Annem bizde ama ben açlıktan ölüyorum. Sabah dünden kalan soğanlı bulgur pilavını ısttı. Hala o başka bişe yemedim. Kalkıp yemek yapim desem bana ihtiyacın yok heralde ben gidim dicek. Biraz sıkıldı sanırım. hiç yemek yapmıyor. Akşam eşimle kendine iftar hazırlıyor onuda ben yardım etmesem yetişmez.
Kendisi oruç diye öğlen dünden kalan yemekleri yada önceki günden kalan yemekleri ısıtim mi diyor.
Saatler önce açım süt olmuyor dedim. Hala yemek yapmadı. Telefonda konuşuyor saatlerce. Gittim mutfağa k fleks yaptım o da bayat geldi döktüm. Makarna koydum ocağa güya kilo verecem. Aaahhhh ahhhh
Yarından itibaren ben varım. 20. günümüz. Annemler gidiyor yarın.Kızlar acil cevap lazım bana.
Doğum yapmış ve ilk bebeği olup tek başına evde olan var mı ?
Ne kayınvalide ne de annesi olmadan tek başına bebeğine bakanınız var mı ?
Biz 10 günlük olduk ve sizden gelecek cevaplara göre yarın annemi gönderecem evine. Normalde kalayım desede sıkıldığını babamın da gelmesini istediğini biliyorum. Açıkçası ben de yanlız kalmak istiyorum ama sanırım benim gibi olan var mı bilip destek almak istiyorum.
İnş vardır ilk bebeği olup evde tek başına kalanınız? ????
sut yerine sutlac yap ye cnm sut gaz yapar demisti bana ebeler annemde sutlac yapiyordu hergun nerdeyse tabsk tabak yiyiyordum ve sutum cokdu masallah.birde etli sebze yemegi cok yeyin kofte kusbasi gibi sulu yemekler.ben ilk dogumda emzirirken istahim cok acikti ama nasil bir istah hergun ziyafet sofrasi kuruyordum hic usenmeden uc cesit yemek yapardim kahvaltiyi da bol cesit yapardim ve hic kilo almazdim ama bir okadar sutum cesme gibi ydi sabah kalktigimda gecelik bastan basa islanmis sutten birde terleme belki bir sene ter doktum kisin dogurmama ragmen ciplak geziyordum evde.Kızlar süt içilir mi emzirirken
littlebee canım ben muayeneden geldim açılmam hala 2 cm nstde de hiç sancım yok. Bebeğim de 3970 olmuş. Bebek iri olduğu için tedirgin olduğumu söyledim ama doktorum çatımın çok müsait olduğunu söyledi. İri bebekte normal doğumun tabi riskleri var ama çatın müsait olmasa zaten riske atmayız dedi. 41 dolana kadar bekleyelim dedi 41 dolunca suni sancıyla başlatırız dedi. Bende durumlar böyle merakla bekliyorum inşallah 41e geçmeden kendiliğinden gelir kızım.
Kızlar meme ucum yok benim yaa. Çıkmıyor.pompa ile çıkıyor sonra geri gidiyor. Silikon ucu da çekmiyor. Napicam ben Ya. Çok sikintidayim. Görümcem memesini verdi onu emdi. Ona ayrışan kizdim ama neyse.
Kızlar acil cevap lazım bana.
Biz 10 günlük olduk ve sizden gelecek cevaplara göre yarın annemi gönderecem evine. Normalde kalayım desede sıkıldığını babamın da gelmesini istediğini biliyorum. Açıkçası ben de yanlız kalmak istiyorum ama sanırım benim gibi olan var mı bilip destek almak istiyorum.
Ay ondan bende de var bi tane. Ben daha doğum yapmadım gerçi . Bütün gün ya yatiyo, ya telefonla sosyal medyada sörf yapiyo, yada tarhana yapmak gibi gereksiz işlerle uğraşıyor. Daginikta bi kadin. Bi de çenesi var ki sorma. İnsana işte yaptırmiyo. Odama kapandim resmen. Sonra odama geliyor. Uyku da uyutmuyo. Ben yemek yapmaya kalkmasam o da kalkmıyor. İlla durtucen. Zaten bi kendi oruç tutuyor. Bende kahvaltı ile iftar arasında atistiriyom ceviz bisküvi falan. Sinir hastası oldum ya. Bi yandan annem bi yandan sürekli ona gitmemi isteyen bu kayınvalide. Keşke tek olsaydım. Sadece kardeşim gelseydi.Annem bizde ama ben açlıktan ölüyorum. Sabah dünden kalan soğanlı bulgur pilavını ısttı. Hala o başka bişe yemedim. Kalkıp yemek yapim desem bana ihtiyacın yok heralde ben gidim dicek. Biraz sıkıldı sanırım. hiç yemek yapmıyor. Akşam eşimle kendine iftar hazırlıyor onuda ben yardım etmesem yetişmez.
Kendisi oruç diye öğlen dünden kalan yemekleri yada önceki günden kalan yemekleri ısıtim mi diyor.
Saatler önce açım süt olmuyor dedim. Hala yemek yapmadı. Telefonda konuşuyor saatlerce. Gittim mutfağa k fleks yaptım o da bayat geldi döktüm. Makarna koydum ocağa güya kilo verecem. Aaahhhh ahhhh
Ay ondan bende de var bi tane. Ben daha doğum yapmadım gerçi . Bütün gün ya yatiyo, ya telefonla sosyal medyada sörf yapiyo, yada tarhana yapmak gibi gereksiz işlerle uğraşıyor. Daginikta bi kadin. Bi de çenesi var ki sorma. İnsana işte yaptırmiyo. Odama kapandim resmen. Sonra odama geliyor. Uyku da uyutmuyo. Ben yemek yapmaya kalkmasam o da kalkmıyor. İlla durtucen. Zaten bi kendi oruç tutuyor. Bende kahvaltı ile iftar arasında atistiriyom ceviz bisküvi falan. Sinir hastası oldum ya. Bi yandan annem bi yandan sürekli ona gitmemi isteyen bu kayınvalide. Keşke tek olsaydım. Sadece kardeşim gelseydi.
Meme olayında da kalkmış diyor ki bebeğin doğsun benimkini tutacak mı bakalım. Ne meraklılar memelerini tutturmaya yaaa
Rahatına ve uykuya düşkün olduğu için sanırım. Tamam Allah razı olsun geldi elinden geleni yapıyor. Belki burda anlatmak bana yakışmıyor ama başka kimseye anlatamıyorum.Of çok kötü canım yaAnnen neden öyle yapıyor ki... Üzüldüm senin için. Tamam oruç tutuyormuş Allah kabul etsin ama, seni böyle bir durumda beslese iyi baksa o da çok sevaptır eminim. Kv değil bir de kendi annen değil mi? Valla ben daha doğurmadım, kv yapıyor yemekleri Allah razı olsun. Oruç ama yapıyor. Sonuçta evde de olsa yapacak, iftara yapacaklarını önden yapıyor ne bilim öğlen yiyorum. Bi şekilde ayarlıyor. Ne diyim Allah razı olsun.
Senin annen de öyle yapabilir. Atıyorum akşama iki çeşit yemek yapacaksa birini öğleden önce yapsın. Kendi evinde olsa oruç ta olsa yapmıcak mı sonuçta
Ben ilk bebegim on günlükken yanlız kalmıştım. Kafam cok rahat etmişti inankiKızlar acil cevap lazım bana.
Yarı kırkın çıkıyor çok iyi. Zaten beni de düşündüren bu. Yarı kırkı çıkmadan ... .... ... bir sürü laf dönüyor etrafımda ve ben de onlara inat tam tersini savundum. Ama kafamı da bulandırmadılar değil.Yarından itibaren ben varım. 20. günümüz. Annemler gidiyor yarın.
Tecrübelisin sen ne güzel. Bugün kızım kustu mesela. Ama burnundan da çıktı sütler. Ben çok korktum gözlerim dolup taşıverdi. Tek olunca bu gibi şeylerde kendi tepkilerimi dizginlemeliyim. Allah yardımcımız olsun ya..İlk bebegimde 31 yasindaydim. Annem 2 ay kalmisti yanimda. Cok faydasi hatta morali oluyordu. Simdi de yanimda ama simdi ben ona bakiyorum. Cok yaslandi.hastada.
Bu kizim 18 gunluk oldu. 44 yasindayim. Kendim bakiyorum. Esim sadece 1 hafta kaldi izini o kadardi.
Ev isi.yemek.bebek hallediyorum.
Acaba caresiz kalinca mi cesaretlendim yoksa tecrubeden mi bilmiyorum
Ben de yarın itibariyle yanlız kalacağım.Ben ilk bebegim on günlükken yanlız kalmıştım. Kafam cok rahat etmişti inanki
Evet her doktorun görüşü farklı sanırım. Ben de 41i beklemek istemiyorum tabi ki de sabırsızlanıyorum artık 40ta doğsun diye dua ediyorum. Hakkımızda hayırlısı olsn inşallah.Her doktorun görüşü farklı demek ki canım. Benim de iri olduğumu çatıdan yana sorun olmayacağını 4 kilo doğurmamda sorun olmayacağını söylediler. Ama yine de gittikçe kilo artacağı için 40 haftadan sonra bekleme taraftarı olmadılar. Hele doktorlardan bir tanesi doğumu diğer doktorun yapacağını bilmesine rağmen kesinlikle 40 tan sonra bekleme dedi. Yani kendi yapacak olsa sezeryana yönlendirmek için mi diyor diye şüpheye düşecektim ama...Öyle bir durum da yok yani benim normal yada sezeryan olmamdan hiçbir çıkarı yok, yine de 40 tan sonra bekleme dedi. 40 bitene kadar doğsa ikisi de normal doğurtacak ama 40 tan sonra daha fazla bekleme diyorlar.
Baska biseye mi bozuldu acaba yada oruc yormus olabilir mi ki.Annem bizde ama ben açlıktan ölüyorum. Sabah dünden kalan soğanlı bulgur pilavını ısttı. Hala o başka bişe yemedim. Kalkıp yemek yapim desem bana ihtiyacın yok heralde ben gidim dicek. Biraz sıkıldı sanırım. hiç yemek yapmıyor. Akşam eşimle kendine iftar hazırlıyor onuda ben yardım etmesem yetişmez.
Canim ben varim. Annem 10 gun kaldi ama bebegin emmesine odaklandik sarilik olmamasi icin ugrastik cok sukur alistirdi biraz beni. Ramazanin ilk gunu gonderdim babam evde tek ayni sehirdeyiz ama evlerimiz uzak. 2 haftadir bebeginle basbasayim. Ilk gun pilim bitmisti. Ama sonra sonra bebegin sana ve kokuna alisiyr huyunu az cok anlamaya basliyrsn ya kolaylasiyor isler. Cok sukur idare ediyrz biz oglumla. Esime iftarlik hazilayabiliyrm ama sahura kalkamiyrm malesefKızlar acil cevap lazım bana.
Ben spinali değilde epidural i tercih ettim. Daha konforlu geldi bana açıkçası. Daha güçlü ağrıkesiciler verebildikleri için daha rahat oluyormuş.Bende pazartesi spinal sezeryan olacağım. Hastaneye göre değişiyor benimki 2 gün yatırıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?