Merak etme cnm, ben de varım seninle birlikteYok ya gelmez benim ki 2 gune ne agri var ne bisey sende kavuscaksin ben hepten tek kalacam(
littlebee merhaba sayfada aktif yorum yapamıyorum ama takip ediyorum. Doğum tarihlerimiz aynı görünüyor benim bebeğim de iri geçen hafta cumartesi 3700 gr ölçtü doktorm. Seninle aynı düşüncelerdeyim. 2 hafta önce bebek iri diye çatı muayenesi oldum 2 cm açılmam vardı her günüm bugün doğcak mı diye beklemekle geçiyor. Yarın tekrar doktor kontrolümüz var açılmayı kontrol etcek doktorum ama bende hiç hareket yok.
MerhabaSende en azından açılma varmış canım, ama 2 haftada hiç ilerlemedi mi ki acaba.
Çok sıkıntılı bir karar gerçekten. 2 hafta önce 3700 dedilerse muhtemelen sana da yarın 4 üzeri diyecekler. Normal doğum istiyorsan inşallah rahim ağzında incelme başlamıştır, ne bileyim açılman artmıştır, belki doktor der birkaç güne gelecek diye. Bizimkinde hiç tık yok. Ne açılma ne yumuşama incelme. Doğumun başlayacağına dair belirti olmayınca bebek daha da büyüyecek diye beklemekten korktum açıkçası.Bir de normal Doğum diye diretip, bebeğe normal doğumda birşey olur diye de korktum.
Çok haklısın canım ikinizi de riske atmaya gerek yok. Ben de normal doğum diye diretmiyorum bebek iri olduğu için doktorum sezeryn yapalım derse kabul etmeyi düşünüyorum. Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah. Şu son günler hiç geçmiyo artık sağ salim kavuşalım inşallah meleklerimize.
Canım gelmezse bende varım benimki daha çok yukardaymış dr öyle dedi kolay kolay gelecek gibi değilYok ya gelmez benim ki 2 gune ne agri var ne bisey sende kavuscaksin ben hepten tek kalacam(
Canım maşallah sana hayranım ne kadar güzel şeyler biliyorsun insanın yanında senin gibi birine ihtiyacı var çözüm odaklısın hemenSadece Mart, Nisan, Mayıs :) Sağolsunlar hep paylaştılar hem iyisini hem kötüsünü. Doğduktan sonrası daha zor belli. Mesela çoğunun bebeğinde süt alerjisinden dolayı mukuslu kaka oldu. Emziren annelerin süt ve süt ürünlerini tüketirken dikkat etmesi lazım. Bebeklerin pişiği için muhacir kremi faydalı oldu çoğuna. Konak için kaynatılıp ılıtılmış zeytinyağı iyi geldi:)
Tırnak makası olsun, banyo filesi olsun, mama markası, emzirme kampı... hep bilgi paylaşımı oldu.
Yaptım canım, 5 gün oldu. Bebekle ilgilenmekten fırsatım olmadı buraya girmeye. 2890 doğdu miniğimZencefill90 sen neler yaptın? Hiç yoksun yoksa bebis geldi mi?
Arkadaşlar hiç giremedim foruma. Pazar günü doğum yaptım. Cumartesi akşamı sancılarım başladı hastaneye gittik açılmam yoktu. Yatışım yapıldı sabaha kadar sancı çektim ama hiç açılmam olmadı. Öğleden sonra 12 gibi doktorum geldi açılmam yine yoktu ultrasonda baktı, 2700 gözüküyo, nst de kalp atışı yavaş yorulmuş bu bebek normali kaldıramaz dedi. 1 saat içinde acil sezeryana alındım. Genel anestezi olmak zorunda kaldım. Bebeğim 2890 doğdu öyle minik ki. Ama çok şükür sağlık problemi yok. Gelişim geriliğinden dolayı önlem olsun diye en başta küvezde tutmuşlar doğduktan sonra 3-4 saat. Ben o arada uyanıp bebeğim nerde bişey mi oldu diye ağlayınca beni yine uyutmuşlar bikaç kez. Sonra bebeğimi getirip göğsüme koymuşlar emzirmişim ama ben narkozdan dolayı hiç hatırlamıyorumzaten ilk 2 gün hastanede kızıma annem ve eşim baktı diyebilirim. İnanılmaz ağrım oldu ağladım hep. Gaz sancım omzum ve kaburgalarıma vurdu yalvardım ağrı kesici diye. Sütüm gelmedi bebeğime 2 gün mama verdiler neyseki strestenmiş. Eve gelip duş alınca geldi sütüm. Ama bebeğim çok küçük olduğu için ağzı minik mememi tam olarak alamıyo yarısını falan alıyo o yüzden meme ucum yara oldu. Göğüs kremi ve kalkanıyla düzeldi. Çok ödemim vardı ayaklarım davul gibi oldu doktorum maydonoz suyu iç dedi işe yaradı indi bugun. Ama yara yerim hala çok kötü acıyo. Gece bebeğim ağladığında kalkarken canımın acısından gözümden yaş geliyor ve çok hızlı hareket edemediğim için bebek baya çenesi titriyor ben kalkıp kucağıma alıp memeye koyana kadar. Ama buna da şükür bebeğim sağlıklı doğdu ya gerisi önemli değil. Şimdi kilo aldırmaya çalışıyorum bebeğe ama ilk kontrolde almamış gözüküyodu. Sanırım göğsümü emiyo ama tam olarak süt gitmiyo. Yine de şimdilik mama takviyesi vermedi doktor cumartesi gene çağırdı o zaman karar vericek. Doğum bekleyen arkadaşlar umarım en kısa zamanda siz de kavuşursunuz bebeklerinize. Deneyimli anneler size sorum olucak benim bebek yeşil kaka yapıyor aranızda bunu yaşayan oldu mu ? Bir de uyurken bi anda korkmuş gibi irkiliyo sıçrıyo elleri ayakları titriyo bu normal mi ?
Hayırlı olsun canım Allah analı babalı büyütsün inşallah geçmiş olsun sanada göğüs yarası çok zor inşallah en kısa zamanda geçer nemli tutmamaya çalış bebek irkilmesine gelince bende çok korkuyordum neden irkiliyor diye ama normalmiş duyduğum kadarıyla korkma sen deArkadaşlar hiç giremedim foruma. Pazar günü doğum yaptım. Cumartesi akşamı sancılarım başladı hastaneye gittik açılmam yoktu. Yatışım yapıldı sabaha kadar sancı çektim ama hiç açılmam olmadı. Öğleden sonra 12 gibi doktorum geldi açılmam yine yoktu ultrasonda baktı, 2700 gözüküyo, nst de kalp atışı yavaş yorulmuş bu bebek normali kaldıramaz dedi. 1 saat içinde acil sezeryana alındım. Genel anestezi olmak zorunda kaldım. Bebeğim 2890 doğdu öyle minik ki. Ama çok şükür sağlık problemi yok. Gelişim geriliğinden dolayı önlem olsun diye en başta küvezde tutmuşlar doğduktan sonra 3-4 saat. Ben o arada uyanıp bebeğim nerde bişey mi oldu diye ağlayınca beni yine uyutmuşlar bikaç kez. Sonra bebeğimi getirip göğsüme koymuşlar emzirmişim ama ben narkozdan dolayı hiç hatırlamıyorumzaten ilk 2 gün hastanede kızıma annem ve eşim baktı diyebilirim. İnanılmaz ağrım oldu ağladım hep. Gaz sancım omzum ve kaburgalarıma vurdu yalvardım ağrı kesici diye. Sütüm gelmedi bebeğime 2 gün mama verdiler neyseki strestenmiş. Eve gelip duş alınca geldi sütüm. Ama bebeğim çok küçük olduğu için ağzı minik mememi tam olarak alamıyo yarısını falan alıyo o yüzden meme ucum yara oldu. Göğüs kremi ve kalkanıyla düzeldi. Çok ödemim vardı ayaklarım davul gibi oldu doktorum maydonoz suyu iç dedi işe yaradı indi bugun. Ama yara yerim hala çok kötü acıyo. Gece bebeğim ağladığında kalkarken canımın acısından gözümden yaş geliyor ve çok hızlı hareket edemediğim için bebek baya çenesi titriyor ben kalkıp kucağıma alıp memeye koyana kadar. Ama buna da şükür bebeğim sağlıklı doğdu ya gerisi önemli değil. Şimdi kilo aldırmaya çalışıyorum bebeğe ama ilk kontrolde almamış gözüküyodu. Sanırım göğsümü emiyo ama tam olarak süt gitmiyo. Yine de şimdilik mama takviyesi vermedi doktor cumartesi gene çağırdı o zaman karar vericek. Doğum bekleyen arkadaşlar umarım en kısa zamanda siz de kavuşursunuz bebeklerinize. Deneyimli anneler size sorum olucak benim bebek yeşil kaka yapıyor aranızda bunu yaşayan oldu mu ? Bir de uyurken bi anda korkmuş gibi irkiliyo sıçrıyo elleri ayakları titriyo bu normal mi ?
Arkadaşlar hiç giremedim foruma. Pazar günü doğum yaptım. Cumartesi akşamı sancılarım başladı hastaneye gittik açılmam yoktu. Yatışım yapıldı sabaha kadar sancı çektim ama hiç açılmam olmadı. Öğleden sonra 12 gibi doktorum geldi açılmam yine yoktu ultrasonda baktı, 2700 gözüküyo, nst de kalp atışı yavaş yorulmuş bu bebek normali kaldıramaz dedi. 1 saat içinde acil sezeryana alındım. Genel anestezi olmak zorunda kaldım. Bebeğim 2890 doğdu öyle minik ki. Ama çok şükür sağlık problemi yok. Gelişim geriliğinden dolayı önlem olsun diye en başta küvezde tutmuşlar doğduktan sonra 3-4 saat. Ben o arada uyanıp bebeğim nerde bişey mi oldu diye ağlayınca beni yine uyutmuşlar bikaç kez. Sonra bebeğimi getirip göğsüme koymuşlar emzirmişim ama ben narkozdan dolayı hiç hatırlamıyorumzaten ilk 2 gün hastanede kızıma annem ve eşim baktı diyebilirim. İnanılmaz ağrım oldu ağladım hep. Gaz sancım omzum ve kaburgalarıma vurdu yalvardım ağrı kesici diye. Sütüm gelmedi bebeğime 2 gün mama verdiler neyseki strestenmiş. Eve gelip duş alınca geldi sütüm. Ama bebeğim çok küçük olduğu için ağzı minik mememi tam olarak alamıyo yarısını falan alıyo o yüzden meme ucum yara oldu. Göğüs kremi ve kalkanıyla düzeldi. Çok ödemim vardı ayaklarım davul gibi oldu doktorum maydonoz suyu iç dedi işe yaradı indi bugun. Ama yara yerim hala çok kötü acıyo. Gece bebeğim ağladığında kalkarken canımın acısından gözümden yaş geliyor ve çok hızlı hareket edemediğim için bebek baya çenesi titriyor ben kalkıp kucağıma alıp memeye koyana kadar. Ama buna da şükür bebeğim sağlıklı doğdu ya gerisi önemli değil. Şimdi kilo aldırmaya çalışıyorum bebeğe ama ilk kontrolde almamış gözüküyodu. Sanırım göğsümü emiyo ama tam olarak süt gitmiyo. Yine de şimdilik mama takviyesi vermedi doktor cumartesi gene çağırdı o zaman karar vericek. Doğum bekleyen arkadaşlar umarım en kısa zamanda siz de kavuşursunuz bebeklerinize. Deneyimli anneler size sorum olucak benim bebek yeşil kaka yapıyor aranızda bunu yaşayan oldu mu ? Bir de uyurken bi anda korkmuş gibi irkiliyo sıçrıyo elleri ayakları titriyo bu normal mi ?
Canm zaman geçtikçe daha iyiye gidersiniz inşallah.Sütün de çoğalacaktır.Benm ilk Doğumum bu.Pazartesi Kontrole götürdük.Kakası yeşil dedik Bi iki güne altın sarısına döner dedi.O akşam döndü rengi normal yani.
Bir de kız çocuklarının bezlerinde hafif kanama olabilirmiş.Hiç görmemiştik biz.Doktor Bi açtı kanama lekesi.normal dedi.Günde bikaç kez olursa gelin dedi.Benm gibi bilmeyenlerin aklında bulunsun
Sağol canım, asıl paylaşan insanlar sağolsun, onlardan okuyup öğreniyorum ben de. Bilgi paylaşmak içindir, çoğalır hem:) sevgilerCanım maşallah sana hayranım ne kadar güzel şeyler biliyorsun insanın yanında senin gibi birine ihtiyacı var çözüm odaklısın hemen
Maşallah canım ne güzel...Allah analı babalı büyütsün
Hayırlı evlat olsun İnşallah
Allah kurbanınızı da kabul etsin
Gaz olduğunda mı kullanılacak damla
Devit 3 kaç damla verilecek
Ben de döküyorum içime sinmiyor nedense o sütü vermek ...Benim aventin kalkanında birikiyor. O kalkanlar da delikli olduğu için saklanmaz diye okudum. Havayla temas ediyor çünkü. İçim acıyor ama döküyorum mecbur.
Canm zaman geçtikçe daha iyiye gidersiniz inşallah.Sütün de çoğalacaktır.Benm ilk Doğumum bu.Pazartesi Kontrole götürdük.Kakası yeşil dedik Bi iki güne altın sarısına döner dedi.O akşam döndü rengi normal yani.
Bir de kız çocuklarının bezlerinde hafif kanama olabilirmiş.Hiç görmemiştik biz.Doktor Bi açtı kanama lekesi.normal dedi.Günde bikaç kez olursa gelin dedi.Benm gibi bilmeyenlerin aklında bulunsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?