- 30 Mayıs 2017
- 9.389
- 16.079
- 248
Anladım canım sağol. Tuzsuz biber salçası olmaz ki dayanmaz bozulur. Acaba çok az koysam mi yine tuz ilavesine de gerek kalmaz salçanın tuzu ile.Canım ben salça kullanıyorum domatese alerjisi olmadığı için. Baklagilleri bi gün önceden suya koyuyorum beklettiğim suya peynir altı suyu da koyuyorum. Sonra düdüklü ile çok az suyla kabartıyorum. Ardından zeytinyağı ve tereyağı ile soğanı kavurup salçasını ekleyip biraz da kimyon ekleyip tercihen bir miktar et suyu ve çok az tuz ilave ederek pişiriyorum. Pişme işlemi bittikten sonra kıza yedirecek olduğumu ayırıyorum. Kendimizinkine arzu edersek tuz katıyoruz yiyoruz(genelde azıcık daha tuz katıyoruz). Yani klasik yaptığımız kuru fasulye nohut yemeği neyse çocuk onu yiyor ama az tuzlu(sen istersen tuzsuz yapabilirsin) olanından yiyor.
Kapya bibere yapılan söz konusu işlem ile biber salçasının(ilave edildiyse tuzu haricinde) farkı yok o kadar zahmete girene kadar Tuzsuz biber salçası kullanmak daha mantıklı olur yoksa insan yemek yapmaktan soğuyor.