyi anliyor vedalasarak opuserek. cikiyorum evden. ama belli bir yas araliginda bunu kabul. etmiyor bebek. asil o zaman terkediliyormus gibi geliyor.
Kesinlikle katılıyorum sana tecrübe böyle bir şey işte. İnsan ilk defa yaparken bir şeyleri en güvenilir kaynaklar olarak dr, kitap vs yöneliyor ama her zaman teori ve pratik uyum sağlamıyor malesef. Tuvalet eğitimi de çok zor bir iş olsa gerek. Bakalım bizim başımıza neler gelecekbence cogu seyi cocugun verecegi tepkiye gore annenin ayarlamasi gerekiyor. ben ise basladigim zaman kimbilir nerde okuduysam cocukla vedalasin ona ise gideceginizi aksam geleceginizi soyleyin anlasada anlamasa da boyle yapin aniden ortadan kaybolmayin diye okudum. tam 2/3 ay ciglik kiyamet ciktim kapidan aglamalar bagirmalar anneanneye tepki gostermeler vicdan azaplari pismanliklar bana kusmeler basladi. benim oglum bu yontemi kabul edecek bir cocuk degildi. bizde anneanne oyalarken cikmaya karar verdik. hersey duzeldi aksam eve gidince daha coskulu ozlemle karsiladi. daha mutluydu.
baska bir ornek de vereyim mesela. kitaplarda vc egitimi verirken sakin cocuga kakasini gostermeyin derler. korkar bir daha yapmazmis. benimki illa gormek istiyordu kitapta yaziyor. diye baktirmiyordum.. cogu zaman altina kacirdi... sonra bir gun cok israr etti hadi bakalim. neye benziyormus dedim. baktik inceledik birselere benzettik falan. daha hevesle gitti cocuk. anne bakalim neye benzeyecek diye kostu tuvalete bidaha da altina kacirmadi..
yani evet cok kisilik problemi yaratmayacak ahlaki degerleri yikima ugratmayacaksa cocuga gore sekil almali insan. kitap da bi yere kadar...
İyi tatiller canım inşallah güzel geçer tadını çıkarmaya çalışKizlar coookkk tesekkur ederim hepinize.bugun fena gecti benim icin.carsidaydik agda isi alisveris vs bitirdi.benim cadi hic bi yerde durmadi
Gunes kremi bitmis koca sehirde trukid hi bi yerde bulamadim.bende sebamed aldim bakalim :) arti tenteneli simit ..korunur sanirim bunlarla.valizleri daha yeni yapicam zar zor uyuttum.daha yolculuk varonceden heyecanla yaoardim hazirligimi simdi buyuk bir stres ..insallah oralarda iyi gecer..
İnşallah canım. Sağ olçok geçmiş olsun canım. burnunu sık sık serum fizyolojik ile temizle,inşallah çabucak geçer
Bal denemedim henüz canım. Burnuna okyanus suyu sıkıyorum, aspiratörler çekiyorum. İyi geldi çok şükürGeçmiş olsun canım, evet şimdiye kadar hasta olmadan iyi geldik artık olmaları çok normal..Burnu akması iyi tıkalı kalmasındansa...Büyüdüler artık bal denediysen azcık ballı ıhlamur çok iyi gelir bir çay bardağı döke saça içse yeter :)
+1oğlum memeden ayrılmıo kızlar ya yenidoğan gibi bi süredir napcam
aslinda ilerde daha da zorlasiyor ayrilik ama konusmak anlasmak iletisim kurmak kolaylasiyor. cunku hepiniz goreceksiniz konusup size cevap vermeye basladilar mi tatlarindan yenmiyor.Biz şimdilik iyiyiz. Şimdilikten kastım sadece 3 gün :) bakalım ilerde ne tepki alacağım :)
Kesinlikle katılıyorum sana tecrübe böyle bir şey işte. İnsan ilk defa yaparken bir şeyleri en güvenilir kaynaklar olarak dr, kitap vs yöneliyor ama her zaman teori ve pratik uyum sağlamıyor malesef. Tuvalet eğitimi de çok zor bir iş olsa gerek. Bakalım bizim başımıza neler gelecek
aspirator kullanmazsan cigerlere iner demisti bir kere bize dr. bende senin gibi asla kullanmiyordum. cocuk rahatliyor gercektenKızlar fena burun akıntısıyla doktora gittik. Ciğerlerde bir şey yokmuş. Okyanus suyu sık, aspiratörler temizle dedi . Aspiratör zararlı değil mi dedim. Dört beş kez yaparsan zararlı, birkaç kez yap dedi. Dün iki kez yaptım, çok iyi geldi çok şükür ya. Aspiratöre karşı çok önyargılıydım ama iyi ki kullanmışım. Sinüzite dönüşmeden atlatacağız gibi görünüyor
ayni durumdayiz kesip agzina tikasim var. bir elide diger mememde ustelik ikisinide rahat birakmiyoroğlum memeden ayrılmıo kızlar ya yenidoğan gibi bi süredir napcam
Gerçi şu var çocukken annesi hep evde olan arkadaşlarıma çok özenirdim yani sanırım çok özlüyordum daha çok zaman geçirmesini istiyordum ama terkedilmişlik duygusu değildi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?