• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    221
Sabah 1 yumurta sarısı yedi. Bir de küçükten biraz büyükçe bir şeftali yedirdim. Meyve çok mu oluyor böyle acaba. Meyve de kararında olmalı ya. Bir bebek için çok mu?
Öğlene çok güzel bezelye yaptım yine yemedi ya. Hem de azıcık salçalı yaptım kıyma soğan sarımsak kimyon, kapya biber ve patates vardı. Ben ne yedirecem bu çocuğa ? Hep çorba vermek istemiyorum. Onu yemeyince yoğurt verdim bütün gün bunları yemiş oldu.
herkes hergun menülerini paylaşsa olmaz.mi?

Menü konusu çok iyi olur bence de:) bende takılıp kalıyorum. Sabah yumurta sarısı ceviz z.yağı 1 çay kaşığı Üzüm özü ara öğün çeyrekten az muz ve çeyrek armut öğlen soğan enginar kuzu ciğeri et suyu ile haşladım onu verdim. Akşamüstü yoğurt verdim yemedi.akşam kuzu kıymalı tarhana.bizim menü böyleydi :)

Menü konusu çok iyi olur bence de:) bende takılıp kalıyorum. Sabah yumurta sarısı ceviz z.yağı 1 çay kaşığı Üzüm özü ara öğün çeyrekten az muz ve çeyrek armut öğlen soğan enginar kuzu ciğeri et suyu ile haşladım onu verdim. Akşamüstü yoğurt verdim yemedi.akşam kuzu kıymalı tarhana.bizim menü böyleydi :)
Ne kadar zengin bı menü masallah:) cevizi ne kadar verdin? Benim kız bişey yemedi baksana:/

Bilmem ki bebişler daha hassas oluyor ya ondan belki verilmiyordur diye düşündüm. Bugün ev yoğurdunun suyundan ekleyip beklettiğim kuru fasülye ve nohutları pişirip attım dondurucuya ama sonradan bir kurt düştü içime sorayım dedim :-)
Anladım canım :)

Canım bence içini ferah tut down olsa doğar doğmaz anlaşılırdı bence (bir tanıdığımızın o şekilde olmuştu doğunca bariz belirtileri oluyormuş hemen anladılar) ama yine de git tabi farklı bir doktora için rahat etsin. Bizim doktorumuz Memnune Aladağ. Ben çok memnunum çok ilgili ve insanın içini rahatlatan bir doktor. Deneyebilirsin çok geçmiş olsun.
nerede peki?

yok yoktu canım terleyip mi dondu naptı bilmiyorum ki sürekli bi bez koy body değiştir modundayım ama
Havalar sıcak olunca öyle oluyor malesef gece uyandığında emerken terliyor değiştirsem uyanıyor bezle kurulamaya çalışıyorum veya sırtına bez koyup onu çekip alıyorum ama ne yaparsam yapayım terliyor ve üstünde kalıyor bazen. O da hasta edebilir :-/

herkes garipseyince içime kuşku girdi. hamileliğimde çok korkuyordum yaşım yüzünden ama ikili test ve ayrıntılı ultrasonda bir sorun çıkmayınca rahatladım. başka bir belirtisi yok, çok şükür emekliyor,ayağa kalkıp sıralıyor ama birkaç gündür dilini dışarı çıkarmaya başladı. gözler çekik dili dışarda görünce içimden acaba geçiyor. şimdiye kadar 5 farklı çocuk doktoru gördü hiç birşey demediler ama doktorlara da çok güvenmiyorum çünkü ne dil bağını ne de su fıtığını fark etmediler...
Canım bebeğinde öyle bir durum olsa inan ki 5 yaşındaki çocuk bile anlar, anlıyor. Daha evvel down sendromlu çok bebek gördüm ve ilkini gördüğümde 7 yaşında olmama rağmen anlamıştım. Kendini yok yere üzme. Teyzem 40 yaşında ikiz doğurdu ve ikisi de sağlıklı. Yaşın gayet normal anne olmak için :) oğlun gayet sağlıklı maşallah paşaya sıralıyormuş bile daha ne yapsın :)

Ya bu eskiler neden çocuk gece uyanıyorsa açtır doymuyordur diyorlar hep :KK70: benimde Ayşe Serraya herkes öyle diyordu açtır ondandır. Sonra bir sağdım çıkan sütü annem görünce öyle diyenleri annem susturdu :) şimdi de çekilecek çilen varmış bu da zahmetli olacak kızım diyor, günaydın anne dedim :KK70:
Bence bebekler içlerinde bulundukları dönemden kaynaklı olarak böyle oluyor aşırı uyaran herşey plastik renkli yediğimiz gıdalar(ne kadar sakınmaya çalışsakta ortada) soluduğumuz hava vücut kimyamızı bozdu bebeklerde bu durumdan nasibini alıyor. Eskiden 10 bebekten biri huysuz olurmuş şimdi biri huylu :)
Kesinlikle katılıyorum. Bence eskiden bilimsel bilgi çok fazla olmadığından dolayı akla gelen temel şeyler aç mı, hasta mı şeklinde şeyler olmuş ve yaygın inanış da açlığı ön plana çıkarmış gibi :) bir de bu kadar uyaran yoktu eskiden dediğin gibi doğal besin, hava bile kalmadı. Belki köylerdeki bebekler daha farklı olabilir ama şehirlerde gerçekten huylu bebek nadir görülüyor :-)

Screenshot_20180701-214541~2.webp

Kızlar size bişey söylicem.

ben kızımı koruyamiyor muyum? Pasif anne olmak istemiyorum böyle olmamalı.
* Bir arabamız var kötü niyetli birisi, kimse sevmez onu çevresinde kimse yok. KV.de eşim ve kızımla otururken tesadüf o da geldi. İlk defa görüyor kızımı. Kızım koltukta oturuyordu, güya sevecem diye yaklaştı ve yanağına vurdu, ama sert vurdu ve elini yine tokat halinde ona salladi (sözde seviyor) ve kızım ağladı ! Ve ben kadına napıyorsun diyemedim!
* Bir bebek vardı tanidigin, kızım çok seviyor akranlarini. Sevinsin diye yaklastirdim, bı baktım bebekte kırmızı benekler var. Alerji dediler. Tabi şüpheli. Getirdi bebeği kızıma dokundurdu, dokunmasın diyemedim!
* Bugün kapıya sütçü kadın geldi, kucağına almak istedi. Kızım geri duruyor gerildi yani hissediyorum gitmek istemiyor. Yine de verdim kadina. Onun isteğine niye saygı göstermedim!

Bunlari annemizin bizi yetiştirme tarzına bağladım. Bizi hep şöyle yapma, şöyle yap ayıp olur diye büyüttü. karşıdakine ayıp olur, ne der ne düşünür diye öğretildik. Hep bu saçma düşünceyle yapamadım ve yaptım bunları. Halbuki söz konusu olan kızım!! Çok üzülüyorum, böyle anne olmaz ki. Onu korumam gerekir. Gerekirse kavga etmeliyim, varsın kirilsin karşıdaki. çok üzgünüm. Bunu değiştirmeliyim.
O tokat atıp da çocuğu ağlatan kadının var ya saçını başını yolabilirim o zaman kendisi oturup ağlar güzel olur. Öyle bi insan zaten küssün, selam bile vermek caiz değil öylelerine dışlamak lazım layıkı o çünkü bence

herkes garipseyince içime kuşku girdi. hamileliğimde çok korkuyordum yaşım yüzünden ama ikili test ve ayrıntılı ultrasonda bir sorun çıkmayınca rahatladım. başka bir belirtisi yok, çok şükür emekliyor,ayağa kalkıp sıralıyor ama birkaç gündür dilini dışarı çıkarmaya başladı. gözler çekik dili dışarda görünce içimden acaba geçiyor. şimdiye kadar 5 farklı çocuk doktoru gördü hiç birşey demediler ama doktorlara da çok güvenmiyorum çünkü ne dil bağını ne de su fıtığını fark etmediler...
Canm yüzünde düzleşme, avuç içinde tek çizgi, küçük parmak kıvrıklığı ve ayak baş parmağının diğer parmaklardan bariz ayrık olması, boyun arkasında kamburumsu çıkıklık gibi belirtiler de var mı? Sadece göz çekikliği down için yeterli değil ki...

O tokat atıp da çocuğu ağlatan kadının var ya saçını başını yolabilirim o zaman kendisi oturup ağlar güzel olur. Öyle bi insan zaten küssün, selam bile vermek caiz değil öylelerine dışlamak lazım layıkı o çünkü bence
Kıskanç pislik çünkü. ben bidaha onu göreyim zaten...

Bugün menüde ne var?
Sabah yarım yumurta ceviz içi kadar ekmek ve bir zeytin
An itibariyle haşlanmış tavuk kanadının eti
Akşam biz yemek yerken bir tatlı kaşığı tavuk suyuna pilav ve akşam isterse bir kayısı ve bir kayısı kadar muz :)
Sabah yarım yumurta sarısı, fındık kadar süzme peynir, 1 zeytin ve 1 çay kaşığı pekmez ile çok minicik bir parça ekmek; öğlen 2 tatlı kaşığı kadar yoğurt ile 1 kayısı ve 1/4 muz karışımı; akşam da 3-4 mama kaşığı irmikli tarhana çorbası ile fındık kadar köfte yedirebildim. Bunları yedirene kadar yapmadığım şebeklik ve hile kalmadı :-)

Canım bebeğinde öyle bir durum olsa inan ki 5 yaşındaki çocuk bile anlar, anlıyor. Daha evvel down sendromlu çok bebek gördüm ve ilkini gördüğümde 7 yaşında olmama rağmen anlamıştım. Kendini yok yere üzme. Teyzem 40 yaşında ikiz doğurdu ve ikisi de sağlıklı. Yaşın gayet normal anne olmak için :) oğlun gayet sağlıklı maşallah paşaya sıralıyormuş bile daha ne yapsın :)
çok teşekkür ederim inan içim ferahladı. eşim de bir şey yok diyor sonra bakıyorum belirtileri okuyor.sanirim psikolojik olarak kendi kendimizi de zorluyoruz. Rabbim sağlık versin,dermansız dertlerden korusun.

Back
X