Benimde aynen öyleydi, hiç süt yoktu ama onun çekişi ile gelecek diye umuyordum ki öyle de oldu, hatta göğüs uçlarımın ikisi de yara oldu duzenli lansinoh kremi ben son ay kullaniyordum o bile bana mısın demedi tahin yağı iyi geliyormuş ben zeytinyağı surup açıkta kurumasını bekliyorum, gerekirse seni emzik gibi kullansın ama önce ilk ağladığında kendini ver sonra yorulunca mama verirsin, bir de arkadaşlar yazmış zaten süt getirici ve arttırıcı yiyecekleri ama kesinlikle 3 litreye yakın şu iç, sütun birkaç güne gelecek ben emzirme den önce bir bardak emzirdikten sonra da nerdeyse bir bardak su içiyorum sende denemelisin
Doktor 2 saat dediSaat başı emzirmeyi denedin mi canım
Biriktikçe sağıyorumSut sağan kızlar ne kadar sıklıkla sagiyorsunuz .her emzirmenin ardından sağım yapıyor musunuz
Kızlar ben dün sabah 8.36 da Doğum yaptım. Normal Doğum oldu. 3160 doğdu oğlum. 50 cm. Şimdilik emmeye çalışıyor.
Ben büyük külot şeklindeki pedlerle çok rahat ettim. İlk iki gün Laz'ım oluyor. Bebeğe iki çift kıyafet kullandım. Gecelik ilk gün, pijama ikinci gün için çok ideal.
Herkese hayırlı doğumlar.
Allah en tez zamanda kavustursun yavruna..kolay dogum olur ins..darisi basimiza..Hastaneye ilk geldiğimizde 2 cm açıklık vardı doktoru bekliyoruz, doğumda.. kendi drum erken çıktığı için başka doktora yönlendirdiler ama o dru da biliyorum çok iyi. yatırdılar bakalım hayırlısıyla çok çekmeden kavuşuruz, gerçekten çok sıkılmıştım ya allah gördü heralde bu kız dayanamaz diye :)
efsunsuz canim benim oglan ilk ay ortalama 45 gr almış mesela... normal ortalama 30 gr bekleniyor diyor alttaki makalede
Biraz uzun ama faydalı bir yazı kızlar çok sorunun cevabi var
http://www.lllturkiye.org/2011/07/anne-sutu-alan-bebeklerin-ilk-yl.html?m=1
İzne çıkar çıkmaz doğuruyorsun şanslı seni:)Hastaneye ilk geldiğimizde 2 cm açıklık vardı doktoru bekliyoruz, doğumda.. kendi drum erken çıktığı için başka doktora yönlendirdiler ama o dru da biliyorum çok iyi. yatırdılar bakalım hayırlısıyla çok çekmeden kavuşuruz, gerçekten çok sıkılmıştım ya allah gördü heralde bu kız dayanamaz diye :)
Ayyyyyy icim cizz etti nasil oldu yaa offf oda cok uzulmustr canim agliyomu hala((
Canım aynı şey ilk kızımda bizim de başımıza geldi... işaret parmağının ucunu kesti eşim, nasıl kanamıştı... o son oldu bir daha iki çocuğun da tırnaklarını hep ben kestim. Bir de çıtçıt makas için erken henüz. Yuvarlak uçlu makaskullanırsanız o hiç bir şekilde etini kesmez
Icim eridi ya ah bu babalar höt höt iş yapiyorlar benimkide dun cocugu tek elle tutup havaya kaldirdi neymis seviyormus baslarim sevmene ben gozumden sakiniyorum sen neler yapiyn diye kizdim daha kucucukler dikkat etmek gerek. Gerci oda uzulmustur ama bi kere degil iki kere dikkat sart
Geçmiş olsun canım. Olur hatalar öyle, ancak Mart annelerinde sanırım bir bebeğin parmağı dolama olmuştu tırnak kesimi hatasından, mümkünse doktora sor bence yapılacak bir şey var mı?
Sen de yapmış olabilirdin, kızma o kadar hem soğumasın adam bebek işlerinden.
Bebekler sağasağlam hemen geçer üzülme.
Hastaneye ilk geldiğimizde 2 cm açıklık vardı doktoru bekliyoruz, doğumda.. kendi drum erken çıktığı için başka doktora yönlendirdiler ama o dru da biliyorum çok iyi. yatırdılar bakalım hayırlısıyla çok çekmeden kavuşuruz, gerçekten çok sıkılmıştım ya allah gördü heralde bu kız dayanamaz diye :)
kızlar bebegı sakınlestırdım neysekı. emzırdım bırlıkte uyuduk. benle yatmayı cok sevıyor:)
acısı umarım gecmıstır. yara bandı yaptık. basparmagını.
eşim aslında cok dıkkatlıdıır
ben tutarken bıle basından tut belı boşa gelmesın vb soyler bende karısma demeye baslamıstım.
bu ona ders oldu. keske olmasaydı. ..
bebeıs bıde topuk kanında bu kadar ağlamıstı.
bi baktım bıraz once netten degemen senın dedğin makası falan arastırıyor...
kendını cok suclu hıssetmıs süreklı" ya nasıl oğlumuza bunu yaptım "deyıp duruyor.
bu olayı özellıkle foruma yazdımkı bızım bebıs gıbı olmasın bebıslerınız.
zehracım bayrama gelmesın gelmesın dedin, kaç kişinin önune geçtin
bır avazda kurtul ınsallah
Hahaah 2 gün kalmış sabret:)Yaaaa bende istiyommmgelsin artik kizim..zehra tek kalicam forumda derken hepimizi gecti kesin ben tek kalicam burda
Canım doktorumu aradım dedim eğer bebek iyiyse 2 gün daha beklemek istiyorum ama suyu azsa bebeği iyi görmezseniz yarın sezeryana alın dedim tamam erken ve aç gel ozaman dddi sen naptın pekiSen bekleme konusunda net karar verebildin mi
Hastaneye ilk geldiğimizde 2 cm açıklık vardı doktoru bekliyoruz, doğumda.. kendi drum erken çıktığı için başka doktora yönlendirdiler ama o dru da biliyorum çok iyi. yatırdılar bakalım hayırlısıyla çok çekmeden kavuşuruz, gerçekten çok sıkılmıştım ya allah gördü heralde bu kız dayanamaz diye :)
Doğumdan sonra zaman bulamıyorum. Yeni yeni alışmaya başladım bebekli hayatasen nerelerdesın bakayım??
nişan olabilir. 24-48 saat içinde doğum başlar dediler eğitimde.
benım gece sancı oldu bıraz,sabah nısan geldı 1 saat sonra su geldi.
tüm belırtıler bıraradaydı yani...
nişan gelınce dr hemen cagırmıyor sancı yada suyu beklıyor.
Bugün 5. Günümüz bizim... asm ye gidip kaydınızı yaptırdık. Topuk kanı verdik. Devit 3 verdi eve. Biogaia damla önerdi gaz için. Deviti 15. Günden biogaiayı 10. Günden itibaren kullanıcaz.
Doğuma 83 kilo ile girdim bebek 3.650 gr doğdu.eve döndüğümden beri 81 kiloyum. Çok ödemim var ve bir gram inmiyor.
Bugün cuma vakti kızımızın adını okudu babam kulağına... rabia gözde koyduk adını... ama nüfusta sadece gözde yazıyor. akika ve adak kurbanını kestirip dağıttık...
Artık göbeğinin düşüp ilk banyosunu yaptırmayı bekliyoruz... bizde haberler böyle. Bekleyen herkese Allah kolay doğumlar nasip etsin...
Benim aventin kalkanında birikiyor. O kalkanlar da delikli olduğu için saklanmaz diye okudum. Havayla temas ediyor çünkü. İçim acıyor ama döküyorum mecbur.Niye döküyorsun süt saklama poşeti al doldur at dolaba. Bir damla süt bile kıymetli.
Yok ya gelmez benim ki 2 gune ne agri var ne bisey sende kavuscaksin ben hepten tek kalacamHahaah 2 gün kalmış sabret:)
Ayy ben tamamen yanlış biliyorum o zaman bu olayı. O açılma denen şey rahim ağzının açılması değil mi ki
Yani çatı aynı yerde duruyor rahim ağzı açılıyor diye anlıyorun ben onu.
Sen hem emzirip hem biberon mu veriyosun? Yoksa sütleri buzluğa mı atıyosun?3 saatte bir her emzirmenin ardından. Bazen iş güç kayıyor vakit.
Hayırlı olsun. Allah analı babalı büyütsün.
Oy kuzum geçmiş olsun. Aklı başına gelmiştir bi daha ellemez
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?