Kizlar ben 19:47 de dogun yaptim
Epidural normal dogum
Epiduralin pek etkisini gormedim
Yine sanciyi salak gibi evde cektim
17:30 da hastane geldim
6 cm acilmisti
Detaylari herkes dogum ypsin oyle anlatirim
Cok sukur bebegim iyi
4000 gr, 50 cm
Merak ettiginiz bisey varsa sorun yazarim :)
Benim sütüm normal geliyo ama kızım bazen o kadar nefes nefese emiyoki sonra nefesi kesiliyo dudakları morarıyo. İlk zaman cok paniklemiştim aglamıştım hatta. İnternette okudum. Çok normal bişeymiş. Yüzüne üfleyin diyodu. Şimdi öyle oldugunda biraz kucagımda sarsıyorum sonra yüzüne üflüyorum ve nefes almaya baslıyo. On gün sonra kontrolümüz var o zaman doktorumuzada soracam bu durumuDeneyimli anneler size sorum olucak. Doğum yapalı 6 gün oldu. İlk başlarda sütüm azdı, çoğalsın diye süt yapan herşeyi abarttım sanırım. Bukez de çok arttı çok tazyikli geliyor. Bugun emzirirken bebekten önce garip yutkunma sesleri geldi sonra süt boğazına kaçtı öksürdü çok korktum. Aranızda bunu yaşayan var mı ? Ne yapmam lazım ?
Neyse yine sizlerde de aynı sorunun olduğunu duymak iyi geldi biraz yumuşadı taş kalbim:))))) canim tombik 3750 doğdu. 400 gr hastanedeyken verdi. Odemmis meğer o caaanim kilonun yarisi:) siz peki kac kilo??Canım ben varım Türkiye ye yabancı gelinim zaten annemler gelemedi kayınvalide de iki gün kaldı sonra ben idare ederim dedim evi yakın zaten bize oruç oruç hizmet etmesi içime sinmedi bide ben rahat edemiyordum iyi oluyor du aslında yemek için falan ama arada bebeği yıkayacağımız zaman gelip gidiyor yoksa yemek bebeğim hepsi bana bakıyor bebeğim çok huysuzlandığı zaman acizlenip ağladıklarım oldu ama yine yalnız daha rahatım Hee kız kardeşim gelme şansı olsaydı isterdim iş yapmak için değil oturup sohbet etmek kendimi yalnız hissetmemek için sadece uzun yazdım k.bakma yani diyeceğim o ki az aşım dertsiz başımmı deniyor du o hesap :)
Amin inşallah canım sütlaç iyi fikir canım hiç aklıma gelmedi muhallebi puding yaptım durdum hep :) çiğ sebze meyve olayı çok zorladı beni acıkınca yap bi salata ye hem sağlıklı hem az kalori eee annem öyle deyince yiyemiyorum da aslında doğum öncesi kilomun altına bile indim ama birden durakladı tabi böyle olur oburiks olursam :)
Yapıyormuş canım karpuz süt :) ama işte insan düşünüyor hem gaz hem karnım geliyor aklıma karpuzları ağzıma attıkça :)
Evet canım bende eve geldim gaz sancısı arasında baktım bebeğime dedim değer :) hastane de o kadar acizlendim ki Allah affetsin yalnış düşünüp büyük konuştuysam ikinciyi direkt elemiştim ama Allah kimseyi taşıyamayacağı yük yüklemez yeter ki sağlıkla hayırlısıyla büyüsünler inşallah :) bu arada kaç kg doğdu tosbaa :)
Onunla yapamam ya zaten çok acıyorBebegin senin gogsunu hic mi tutamiyor canim
Pompayla cekip uc cikardiktan sonra hemen kavrasa eme eme buyuyecek meme uclarin benim de seninki gibiydi o sekilde halletmistik
Sana enjeksiyonla da çıkarabileceğini soylemistim diye hatirliyorum denedin mi o daha guzel cikariyo bence ama acitiyo tabiiki
İnşallah benimde öyle olur ya. Çok bunaldim gerçekten. Oturmaktan dikişler agriyor artik. Pompa elinde saatlerce uğraş uğraşMoralini bozma demekki emebiliyor buna sevin. Meme ucun bebek emdikce inan buyuyor ve cikiyor hatta bebegin damagina gore sekil aliyor desem inanmazsin. Dış etkenlerin moralini bozmasina izin verme sutun geldiyse azar azar emzir biz ilk 10 gun resmen savas verdik oglum annem ve ben. Benim sag memeyi almamisti oglum degisuk emzirme sekilleriyle denedim en son koltuk altima aldim bedenini oyle yavas yavas aldi. Dene istersen sende. Sag meme ucum benimde yoktu ama bebek emdikce buyudu
Canım epuduralli normal doğumundan birqz bahsedermisin?@eshma selam canım allaha şükür sağsalim kavuştuk kızımla. Epidural normal doğum oldu, biraz dikiş acısı var ama bir kaç güne geçer. Onun dışında gayet iyi hissediyorum. Sütüm gelmeye başladı ama bir gögsümde uç yok. Silikon kalkan almıştım onuda ağzına almakta çok zorlanıyor çünkü çok büyük. Bende bir işe yaramadı.. ve aldığım herşey bebeğe çok büyük oldu. Yenidoğan takımları mutlaka lazım onu anladım
Maşallah bide o kadar kilo almıyor diye üzülüyordun :) benim ki 3600 doğdu ödemini attıktan sonra da 3350 oldu ama boyu iyi galiba ben ilk gördüğümde tombik bişey bekliyordum dedim bu en fazla üç kilo galiba :)Neyse yine sizlerde de aynı sorunun olduğunu duymak iyi geldi biraz yumuşadı taş kalbim:))))) canim tombik 3750 doğdu. 400 gr hastanedeyken verdi. Odemmis meğer o caaanim kilonun yarisi:) siz peki kac kilo??
Lansinoh kullan canım bide nemli kalmamasına dikkat et benim hala tam geçmiş değil yaralarım ilk tutup emmeye başladığında acıyor hala ama her emzirmeden sonra azcık havalandır hemen kapatma ben lansinoh sürüp peçete katlıyorum koyup öyle kapatıyorum yaralara ve ağrıya iyi geldi bayaKızlar goguslerim hep yara çok zordayim doktor hamazinc krem yazmis bi kere kullandım iyice yıkadım ama aralara kaçanlar çıkmadı bebeğim burusa burusa zorla aldı göğsümu Bn ne yapcam
Hayırlı olsun canım Allah analı babalı büyütsün inşallah :)Selamlar,
Kuzuma 12 buçuk gibi kavuştum şükür, iyiyiz ikimiz de:) aşık oldum ben galiba bu zilliye:)
hoşgelmiş ipek bebek.@eshma selam canım allaha şükür sağsalim kavuştuk kızımla. Epidural normal doğum oldu, biraz dikiş acısı var ama bir kaç güne geçer. Onun dışında gayet iyi hissediyorum. Sütüm gelmeye başladı ama bir gögsümde uç yok. Silikon kalkan almıştım onuda ağzına almakta çok zorlanıyor çünkü çok büyük. Bende bir işe yaramadı.. ve aldığım herşey bebeğe çok büyük oldu. Yenidoğan takımları mutlaka lazım onu anladım
Tahin yagını sür canım iyi geliyoKızlar goguslerim hep yara çok zordayim doktor hamazinc krem yazmis bi kere kullandım iyice yıkadım ama aralara kaçanlar çıkmadı bebeğim burusa burusa zorla aldı göğsümu Bn ne yapcam
Off of inşallah yaa inşallah.uzgungul Bacım o memesinin ucunu koparıp yediremedin mi o görümceye?
Sana bol sabır dilerim, umarım sütün bol, bebeğin emen cinsi olur en kısa zamanda.
Üzme canını.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?